Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Glutenvrij bakken doe je zo!

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 november 2018
in Allergenen, basiskennis, Glutenvrij, Handige Baktips, ingrediënten vervangen, Inspiratie
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Het is weer tijd voor een themaweek op Laura’s Bakery! Eentje die ik samen met buurvrouw en vriendin Monique van Beterdooreten.nl heb georganiseerd. Monique heeft coeliakie en weet dus als geen ander hoe je glutenvrije recepten moet maken. Ik daarentegen heb er maar weinig verstand van. Tijd om onze krachten te bundelen vonden we en zo is deze glutenvrije week ontstaan! Vandaag trappen we af met een informatief artikel waar de meest gestelde vragen over glutenvrij bakken worden behandeld. Vanaf morgen komen de recepten online, elke dag eentje in deze week. Veel van de recepten die online gaan komen zijn trouwens ook lactosevrij (mag Monique ook niet), of ze zijn eenvoudig lactosevrij te maken. Tijd voor het informatieve stuk, hopelijk hebben jullie net zoveel zin in deze week als wij!

Coeliakie

Op het blog van Monique kun je uitgebreider lezen over Coeliakie als je wilt. Kort gezegd is het een auto immuunziekte tegen gluten. Wanneer je daarbij toch (per ongeluk) gluten eet dan kun je daar goed ziek van worden. Daarom is het belangrijk dat je goed oplet en alleen gecertificeerde glutenvrije producten gebruikt. Havermout is bijvoorbeeld wel glutenvrij, maar kan soms sporen van gluten bevatten als het in een fabriek wordt gemaakt waar ook andere producten geproduceerd worden. Sporen van gluten zijn ook niet goed voor mensen met coeliakie, daar zijn ze ook al gevoelig voor. Daarom is het ook belangrijk om kruisbesmetting te voorkomen. Bak je voor iemand met coeliakie, maak dan je keuken, bakvormen en oven goed schoon. De hele omgeving waarin je werkt en alles waar je mee in aanraking komt dus. Een houten deegroller moet je zelfs nieuw aanschaffen, want gluten blijven in het hout zitten.

Bloem vervangen

Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die wij deze week meerdere keren hebben gebruikt is afkomstig uit een boek van Phil Vickery:

Meelmix 1 kg voor glutenvrije bloem
  • 700 g fijne witte rijstmeel
  • 200 g boekweitmeel
  • 100 g tapiocameel

Als je bij dit recept 30 gram (glutenvrij!) bakpoeder toevoegt kun je met dezelfde meelmix zelfrijzend bakmeel maken.

Glutenvrije meelsoorten

  • Boekweitmeel
  • Quinoameel
  • Havermeel
  • Amandelmeel
  • Kokosmeel
  • Kikkererwtenmeel
  • Maismeel
  • Polenta
  • Aardappelmeel
  • Kastanjemeel
  • Lijnzaad
  • Arrowroot
  • Rijstmeel / rijstebloem
  • Sojameel
  • Tapiocameel
  • Sorghum
  • Teff

Let altijd op het glutenvrije keurmerk, zeker bij havermout, quinoameel en boekweitmeel is dit belangrijk.

Bij de toko kun je vaak heel voordelig glutenvrije meelsoorten vinden zoals tapiocameel, kleefrijstmeel, kokosmeel en rijstmeel. Zeker de moeite waard om hier eens lekker rond te kijken! Ook online kun je goed slagen en meelsoorten voordelig in bulk kopen.

Meer glutenvrije baktips

Een aantal van de onderstaande baktips ken je waarschijnlijk al, want die zijn er ook voor baksels met gluten. Alleen is het zo dat bij glutenvrij bakken dit soort tips net even wat meer verschil maken voor een geslaagd resultaat.

  • Glutenvrij deeg is vaak wat kleverig en lastiger te hanteren dan `normaal` deeg. Psylliumvezels kunnen hierbij helpen! Wanneer je een kleine hoeveelheid aan je meelmix toevoegt kun je het deeg beter bewerken. Het helpt ook tegen het kruimelen van glutenvrij brood. Roer hiervoor 1 tot 2 theelepels psylliumvezels door het natte gedeelte van het recept zoals de (plantaardige) melk en laat dit 10 minuten staan voor je het verwerkt.
  • Bij het bakken van glutenvrij brood helpt het om een bak met water op de bodem te plaatsen voor een extra lekker knapperig korstje.
  • Glycerine helpt om cake achtige baksels vochtig te maken en houden. Glutenvrije cakes zijn anders al snel kruimelig en droog. Voeg hiervoor 1 theelepel glycerine toe aan je beslag.
  • Gebruik bij zanddeeg (voor taartbodem en koekjes) altijd koude boter of margarine en leg het 30 min in de koelkast voor je het gaat uitrollen, zo scheurt het minder. Je kunt het deeg uitrollen tussen 2 vellen vershoudfolie of met een klein beetje meel je werkblad bestuiven. Gebruik echter niet teveel meel, dan kan je meelmix  te droog worden.
  • Xanthaangom is een product dat de textuur en houdbaarheid in recepten verbeterd. In glutenvrije recepten neemt het de functie van gluten over om de elasticiteit in recepten te verhogen. Je voegt het toe aan de droge ingrediënten voordat je de vochtige toevoegt.

Tot slot, gluten zitten in veel meer producten dan je denkt. Daar heb ik mijzelf de laatste tijd ook meermaals over verbaasd. Monique heeft er een handig overzicht van gemaakt.

Volgens mij hebben zo wel de meest voorkomende onderwerpen in vragen kunnen behandelen. Mocht jij alsnog met een vraag zitten, stel hem dan gerust. Dan doen we ons best om je te helpen.

Vorige post

Volgende post

Snickers tartelettes
Chocolade bananenbrood

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 9

  1. Marijke says:
    2 jaar geleden

    Dank voor deze handige baktips voor glutenvrij bakken. Ik eet tarwe-en glutenvrij maar ook koemelkzuivelvrij. Soms lastig om lekkere baksels te maken en vooral voor brood bakken zijn er niet veel recepten. Misschien iets voor jouw blog?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is zeker iets voor het blog, houd de site maar in de gaten deze week zou ik zeggen 😉

      Beantwoorden
  2. Helene says:
    2 jaar geleden

    Dankjewel voor deze tips. Ik bak graag, maar glutenvrij lukt niet altijd en wordt snel oud/droog/kruimelig.
    Ik probeerde ook koekjes te maken, maar op een of andere manier klopt dan de verhouding met de hoeveelheid boter niet. Heb je tips voor me, want jouw recepten zijn altijd zo lekker (ik heb beide bakboeken).

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Houd de site dan vooral even in de gaten deze week zou ik zeggen, er komen hele lekkere koekjes aan 😉

      Beantwoorden
  3. Anna says:
    10 maanden geleden

    Ik ben op zoek naar aardappelmeel om brood mee te bakken, waar koop jij het? En xanthaangom

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Ikzelf koop dit niet. De tips zijn van mijn buurvrouw, zal het binnenkort eens vragen 🙂 Weet in ieder geval wel dat ze het online besteld.

      Beantwoorden
      • Anna says:
        10 maanden geleden

        Oh heel graag!

        Beantwoorden
  4. Maddy says:
    4 weken geleden

    Wat geweldig deze site!
    Even een vraagje over het mixen van glutenvrije meelsoorten. Helaas mag ik geen amandel, mais en rijst heb je een tip voor een goeie bakmix voor brood, koekjes en pannekoeken?
    Verder mag ik ook geen ei, nu las ik over chiazaad als vervanger, heb jij hier nog tips voor?
    Ikzelf ben er pas kort achter dat ik allerlei allergieën heb dus dat wordt even helemaal opnieuw leren koken en bakken. Leuk dat je aandacht besteedt aan glutenvrij, thanks!
    Fijn weekend alvast!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 weken geleden

      Helaas heb ik daar nog geen tips voor, maar andere lezers misschien wel die dit lezen 🙂 Je kunt wel dit nog lezen: https://www.laurasbakery.nl/eieren-vervangen-bij-het-bakken/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Chocolade bananenbrood

Chocolade bananenbrood

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan