Kleine sloffentaartjes gaan mij nooit vervelen denk ik. Dit keer bakte ik mini slofjes met bramen en banketbakkersroom en dat is werkelijk waar een geweldige combinatie. Het bramenseizoen is eigenlijk al net op z’n einde, maar op de valreep kon ik het niet laten om dit lekkere recept met jullie te delen.
Zo maak je mini slofjes met bramen
Als je aan de slag gaat met deze mini slofjes met bramen en banketbakkersroom dan is het wel een vereiste dat je mooie, grote bramen in de winkel kunt vinden. Die zijn vaak lekker sappig en zoet en dat past goed bij de smaken van deze kleine taartjes. Kun je geen bramen vinden? Kies dan een ander soort rood fruit.
Deze mini slofjes hebben de vorm van een klassieke slof, maar dan in een kleiner eenpersoonsformaat. Ik gebruikte hiervoor de mini sloffenringen uit één van mijn vorige bakproductenlijnen. Ik heb gemerkt dat ik niet de enige was die enorm fan is van deze geweldige bakringen, want ze vlogen de deur uit.
Iedereen die geen mini sloffenringen in huis heeft kan ook uitwijken naar ronde bakringen of eventueel naar een rvs cupcake vorm. Je mini slofjes worden dan natuurlijk wel een andere vorm en formaat, maar de smaak zal er niet minder om zijn.
Hieronder zie je alvast een aantal voorbeelden van andere mini slofjes in verschillende vormen:
Hallo . Ik wilde al zo lang jou slofjes maken met bramen . Dus vandaag heb ik alles in huis gehaald en een poging gewaagd . Banketbakkersroom had ik nog nooit zelf gemaakt . Dus vandaag voor het eerst gemaakt maar ik vond dat die een rare kleur had dus heb die weggegooid . Oké en dan nu de slofjes bodem , ik heb ze gemaakt en gemerkt dat 12min genoeg was anders werden ze te bruin . Maar is het normaal dat de slofjes na afkoelen beetje harder worden (krokant ) ? Is dat de bedoeling ? Of is het de bedoeling dat een slof zacht is ?
De amandel spijs heb ik zelf ook gemaakt maar ook dat viel tegen haha . Ik vond die te droog en was moeilijk door de spuitzak te krijgen . Dus denk dat ik volgende keer gewoon kant en klare amandelspijs ga kopen ergens . Groetjes Karin
Zelf gebakken sloffentaarten zijn inderdaad krokanter dan de varianten uit de supermarkt. Wat vervelend dat het al met al niet zo soepel ging. Als het amandelspijs niet zacht genoeg is, dan kun je simpelweg wat extra ei en/of een eetlepel water toevoegen.
Kun je het sloffendeeg ook langer in de koelkast laten dan een uur, dus bv s avonds deeg maken en s ochtends verder gaan?
Ja hoor dat kan zeker!