Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

appel-kruimel roomcake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 april 2018
in Cakes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Deze appel-kruimel roomcake is een soort samenstelling van twee favoriete recepten. De appel-kaneelcake is er onderdeel van, maar ook de kruimelcake met banketbakkersroom uit Het Basisbakboek. Samen vormen die een soort twist met cake op de appel-kruimelvlaai. Die vind ik al heerlijk, maar deze cake vind ik minstens even lekker. Ik bakte hem in het paasweekend en nam hem mee naar familie. Dat was maar goed ook, want ik vrees dat ik deze hele cake anders in mijn eentje had opgegeten.

Recept afdrukken

Appel-kruimel roomcake

Een heerlijke cake met appel-kruimel topping. Deze appel-kruimel roomcake klinkt haast te lekker om waar te zijn!
Porties: 15 personen
VOOR EEN VORM VAN ± 16 X 25 CM

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 2 eieren (M)
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • halve appel (of iets meer)

Topping

  • banketbakkersroom (een derde van het recept)
  • 30 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 40 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Bereid van tevoren de banketbakkersroom volgens het recept, dit kun je eventueel al enkele dagen eerder doen.
  • Mix boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, voeg de tweede pas toe als de eerste is opgenomen. Als laatst kan het zelfrijzend bakmeel en snufje zout erbij. Mix tot de ingrediënten zijn opgenomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes. Wentel de blokjes appel (helft van de appel) door een beetje bloem. Voeg ze toe aan het beslag en spatel er doorheen. Afhankelijk van de grootte van je appel en hoeveel stukjes appel je in de cake wilt, kun je nu nog wat meer toevoegen.
  • Stort het beslag in een ingevette en met bloem bestoven (of met bakpapier beklede) bakvorm. Spreid het beslag met een spatel gelijkmatig uit over de bodem.
  • Roer de banketbakkersroom los en verdeel over de bovenkant van de kant, je kunt het gewoon als een dun laagje uitsmeren.
  • In een aparte kom kneed je de boter, suiker, bloem en zout tot een kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over de cake heen.
  • Bak de appel-kruimel roomcake in 35-40 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de cake zo’n 10 minuten afkoelen in de bakvorm, daarna los je hem uit de vorm en laat je hem op een rooster verder afkoelen.

Tips

Voeg niet té veel stukjes appel toe. Het vocht uit de appel (en banketbakkersroom) heeft namelijk invloed op het resultaat. Bewaren: Eenmaal afgekoeld verpak je de cake goed, dan blijft hij een kleine week goed. De kruimels bovenop kunnen wel wat zachter worden.
Bewaren

Eenmaal afgekoeld verpak je de cake goed, dan blijft hij een kleine week goed. De kruimels bovenop kunnen wel wat zachter worden.

Vorige post

Volgende post

Zoute pretzels
Vanille-extract vs vanille-aroma

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
11

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 31

  1. Manouk says:
    3 jaar geleden

    Oehhh dat ziet er lekker uit! Over 2 weken zijn mijn man en ik jarig, we gaan 4 koeken uit je bakboek bakken. De bakringen zijn al binnen!!
    Deze zou ik er graag bij willen maken! Zou ik ze ook in cupcakes kunnen maken? Is wel makkelijk ?
    Liefs!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat leuk om te horen! En ja, deze kun je ook prima in het klein maken hoor 😀

      Beantwoorden
      • Manouk says:
        3 jaar geleden

        Alle koeken zijn al perfect gelukt vandaag! Zondag alleen de monchou vulling maken, alles ziet er leuk en lekker uit!
        Deze staan voor morgen op de planning 🙂
        Hoe lang zal ik ze in de over bakken als cupcakes? 15-20minuten?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Als cupcakes zullen ze waarschijnlijk zo’n 20 minuten nodig hebben 🙂

          Beantwoorden
          • Manouk says:
            3 jaar geleden

            Na 15min gecontroleerd. Nog 5min laten staan en ze zijn heerlijk!
            Bedankt!

  2. Leonie says:
    3 jaar geleden

    Deze ga ik zeker proberen! Lijkt een beetje op de Cheesecake koekrepen uit je tweede boek en die is heerlijk:-)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Die zijn heerlijk inderdaad! Qua resultaat is dit wel anders, maar minstens net zo lekker 😉

      Beantwoorden
  3. Laura says:
    3 jaar geleden

    Kan je deze cake ook in een normale cakevorm maken? is de hoeveelheid aan ingrediënten en de baktijd dan hetzelfde?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het kan, alleen zou ik het zelf niet aanraden met deze cake door de topping.

      Beantwoorden
  4. Judith says:
    3 jaar geleden

    Ik heb gisteren deze cake gisteren gemaakt. Smaak is prima! Mijn vorm was net wat groter, en ik heb gebruik gemaakt van een gesloten vorm (zonder bakpapier). Dat doe ik de volgende keer anders. Ik kreeg de cake nu niet uit de vorm. Maar dat maakt natuurlijk niets uit voor de smaak 🙂

    Beantwoorden
  5. Priska says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kan ik ook een bakblik van 20×20 cm gebruiken? Qua inhoud is dat nagenoeg gelijk aan het aangegeven formaat.
    Groetjes priska

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, de vorm mag best iets afwijken 🙂

      Beantwoorden
  6. Nieneke says:
    2 jaar geleden

    Dit recept is een van m’n favorieten geworden! Snel klaar en zooo lekker. Of het van de bakker komt. Dankjewel voor het delen Laura!

    Beantwoorden
  7. Sandra says:
    2 jaar geleden

    Deze cake leek mij ook heerlijk! Heel eigenwijs probeerde ik ‘m in een gewone cakevorm te bakken. Helaas was er van de room en kruimels al snel niets meer te zien en waren ze verdwenen in de cake. Komt dit door een te kleine bakvorm? (Ik had gewoon dit recept aangehouden)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      De vorm kan daar zeker mee te maken hebben (gewicht bovenop is zwaarder als alles zich op een kleiner oppervlak bevindt), maar het kan ook zijn dat je het beslag té luchtig hebt geklopt.

      Beantwoorden
      • Sandra says:
        2 jaar geleden

        Bedankt voor je snelle reactie! Ik ga het gewoon nog een keer in een andere vorm proberen.. de andere recepten van je waren wel goed gelukt dus dit gaat ook vast lukken!;)

        Beantwoorden
  8. Anita says:
    2 jaar geleden

    Kan ik het kruimeldeeg ook maken met deeghaken?
    En als ik een zakje mix voor banketbakkersroom van dr. Oetker gebruik, hoeveel heb ik dan nodig?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan, maar het kan dan vrij lang duren tot het goed is. Weet niet exact hoeveel je maakt met zo’n zakje, maar een paar volle lepels zijn echt wel nodig.

      Beantwoorden
  9. Marian says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb alleen een bakvorm van 9×13 inch (33x23x5 cm); kan ik dan het beste 1,5 x het basisrecept nemen? Of is dat te weinig/te veel? Ik wil ‘m graag maken om te trakteren op mijn werk en een iets grotere vorm is dan wel fijn.
    Groetjes,
    Marianne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 jaar geleden

      Hi! Wellicht handig om dit artikel daarvoor te bekijken: https://handigebaktips.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden
  10. Romy says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Zou je voor de kruimels ook eventueel zelfrijzend bakmeel kunnen gebruiken, of geef dit een heel andere smaak/resultaat?

    Groetjes Romy

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      De kruimels moeten niet rijzen. Zelfrijzend bakmeel is nl. gewoon bloem waar bakpoeder aan toegevoegd is.

      Beantwoorden
  11. Dorien says:
    2 maanden geleden

    Dag Laura,
    Ik heb vandaag het recept voor kruimelcake met banketbakkersroom gemaakt uit het basisbakboek. Bij het bakken is het cakebeslag precies over de topping heen gelopen. Tips om dit de voorkomen?
    Alleen in het midden is de mooie topping nog zichtbaar.
    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Je zou de cake een half uurtje in de koelkast kunnen zetten voordat je de kruimels erop doet, dan is het beslag wat steviger en zakken de kruimels minder snel naar beneden.

      Beantwoorden
      • Dorien says:
        2 maanden geleden

        Top! Ga ik proberen. Bedankt om te reageren.

        Beantwoorden
  12. Gina says:
    1 maand geleden

    Moet je deze cake in de koelkast bewaren? in verband met de banketbakkersroom?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Nee, omdat deze afgebakken is.

      Beantwoorden
  13. Marlon says:
    2 weken geleden

    Kan ik de appel ook weg laten in dit recept?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Ja hoor.

      Beantwoorden
  14. Miranda says:
    2 weken geleden

    Hi Laura,

    Zou je de appel-kruimel-roomcake ook in een springvorm kunnen bakken?

    Groetjes,
    Miranda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 weken geleden

      Zeker, je kunt het hier eventueel omrekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠
⁠
Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠
⁠
En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/155499357_153487403259418_3918615731402010880_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TEMEwqT28cwAX-8gZwU&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=a9432725b878801c293f211c9ea0d3d1&oe=60654B10' title='DE 10E DRUK! Jaaa, de 10e druk van Het Basisbakboek ligt alweer in de winkels. Thanks allemaal! Handjes omhoog als jij dit boek in huis hebt 🙋🏼‍♀️⁠ ⁠ Ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe zoveel van jullie in de afgelopen jaren zijn begonnen met bakken door (en met!) dit boek. Zeker het afgelopen jaar is er een gigantische nieuwe lichting thuisbakkers bijgekomen. Zo leuk al die berichtjes waarin jullie me vertellen dat jullie de bakkriebels hebben en daarmee een nieuwe passie hebben ontdekt. ⁠ ⁠ En voor wie zich laat tegenhouden om met regelmaat te bakken omdat 'het ook op moet': lekker uitdelen! Daar maak je heel erg veel mensen blij mee. Zeker nu 🤗⁠ ⁠ Mijn boek(en) nog niet in huis? Via de link in mijn profiel kun je ze allemaal bestellen 📚 > @laurasbakery⁠ ⁠ #bakken #hetbasisbakboek #laurasbakery #hetlaurasbakerybasisbakboek #bakboek'>
  • DE LAATSTE BAKSTRIJD! Vandaag gaat er een hele bijzondere @debakstrijd van start, want het is de allerlaatste. Ik weet dat een hoop enthousiaste bakstrijders dit jammer zullen vinden, net zoals ikzelf overigens, maar ik heb er goede redenen voor en die lees je allemaal in het nieuwe artikel op het blog.⁠
⁠
Natuurlijk heb ik daarom gekozen voor een extra leuk thema waarbinnen iedereen mee kan doen: Pasen! Gezien het Feestdagen Bakboek later dit jaar uitkomt, leek het me extra leuk om de laatste Bakstrijd in het teken van een feestdag te laten staan. Dus bak je mooiste of lekkerste paascreatie en doe gezellig mee! Op het blog lees je er álles over, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#debakstrijd #pasen #hetfeestdagenbakboek #bakken #sloffentaart #paasei
  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=Oidjdwi1oFQAX9iN7xF&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=f203deaea7fd02bfed1ffb3a40dee80e&oe=6064F88F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-frt3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=MH_bM4FTBFcAX8aTOd_&_nc_ht=scontent-frt3-1.cdninstagram.com&oh=c48e7ca1e8c607df93e406d42a2f6aa6&oe=60640F24' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Vanille-extract vs vanille-aroma

Vanille-extract vs vanille-aroma

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

De Bakstrijd: maart 2021

01 maart 2021

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

De Bakstrijd: maart 2021

door Laura Kieft-01 maart 2021-2

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu)...

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-11

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-11

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan