Vorig jaar maakte ik deze fantastisch lekkere appel-kaneel oliebollen voor Oud en Nieuw. Ik strooi sowieso graag kaneel(poeder)suiker over mijn oliebollen, dus ik had bedacht dat ik dan ook gelijk de oliebollen zelf wel een smaakje kon geven. Zo gezegd zo gedaan en er ging wat kaneel doorheen. Eenmaal in de keuken vond ik ook nog dat er een appeltje bij kon. Appel en kaneel is immers een van mijn favoriete smaakcombinaties. Dat moest in een oliebol wel fantastisch lekker worden. En ik bleek gelijk te hebben, deze oliebollen met appel en kaneel waren zalig! Een aantal jaren geleden kon je in de winkel nog kaneelpoedersuiker kopen, nu is dat fijne kristalsuiker met een kaneelsmaakje. Ik bracht daarom zelf wat poedersuiker op smaak met kaneel, dat is het allerlekkerst namelijk (en blijft beter zitten op de oliebollen). Tot slot nog een variatietip die mij ontzettend lekker lijkt: de appel-kaneel oliebol opensnijden en vullen met wat zelfgemaakte banketbakkersroom. Dat wordt een heerlijke jaarwisseling!
BAKTIP: Om eenvoudig het klokhuis van appels te verwijderen gebruik ik een appelboor. Deze appelboor is erg stevig en vaatwasserbestendig.
Hoi hoi,
Deze ga ik op oudjaarsdag zeker weer maken.
Vorig jaar waren ze zo op en hier houd niet iedereen van rozijnen en krenten dus dit is een leuke twist.
Gr Marlies
Helaas was het deeg niet goed gerezen, de oliebollen werden bij mij hierdoor heel compact. Nu rest de vraag, wat deed ik fout? Bij punt 1 staat laat dit mengsel 5-10min staan, ik heb het op laag vuur laten staan waardoor het ging borrelen. Had ik het gas uit moeten zetten of toch iets langer moeten laten borrelen? Wil ze zekers nog een keer proberen 😃
De gist was te warm denk ik. Het borrelen gebeurt als de gist in lauw warme (35-40 graden ) vloeistof op is gelost. Je moet dit niet verder verwarmen.
Bedankt voor u reactie, deze tip neem ik mee 😃