Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Zwitserse room

Laura Kieftdoor Laura Kieft
25 oktober 2017
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Op Laura’s Bakery kun je al meer dan genoeg basisrecepten vinden, maar tot mijn verbazing ontbrak er nog eentje die ik wel heel vaak gebruik: Zwitserse room. Meestal schrijf ik dat recept gewoon steeds weer opnieuw uit wanneer het nodig is bij een ander recept. Toch leek het mij handig om er een los recept van te maken, omdat ik er regelmatig vragen over krijg. Bij deze dus, een van mijn favoriete basisrecepten met extra tips en trucs.

Recept afdrukken

Zwitserse room

Met Zwisterse room maak je de allerlekkerste toetjes helemaal af. Het basisrecept is heel eenvoudig om zelf te maken.

Ingrediënten

  • 1 recept banketbakkersroom
  • 225 ml slagroom

Instructies

  • Klop de slagroom stijf. Dit hoeft niet met suiker, omdat de banketbakkersroom al zoet genoeg is. Roer de banketbakkersroom even goed door zodat hij makkelijker te verwerken is.
  • Spatel rustig de slagroom door de banketbakkersroom tot het een egale room is. Zodra het is vermengd stop je met spatelen om te voorkomen dat de room te dun wordt. Zet hem in de koelkast tot gebruik, je zult zien dat hij dan ook weer wat steviger wordt.
  • Geen idee hoe je de Zwitserse room kunt verwerken? Ik heb wel een paar ideetjes voor je:
  • aardbeienslof
  • appel-kaneel slof
  • stroopwafel taart
Tips

De standaardverhouding voor Zwitserse room is 2:1, maar experimenteer gerust met andere verhoudingen. Met meer banketbakkersroom maak je de room steviger, terwijl meer slagroom hem luchtiger maakt

Bewaren

Bewaar de Zwitserse room in de koelkast, het mengsel zal daardoor nog wat steviger worden. In de koelkast kun je de room 3-4 dagen bewaren. Invriezen kan ook, in een afgesloten bakje blijft het 3 maanden goed.

Vorige post

Volgende post

Hoe ziet een bakdag eruit?
Het proces achter margarine

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
10

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 52

  1. Lisan says:
    3 jaar geleden

    Hoi! Ik maak graag banketbakkersroom, zo lekker, dus dit lijkt me ook wel iets. Ik heb alleen vaak dat wanneer de banketbakkersroom is afgekoeld en ik hem doorroer hij een beetje klonterig wordt! Ik snap hier zelf vrij weinig van omdat hij totaal niet klonterig uit de pan komt, dus misschien heb jij een idee hoe dat zou kunnen :). Bij dit recept is het namelijk niet zo’n succes als ik klonterige banketbakkersroom door de slagroom roer denk ik.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat komt door het indikken. Niks geks, daarom moet de room eerst even goed doorgeroerd worden zodat hij weer egaal is.

      Beantwoorden
  2. Mariëlle says:
    3 jaar geleden

    O heerlijk! Heb gelijk weer zin om Zwitserse room vlaai te maken 🙂

    Beantwoorden
  3. Kim says:
    3 jaar geleden

    Dit kende ik helemaal niet! Maar geen fan van banketbakkersroom hier…

    Beantwoorden
  4. Loes says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb het recept precies zo aangehouden maar mijn room was erg dun en liep helemaal uit. Wat is hier aan te doen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het zou kunnen dat de slagroom niet stijf genoeg was of dat je te hard/lang geroerd hebt waardoor de lucht uit de slagroom is verdwenen. Rustig en zo kort mogelijk spatelen is het belangrijkst, zal dat ook nog even toevoegen in het artikel.

      Beantwoorden
    • miranda says:
      1 jaar geleden

      Hier heb ik ook iedere keer last van. Ik heb het nu maar opgegeven…

      Beantwoorden
  5. D Groenink says:
    3 jaar geleden

    hoe kom je dan aan banketbakkers room

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zelf maken volgens het recept: http://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/

      Beantwoorden
  6. Lucy says:
    3 jaar geleden

    wat is er nou zo lekker aan Zwitserse room?
    Banketbakkersroom is ook al niet echt mijn ding en een enorme klus om het te maken.
    Ik ga voor gewone slagroom en is een stuk eenvoudiger te bereiden: gewoon op de juiste dikte met suiker kloppen, eventueel op smaak brengen met kaneel of vanille oid

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Als je niet van banketbakkersroom houdt kan ik me voorstellen dat je ook geen fan bent van Zwitserse room. Maar smaken verschillen en ik ben echt gek op de romige smaak en luchtige structuur ervan in gebak. Ik vind alleen slagroom (al dan niet met een smaakje) juist minder lekker.

      Beantwoorden
  7. Anouk says:
    3 jaar geleden

    Ik heb dit recept samen met je Victoria Sponge gemaakt voor de kerst voor mijn ‘Berry Trifle’ en man oh man wat was het heerlijk! Ik ga beide recepten in m’n receptenboekje schrijven zodat ik die altijd snel bij hand heb. Bedankt voor de geweldige recepten!

    Beantwoorden
  8. Kathleen says:
    3 jaar geleden

    Dag Laura

    Kan je deze ook gebruiken als vulling voor biscuit?
    Lijkt me net een tikkeltje lekkerder en zachter van smaak dan de gewone banketbakkersroom.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, dat is heerlijk!

      Beantwoorden
  9. Nora says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan ik de Zwitserse room ook op een smeren met chocoladepasta?

    Beantwoorden
    • Lila says:
      3 jaar geleden

      Bedoel je op een rol cake?

      Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Op een cake? Ik zou het gewoon proberen, omdat beide vloeibaar zijn zullen ze wel iets gaan mengen.

      Beantwoorden
  10. Marja says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura,
    Al 2 keer je recept gebruikt en ik ben helemaal happy. Beide keren geen klontjes en het smaakt heerlijk.
    Dank je wel voor het recept.

    Lieve groet, Marja

    Beantwoorden
  11. Anique says:
    2 jaar geleden

    Is deze room ook te gebruiken als toef op een Cupcake?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, maar het is niet zo stevig om lang vorm te behouden.

      Beantwoorden
  12. Simone says:
    2 jaar geleden

    Dag Laura, het is mijn allereerste vraag: wanneer moet de stijfgeklopte slagroom toegevoegd worden aan de banketbakkersroom? ( om Zwitserse room te maken)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Wanneer de room helemaal klaar is voeg je de slagroom toe.

      Beantwoorden
  13. Corelien says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, Is deze room stevig genoeg om als topping te gebruiken op een cupcake? Ik wil de room mengen met verse stukjes aardbei en dat dan op een cupcake doen. Of hoe kan ik de room iets steviger maken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt in verhouding meet banketbakkersroom gebruiken, maar echt stevige toeven worden dit niet. Kort voor serveren opspuiten kan, maar niet te lang bewaren als je nog wilt dat het er netjes uit ziet.

      Beantwoorden
  14. Michelle says:
    2 jaar geleden

    Ik heb de mascarponeroom al een keer gemaakt die erg lekker was en deze ga ik denk ik dit weekeind maken voor pasen, ik wil een slof maken met zwitserse room en daarop van die paas decoratie dus wat paaseitjes en ik heb nog suiker figuurtjes. Hopelijk wordt het dan niet te zoet? Maar paas snoepgoed is in principe altijd zoet.. ik ga t zien..

    Beantwoorden
    • Michelle says:
      2 jaar geleden

      O ja nog een vraagje, kan je het op kleur brengen met een druppel gele kleurstof? Dat weet ik dan nog niet zeker of ik dat doe, maar kan dat? Groetjes

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Ja hoor, dat kan prima.

        Beantwoorden
  15. Bonny says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura.
    Zou je de zwitserseroom ook smaken kunnen geven: van citroen en witte choco?
    Heb je dan nog tips… ik ben nu namelijk bang dat het te dun wordt als taart vulling.
    Groetjes bonny

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      smaken toevoegen kan, maar dat heeft inderdaad wel invloed op de structuur. Daarnaast zou ik ook niet alle smaken toevoegen. Gesmolten chocola erdoor lijkt mij geen succes, maar je kunt dan wel kiezen voor stukjes chocola die je erdoor spatelt.

      Beantwoorden
  16. Bonny says:
    2 jaar geleden

    Heel erg bedankt voor je reactie… ik ga nog even verder proberen en zoeken! 🙂

    Beantwoorden
  17. Eva says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura! Ik wil de Zwitserse room gebruiken voor de zwaansoezen (ooit een technische opdracht bij HHB, ga ze nu voor Moederdag maken). Kan ik hier dit recept voor gebruiken? Ik weet dat je met Zwitserse room soezen kunt vullen, maar bij de zwaantjes is de room ook een stukje als “toef” zichtbaar. Ga je dan de kartel van het spuitmondje nog zien of is het daar te slap voor? En tweede vraag; moet de slagroom helemaal stijf of ietwat lobbig zijn?

    Groetjes Eva!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, je kunt eventueel meer banketbakkersroom toevoegen om het nog steviger te maken. Slagroom moet altijd stijf zijn voor deze room.

      Beantwoorden
  18. Roel says:
    1 jaar geleden

    Kan je Zwitserse room ook invriezen als hij al op de taart gesmeerd is?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor.

      Beantwoorden
  19. An says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Kan je bij de Zwitserse room ook lemon curd toevoegen voor een fris smaakje of kan dat alleen bij de banketbakkersroom? Of voeg ik er beter wat limoenrasp- en sap aan toe om het fris te maken?

    Groetjes,
    An

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Dat moet ook kunnen met Zwitserse room hoor!

      Beantwoorden
  20. LInda says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik vroeg mij af wat je bedoelt met de verhouding 2:1? Bedoel je daarmee dat je 2 keer het recept van banketbakkersroom maakt en gewoon 1 keer de hoeveelheid slagroom zoals hierboven beschreven?
    Groetjes Linda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In het geval van deze recepten wel ja. Dus 450 gram banketbakkersroom in combinatie met 225 gram slagroom.

      Beantwoorden
  21. anna says:
    11 maanden geleden

    Hoi Laura ,ik ga een taart met sinaasappel vanille smaak maken . Denk je dat die zwitzerse room daar lekker bij is ?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dat lijkt me zalig!

      Beantwoorden
  22. Pingback: Basisrecept pavlova - Laura's Bakery
  23. Anthonia says:
    9 maanden geleden

    Dag Laura,
    Ik heb de caloriearme room gemaakt…wel lekker toch nog wel zoet,volgende keer nog minder suiker proberen en een paar druppels citroen erbij, gaf ook een extra fris smaakje en ook een keer met een eetlepel advocaat door het roommengsel…kan ik adviseren…😇(als je daarvan houdt)…. prettige zonnige dag groet 😎Anthonia

    Beantwoorden
  24. Jids says:
    9 maanden geleden

    Als de banketbakkersroom gespateld moet worden kan je ipv patelen het ook door een zeef drukken. Makkie!
    En Zwitserse room is zoo lekker 😋 ik gebruik het ook vaker in taart. Vandaag heb ik de basis al klaargemaakt door zelf banketbakkersroom te maken. Dinsdag maak ik de rest af, kan niet wachten…

    Beantwoorden
  25. Jids says:
    9 maanden geleden

    Met een vanillestokje is het nog lekkerder!

    Beantwoorden
    • Jids says:
      9 maanden geleden

      Ik bedoel bij de bereiding van de banketbakkersroom. Het stokje snijd je door midden en schraapt het merg er uit. Kookt dit samen met het stokje met de melk mee. Je haalt het stokje er pas uit als je de room gaat bereiden voor de Zwitserse room, zodat de smaak er goed kan intrekken.

      Beantwoorden
  26. Shavi says:
    8 maanden geleden

    Heb je ook tips voor hoe je de Zwitserse room mooi op de sloffenbodem kan spuiten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Doe de room in een spuitzak met een (grote) gladde spuitmond en vervolgens in de breedte heen en weer spuiten.

      Beantwoorden
  27. Evy geudens says:
    2 maanden geleden

    Hey Laura
    Ik wil een bananen taart maken was,eerst van plan met banketbakkersroom en daarop slagroom of zou het lekkerder zijn met je suisse room ik twijfel een beetje ik heb nog nooit suisse room gegeten vandaar mijn vraag en maakt de room het kruimeldeeg niet zompig

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Het kan allebei heel goed, het komt in principe op hetzelfde neer als wat je in gedachte had alleen is het bij Zwitserse room al gemengd.

      Beantwoorden
      • Geudens Evy says:
        2 maanden geleden

        Ik denk dat ik de Zwitserse room eens ga proberen en zie wel hoe het zal worden kan zeker niet slecht zijn

        Beantwoorden
  28. Yasemin says:
    2 weken geleden

    Hoi Laura,
    Mag ik de taart met deze room helemaal afsmeren ipv botercream?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 week geleden

      Dat raad ik niet aan.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=_ZMLDP7IktIAX8V01yU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a374becb04550e1dfdffc0016dac62cd&oe=6029E02D' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Het proces achter margarine

Het proces achter margarine

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-1

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-10

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-18

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-4

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan