Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Fruit tartelettes met banketbakkersroom

Laura Kieftdoor Laura Kieft
30 april 2016
in Klein Gebak, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

fruit tartelettes met banketbakkersroom 1a

De meeste recepten bedenk ik van tevoren, ik heb een recept als vrijwel helemaal uitgewerkt en ik maak hooguit kleine aanpassingen. Alles zit al in mijn hoofd. Van hoe het eruit moet komen te zien, hoe ik het wil maken en hoe ik het op de foto wil zetten. Maar het komt ook wel eens voor dat ik in de keuken sta, spontaan iets lekkers bedenk en gelijk aan de slag ga. In dit geval had ik nog wat deeg van een sloffenbodem over en ook nog wat banketbakkersroom. Weggooien vind ik zonde en ik besloot mijn kleine taartvormpjes nu eindelijk eens te gaan gebruiken. Voor ik het wist had ik superlekkere fruit tartelettes met banketbakkersroom gemaakt. Zó lekker dat ik het gewoon met jullie moest delen!

fruit tartelettes met banketbakkersroom 2a

Recept afdrukken

Fruit tartelettes met banketbakkersroom

Zien ze er niet leuk uit deze fruit tartelettes met banketbakkersroom? Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en ontzettend lekker.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • half ei
  • snuf zout
  • rasp van een halve citroen
  • 280 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder

Vulling en topping

  • halve portie makkelijke banketbakkersroom (volgens recept)
  • fruit naar keuze (vers is het mooist, diepvries kan ook)

Instructies

  • Meng boter, suiker, ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg. Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast. Vet ondertussen je taartvormpjes in en bestuif ze met bloem, die van mij zijn 10 centimeter in doorsnede.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 6 millimeter dikte op een met bloem bestrooid oppervlak. Leg het deeg over de taartvormpjes heen. Druk het deeg voorzichtig in de hoekjes en rol dan met een deegroller over de randen van de vorm heen. Zo snij je het overtollige deeg mooi en strak weg.
  • Zet de taartvormpjes op een bakplaat en bak ze in 12-15 minuten op 180 graden goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen in de vormpjes en stort ze dan op een plaat.
  • Tijdens het afkoelen (of terwijl het deeg in de koelkast ligt), kun je al prima de banketbakkersroom volgens recept maken. Vul een spuitzak met de room en spuit de vulling op de koekbodems. Je kunt dit ook met twee lepels doen. Verdeel je fruit over de tartelettes en je gebakjes zijn klaar!
Bewaren

Na een nachtje in de koelkast waren de bodems bij mij nog heerlijk bros. Wil je ze hier langer bewaren, dan zou ik een laagje gesmolten chocola op de bodem smeren (en laten uitharden) voordat je de room erin spuit. De taartjes bewaar je in de koelkast en hier blijven ze ongeveer 3 dagen goed.

fruit tartelettes met banketbakkersroom 3a

Vorige post

Volgende post

Pizzabodem basisrecept
Behind the scenes – april 2016

Related Posts

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft
23 januari 2021
3

Het...

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
19

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
23

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 50

  1. Lindsey says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk! Bak je de tartelettes blind? Of doe je ze gewoon zo in de oven?

    Beantwoorden
    • Claudia says:
      5 jaar geleden

      Hier ben ik ook wel benieuwd naar!

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb deze niet blind gebakken, gewoon zo de oven in 🙂

      Beantwoorden
  2. Sandra says:
    5 jaar geleden

    Hmmm deze zien er fantastisch lekker uit Laura!

    Beantwoorden
  3. Anita says:
    5 jaar geleden

    Ziet er heel mooi en lekker uit Laura, bedankt weer voor het delen.

    Beantwoorden
  4. Marja says:
    5 jaar geleden

    Kijk, daar word ik blij van! Probeer altijd mijn kleine tartelet vormpjes te gebruiken, nu weer een super lekker idee er bij.

    Dankjewel!

    Beantwoorden
  5. Lianne says:
    5 jaar geleden

    Oeh leuk! Ik wil ze ook snel gaan gebruiken heb ze vorig jaar met mijn verjaardag gekregen, maar nog nooit gebruikt. Daar moet verandering in komen.

    Beantwoorden
  6. Caroline says:
    5 jaar geleden

    Nou zeg wat leuk, komen de vormpjes toch een.keertje aan de beurt. (overgenomen.van.me overgroot oma)
    met dit heerlijke minitaartjes recept!!!!
    Bedankt Laura.

    Beantwoorden
  7. Leonie Raijmakers says:
    5 jaar geleden

    kun je bodems ook invriezen en dan als je ze nodig hebt eruit halen?
    Zo ja ontdooi je ze dan in de koeling of gewoon op het aanrecht?
    afgedekt of niet?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan prima! zou ze gewoon op het aanrecht laten ontdooien.

      Beantwoorden
  8. Sylvia Roos says:
    5 jaar geleden

    Gelijk gemaakt en iedereen heeft gesmuld! Ik had eerst de helft van het deeg uitgerold en wilde meerdere vormpjes achter elkaar vullen, maar het is handiger om voor één vormpje een gedeelte van het deeg te nemen, een balletje te vormen en dat uit te rollen. Ik heb de ‘gewone’ pudding gemaakt en niet de makkelijke en daarvan had ik alles nodig (50% was niet genoeg, de hoeveelheden zijn ook anders). Bedankt voor het recept, Laura ?

    Beantwoorden
  9. Leonie says:
    5 jaar geleden

    zou ik di deeg ook kunnen gebruiken voor een vlaaibodem te bakken?
    Ik wil een aardbeien vlaai maken met een hardere bodem. En blijft de baktijd dan het zelfde als van de tartelettes

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het zeker gebruiken voor een grote taart, deze moet dan wel langer in de oven. Zo’n 25-30 minuten gok ik.

      Beantwoorden
      • Cornelieke says:
        5 jaar geleden

        Moet ik dan voor de hoeveelheden voor één grote vlaai hetzelfde recept aanhouden? Zou dat genoeg zijn?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          5 jaar geleden

          Je houdt dan wel wat deeg over.

          Beantwoorden
  10. Laurens says:
    5 jaar geleden

    Ik heb pas een nieuw fornuis gekocht en je site ontdekt heb er al een hoop lekkere dingen af gehaald ik ga van de week de de tiramisu taart maken ik zou zegen ga zo door je hoord het wel of de taart lekker was

    Beantwoorden
  11. Ypp says:
    4 jaar geleden

    Ooh deze wil ik ook uitproberen! Heb gister ook pas de tartelettevormpjes gekocht!!

    Beantwoorden
  12. Gerdien says:
    4 jaar geleden

    Welke maat tartelettevormpjes gebruik je? 7 cm of 10 cm? (Bovenkant)

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      9cm 🙂

      Beantwoorden
  13. Sandra says:
    4 jaar geleden

    Hoi,

    “half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)”

    Dat laatste is niet voor dit recept, toch? In de room gaat een heel ei volgens dat recept. Gekopieerd van de slof? 😉

    Gr. Sandra

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Haha, betrapt 😉 Klopt inderdaad, ik heb het gelijk even aangepast.

      Beantwoorden
  14. Paulette says:
    4 jaar geleden

    Moet je de tartelettes blind bakken om inzakken te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee je hoeft ze niet blind te bakken.

      Beantwoorden
  15. Larissa says:
    3 jaar geleden

    Hai Laura,

    Volgende week vrijdag is ons zusje jarig, alweer 29 jaar wordt ze! Ik als bakfanaat heb aangeboden taarten / gebak te maken. Deze tartelettes wil ik ook maken, maar dan niet mer bakkersrooms-vulling. Ik wil ze vullen met mokkacrème en dan versieren met fijngemalen, geroosterde hazelnoten.
    In het tartelettedeeg gaat citroenschilrasp. Geeft het natuurlijk een frisse smaak. Vind ik niet een combi met mokka/hazelnoot. Tip waar ik het mee kan vervangen? Misschien wat speculaaskruiden?
    Groetjes,
    Larissa

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je zou het kunnen weglaten, of inderdaad kruiden gebruiken.

      Beantwoorden
  16. Manon says:
    3 jaar geleden

    Kan ik de banketbakkersroom meebakken in de oven? Zo ja, doe ik dit vanaf het begin, of voeg ik deze later ij de baktijd toe?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In dit recept bak ik het zelf niet mee, maar banketbakkersroom is wel geschikt om mee te bakken. Meestal is dit gewoon gelijk vanaf het begin.

      Beantwoorden
  17. Ciel says:
    2 jaar geleden

    Hi Laura,
    Hoe verpak ik de gebakken bodems voor in de vriezer? Per stuk in plastic zakje of in vriesdroos met bakpapier ertussen?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik doe ze zelf bij elkaar in een trommel, maar los kan ook.

      Beantwoorden
  18. Lidia says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Als je de afgewerkte tartelletes in de koelkast plaatst. Een dag voordat ze gebruikt worden. Dek je ze dan altijd af? Of gewoon op een bord de koelkast in?

    Ben benieuwd

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik dek ze wel af, is ook een beetje afhankelijk van wat er nog meer in je koelkast ligt.

      Beantwoorden
  19. Danielle says:
    2 jaar geleden

    Hallo
    Moet de citroen rasp perse
    Gr danielle

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kan het weglaten, ik vind het voor de smaak wel erg lekker.

      Beantwoorden
      • Danielle says:
        2 jaar geleden

        Ik heb het zonder gedaan
        Was verrukkelijk !

        Beantwoorden
  20. Danielle says:
    2 jaar geleden

    Hallo
    Ik heb je bak boek ook laura maar daar staat deze ook in maar welke zou jij aanraden die uit het boek te volgen of deze van de blog
    Groetjes…

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Welke jij het lekkerst vindt, beide zijn heerlijk vind ik 🙂

      Beantwoorden
      • Danielle says:
        2 jaar geleden

        Nou ik heb die van internet gebruikt omdat die niet met blind bakken was 😊

        Beantwoorden
  21. Carol says:
    2 jaar geleden

    Wil 6 aardbeientaartjes maken. Kan ik het resterende deeg invriezen voor een andere keer?
    Heb je ook nog een idee om er een gelei over te doen of zou dat de taartjes te zacht maken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, deeg kun je prima invriezen. En ook gelei is geen probleem.

      Beantwoorden
  22. Stefanie says:
    12 maanden geleden

    Ik heb deze taartjes gemaakt met aardbeien, bosbessen, blauwe bessen en rode bessen en wów ze waren lekker! Ze konden zo van de bakker komen, top recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ah super om te lezen!

      Beantwoorden
  23. roos says:
    10 maanden geleden

    Is het ook mogenlijk omer 1 grote taart van de maken met smdit recept ik heb namelijk geen kleine vormpjes helaas

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Ja hoor dat kan prima!

      Beantwoorden
  24. Wouline says:
    7 maanden geleden

    Laatst heb ik de taart met banketbakkersroom en fruit gemaakt (blz. 138 van basisbakboek). Die heeft vrij veel weg van dit recept. De taart zag er super mooi uit, alleen de volgende dag helaas niet meer (heb abrikozenjam gebruikt over het fruit). Bij het aansnijden gleed de room en het fruit er helemaal vanaf. Heb je idee wat er mis is gegaan?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Ohnee wat vervelend! Misschien was de room niet voldoende ingedikt? Het zou in de koeling namelijk verder moeten zijn opgesteven, maar bij jou lijkt het tegenovergestelde te zijn gebeurd.

      Beantwoorden
      • Wouline de Jong says:
        6 maanden geleden

        De room had ik al een dag van te voren gemaakt, deze leek me bij het maken van de taart echt dik genoeg. Misschien gewoon nog een keer proberen 😀.

        Beantwoorden
  25. Pien says:
    6 maanden geleden

    Bij mij zijn de randen naar beneden gezakt.. doe ik iets fout? Heb een grote taartvorm gebruikt. In de reactie las ik dat dit kon of had ik dan wel blind moeten bakken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Een grote taartvorm bak ik meestal wel blind, maar dat zou niet de reden moeten zijn dat de randen naar beneden zijn gezakt. Heb je het deeg wel laten koelen/rusten?

      Beantwoorden
      • Pien says:
        6 maanden geleden

        Het deeg heeft zo’n 2 uur in de koelkast gelegen. Kan het weer te warm zijn geworden tijdens het uitrollen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 maanden geleden

          Misschien, of je hebt het te lang gekneed waardoor er teveel glutenstructuren zijn ontstaan (en dan heb je meer kans op krimpen).

          Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Al eens volkoren pancakes geprobeerd? Dat is dus hartstikke lekker! Ik deel vandaag op het blog het recept voor een variant met appel en kaneel met jullie. Fijne zaterdag 🤗.⁠
⁠
De link naar het recept vind je in mijn bio > @laurasbakery⁠
⁠
#zaterdagbakdag #weekend #pancakes #volkoren
  • 1 RECEPT, 5 LAYOUTS! Om jullie te laten zien hoe multifunctioneel Het Receptenboek is, heb ik 1 recept op 5 verschillende manieren opgeschreven of ingeplakt.⁠⠀
⁠⠀
1. Simpel. Balpen en wat stickers zijn voldoende.⁠⠀
2. Gebruik een handletterpen voor toffe titels en je kunt ook heel handig een foto bij het recept plakken!⁠⠀
3. Ook met foto, maar een andere indeling, daarvoor gebruik je een blanco pagina en de receptstickers.⁠⠀
4. Knip een recept uit een magazine en plak het in! Dit recept staat op een promotiekaartje voor Het Receptenboek en heeft toevallig dezelfde styling.⁠⠀
5. Print het recept vanaf de website uit op 90% en dan past het qua breedte perfect in Het Receptenboek!⁠⠀
⁠⠀
Dit zijn 5 simpele verschillende manieren om recepten in te schrijven, maar ik kan er nog wel 20 bedenken. Met toffe tekeningetjes erbij bijvoorbeeld!⁠⠀
⁠⠀
Vertel, hoe zou jij je recept inschrijven (of plakken)?⁠⠀
⁠⠀
RESERVEER NU! Via de link in mijn profiel kun je jouw exemplaar van Het Receptenboek reserveren, dan ben je ook nog op tijd om mee te doen aan een toffe winactie > @laurasbakery⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Wist jij al dat het helemaal niet moeilijk is om zelf sweet chili saus te maken? En zo ontzettend lekker zeg! Dan smaken de borrelhapjes die je erin gaat dippen extra lekker kan ik je beloven 😉.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#sweetchilisaus #borrelhapjes
  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VLo3mtiOg-4AX90mgRy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=b0cf33e8be8e4a3349cbb9ed41833328&oe=6031CD8B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Behind the scenes – april 2016

Behind the scenes - april 2016

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Volkoren appel-kaneel pancakes

23 januari 2021

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-3

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-1

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-12

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-19

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-23

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-28

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-8

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan