Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Makkelijke banketbakkersroom die niet kan mislukken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
15 maart 2014
in Basisrecepten, Vullingen en Toppings, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

makkelijke banketbakkersroom 1a

Dat banketbakkersroom nog niet altijd even makkelijk is om te maken blijkt wel uit alle reacties op dit recept voor banketbakkersroom. Bij het maken van de croquembouche maakten we gebruik van een ander recept, deze was zo makkelijk dat het eigenlijk gewoon niet kan mislukken. Dit recept zit een beetje in tussen een zakje dat je aanlengt met water of melk en het recept met bloem. Dat klinkt al een stuk makkelijker nietwaar? Deze makkelijke banketbakkersroom is lekker stevig en ideaal om bijvoorbeeld te gebruiken voor de stroopwafeltaart, deze room maakt die vulling ook gelijk veel steviger.

makkelijke banketbakkersroom 2a

makkelijke banketbakkersroom 3a

makkelijke banketbakkersroom 4a

Recept afdrukken

Makkelijke banketbakkersroom

Dit recept voor makkelijke banketbakkersroom kan simpelweg niet mislukken. Geen excuus meer dus, duik gelijk die keuken in!
Porties: 1 schaal vol

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 50 gram custardpoeder
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei

Instructies

  • Klop het ei met de helft van de suiker los in een kom. Voeg hier een bekertje melk (niet alles!) en de custardpoeder aan toe. Roer goed door.
  • Breng in een steelpan de rest van de melk met de andere helft van de suiker aan de kook. Voeg de kokende melk toe aan de kom met het custard mengsel. Roer goed door met een garde.
  • Giet het mengsel terug in de pan en zet deze op het vuur.
  • Laat het mengsel zachtjes doorkoken. Het wordt steeds een beetje dikker. In het begin zal je dit nog niet zo merken, maar let goed op want als het begint met indikken gaat het best snel. Laat doorkoken tot het dik genoeg is. Als je de garde uit de pan haalt moet het er ongeveer zo uitzien als op bovenstaande foto.
  • Giet de banketbakkersroom in een schaal of kom en dek deze af met folie om een velletje op de room te voorkomen.
  • Laat afkoelen in de koelkast.
Bewaren

Banketbakkersroom kun je een paar dagen in de koelkast bewaren, doe dit wel in een afgesloten bak.

makkelijke banketbakkersroom 1a

Zie je wel. Makkelijk hè?!

Ik moet wel eerlijk toegeven dat de smaak van deze banketbakkersroom niet zo lekker is als het ‘echte’ recept maar dit is een heel goed alternatief. Zeker voor diegene die moedeloos wordt omdat zijn of haar banketbakkersroom maar niet wil lukken.

Ga jij dit recept voor makkelijke banketbakkersroom proberen?

Vorige post

Volgende post

Lieveheersbeestjes Oreo pops
Arretjescake deluxe

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
4

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
13

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 94

  1. Anoeska says:
    7 jaar geleden

    Handig! Wat ziet het er altijd heerlijk uit ..

    Beantwoorden
  2. Desiree says:
    7 jaar geleden

    Ik ga hem vandaag maken met een pakje vanillesarama door de gele vla 😉

    Beantwoorden
    • Sazonina says:
      7 jaar geleden

      Hoe smaakt dat?

      Beantwoorden
      • Desiree says:
        6 jaar geleden

        Heerlijk. We doen dat ook regelmatig op een wit bolletje. Mjammie. Iedereen hier vindt dat echt heerlijk.

        Beantwoorden
  3. Christie says:
    7 jaar geleden

    Goed gelukt en hij is héérlijk, bedankt!

    Beantwoorden
  4. Tineke van der Linden says:
    7 jaar geleden

    Deze ga ik echt eens uitproberen want de andere banketbakkersroom mislukt echt bij me. Heb juist de stroopwafeltaart weer gemaakt maar wel met de banketbakkersroom van dr. Oetker….. De stroopwafeltaart is hier echt favoriet nadat ik ‘em gemaakt had uit de Allerhande. Bedankt!
    Groetjes Tineke

    Beantwoorden
  5. willy says:
    7 jaar geleden

    Roeren door opgeklopte slagroom maakt het wat luchtiger! Jammie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      klopt inderdaad, dan maak je Zwitserse room. Heel erg lekker!

      Beantwoorden
  6. carmen says:
    7 jaar geleden

    Bedankt voor dit lekkere en heerlijke recept. De room is goed gelukt en in een bladerdeeghapje en vers fruit heel smakelijk!

    Beantwoorden
  7. bettine says:
    7 jaar geleden

    kan het ook gewoon met de dr.Oetker banketbakkers room? of is dat minder lekker? ik wil hem graag maken maar ik heb niet zoveel tijd om de room te maken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kan ook banketbakkersroom maken met het zakje van dr. oetker. Dan moet je gewoon de instructies op de verpakking volgen. Ik vind deze wel wat lekkerder en je hebt hem ook redelijk snel gemaakt. Je moet alleen wat geduld hebben voor het afkoelen.

      Beantwoorden
  8. de Koekenbakker says:
    7 jaar geleden

    Wanneer doe je de vanillesuiker er doorheen? Op het laatst als hij al ingedikt is of eerder?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      tegelijk met de gewone suiker 🙂

      Beantwoorden
  9. Jildou says:
    6 jaar geleden

    Hi,
    Hoelang is de taart houdbaar?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      banketbakkersroom kun je een paar dagen in de koelkast bewaren, doe dit wel in een afgesloten bak.

      Beantwoorden
  10. sharon says:
    6 jaar geleden

    ziet er super lekker uit! ik vraag me af waar ik dit allemaal voor kan gebruiken!

    Beantwoorden
  11. Desiree says:
    6 jaar geleden

    Vorige 2 keren zakte mijn stroopwafeltaart in. Ik ga hem nu nog eens proberen. De bodem wat grover hakken en met de room van hier boven.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      3x is scheepsrecht 😉 Veel succes en plezier met het maken van de taart!

      Beantwoorden
  12. Pipo says:
    6 jaar geleden

    Echt heerlijk die room smul ervan

    Beantwoorden
  13. Inge says:
    6 jaar geleden

    Deze room is inderdaad makkelijk om te maken! En het belangrijkste : ze vonden het hier super heerlijk!!!! Wij hadden van de room puddingbroodjes gemaakt.

    Beantwoorden
  14. Mirjam says:
    6 jaar geleden

    Ik wil de crogue em bouche maken, hoeveel heb ik dan nodig van de ( makkelijke) banketbakkersroom?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is helemaal afhankelijke van het aantal soesjes, ik zou gewoon een heel recept maken. Als je meer nodig hebt kun je altijd bijmaken of er Zwitserse room van maken door slagroom op te kloppen.

      Beantwoorden
  15. Fienkeees says:
    6 jaar geleden

    Hij staat nu af te koelen!
    Kleine tip: je moet hem niet doorkoken als hij weer op het vuur staat, maar wel langzaam aan de kook brengen. Hij wordt al heel dik voordat het echt goed kookt. Dus ik was niet helemaal voorbereid dat hij al zo snel zou indikken, maar het is wel gelukt.

    Vraagje: ik maak soesjes voor over 2 dagen, wanneer kan ik ze het beste vullen? Vandaag al, of wachten tot het laatste moment?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou zou lang mogelijk wachten, dan blijven de soesjes het lekkerst (knapperig)

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik zou zou lang mogelijk wachten, dan blijven de soesjes het lekkerst (en knapperig)

      Beantwoorden
  16. Arja says:
    6 jaar geleden

    Deze room al is gemaakt, en hoewel ik niet van eigengemaakte vla ofzo houd is dit zalig.Morgen ga ik voor het eerst soesjes maken en hiermee vullen.Om dan na 24:00 met een schaal naar buiten ga, in me nieuwe buurt: een lekker soesje voor iedereen.

    Fijne jaarwisseling, en bedankt voor een culinair inzicht en de vele tips.

    Beantwoorden
  17. Saskia says:
    6 jaar geleden

    Ik ga nu dit proberen uit nood, Zag net dat ik geen bloem in huis heb maar wel custardpoeder dus dit maar proberen. Kan je dit ook een paar dagen bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      ja hoor, je kunt het wel een paar dagen afgesloten in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        1 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Wat is een paar dagen..?
        Kan ik het woensdagavond maken en dan zondag nog eten?

        Dankjewel voor je reactie alvast!
        Groetjes Marieke

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Goed afgesloten zou het 4-5 dagen goed moeten blijven. Wel zorgen dat zondag alles opgaat dus 😉

          Beantwoorden
  18. Frank Lammers says:
    6 jaar geleden

    Is gelukt!!!!
    Super simpel recept!!

    Bedankt

    Beantwoorden
  19. Mo says:
    6 jaar geleden

    Ik weet niet hoe ik het voor elkaar gekregen heb, maar deze is bij mij mislukt! Vanmorgen uit de koelkast gehaald (afgedekt met plastic folie) en hij was als pudding zo dik. Er viel jammer genoeg niets mee te beginnen. Ik heb ‘m nodig voor de stroopwafeltaart.
    Te lang laten doorkoken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Als hij te dik is heb je hem inderdaad te lang door laten koken. Flink los kloppen zou het misschien nog iets werkbaarder kunnen maken.

      Beantwoorden
      • Mo says:
        6 jaar geleden

        Gelukt! Ik heb een weer iets aangemaakt met een scheutje melk, flink geroerd, en toen was het goed!

        Beantwoorden
  20. revave says:
    6 jaar geleden

    De banketbakkersroom maken is op zich niet moeilijk. Wat ik nog wel een probleem vind, is dat er na gebruik vocht op komt. Bijvoorbeeld bij een roombroodje. Zodra die even (in de koelkast) staat, dan zit er een laagje vocht op de room. Weet iemand hoe je dit voorkomt?

    Beantwoorden
    • revave says:
      6 jaar geleden

      Overigens heb ik t hier wel over room die bereid is met melk, eidooier, suiker, vanille en wat bloem en een klein beetje maizena. Bij het bewaren zijn de roombroodjes afgedekt met een folie. En dus toch vocht op de room…

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 jaar geleden

        Waarschijnlijk condens dat zich vormt door het verschil in temperatuur? Dan zou je de folie direct op de room moeten aanbrengen, dat er geen lucht tussen zit.

        Beantwoorden
  21. STIEN says:
    6 jaar geleden

    HALLO IK HEB EEN VRAAG KUN JE OOK ,

    DE MIX VAN BOTERCREME DOOR DE CUSTARDVLA DOEN?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik heb hier geen ervaring mee, je zou het zeker kunnen proberen.

      Beantwoorden
  22. Pingback: Aardbeienslof | Bouwhuis Blog
  23. Pingback: Aardbeienslof Laura’s Bakery | Bouwhuis Blog
  24. Pingback: Aardbeienslofv2 | Bouwhuis Blog
  25. Joanne says:
    5 jaar geleden

    Waar kan ik custardpoeder kopen? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Gewoon in de supermarkt 🙂

      Beantwoorden
  26. marinda says:
    5 jaar geleden

    zou dit ook goed gaan met amandelmelk?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Geen ervaring mee, maar ik denk dat het ook lukt hoor 🙂

      Beantwoorden
  27. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Kun je ook aardbeien door de banketbakkersroom mengen als vulling voor een met marsepein beklede taart?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, hartstikke lekker zelfs.

      Beantwoorden
  28. Marlène says:
    4 jaar geleden

    Het staat nu lekker af te koelen, en dan zometeen lekker op de taartbodem doen, wat vruchtjes erop doen, en klaar ben ik?

    Beantwoorden
  29. Charissa says:
    4 jaar geleden

    Hey Laura,

    Vraagje, welke melk heb jij hiervoor gebruikt? (volle of halfvolle?)

    Gr Charissa

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      halfvolle melk

      Beantwoorden
      • charissa says:
        4 jaar geleden

        Super! Dank je wel Laura!

        Beantwoorden
  30. Angelique says:
    4 jaar geleden

    In jou recept komt het zakje vanillesuiker nergens in terug….
    Ik heb hem zonder gemaakt en vind hem best lekker!

    Beantwoorden
  31. Senna says:
    4 jaar geleden

    Kan ik het in de diepvries bewaren?? Is voor een feestje namelijk..

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem

      Beantwoorden
  32. Hans says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik wil graag aardbeiengebakjes maken met bladerdeeg (randjes eraf snijden en op het bladerdeeg leggen, zodat je een bakje krijgt). Nu wil ik deze vullen met gele room. Ik maak vijf gebakjes. Heb ik dan al genoeg als ik 250 ml melk gebruik? Dus jouw recept delen door twee? Of heb ik dan te weinig. Ik vind dat lastig om in te schatten. Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik denk dat je dat wel redt, mits de bakjes niet te groot/diep worden.

      Beantwoorden
  33. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Graag zou ik uw bladerdeeg bakjes maken (deze kleinere variant: http://www.laurasbakery.nl/bladerdeeg-bakjes-maken/) met daarin banketbakkersroom en vers fruit. Hoeveel van die bakjes kunnen gevuld worden met dit recept? Graag zou ik namelijk 48 bakjes maken. Is dan één recept banketbakkersroom genoeg?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Pfoe, dat durf ik je niet te zeggen. Je komt een eind, maar ik twijfel of je de 48 haalt. Zou het voor de zekerheid x 1,5 doen

      Beantwoorden
  34. Wim says:
    4 jaar geleden

    Is het mogelijk om het ei in dit recept weg te laten of te vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Voor banketbakkersroom is ei een vereiste, ik zou niet weten hoe je het zonder kunt maken.

      Beantwoorden
  35. Petra L. says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, ik heb deze banketbakkersroom nu voor de 3e keer gemaakt.. eerste x te lang door laten koken: vervelend! 2e x dacht ik dat hij goed was, Maar toen het afgekoeld was zaten er allemaal piepkleine korreltjes in (merk je alleen wanneer je het proeft).. 3e x heb ik daarom de custardpoeder gezeefd en voordat ik het liet mengen met de melk echt super goed opgeklopt en na het mengen met de gekookte melk met suiker wederom geklopt als een malle.. Maar toch weer piepkleine korreltjes nu ik het proef. Heb ik dan toch niet goed genoeg geklopt of hoort dit zo?? Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Is de custardpoeder nog wel goed? Het lijkt aan de poeder te liggen, ik heb dit zelf alleen nog nooit gehad.

      Beantwoorden
  36. Leonie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Kun je banketbakkersroom ook roze kleuren?
    Dit lijkt mij leuk voor een geboorte taart die ik wil maken. Maar na veel googlen kan ik t niet vinden.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor dat kan, maar houd er rekening mee dat de room geel is en dat het dus lastig is om mooi roze te krijgen.

      Beantwoorden
      • Leonie says:
        3 jaar geleden

        Dank voor je antwoord. Misschien dan toch beter iets anders nemen.
        Zat te denken aan een sloffentaart, en dacht dan is gele room wel lekker. En vind de kleur roze leuk omdat we een meisje verwachten.

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Gele room is zeker heel lekker bij een sloffentaart. Je zou het roze ook alleen kunnen gebruiken in de decoraties, smaak is tenslotte ook belangrijk 😉

          Beantwoorden
  37. chenefleur says:
    2 jaar geleden

    Goede morgen Laura,

    Allereerst een compliment voor je site gebruik veel van je recepten tips en weetjes.
    Ik ga de appel-kruimel roomcake maken.
    Hoeveel van deze variant op banketbakkersroom heb ik dan nodig?

    Beantwoorden
    • chenefleur says:
      2 jaar geleden

      Ga hem overigens wel op waterbasis maken, of maakt dat niet uit

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        2 jaar geleden

        Met melk is echt het lekkerst. En je zult een paar eetlepels vol nodig hebben.

        Beantwoorden
        • chenefleur says:
          2 jaar geleden

          Dank je wel

          Beantwoorden
  38. chenefleur says:
    2 jaar geleden

    Goede morgen Laura,

    Allereerst een compliment voor je site gebruik veel van je recepten tips en weetjes.
    Ik ga de appel-kruimel roomcake maken.
    Hoeveel van deze variant op banketbakkersroom heb ik dan nodig?
    Ga hem overigens wel op waterbasis maken
    dank je wel

    Beantwoorden
  39. Femke says:
    2 jaar geleden

    Haai Laura
    Weer eens een vraagje. Vandaag heb ik sloffen gebakken en ik had gisteren al de banketbakkersroom gemaakt en in de koelkast gezet. Toen ik deze er vandaag uit haalde was het dikker geworden maar ik las dat je het dan even door kunt mixen. Dus dat gedaan maar toen werd het veel dunner. Moet ik dan juist langer mixen of wat ging er fout? Groetjes en dank je wel alvast! Femke

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik spatel het gewoon altijd even door (of mixen op een hele lage stand). Het wordt dan wat losser, dat het dikker/steviger wordt in de koelkast hoort namelijk zo.

      Beantwoorden
      • Femke says:
        2 jaar geleden

        Dank je wel. Maar als het dan te dun wordt heb ik het dan niet lang genoeg laten koken?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Dat is waarschijnlijk inderdaad het geval.

          Beantwoorden
          • Maria says:
            2 jaar geleden

            Banketbakkersroom gemaakt een paar dagen geleden. Heb deze afgesloten in een bak in de koelkast bewaard (met folie direct op de room). Zag gisteren dat deze stevig/dikker was geworden in de koelkast en heb toen losgeklopt. Vandaag uit de koelkast gehaald om te gebruiken en zie dat vloeibaar is geworden. Wil voor vanavond gebruiken. Is deze nog te redden?

  40. Mariska says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik wil vandaag graag de stroopwafeltaart gaan maken. Kan ik de banketbakkersroom ook vandaag maken? Of moet de room altijd een dag van te voren gemaakt worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Kan ook prima op de dag zelf, maar zorg wel dat de room kan afkoelen en daarmee ook steviger worden.

      Beantwoorden
  41. Tina says:
    2 jaar geleden

    Kun je dit recept ook gebruiken om een vlaai mee te vullen? En dan ook meebakken of alleen in een afgebakken vlaaibodem?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      op beide manieren kan 🙂

      Beantwoorden
  42. Rozanne de Jonge says:
    2 jaar geleden

    Moet je tijdens het koken ook blijven roeren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja, ook dan goed blijven roeren.

      Beantwoorden
  43. Maria says:
    2 jaar geleden

    Banketbakkersroom gemaakt een paar dagen geleden. Heb deze afgesloten in een bak in de koelkast bewaard (met folie direct op de room). Zag gisteren dat deze stevig/dikker was geworden in de koelkast en heb toen losgeklopt. Vandaag uit de koelkast gehaald om te gebruiken en zie dat vloeibaar is geworden. Wil voor vanavond gebruiken. Is deze nog te redden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat is vervelend zeg, ook de eerste keer dat ik dit hoor. Ik vrees dat er nu niks meer aan te doen is. Heb je het misschien met een mixer te hard/snel losgeklopt? Even met een spatel doorroeren is voldoende namelijk (en dit doe ik zelf ook pas op het moment dat ik het weer wil gebruiken).

      Beantwoorden
  44. Margriet says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura, ik wil graag een kruimel roomvlaai maken. Kan ik na het maken van deze banketbakkersroom de vorm hiermee vullen en dit geheel afbakken? Og krijg ik dan echt gebakken vla…🤔
    Hoor graag van je, lijkt me ideaal mer deze custardroomvulling.
    Alvast bedankt, groetjes Margriet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Kun je meebakken hoor, heb ik ook eens gedaan in een vlaai.

      Beantwoorden
  45. Miriam says:
    1 jaar geleden

    Ik ga deze morgen maken voor de traktatie van mijn dochter als vervanging van botercreme. Ben heel benieuwd.
    Dank je wel alvast voor het recept

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Gaat vast helemaal goedkomen, veel bakplezier!

      Beantwoorden
  46. Fabienne says:
    1 jaar geleden

    Dit was mijn enige echte zwangerschapscraving! Nu eet ik het nog steeds met enige regelmaat als toetje, erg lekker maar ook machtig!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha wat goed zeg! Heerlijk zo uit een kommetje inderdaad.

      Beantwoorden
  47. Pingback: Zomers toetje - Laura's Bakery
  48. Pingback: Paasei sloffenbodem met fruit - Laura's Bakery
  49. Johan says:
    9 maanden geleden

    Dat ei is absoluut overbodig geeft eerder weer kans op klontjes door het stollen van het ei

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Arretjescake deluxe

Arretjescake deluxe

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan