Als je het bakken van een goede basiscake eenmaal onder de knie krijgt wordt het tijd om deze cake naar een hoger niveau te tillen. Een paar lagen cake met daartussen de lekkerste vullingen en afgewerkt met een fijne crème maken van jouw cake een ware taart. Dat maakt het bakken nou zo leuk. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, want met een aantal simpele basisrecepten kun je de lekkerste creaties maken. Ik denk dat dit ook zeker het motto is van Laura’s Bakery. Vandaar dat ik voor jullie een aantal toppings en vullingen op een rij heb gezet om te laten zien wat voor lekkers er allemaal is om uit te kiezen. Bij iedere topping zal ik ook nog een keer uitlichten waar deze het meest geschikt voor is.
De lekkerste vullingen en toppings
1. Zwitsere room
Misschien een room die snel over het hoofd wordt gezien, maar daardoor niet minder gebruikt. Wij vullen er graag sloffentaarten mee of wat dacht je van Laura’s stroopwafeltaart.
2. Karamelsaus
Een karamelsaus hoor je als zoete thuisbakker wel te kunnen maken. Met dit makkelijke recept kun jij dat nu ook. Karamel is lekker als topping voor over je brownie of cheesecake.
3. Mascarpone room
Een van mijn favoriete onder de vullingen en toppings. Het liefst vul ik er iedere taart mee, maar mascarpone room kan net zo goed als vulling gebruikt worden. Het is door de toevoeging van mascarpone dikker en steviger dan gewone slagroom.
4. dulce de leche
Waar karamelsaus meer als een topping fungeert kun je dulce de leche juist gebruiken om je cakes of brownies mee te vullen en ze daardoor een karamelsmaak te geven.
5. botercrème
Botercrème is eigenlijk een klassieker hier op het blog. Het is natuurlijk de ideale topping voor je cupcakes en om je taarten mee af te smeren.
6. lemon curd
Met deze vulling maak je iedere taart lekker fris en zoet. Je gebruikt lemon curd voornamelijk als vulling, maar ook erg lekker om op je scones te smeren.
7. ganache
Ganache is een heerlijke chocolade topping waarmee je bijvoorbeeld van die mooie drip cakes kunt maken. Ik deelde gelijk het recept voor pure, melk en witte chocolade ganache.
8. banketbakkersroom
Zonder banketbakkersroom geen Zwitserse room. Deze vulling kan ik direct uit de kom opeten. Een van mijn favoriete vullingen en wie houdt er nou niet van een broodje gele room.
9. amandelspijs
De vulling van de wintermaanden, want we kennen amandelspijs natuurlijk van de gevulde speculaas. Maar het is ook een basisingrediënt van een sloffenbodem. Met dit recept maak je het makkelijk zelf, dus laat dat pakje in de supermarkt maar liggen.
Hiermee hebben we de basis van vullingen en toppings uitgelicht en besproken. Onderling kun je deze recepten vaak weer combineren. Zo maak je bijvoorbeeld een karamel botercrème door de karamelsaus met de botercrème te vermengen.
Waarmee vul jij jouw taarten het liefst?
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Lekker, al die verschillende vullingen bij elkaar.
Ik moest wel even lachen bij nr . 8, want mijn man houdt toch echt niet van een broodje gele room
?
Hallo,
Ik gebruik vaak gecondenseerde kokosmelk om fudge te maken, dit omdat het lactosevrij is.
Kan je die kokosmelk ook gebruiken om Dulce de Leche te maken?
Ik heb er geen ervaring mee, denk het wel 🙂
Ja dat kan heb ik al heel vaak gedaan
hoi! ik wil een blueberry cake maken en dan botercreme als een tussenlaag smeren, en dan invriezen. is dit een goed of slecht idee??
Ik zou de cakes apart invriezen en ze voor serveren (na ontdooien) afsmeren met botercrème. Zo krijg je het mooiste resultaat.
Hazelnoot botercreme (wel de banketbakkers versie met opgeklopte eieren suiker en roomboter)
Chocolade botercreme
Frambozen crème
Vanille botercreme
Slagroom mascarpone vulling met gepureerde frambozen
hoi, ik wil een dambord cake maken , maar welke vulling zou daarbij passen?
Dat hangt er helemaal vanaf welke smaken je cakelagen krijgen.
Ik heb een recept van een cake met een heel knapperige bodem maar ik vond de vulling niet zo lekker dat was 400 ml melk 3 eidooiers en 40 gr meel 100 suiker
Koken en afkoelen en daar de bodem mee bedekken en de rest van het kruimige deeg
Bovenop de vulling het werd een soort custard vla
Heb jij een idee voor eenander soort vulling wat ook in de oven kan??
Ik zou het graag van je willen horen
Alvast bedankt catharina
Lemon curd of kruimels?
Ik wil een taart maken en afsmeren met pure genache, dit ivm de warmte en dat mijn fondant dan beter blijft zitten. Welke vulling smaakt daar t beste bij? Het is een kinderverjaardagstaart met fondant.
Oreo botercrème of karamelspread?
Hallo, ik vind cupcakes heerlijk,maar alleen die botercreme brrr afschuwelijk vind ik het.
Ik ga nu zelf cupcakes maken is er een andere soort creme voor de topping ipv botercreme
Cream cheese frosting bijvoorbeeld!
Hoi,
Ik wil een taart van citroencake maken, bekleed met citroenfondant. Welke vulling past daar het beste bij?
Hallo,
Ik wil graag een koektaartje maken met een advocaat vulling.
Hoe kan ik dat het beste maken?
Mascarpone met advocaat mengen?
Dat zou kunnen ja!
Vraagje, kun je voor de vulling van een biscuittaart bv. mascarponeroom en jam gebruiken en voor het afsmeren botercreme? Of kan ik dan beter alleen botercreme of mascarponeroom gebruiken?
De combi kan prima hoor als het laagje botercrème heel dun is.
Ik wil graag een “Roscón de Reyes” maken, naar Catalaans recept. Zou ik als vulling tussen de lagen “crema Catalana” kunnen doen (uiteraard zonder de gebrande suikerlaag), dit om het nog meer Catalaans te maken? Of kan ik het echt beter bij banketbakkersroom houden? De vulling gaat er pas ná het afbakken tussen.
Ik ben niet bekend met dit recept dus dat durf ik je niet te zeggen, maar banketbakkersroom moet sowieso lukken.
Wat een leuk artikel! Ik mis alleen de fruitige vullingen nog. Zoals aardbeien boter crème. Die maak ik volgens het recept van Rudolf van Veen. Echt heerlijk vind ik die in een marsepein taart. Maar als topping op cupcakes lijkt het mij ook heel lekker.
Hoi,
Ik wil graag een bisquittaart maken en de buitenkant is dan helemaal versierd met chocola. Welke vulling kan ik het best tussen de taart doen??
Wat jou zelf lekker lijkt! Ganache of chocolade botecreme bijvoorbeeld. Het is maar net wat je zelf wilt.
Jarige wil graag als vulling taart de smaak, vanille chocolade.. Wat maak ik dan? Swiss meringue Botercrème?
hoi,
ik wil graag cup cakes maken heb jij een idee of ik botercrème tussen de. cakejes kan doen?
Als vulling bedoel je? Ja hoor dat kan!
Ik zou een kerstboom biscuit (bakvorm) willen vullen met lemoncurd maar wat kan ik er nog indoen ?
(Combinatie met…….)
En met wat het beste afsmeren aub 🤔😉
Alvast bedankt
Afsmeren zou ik met cream cheese frosting doen bijvoorbeeld.
Zou zo’n mascarpone/slagroommix ook te gebruiken zijn als cupcake topping? Ik vind botercreme vaak heel zoet😬
Ja hoor dat kan zeker!
Kan je een biscuit ook gewoon vullen met slagroom?
Dat zou ik niet aanraden want slagroom is heel luchtig, dus dat zal snel inzakken. Als topping kan het wel.