Regenboog pudding toetjes

Gepost: 21 juni 2022 Laatst bewerkt: 25 juni 2024
Regenboog pudding toetjes

Deze vrolijke regenboog pudding toetjes zijn een heerlijk dessert voor kinderen. Niet alleen heerlijk om te eten, maar ook onwijs leuk om samen te maken. Dus haal je vrolijkste sprinkles uit de kast en zet je schrap voor een kleurrijk toetje!

Zo maak je regenboog pudding toetjes

Deze pudding toetjes hebben een heel simpel recept als basis: banketbakkersroom. Deze room wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om puddingbroodjes te vullen, maar je kunt er allerlei broodjes en gebakjes mee vullen. Het liefst eet ik banketbakkersroom met de lepel zo uit de kom en daarom dacht ik: waarom ook niet! Voeg er nog wat gezellige kleuren, wat slagroom, sprinkles en een koekje aan toe en je hebt een geweldig lekker regenboog pudding toetje.

Als je de banketbakkersroom eenmaal hebt gemaakt, hoef je de room alleen nog maar op kleur te brengen. Je kunt de kleuren kiezen die jij het mooiste vindt, maar ik ging voor pastelkleuren: paars, blauw, groen, geel en tot slot roze. Je kunt de pudding toetjes ook in één kleur maken, zoals voor een babyshower. Kies bijvoorbeeld voor de kleur roze en ga van donkerroze (onder) naar lichtroze (boven). De sprinkles ruil je dan uiteraard in voor muisjes. Ook een heel tof gezicht!

puddingbroodjes

broodjes met banketbakkersroom

HOE MAAK JE PASTELKLEUREN MET VOEDINGSKLEURSTOF?

Natuurlijk kun je hiervoor speciaal (eetbare) pastel kleurstoffen kopen, maar dat is absoluut niet nodig. Ik heb gewoon mijn ‘normale’ eetbare kleurstoffen gebruikt. Je moet er vooral goed op letten dat je heel voorzichtig bent met het toevoegen van de kleurstof, want je hebt maar heel weinig nodig om een mooie pastelkleur te realiseren. Ik gebruik hier graag een satéprikker voor. Hou ook in gedachten dat banketbakkersroom van zichzelf een lichtgele kleur heeft, ook dit heeft invloed op de kleuren die je probeert te bereiken.

Heb je toch net iets teveel kleurstof toegevoegd? Voeg dan wat extra ongekleurde banketbakkersroom toe om het weer in balans te brengen. Hiervoor moet je natuurlijk wel meer room achter de hand houden dan het recept beschrijft. Heb je geen room meer over en ben je alsnog niet blij met de kleur? Dan kun je eventueel ook wat yoghurt toevoegen, dat heeft het beste effect op het lichter maken van de kleur omdat yoghurt wit is, maar het beïnvloedt de smaak natuurlijk ook.

Als je nog meer vragen hebt over het kleuren van banketbakkersroom, dan kun je mijn tips uit het artikel over hoe je botercrème kunt kleuren heel goed gebruiken.

Regenboog pudding toetjes (2)
Regenboog pudding toetjes (1)

REGENBOOG KOEKJES

In het kader van regenboog baksels: hoe leuk zijn deze regenboog koekjes? Deze zouden ook erg tof staan in dit toetje, in plaats van dat saaie biscuitje. 😉

Het recept voor de koekjes vind je terug in mijn nieuwste boek dat sinds vorige week officieel in de (online) schappen ligt, Het Kinderbakboek 2. Er staan in totaal 30 vrolijke en toegankelijke recepten voor kinderen in; elk recept is voorzien van stap-voor-stap illustraties.

Het boek is dit keer niet alleen gevuld met zoete recepten, maar ook met hartige recepten. Alle recepten zijn eenvoudig uitgelegd zodat iedereen ermee aan de bak kan. Een perfect boek voor alle kleine koekenbakkers!

Meer lezen over Het Kinderbakboek 2

 

Regenboogkoekjes Het Kinderbakboek 2 Laura's Bakery

 

Regenboog puddingtoetjes

Opslaan
Recept afdrukken

4.75 van 16 stemmen

Regenboog pudding toetjes

Een onwijs leuk recept om te maken met kinderen en voor kinderen: regenboog pudding toetjes. Een heerlijk kinderdessert in vrolijke kleuren.
Porties: 6 toetjes

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 130 gram suiker
  • 32 gram vanillesuiker
  • 6 eidooiers
  • 70 gram bloem
  • 700 ml melk
  • 5 eetbare kleurstoffen
  • 5 satéprikkers

Decoratie

  • 100 ml slagroom opgeklopt
  • sprinkles
  • 3 koekjes

Instructies

  • Meng suiker, vanillesuiker en de eidooiers in een kom door elkaar. Voeg ook de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.
  • In een pannetje verhit je de melk, zodra het begint te koken (belletjes aan de rand van de pan) draai je het vuur uit. Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer door tot de melk helemaal is opgenomen. Voeg de rest van de melk dan ook in delen toe en roer tot het een egaal mengsel is.
  • Giet het mengsel terug in de pan en zet het vuur weer aan. Breng aan de kook terwijl je blijft roeren, neem ook de bodem van de pan goed mee. De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft.
  • Giet de room in een schone schaal en dek deze af met folie. Druk de folie aan op de room, zo voorkom je dat er een velletje vormt op de banketbakkersroom. Laat even afkoelen en zet dan in de koelkast om helemaal af te koelen. De room dikt dan ook nog verder in.
  • Als de room volledig is afgekoeld verdeel je de room over vijf gelijke bakjes. Je gaat elk bakje room een eigen kleur geven. Doe dit door de satéprikker voorzichtig in de kleurstof te dippen en hierna in de room, meng goed door elkaar en herhaal eventueel nog een keer als de kleur nog niet diep genoeg is. Gebruik altijd een schone satéprikker voordat je in de kleurstof dipt.
  • Neem zes (kleine) glaasjes en verdeel de room in laagjes in de glaasjes. Ik deed de room hiervoor in vijf verschillende spuitzakken en spoot het in de glaasjes, maar je kunt het ook met een lepeltje doen.
  • Decoreer elk glaasje met een mooie toef slagroom, een lekker koekje en tot slot een goede hoeveelheid sprinkles! De regenboog pudding toetjes zijn klaar om te serveren.
Tips

Let op: in het artikel geef ik een tip om wat extra banketbakkersroom achter de hand te houden voor het geval je teveel kleurstof toevoegt. Dit recept is precies genoeg voor zes porties en je maakt hiermee geen extra room.
Bewaren

Bewaar de toetjes in de koelkast, daar blijven ze afgedekt 4-5 dagen goed. Versier pas vlak voor het serveren met het koekje en de sprinkles.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Anouk schreef:

    Hoi Laura,

    Ik houd van je website! Al je recepten zijn zo simpel en lekker! Ik heb ook nog ee suggestie; zou je misschien een keer een recept voor een regenboog laagjestaart willen maken? Ik ben er dol op alleen ik heb het nog nooit zelf gemaakt en wil het graag proberen!

    Groetjes,
    Anouk

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Anouk! Bedankt voor je bericht, leuk om te lezen. Leuk idee, ik ga het in ieder geval even noteren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept