Mini slofjes met bramen en banketbakkersroom

Gepost: 18 oktober 2022 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
Mini slofjes met bramen en banketbakkersroom

Kleine sloffentaartjes gaan mij nooit vervelen denk ik. Dit keer bakte ik mini slofjes met bramen en banketbakkersroom en dat is werkelijk waar een geweldige combinatie. Het bramenseizoen is eigenlijk al net op z’n einde, maar op de valreep kon ik het niet laten om dit lekkere recept met jullie te delen.

Zo maak je mini slofjes met bramen

Als je aan de slag gaat met deze mini slofjes met bramen en banketbakkersroom dan is het wel een vereiste dat je mooie, grote bramen in de winkel kunt vinden. Die zijn vaak lekker sappig en zoet en dat past goed bij de smaken van deze kleine taartjes. Kun je geen bramen vinden? Kies dan een ander soort rood fruit.

Deze mini slofjes hebben de vorm van een klassieke slof, maar dan in een kleiner eenpersoonsformaat. Ik gebruikte hiervoor de mini sloffenringen uit één van mijn vorige bakproductenlijnen. Ik heb gemerkt dat ik niet de enige was die enorm fan is van deze geweldige bakringen, want ze vlogen de deur uit.

Iedereen die geen mini sloffenringen in huis heeft kan ook uitwijken naar ronde bakringen of eventueel naar een rvs cupcake vorm. Je mini slofjes worden dan natuurlijk wel een andere vorm en formaat, maar de smaak zal er niet minder om zijn.

Hieronder zie je alvast een aantal voorbeelden van andere mini slofjes in verschillende vormen:

Mini slofjes met bramen en banketbakkersroom (5)

Sloffentaarten en banketbakkersroom

Stiekem gaat er niks boven een sloffentaart met banketbakkersroom. De aardbeienslof is niet voor niet zo’n grote publieksfavoriet. Zelf maak ik de aardbeienslof niet met alleen banketbakkersroom, maar met Zwitserse room. Dat is banketbakkersroom waar opgeklopte slagroom doorheen is gemengd voor een luchtiger effect.

Omdat deze mini slofjes zo schattig en klein zijn besloot ik om ze niet te vullen met Zwitserse room, maar om er ‘pure’ banketbakkersroom op te spuiten. Heerlijk! Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de banketbakkersroom door Zwitserse room te vervangen.

Liever een slof maken zónder banketbakkersroom? Maak dan eens deze waanzinnige bramenslof met witte chocolade en roomkaas!

Bramen recepten

Juist omdat bramen een seizoensfruit zijn zitten mensen in een specifieke periode van het jaar opeens met een flinke lading bramen (oogst uit eigen tuin of wild geplukt) waar ze graag wat lekkers mee willen maken.

De afgelopen jaren kwam de vraag dan ook vaak binnen of ik meer recepten met bramen kon bakken. Dat was niet aan dovemansoren gericht en daarom hierbij een greep uit de recepten met bramen op Laura’s Bakery:

Of bekijk deze pagina met alle bramen recepten op Laura’s Bakery!

Mini slofjes met bramen en banketbakkersroom

Mini slofjes met bramen en banketbakkersroom

veelgestelde vragen

Kun je de sloffen bodems voorbereiden?

Dat kan zeker. De afgebakken bodems kun je maximaal een week bewaren. Je kunt de sloffen bodems (gebakken of ongebakken) ook goed invriezen. Let erop dat je het goed luchtdicht verpakt, op die manier is het twee tot drie maanden in de vriezer te bewaren.

Kan ik de bramen ook vervangen door ander fruit?

Absoluut. Elke soort rood fruit past goed bij dit taartje en bij banketbakkersroom: frambozen, aalbessen, blauwe bessen, aardbeien. Of misschien zelfs een combinatie? Maar ook perzik of nectarine zou er goed bij smaken.

Hoe moet ik mini slofjes met bramen bewaren?

De bodems van een sloffentaartjes (zonder vulling) kun je een week buiten de koelkast bewaren. Als de bodems eenmaal gevuld zijn met banketbakkersroom (en bramen), dan moet je de slofjes in de koelkast bewaren. De opgemaakte slofjes zijn niet geschikt om in te vriezen.

De sloffenbodems waren vrij compact/hard, hoe kan dat?

Sloffenbodems horen stevig en ‘chewy’ te zijn, maar niet compact of hard. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de bodem voldoende rijst. Misschien heb je de hoeveelheid bakpoeder niet goed afgemeten en hier te weinig van toegevoegd. Ik gebruik hiervoor theelepels met een inhoud van 5 ml.

Mini slofjes met bramen en banketbakkersroom (3)

 

Mini slofjes met bramen en banketbakkersroom

Opslaan
Recept afdrukken

4.94 van 16 stemmen

Mini slofjes met bramen en banketbakkersroom

Met deze mini slofjes hoef je niet te vechten om een stukje 'midden' of het 'kontje' van de sloffen taart. Iedereen krijgt z'n eigen mini slofje met bramen en banketbakkersroom.
Porties: 10 – 12 stuks
voor kleine sloffenringen van 11 cm

Ingrediënten

Sloffenbodem

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 gram amandelspijs
  • half ei

Topping

Benodigdheden

Instructies

Voorbereiding

  • Bereid de banketbakkersroom volgens het recept. Laat volledig afkoelen en zet hierna in de koelkast.

Bereiding

  • Meng boter, suiker, een half ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg hier bloem en bakpoeder aan toe en kneed tot een mooi deeg. Maak een platte plak van het deeg, dek af met folie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten.
  • Leg de plak deeg op een vel bakpapier en rol het uit tot een dikte van ongeveer 8 mm. Strooi eventueel wat bloem op het deeg als het aan je deegroller plakt. Steek met de mini slofjes de bodems uit en zet deze -met de sloffenring eromheen- op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Voor het spijsmengsel kneed je het resterende ei door het amandelspijs heen tot er een mooi egaal mengsel ontstaat. Je kunt de spijs met een lepel over de bodem verdelen, maar ik geef de voorkeur aan een spuitzak. Zo kun je de vulling wat netter en preciezer aanbrengen. Zorg dat je een randje vrij laat van spijs.
  • Bak de slofjes in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Zodra ze uit de oven komen verwijder je gelijk de ringen. Laat de sloffenbodems helemaal afkoelen voordat je verder gaat met de topping.
  • Roer de banketbakkersroom even door en doe in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit de room op de slofjes.
  • Decoreer de slofjes met de bramen en vlak voor het serveren met wat poedersuiker.
Tips

Voor een meer luchtige vulling kun je de banketbakkersroom ook vervangen door Zwitserse room.
Bewaren

Verpakt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Karin schreef:

    Hallo . Ik wilde al zo lang jou slofjes maken met bramen . Dus vandaag heb ik alles in huis gehaald en een poging gewaagd . Banketbakkersroom had ik nog nooit zelf gemaakt . Dus vandaag voor het eerst gemaakt maar ik vond dat die een rare kleur had dus heb die weggegooid . Oké en dan nu de slofjes bodem , ik heb ze gemaakt en gemerkt dat 12min genoeg was anders werden ze te bruin . Maar is het normaal dat de slofjes na afkoelen beetje harder worden (krokant ) ? Is dat de bedoeling ? Of is het de bedoeling dat een slof zacht is ?

    De amandel spijs heb ik zelf ook gemaakt maar ook dat viel tegen haha . Ik vond die te droog en was moeilijk door de spuitzak te krijgen . Dus denk dat ik volgende keer gewoon kant en klare amandelspijs ga kopen ergens . Groetjes Karin

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zelf gebakken sloffentaarten zijn inderdaad krokanter dan de varianten uit de supermarkt. Wat vervelend dat het al met al niet zo soepel ging. Als het amandelspijs niet zacht genoeg is, dan kun je simpelweg wat extra ei en/of een eetlepel water toevoegen.

  2. Marloes schreef:

    Kun je het sloffendeeg ook langer in de koelkast laten dan een uur, dus bv s avonds deeg maken en s ochtends verder gaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor dat kan zeker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept