blueberry lemon pancakes 1a

Goedemorgen allemaal! Het is nog vroeg op deze zondagochtend. De meesten van jullie hebben waarschijnlijk ook nog niet ontbeten. Ik heb wel een leuk idee voor je ontbijt: blueberry lemon pancakes! Op zondag hou ik altijd wel van een lekker uitgebreid ontbijtje. Gezellig met elkaar aan tafel, net even wat luxer en uitgebreider eten dan dat je doordeweeks doet. Ik ontbijt altijd, ik kan niet zonder ontbijt de deur uit. Doordeweeks heb ik alleen niet veel tijd om op mijn gemak te ontbijten voordat ik op mijn fiets spring om naar het werk te gaan. Daarom hou ik ervan om dit in het weekend wel te doen. Bijvoorbeeld met deze lekkere pancakes.

Deze smaakcombinatie is natuurlijk ook ontzettend lekker met pannenkoeken of poffertjes!

blueberry lemon pancakes 2a

BLUEBERRY LEMON PANCAKES

Recept afdrukken

4.75 van 4 stemmen

Blueberry lemon pancakes

Hou jij ook van een uitgebreid ontbijtje in het weekend? Dan zullen deze blueberry lemon pancakes goed in de smaak vallen. Hier vind je het recept!
Porties: pancakes

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren
  • 30 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 300 ml melk
  • 100 gram bosbessen
  • rasp van een halve citroen
  • sap van een halve citroen
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (behalve de bosbessen) in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Spatel dan de bessen voorzichtig door het beslag heen. Ik schep het beslag altijd in de pan met een juslepel maar je zou het beslag ook in een kan of fles kunnen doen.
  • Laat in de pan een beetje boter smelten en giet/schenk het beslag in de pan. Ik gebruik altijd een pannenkoekenpan, hier kan ik drie pancakes tegelijk in maken. Zodra de pancakes belletjes beginnen te krijgen aan de bovenkant is het tijd om ze om te draaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig.

blueberry lemon pancakes 3a

Hou jij ook van een lekker (uitgebreid) ontbijtje in het weekend?

Z Liefs Laura PNG

Zandkoekjes maken

Dit overheerlijke basisrecept voor koekjes is niets meer of minder dan een recept voor zandkoekjes. En laat je daar nou net onwijs veel verschillende, lekkere koekjes mee kunnen bakken. Lees snel verder, dan vertel ik je alles over mijn liefde voor dit koekje en deel ik al mijn baktips.

Zandkoekjes maken

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: zandkoekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten koekjes. Aan inspiratie ook nooit een gebrek, ik bedenk iedere keer weer nieuwe recepten. Vaak ook gebaseerd op dit basisrecept voor koekjes.

Met deze basis kun je echt alle kanten op. Met cacaopoeder heb je snelle chocoladekoekjes of voeg er ook nog stukjes chocola aan toe voor lekkere brosse chocolate chip koeken. Of misschien vind je gedroogd fruit juist wel heel erg lekker om aan het zandkoekjesdeeg toe te voegen?

Kortom; het kan allemaal en de mogelijkheden zijn eindeloos! In dit artikel vind je een lijst met recepten die ik al eens heb gemaakt aan de hand van deze basis.

Wil je graag zandkoekjes bakken maar eet je glutenvrij? Dan is mijn recept voor glutenvrije zandkoekjes echt wat voor jou.

Zandkoekjes recepten

50x Koekjes

Ben jij net als ik een echte koekjesfanaat? Van appel-kruimel rondo’s tot haverkoeken en van brookies tot stroopwafels en Jan Hagel. 50x Koekjes staat vol met heerlijke koekjesrecepten met stap-voor stap beschrijvingen, tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken en smakelijke foto’s. Met dit bakboek kan iedere koekjesliefhebber direct aan de slag!

Bestel hier!

Afbeelding

Meer zandkoekjes recepten

Wie in het bezit is van Het Basisbakboek (niet meer verkrijgbaar, binnenkort verschijnt Het complete basisbakboek) heeft gelijk een bron aan inspiratie, de koekjes in het gelijknamige hoofdstuk zijn namelijk allemaal gebaseerd op dit basisrecept. Hier op Laura’s Bakery heb ik gelukkig ook meer dan genoeg inspiratie staan. Ze verschillen niet alleen in smaak, maar ook de vorm en uitvoering is iedere keer weer anders.

Deze koekjes zijn allemaal gebaseerd op het basisrecept voor koekjes:

Voor de mooiste en lekkerste koekjes heb ik ook allerlei baktips. Op deze pagina vind je alle artikelen bij elkaar die ik heb geschreven over koekjes. Van het bakken van knapperige koekjes tot het maken van een werkbaar deeg.

Welke lekkere koekjes ga jij maken met dit basisrecept?

Koekjes bakken

Zandkoekjes in verschillende vormen

Zandkoekjesdeeg kun je ook prima uitrollen om er vervolgens met uitstekers allerlei verschillende vormen van te maken. Onthoud wel dat dit deeg in de oven een klein beetje zal uitlopen. Wil je hele strakke koekjes? Maak dan mijn recept voor suikerkoekjes.

Om het uitlopen van de zandkoekjes zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je boter en suiker lang genoeg mixt (een paar minuten, dan is het lichter van kleur en is suiker grotendeels opgelost) en dat je het deeg lang genoeg laat rusten in de koelkast.

Heb je nog geen uitstekers in huis? Dan kan ik je deze set met maar liefst 101 uitstekers aanraden. Van cijfers en letters tot dieren en voertuigen. Je hebt hiermee gelijk een goede basis in huis, ik gebruik ze zelf regelmatig.

Bak jij dit basisrecept voor koekjes (zandkoekjes) heel vaak en was je even in de war toen je andere foto’s zag? Dat snap ik, maar gelukkig is het recept nog steeds hetzelfde. Af en toe maak ik nieuwe foto’s van mijn oude en vertrouwde recepten. Onderstaand nog even een terugblik naar de oude foto, versus de nieuwe foto, wat wellicht ook wat herkenning brengt.

basisrecept koekjes bakken

Zandkoekjes (basisrecept koekjes)

Tips: koekjes bakken

Koekjes bakken is één van mijn favoriete activiteiten, dus ik heb tips te over op dit gebied. Ik zal hier een aantal van de de belangrijkste onderwerpen kort uitlichten, wil je er meer over lezen? Lees dan dit uitgebreide artikel met tips om perfecte koekjes te bakken.

Plakkerig koekjesdeeg of droog koekjesdeeg

Voelt jouw deeg (te) plakkerig aan en is het onwerkbaar? Voeg dan in kleine stapjes (per eetlepel) wat bloem toe.

Is je koekjesdeeg juist aan de droge kant, kneed het dan eerst even door met de hand. Door de warmte van je hand wordt de boter in het deeg meestal zachter en je deeg soepeler. Werkt dat niet? Voeg dan een klein klontje boter toe en kneed dit er doorheen.

Koekdeeg laten rusten en koelen

Misschien wel één van de meest gestelde vragen rondom het bakken van koekjes, waarom moet het koekdeeg rusten in de koelkast? Omdat dit de smaak en de textuur ten goede komt. Voor alle ongeduldige thuisbakkers (ik ben er ook een van hoor) kun je hier een truc vinden om je koekdeeg extra snel te koelen.

Koekdeeg uitrollen

Blijft jouw koekdeeg vaak aan je deegroller plakken als je het wil uitrollen? Je kunt het natuurlijk opnieuw bestuiven met bloem, maar om te voorkomen dat je koekjes “bloemig” worden heb ik een andere oplossing: rol het koekdeeg uit tussen twee vellen bakpapier.

Het gelijkmatig uitrollen van koekjesdeeg kan ook een ding zijn. Daar zijn gelukkig hele handige deegrollers met elastiekjes in ideale diktes voor, die ervoor zorgen dat je koekdeeg overal even dun is. Deze deegroller is bijvoorbeeld een echte aanrader.

Koekdeeg bewaren

Ja, je kunt zandkoekjesdeeg bewaren. Verpak het deeg luchtdicht in folie, op deze manier kun je het 2-3 dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kun je het wel tot drie maanden bewaren. Het kan dan slim zijn om er vast een rol deeg van te maken, die je direct uit de vriezer in plakjes kunt snijden.

zandkoekjes recept
zandkoekjes maken

 

Zandkoekjes recept

Recept afdrukken

4.52 van 302 stemmen

Basisrecept koekjes (zandkoekjes)

Met dit overheerlijke basisrecept koekjes kun je naast zandkoekjes ook nog vele verschillende koekjes bakken.
Porties: koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout

Instructies

  • Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.
  • Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.
  • Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze (met een vork) een beetje plat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
  • Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

 

Cervelaat roomkaas flapjes maken

Deze salami roomkaas flapjes zijn met bladerdeeg gemaakt en heerlijk als borrelhapje. Een makkelijk recept dat je zo hebt gemaakt en ook erg lekker met cervelaat worst!

Salami roomkaas bladerdeeghapjes maken

Vandaag staat er weer eens een lekker hartig hapje online. Deze salami roomkaas flapjes maak ik hier thuis al jaren. Gekke naam misschien, maar ik noem ze altijd al zo en iedereen weet gelijk wat ik bedoel. Warm zijn ze ontzettend lekker (wel goed uitkijken, de roomkaas wordt snel erg heet!) maar ook koud zijn ze heerlijk. Ik maakte ze vroeger trouwens altijd met cervelaat, fijn voor als je niet naar knoflook wil geuren.

Hier maak ik ze wel eens als voorafje of op een gezellig film avondje. Je zult vast genoeg gelegenheden kunnen bedenken om deze lekkere bladerdeeg hapjes voor te maken. Ook heel fijn: ze zijn zo klaar. Met een half uurtje kun je al heerlijke hapjes op tafel hebben staan. Lekker om te combineren met de parmaham twisters.

BAKTIP: Om de flapjes met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.

Hartig hapje met roomkaas

Meer hartige hapjes recepten

Heb je een gezellig avondje op de planning? Of het nu een feestje of filmavondje is, hartige hapjes zijn altijd een welkome gast in mijn ogen. Daarom krijg ik nooit genoeg van het ontwikkelen van hartige hapjes recepten. Deze salami of cervelaat roomkaas flapjes staan vast en zeker al bij je in de oven, maar deze recepten kun jij een tafel vol met lekkers vullen:

Zin in meer receptinspiratie op het gebied van hartige hapjes? Dan is mijn Borrelhapjes Bakboek met meer dan 150 hartige recepten echt wat voor jou! 

Cervelaat roomkaas flapjes maken

 

Salami roomkaas flapjes recept

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Salamo roomkaas flapjes recept

Deze bladerdeeg hapjes met roomkaas en salami of cervelaat worst zijn heerlijk als voorafje of voor een gezellig avondje. Hartstikke lekker en snel gemaakt. Het recept vind je hier!
Porties: stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 8 plakjes cervelaat of salami
  • 1 ei
  • Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en snij deze diagonaal door de helft. Strooi wat zout en peper op de plakjes bladerdeeg.
  • Snij elk plakje cervelaat in vieren. Leg de vier stukjes op elkaar en plaats op het bladerdeeg zoals op de foto.
  • Verdeel de roomkaas over de acht stukken hapjes.
  • Smeer op één helft van het bladerdeeg de randjes in met ei. Vouw de flapjes dubbel en druk met een vork rondom stevig aan.
  • Smeer de flapjes in met ei en bestrooi met Italiaanse kruiden.
  • Bak de cervelaat roomkaas flapjes af in 15 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
rozet cupcakes 1a

Rozetten, wie kent ze niet? Misschien is het voor de meesten bekend als een geplooid cirkelvormig stuk stof met twee linten en in het midden een schildje. Zo eentje voor prijswinnaars. Ook broches zie je wel eens in de vorm van rozetten en zelfs op taarten en cupcakes komen ze voor! Het maken van een rozet is helemaal niet zo moeilijk en je kunt er lekker mee variëren. In de kleuren natuurlijk, maar ook voor het midden van een rozet zijn verschillende mogelijkheden. Ik gebruik in dit voorbeeld een camee, maar je zou ook een knoop of broche kunnen gebruiken.

Zat mogelijkheden dus! Die mogelijkheden zijn er niet alleen in het uiterlijk maar ook voor de uiteindelijke bestemming van de rozet. Ik plaatste de rozet op een cupcake om hem wat beter te kunnen laten zien. Op een taart zal zo’n rozet nog beter tot zijn recht komen. Maak een mooie sierlijke band om je taart heen en plaats een rozet op het punt waar de uiteinden bij elkaar komen.

rozet cupcakes 2a

Dit heb je nodig

  • Fondant in kleuren naar keuze
  • Mold naar keuze om het midden mee te maken
  • Mesje (recht en kartel)
  • Crimpers
  • Radar tool
rozet cupcakes 5

Op bovenstaande foto zie je een aantal stappen om deze rozet te kunnen maken. Op Taarten Decoreren kun je de volledige how to met stap voor stap foto’s lezen.

Maken jullie graag rozetten om taarten mee te decoreren?

 

Mississippi zandtaart 3a

Een paar jaar geleden maakte ik deze taart al eens voor de kerstvisite. De taart viel bij iedereen ontzettend goed in de smaak. Toch heb ik hem sinds die keer helemaal niet meer gemaakt, zonde!

Toen ik in mijn bakboeken een recept zocht om de vorm van Le Creuset te testen kwam deze Mississippi Zandtaart voorbij. Het recept komt uit het boek ‘Verslaafd aan Chocolade’ en heb ik jaren geleden eens van mijn zusje gekregen. Het is nog steeds een favoriete boek met chocolade recepten. Bij het zien van deze taart begon ik spontaan weer te watertanden en besloot dat dit hem ging worden!

Het recept heb ik een beetje aangepast zodat het bij het formaat van de vorm past. De taart is een echte chocolade bom. Een krokante chocolade koekbodem en smeuïge chocoladevulling bedekt met een frisse laag slagroom, die op zijn beurt weer gegarneerd is met chocoladekrullen. Heerlijk! Maar ook heel machtig, kleine stukjes snijden dus!

Mississippi zandtaart 2a

Het complete basisbakboek 

Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent. 

Bestel hier!

Afbeelding
Mississippi zandtaart 4a
Mississippi zandtaart 5a
Mississippi zandtaart 6a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Mississippi zandtaart

Een krokante chocolade koekbodem en smeuïge chocoladevulling bedekt met een frisse laag slagroom, die weer gegarneerd is met chocoladekrullen.
Porties: tot 14 personen (28 cm vorm)

Ingrediënten

Ingrediënten deeg

  • 250 gram bloem
  • 2,5 el cacaopoeder
  • 165 gram ongezouten roomboter
  • 2,5 el suiker
  • 2-3 el koud water

Ingrediënten vulling

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 375 gram bruine suiker (donkere)
  • 4 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 dl slagroom (+ 3 el suiker)

Garnering

  • 5 dl slagroom (+ 4 el suiker)
  • chocoladekrullen

Instructies

  • Voor het deeg zeef je bloem en cacaopoeder boven een kom. Voeg de boter toe en mix tot een kruimelig mengsel. Voeg de suiker toe en zoveel water tot een glad deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en leg een kwartier in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de vorm met het deeg.
  • Leg een vel bakpapier in de vorm en bedek dit met bakbonen of rijst. Ik had geen van dit alles in huis en had stiekem geen zin om alweer naar de supermarkt te gaan (ik had een abonnement bij de supermarkt die week). Op internet zocht ik daarom naar een tip en vond deze: plaats een bakvorm die iets kleiner is op het deeg. Werkt perfect! Bak de bodem 15 minuten in de oven. Haal hem er dan uit, verwijder het bakpapier (en blindbak vulling naar keuze) en bak de bodem nog eens 10 minuten.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C (boven- en onderwarmte). Voor de vulling klop je de boter met suiker romig. Voeg één voor één de eieren en het cacaopoeder toe. Smelt de chocola en voeg ook toe aan de vulling. In een aparte kom klop je de slagroom stijf met de 3 eetlepels suiker en voegt dit toe aan het mengsel. Spatel er goed doorheen en giet op de taartbodem. Bak de taart 50-55 minuten, tot de vulling stevig is.
  • Laat de taart volledig afkoelen. Bestrijk hem met opgeklopte slagroom (opkloppen met de 4 eetlepels suiker) en garneer met chocoladekrullen. Zet de taart voor serveren in de koelkast.
  • Je hoeft maar kleine stukjes te snijden, deze taart is namelijk ontzettend machtig. Een dag later is de taart nog lekkerder!

zoku-duo

Sinds ik een review over de Zoku Quick Pop IJsmaker Duo heb geschreven zie ik hem overal terugkomen. In de supermarkt, op internet, echt overal! Iedereen lijkt er een te hebben, of ze willen hem juist graag hebben. Voor iedereen die de Zoku graag wil hebben, maar die knoop nog niet heeft kunnen doorhakken heb ik goed nieuws! Ik mag van Fonq.nl namelijk aan één van jullie zo’n geweldige Zoku weggeven! Lees snel verder om te zien hoe jij een Zoku kunt winnen.

Aardbeien yoghurt ijsjes 1a

Ik denk dat de meesten inmiddels wel weten wat je met een Zoku kunt. Ik heb met zelf bedachte recepten al meerdere ijsjes met de Zoku gemaakt, hier zie je een overzicht. Ik gebruik dit apparaat regelmatig. Als ik zelf geen recept heb bedacht gebruik ik gewoon mijn favoriete drankjes om heerlijke ijsjes van te maken. We hebben hier in huis al regelmatig onze favoriete drankjes gepakt om na het eten aan tafel zelf onze toetjes te maken. Hartstikke leuk! De mogelijkheden zijn eindeloos, want naast lekkere smaken kun je ook met het uiterlijk van de ijsjes aan de slag. Bouw verschillende lagen op, geef de ijsjes een vulling of plak stukjes vers fruit tegen de zijkant.

Wat moet je doen om te winnen?

  • Vertel welk ijsje jij het liefst zou willen maken met de Zoku. Wees hierin creatief met smaken, kleuren en lijnen/vormen! Het lekkerste en leukste idee wordt beloond met een Zoku Quick Pop IJsmaker Duo.
  • Like Fonq.nl en Laura’s Bakery op Facebook.

De winactie loopt tot zaterdag 7 september 18:00 uur. ’s Avonds wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en wordt via Facebook en Twitter bekend gemaakt.

Deze winactie is inmiddels voorbij. De winnaar is geworden:

winnaar zoku

watermeloen ijsjes 2a

Ik ben heel erg benieuwd naar alle ijsjes die jullie verzinnen, wie weet test ik er zelf ook wel een paar uit.

Succes allemaal!

Z Liefs Laura PNG

BTS augustus 1

Augustus was een drukke maand voor mij, ik heb dan ook wat minder foto’s gemaakt deze maand. De eerste twee weken van augustus was ik dan wel vrij, maar ik was zo’n beetje dag en nacht bezig met de nieuwe website. Deze wilde ik in die weken graag klaar hebben omdat ik halverwege de maand met een nieuwe baan ging beginnen! Een heel stuk drukker dus, daarom wilde ik graag de site af hebben voor die tijd.

Toch kon ik het bakken niet helemaal laten en besloot al wat Kerst voorbereidingen te treffen. Ook dit jaar komt er weer een advent op Laura’s Bakery. Dat betekent 24 baksels in Kerst thema, daar gaan heel wat voorbereidingen in zitten. Deze chocolade sterren heb ik gemaakt om te gebruiken bij één van mijn projectjes.

BTS augustus 2

Ik heb ook lekkere koekjes gemaakt. Op mijn lijstje stonden verschillende ideeën waar ik maar niet tussen kon kiezen. Daarom heb ik mijn beslag verdubbeld en in zes stukken verdeeld. Van dit basis koekdeeg (ik zal binnenkort een recept hiervoor plaatsen) heb ik zes verschillende soorten koekjes gemaakt. Heerlijk zo’n middag experimenteren!

BTS augustus 3

Zoals je ziet gaat zo’n experiment niet altijd goed. Dit zijn chocolademelk koekjes met mini marshmallows, het uiterlijk is alleen niet wat ik had gehoopt. De marshmallows zijn helemaal gekarameliseerd. Het resultaat was hartstikke lekker maar aan het uiterlijk moet nog worden gewerkt. Dat gaat ook zeker gebeuren!

BTS augustus 4

Ik heb nog een beetje meer gebakken dan alleen maar koekjes. Nou ja, eigenlijk heb ik deze cupcakes niet gebakken. Mijn buurmeisjes hebben de Sprookjesboom prinsessen cupcakes namelijk helemaal zelf gemaakt. Hier lees je wat ze er van vonden. Zelf vond ik het hartstikke leuk om met de meiden gezellig in de keuken te bakken, ik denk zomaar dat dit nog wel eens vaker gaat gebeuren.

BTS augustus 5

Voor de nieuwe website ging ik op zoek naar foto’s van mij als kleine bakkende uk. Deze wilde ik namelijk op de ‘over mij‘ pagina zetten. Op die pagina staan foto’s van mij dat ik koekjes met mijn papa en mama aan het bakken ben. Ik had ook nog een foto gevonden van mij en mijn neef die pepernoten aan het bakken zijn, zo leuk! Ik heb erg leuke herinneringen aan mijn bak avonturen van vroeger. Let trouwens maar niet op mijn weersvoorspellingen trui, ik vind hem verschrikkelijk. Ik vroeg mijn moeder dan ook waarom ze mij daar in vredesnaam in rond liet lopen. Bleek het mijn lievelingstrui te zijn, ik wilde hem zelf altijd aan. Foutje 😉

BTS augustus 6

Ik bracht vorige week ook nog een bezoekje aan de Makro. Van het vak met Callebaut producten wordt ik altijd erg vrolijk! Ik haal hier mijn zakken met witte, melk en pure chocola (per kilo). Ik wil ook ontzettend graag de chocola met aardbeiensmaak proberen. Die heb ik al eens geproefd en vind hem heel erg lekker, maar 2,5 kilo is wel erg veel. Het is nu ook niet een smaak die je regelmatig gebruikt. Er zijn overigens nog meer chocolade smaken: limoen, sinaasappel, cappuccino, honing en karamel. Heerlijk lijken ze mij! Jammer alleen dat deze smaken allemaal per 2,5 kilo gaan. Ook hebben ze leuke crispy chocolade balletjes in verschillende smaken, net als chocolade krullen. Dit keer kon ik mij inhouden en heb ik alleen een zak pure chocola meegenomen omdat die van mij op was. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik toch zwicht en zo’n grote zak met een lekker smaakje chocola meeneem. Wat ik ook bij Makro heb gekocht zijn snoepzakken (ideale wegwerp spuitzakken!) en een flesje rozen extract. Dat laatste zie ik met enige regelmaat in recepten staan maar ik was het nog nooit tegengekomen in een winkel. Voor die ene euro moest ik dat toch eens proberen.

September belooft een leuke en wederom drukke maand te worden waar ik hartstikke veel in heb! Maar dat gaan jullie zien in de volgende Behind The Scenes.

Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.

Z Liefs Laura PNG

watermeloen ijsjes 1a

Ik weet niet hoe het weer afgelopen maandag bij jullie was, maar hier in Haarlem was het echt héérlijk! Warm zelfs. We hadden nog watermeloen over van de barbecue afgelopen weekend dus ik besloot hier lekkere ijsjes mee te maken, iets wat ik al langer van plan was. Ik had eens ergens gezien dat watermeloen en limoen goed samen gaan in ijsjes, dat wilde ik dus wel eens proberen.

Maar het leek mij ook leuk om het ijsje het uiterlijk te  geven van een watermeloen. Ik besloot om deze twee te combineren door kiwi (ook met limoen) te gebruiken voor het groene gedeelte. Resultaat? Een heel erg lekker en fris ijsje. Naast de smaak van watermeloen en kiwi proef je de frisse smaak van de limoen ook goed, zonder dat het overheerst. Ik kan jullie deze watermeloen ijsjes allemaal aanraden!

Ik hoop dat het nog even mooi weer blijft waarbij we heerlijk kunnen genieten van (zelfgemaakte!) ijsjes. Maken jullie zelf wel eens ijsjes?

BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken.

watermeloen ijsjes 2a

Het Laura’s Bakery Bakboek 

De recepten in mijn tweede boek zijn helemaal in lijn met wat je van Laura’s Bakery gewend bent. Toegankelijke recepten in vele verschillende categorieën. Van koekjes en taarten tot desserts en borrelhapjes. Met de 70 recepten in het boek ben je wel even zoet. 

Bestel hier!

Afbeelding
watermeloen ijsjes 4a
watermeloen ijsjes 5a

Watermeloen recepten

Zin in iets zomers en verfrissends? Met watermeloen kun je alle kanten op! Van dorstlessende drankjes tot verfrissende ijsjes – deze veelzijdige fruitsoort is ideaal voor warme dagen. Perfect om het zomergevoel op tafel te zetten.

watermeloen ijsjes 3a
WATERMELOEN IJSJES maken

Recept afdrukken

4.34 van 3 stemmen

Watermeloen ijsjes

Vrolijke watermeloen ijsjes die niet alleen zo smaken maar er ook nog eens zo uitzien! De combinatie van watermeloen, kiwi en limoen is lekker verfrissend.
Porties: ijsjes

Ingrediënten

  • 300 gram watermeloen
  • 2 kiwi’s
  • 1 limoen

Instructies

  • Snij de watermeloen in partjes en pureer deze met een staafmixer. Voor het effect kan je de pitjes laten zitten maar ik vind dit niet zo lekker, daarom heb ik die eruit gezeefd. Snij ook de kiwi in stukjes en pureer en zeef deze.
  • Knijp/pers een limoen uit boven een apart schaaltje. Voeg 2 theelepels van het sap toe aan de gepureerde kiwi’s en roer even goed door. Voeg de rest van het limoensap toe aan de gepureerde watermeloen.
  • Giet de watermeloen en kiwi over in handige schenk kannetjes en pak je zoku of andere ijsvormpjes.
  • In het geval van een zoku steek je de stokjes erin en giet je de gepureerde watermeloen tot zo’n 1,5-2 cm onder de vul lijn. Wacht tot dit bevroren is en vul dan aan met de gepureerde kiwi. Laat helemaal bevriezen en haal ze er uit met de zoku tool.
  • Als je gewone ijsvormpjes hebt verdeel je de gepureerde watermeloen over de vormpjes, ook tot zo’n 1,5-2 cm onder de rand. Zet in de vriezer voor zo’n 4 uur. De bovenste laag moet helemaal bevroren zijn. Haal ze er dan uit en vul aan met de gepureerde kiwi. Zet terug in de vriezer voor minimaal 2 uur tot de ijsjes helemaal bevroren zijn.

review le creuset taartvorm 1

Zo’n mooie aardewerken taartvorm stond al langer op mijn lijstje, je kunt er namelijk zoveel kanten mee op. Zelf heb ik in mijn vorm al een quiche gebakken en een heerlijke chocolade taart. Naast hartige en zoete taarten kun je er ook prima een plaatcake in bakken of andere oven maaltijden. Hij is namelijk groot genoeg! Deze taartvorm van Le Creuset is 28cm, daar kun je een flinke taart in bereiden. Dankzij Fonq kon ik de aardewerken vorm van mijn lijstje afstrepen, in hun uitgebreide webshop koos ik namelijk deze taartvorm van Le Creuset uit.

review le creuset taartvorm 2

Ik heb al eens een springvorm van Le Creuset getest, over die kwaliteit ben ik ontzettend tevreden. Bij het testen van deze taartvorm was ik dan ook benieuwd of ik hier ook zo enthousiast over zou zijn.

Eerst maar eens naar de producteigenschappen kijken. De taartvorm is gemaakt van geëmailleerd aardewerk en heeft een inhoud van 2 liter. Een flinke inhoud moet ik zeggen. De taartvorm kan uiteraard in de oven (tot 260 graden) maar ook in de magnetron, koelkast en vriezer (tot -18 graden). Ook kan de vorm in de vaatwasser. Dat klinkt goed nietwaar? Maar eerst maar eens testen om te kijken of hij ook fijn werkt. Ik wil geen taarten die vast zitten aan de bodem of iets dergelijks.

Als eerst heb ik een hartige quiche gemaakt (recept hier). De bodem heb ik gewoon bekleed met plakjes bladerdeeg van Koopmans. Ik heb de bodem niet ingevet of iets. Na het bakken kon ik verrassend makkelijk punten snijden van de quiche die ook goed loslieten. Een eerste puntje is er iets lastiger uit te halen omdat de vorm een vrij scherpe hoek heeft. De punt taart kwam er gewoon heel uit, dus dat is positief. Met het maken van de quiche was ik erg tevreden over deze vorm.

Daarna besloot ik ook nog een zoete taart te maken, een lekkere chocoladetaart (recept binnenkort online). Ik bakte eerst een koekbodem waarna ik de vulling ook nog mee bakte. Ook nu had ik de vorm niet ingevet. Dat bleek ook niet nodig te zijn, alle puntjes taart lieten namelijk heel erg makkelijk los. Ook hier was een eerste puntje iets lastiger waardoor de koekbodem brak. Daar was de taart echter niet minder lekker door.

review le creuset taartvorm 3

Eindoordeel

Ik ben ontzettend tevreden over deze taartvorm Le Creuset. Naast dat hij er prachtig uit ziet en mooi op tafel staat, is hij ook nog eens heel erg praktisch. Het eten laat gemakkelijk los, invetten is niet zo snel nodig. Restjes die nog in de vorm zitten zijn makkelijk schoon te maken. Ik heb zelf geen vaatwasser en maakte hem dus met de hand schoon. Met goed heet water en een sopje was dit zo gedaan, het is niet nodig om resten eerst goed te laten weken. De vorm is ook krasbestendig, dat is echt zo want ik heb het uitgetest. Met een flink scherp mes sneed ik de punten uit de vorm. Daar is niets van terug te zien of te voelen. Heel goed dus!

Omdat de vorm zo groot is, wat handig is met avondmaaltijden, is hij eenmaal gevuld ook vrij zwaar. Voor mij niet echt een nadeel, maar je moet wel goed uitkijken als je een nog vloeibare inhoud in de oven wilt zetten. Voor de gemakkelijkheid van het snijden van punten zou de vorm van binnen wel iets ronder mogen lopen. Maar zodra je de eerste punt eruit hebt volgt de rest heel makkelijk.

Deze aardewerken taartvorm van Le Creuset koop je onder andere via Fonq.

chocolate chip koffie muffins 3a

Deze chocolate chip koffie muffins zijn ideale muffins voor de grote trek! Geen muffins die op luchtige cakejes lijken maar gewoon echt de muffins zoals ze bedoeld zijn, met een broodachtige structuur. Waar ze in het buitenland dit soort muffins  met een kop koffie als ontbijt nemen hou ik het toch liever bij een muffin als tussendoortje. En dan een tussendoortje voor de knorrende maag. Want vullen dat doen ze! Deze muffins hebben geen overheersende koffiesmaak, meer een vleugje. Vooral de chocolate chips vallen op in deze muffin. Ze zijn ook lekker makkelijk te maken, er komt geen mixer aan te pas. Iets wat ik ideaal vind aan het maken van muffins.

chocolate chip koffie muffins 2a

chocolate chip koffie muffins 4a

chocolate chip koffie muffins 5a

CHOCOLATE CHIP KOFFIE MUFFINS maken

Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Chocolate chip koffie muffins

Deze chocolate chip koffie muffins zijn de ideale muffins voor de grote trek. Lekkere muffins met een vleugje koffie, hier lees je het recept.
Porties: muffins

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el koffiepoeder
  • snuf zout
  • 150 gram chocolate chips (en een beetje extra)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml plantaardige olie
  • 2 tl vanille extract

Instructies

  • Neem twee kommen. In kom één doe je alle droge ingrediënten: bloem, suiker, bakpoeder, koffiepoeder, zout en chocolatechips. In kom twee doe je de eieren, melk, olie en vanille extract.
  • Voeg de inhoud van deze twee kommen bij elkaar en spatel dit voorzichtig (maximaal 12 roer bewegingen) tot een beslag. Je ziet meestal nog klonten en dat is prima. De muffins zijn al stevig genoeg van zichzelf, door meer te spatelen worden ze nog compacter.
  • Schep met een ijslepel het beslag in de vormpjes en strooi de extra chocolate chips hier overheen.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar.

chocolate chip koffie muffins 1a

Lekker kopje koffie erbij en smullen maar!

nieuwe site 1

Eindelijk is hij daar dan: de vernieuwde website van Laura’s Bakery! Er is véél meer tijd in gaan zitten dan ik van te voren had bedacht (tsja, je bent een pietje precies of niet) maar dat is het absoluut waard geweest. Ik ben ontzettend trots op mijn nieuwe site, vooral omdat ik het helemaal zelf gemaakt heb. Wie had gedacht dat ik ooit nog eens met html codes aan de slag zou gaan om het precies naar mijn wens te maken. Ik heb er lang naar uitgekeken om de nieuwe website met jullie te delen, en nu is daar het moment. Ik geef jullie daarom gelijk maar een virtuele tour door de vernieuwde website. Dan is hij gelijk weer zo vertrouwd als jullie gewend waren, maar dan nu veel overzichtelijker opgezet. Kijken/lezen jullie mee?

nieuwe site 2

Het begin van de pagina: een interactieve slider. Hier zullen jullie steeds posts uit een bepaalde categorie voorbij zien komen, een categorie die zo nu en dan wordt aangepast. Daaronder staan de posts op een andere manier dan jullie gewend zijn. Geen volledige posts meer maar kleine stukjes tekst met een foto. Wat overzichtelijker dus als je een paar posts terug wilt kijken. Klik je op de post krijg je hem natuurlijk volledig te zien en ook dan kun je makkelijk naar volgende en vorige posts (daarover straks meer). Bovenaan staan twee navigatiebalken. In de bovenste kun je doorklikken naar meer informatie over mij, waar Laura’s Bakery in de media is verschenen, een zakelijke pagina en een contact pagina. Naast deze bovenste balk staat een handig zoekveld, zo kun je snel zoeken door de hele website. De tweede balk is een navigatiebalk voor de recepten, how to’s en reviews op de site. Daar lees je onder de volgende foto meer over.

In de zijbalk ook nog een handige knop naar allerlei basisrecepten en how to’s. Of je nu een cake wilt bakken of een taart bekleden, basis dingen vind je daar allemaal terug, met een handig foto overzicht! Nog een paar handige dingen die je vind in het eerste gedeelte van de website: volg knoppen voor alle sociale media waarop Laura’s Bakery actief is en een vertaal knop voor de buitenlandse bezoekers die niets begrijpen van het Nederlands. Onder de ’translate’ knop vind je de mogelijkheid om je in te schrijven voor e-mail updates. Je krijgt dan een mail zodra er een nieuwe post op Laura’s Bakery staat.

nieuwe site 3

De tweede balk is eigenlijk het meest interessant, dit is namelijk een index van de hele website. Wil je een zoet recept maken? Zoek dan in de dropdown menu naar de juiste categorie. Lastig zo’n menu? Klik dan gewoon op de hoofdcategorie om naar een foto overzicht te gaan van alle subcategorieën. Klik je op zo’n subcategorie, dan ga je naar een foto overzicht van alle posts die in die categorie thuis horen. Op het voorbeeld zie je dit met de categorie ‘feestdagen’. Een dropdown menu, maar ook een foto overzicht met de subcategorieën. Handig nietwaar? Wat misschien nog wel handiger is dat de index altijd up to date is. Elk nieuw bericht dat ik plaats wordt automatisch in de juiste categorie van de index geplaatst. Zo weet je zeker dat je niets mist als je op zoek gaat.

nieuwe site 4

Ik vertelde al dat je vanuit een post eenvoudig door kan klikken naar een vorige of volgende post. Onder aan elk bericht staan 2 pijltjes met daaronder de titel van de desbetreffende post. Ben je nog helemaal in het begin van een bericht maar weet je al dat je verder wilt naar de volgende? Dan staan helemaal links en rechts van de pagina ook van die handige pijlen. De tekst van de post waar je heen wilt komt tevoorschijn als je met je muis over de pijl heen gaat.

Verder staat er in de zijbalk nog een overzichtje met mijn laatst geplaatste foto’s op Instagram en laatst gepinde foto’s op Pinterest. Je kunt nu trouwens ook super makkelijk foto’s pinnen vanaf Laura’s Bakery. Onderaan elke post staan al buttons waarmee je het bericht kunt delen, daar staat ook een Pinterest button bij. Klik daar op en je krijgt een overzicht met foto’s die je kunt pinnen. Wat nog makkelijker is, is om de de muis op de foto te houden die je wilt pinnen. Rechts bovenin verschijnt dan een kleine ‘pin-button’. Klik op deze button en je pint de gekozen foto naar een bord van jouw keuze. Probeer het maar eens!

Volgens mij heb ik nu alle foefjes van de nieuwe website wel verteld. Tijd om zelf eens lekker rond te neuzen op de website! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

Vorige week kreeg ik een nieuwe bakmix van Koopmans thuis gestuurd: sprookjesboom mini cupcakes. Met deze mix kun je mini cupcakes omtoveren tot prinsessen. Een echte bakmix die bedoeld is voor kinderen. Hoe kun je die dan beter testen dan met kinderen? Ik vroeg daarom of mijn overbuurmeisjes zin hadden om met mij te gaan bakken. Natuurlijk hadden ze daar zin in, stomme vraag ook eigenlijk.

Ik stel mijn testpanel graag aan jullie voor: Nina (8 jaar) en Hanna (bijna 5 jaar). De dames kregen beiden een mooi schort om (die bij Hanna tot aan haar voeten kwam) en konden aan de slag gaan. De inhoud van het doosje vonden ze al leuk. Vooral de plaatjes van prinsessen en de roze glittersuiker. Ze zijn helemaal zelf met deze mix aan de slag gegaan. Ik was er vooral om foto’s te maken en hier en daar een beetje te helpen als het lastig werd.

In de keuken wordt goed samengewerkt, Hanna stond op de stoel om het cupcake beslag te mixen en Nina voegde alle ingrediënten toe. Met theelepels verdeelden ze het beslag over de vormpjes.

De cupcakes gingen de oven in. Ze hielden nauwlettend in de gaten of hun cupcakes mooi zouden rijzen. Leuk om te zien die meiden voor de oven. Dit deed ik zelf als klein meisje ook altijd (bij exact dezelfde oven trouwens!).

Terwijl de cupcakes in de oven stonden begonnen we vast met het maken van de aardbeien topping. Volgens Nina rook het zakje poeder naar de snoepjes uit de schatkistjes. Ze kon dan ook niet wachten om te proeven van de topping. En proeven dat kon, de dames mochten beiden een garde aflikken. Dat hoort natuurlijk ook wel een beetje bij bakken. Toen de cupcakes helemaal waren afgekoeld verdeelden ze met theelepeltjes de topping over de cupcakes zodat er daarna jurken van gemaakt konden worden.

Kijk ze eens. In opperste concentratie zorgen ze dat de topping de vorm krijgt van een echte prinsessenjurk. dit onderdeel vonden ze wat ingewikkelder. Voor Hanna hield ik de cupcake vast en draaide deze rond terwijl ze zelf met het mes zorgde voor de juiste vorm. Wat ook goed werkte was dat ik de topping al een heel klein beetje de juiste vorm gaf, de meiden konden het dan perfectioneren. Nadat ze dit door hadden konden ze de rest helemaal zelf doen.

Tijd om te versieren! Het roze glittersuiker werd enthousiast over de cupcakes heen gestrooid.

De eetbare prinsessen plaatjes maakten de cupcakes helemaal af, nu zijn het net echte prinsessen.

En dit is het resultaat. 10 Prachtige prinsessen  cupcakes. Ik moet zeggen, ze zien er erg leuk uit.

Dat vinden Nina en Hanna ook. Deze blije snoetjes zeggen genoeg. Ze zijn hartstikke blij met hun resultaat en vonden het ontzettend leuk om te maken. Voordat ze een goed oordeel kunnen geven moeten ze natuurlijk wel even proeven.

Na het gesmikkel vroeg ik beide dames om hun oordeel:

Nina (8 jaar) – Echt hééééééél leuk. De cupcakes zijn superlekker en mooi. Het heeft niet echt een aardbeismaak maar is wel heel lekker. De jurken waren moeilijk om te maken maar de rest ging heel goed.

Hanna (bijna 5 jaar) – Heel erg, heel erg, heel erg leuk! De jurken waren moeilijk maar de rest was echt super makkelijk. Ze zijn ook erg lekker.

Dat is positief nietwaar? Een cijfer dan:

Nina – “een 10+!”

Hanna – “een 100+”

Nina – “Nee dat kan niet een 100+”

Hanna – “Oh..” (een beetje beteuterd). “Nou, dan geef ik ook een 10+ maar eigenlijk is het een 100+”

Je hoort het, de meiden waren ontzettend enthousiast. Ze wilden dit graag nog een keertje doen! Zelf vind ik het een erg leuk pakket voor de jonge prinsessen liefhebbers. Het pak bevat materialen voor 10 mini cupcakes: bakvormpjes, cupcake mix, topping mix, glittersuiker en eetbare plaatjes. Zelf moet je nog 1 ei, een beetje boter en wat melk toevoegen. Er staat een duidelijke omschrijving op het pak waar kinderen zelf prima mee aan de slag kunnen. Bij het maken van de jurken hebben ze misschien wat hulp nodig, dat vonden ze hier wat ingewikkelder.

Als met al een leuk nieuw product van Koopmans. Deze mix is sinds begin augustus verkrijgbaar bij de supermarkt voor €1,99

P.S. Voor degenen die deze nieuwe post per e-mail ontvangen: volgende week gaat (naar alle waarschijnlijkheid) de nieuwe website van Laura’s Bakery online. Met het nieuwe systeem komt ook een nieuwe inschrijflijst voor de e-mail updates. Vergeet je dus vooral niet opnieuw in te schrijven op de nieuwe website. (Ik kan niet testen of jullie via deze manier de updates blijven ontvangen, waarschijnlijk niet)