Een tijdje terug vroeg ik jullie op Instagram welke recepten je graag met Pasen wilde zien. Een sloffentaart werd verrassend vaak genoemd, dus ik ging ermee aan de slag. Ik gebruikte een keertje mascarponeroom als topping, maar met banketbakkersroom of Zwitsere room is deze taart ook heerlijk. Wat ik wilde gebruiken ter decoratie was niet moeilijk, er moesten uiteraard paaseitjes op. Verder maakte ik het af met vers fruit, een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Ik ben benieuwd hoe jouw Pasen sloffentaart eruit komt te zien!
TIP: Met onderstaand recept kun je dus twee sloffentaarten maken. Als je het recept halveert maak je er eentje die goed is voor 6 personen. Wel zo handig nu we Pasen dit jaar allemaal klein zullen vieren.
De sloffentaart ziet er heerlijk uit! En die paaseitjes als decoratie vind ik echt super leuk staan.
Thanks Annelies! 😀
Ziet er heerlijk uit! Als ik banketbakkersroom wil gebruiken, moet ik het recept dan ook verdubbelen?
Nee, 1x het recept daarvan is genoeg. https://www.laurasbakery.nl/banketbakkersroom/
Mag ik vragen welke spuitmondje jij gebruikt. Welke zou je eigenlijk standaard in huis moeten hebben.
Er is zo veel keus, ik kan niet kiezen ?
Dit is handig voor je denk ik: https://www.laurasbakery.nl/mijn-favoriete-spuitmondjes/
Zou je ook voor een andere vulling dan amandelspijs kunnen kiezen? Ben ik nml geen liefhebber van.
Je zou ook een spijs van een andere soort noot kunnen maken, of je kunt het eventueel weglaten, maar dan moet je echt een zijkant maken omdat de bodem dan omhoog komt.
Misschien een gekke vraag, maar waarom is dit recept voor 2 sloffentaarten en niet gewoon 1? Ik heb nog nooit een slof gemaakt, maak je standaard een dubbele of zie ik dit verkeerd. En heb je voor dit recept gewoon 2 sloffen gemaakt.
Omdat je dan precies 1 ei nodig hebt 😉 Halveren kan ook als je liever 1 slof maakt, dan heb je dus een half ei nodig. Maar ik beloof je dat de taart zó op is haha.
Is het recept van mascarpone room voor 1 sloven bodem?
Ja, als je er twee wil maken moet je het recept verdubbelen.
Beste Laura,
Ik zou graag het amandelspijs willen vervangen door banketbakkersroom. Gaat mascarpone goed samen met banketbakkersroom? of is het toch beter om de mascarpone dan ook te vervangen met banketbakkersroom?
De banketbakkersroom wil je in dat geval meebakken? Dat lijkt me een prima combinatie
Als ik een sloffenvorm van 27 cm zou gebruiken, moet ik het recept dan aanpassen?
Dat hangt er vanaf of je het erg vindt dat je bodem platter en lager wordt. https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/
Ik heb geen sloffenvorm, kan ik hem ook in een cakevorm maken?
Dat heb ik nog niet getest! Maar ik vermoed van wel. Zou je het resultaat willen delen?