Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van appel en kaneel blijft een heerlijke klassieker. In deze broodjes voegde ik er ook nog banketbakkersroom aan toe. Meer hoef ik je niet te vertellen toch? Probeer ze zeker eens uit!
BAKTIP: Als je het lastig vindt om de appel met een mes in dunne plakjes te snijden, kun je ook gebruik maken van een mandoline.
Mmmm, dat ziet er lekker uit! Nu woon ik in Spanje en heb ik hier niet die rollen croissantdeeg, denk ik. Kan je die zelf maken of is bladerdeeg een alternatief?
Croissantdeeg is eigenlijk een soort bladerdeeg maar dan met gist. Je kunt het prima door bladerdeeg vervangen, maar dat is wel echt een ander soort broodje dan. Je zou ook de basis van dit deeg aan kunnen houden: https://www.laurasbakery.nl/cinnamon-rolls-met-pecannoten-en-karamelsaus/
Ok, dank je wel!
Soms is het jammer dat er geen video uitleg bij is..
Vind de uitleg een beetje vaag, een wokkel maken en dan een spiraal geen idee wat je precies bedoeld
Het klinkt wel heerlijk!!
Wat vervelend dat het niet duidelijk is! Een video zou het inderdaad duidelijker maken maar dat kost ons helaas weer erg veel tijd en moeite. Daarom ga ik het nog iets uitgebreider aan je proberen uit te leggen. Weet je niet wat ik bedoel met een wokkel of met een spiraal? Bij een wokkel doel ik op de vorm van het welbekende chipje, je draait de strook deeg dan aan beide uiteinden de andere kant op en dan ontstaat een wokkel (of een twister, als dat misschien logischer voelt voor je). Dat je er vervolgens een spiraal van maakt betekent simpelweg dat je één uiteinde neemt en de rest van de wokkelreep hier omheen draait; het zou kunnen helpen om de vorm van een spiraal even te googlen. Als je het eenmaal snapt is het heel makkelijk, hopelijk lukt het zo!
Dankje Laura voor de extra uitleg!!
De wokkel was wel duidelijk, maar de spiraal was bij mij een vraagteken hoe je het precies bedoelde.
Spiraal googlen heeft geholpen bedankt voor de tip! 😉
Deze komt op bij het paasontbijt erbij!!
Super fijn om te horen! Geniet ervan!
Is erg onduidelijk uitgelegt!!!
Dus als ik het goed begrijp bak je de banketbakkersroom mee?
Ja dat klopt inderdaad.
Deze zien er heerlijk uit!
Kan je ze voorbereiden en een dag later afbakken?
Of kan je ze dan beter alvast afbakken en dan weer oppiepen?
Allebei zou kunnen, maar wel goed verpakt bewaren!
Kan je deze broodjes invriezen zo ja verandert de smaak dan nog erg? 🙂
Dat zou ik niet aanraden met croissantdeeg.