Chocolade vleermuis cupcakes

27 oktober 2021
Chocolade vleermuis cupcakes
8

Halloween is officieel geen Nederlandse feestdag en eigenlijk vier ik het zelf ook niet. Toch vind ik het ontzettend leuk om ervoor de keuken in te duiken, met deze chocolade vleermuis cupcakes als resultaat! De enige soort vleermuis waarvan het een goed idee is om ‘m lekker op te smikkelen. En echt griezelig zijn mijn Halloween creaties natuurlijk niet, ik tover het liefst lieve griezel figuren met een knipoog tevoorschijn.

In Het Feestdagen Bakboek vind je nog veel meer van dit soort leuke én lekkere Halloween recepten. Denk bijvoorbeeld aan skelet koekjes, hazelnoot spinnenkoekjes, een monstertaart en mummie cupcakes. En natuurlijk staat het boek ook vol met recepten voor Valentijn, Pasen, Koningsdag, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw.

 

Chocolade vleermuis cupcakes

Echt griezelig zijn deze chocolade vleermuis cupcakes niet, maar wel ontzettend lekker en een tikkie schattig.
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

CHOCOLADE CUPCAKES

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 135 gram fijne kristalsuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 4 eieren (M)
  • 160 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

CHOCOLADE BOTERCRÈME

  • 0,5 portie botercrème volgens recept
  • 5 el hazelnootpasta
  • 1,5 el cacaopoeder

EXTRA

  • suikeroogjes grote en kleine
  • Oreo's minimaal 6, liever meer
  • 6 mini Oreo's

Instructies

  • Klop boter en suiker tot deze romig zijn. Voeg het vanille-extract en de eieren stuk voor stuk toe. Voeg de volgende pas toe als het eerste ei volledig is opgenomen. Als laatst voeg je bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe, mix tot deze droge ingrediënten opgenomen zijn in het beslag.
  • Neem een muffinvorm en plaats cupcakepapiertjes in de holtes, verdeel het beslag over de vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijslepel. Dat werkt gemakkelijk en je kunt het beslag zo mooi gelijkmatig verdelen.
  • Bak de cupcakes in 18 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat ze even in de vorm rusten voordat je de cupcakes op een rooster volledig laat afkoelen.
  • Bereid de botercème voor volgens het recept. Mix hier op het laatste moment de chocoladepasta en het cacaopoeder doorheen. Proef even of je de chocoladesmaak sterk genoeg vindt, anders kun je extra cacaopoeder toevoegen.
  • Maak de Oreo koekjes los van hun witte vulling, doe dit zowel voor de mini Oreo's als voor de gewone Oreo's. Van de gewone Oreo's breek je elk koekje recht door midden.
  • Neem een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit dikke toeven op de cupcakes. Steek de door midden gebroken Oreo koekjes in de toeven als vleugels van de vleermuizen, doe dit net iets achter het midden van de toef. Plak tot slot de suikeroogjes vast op de mini Oreo, ik gebruikte hiervoor de overgebleven witte vulling, maar waarschijnlijk lukt het ook met een beetje botercrème.
Bewaren

Ongedecoreerde cupcakes bewaar je in een trommel buiten de koelkast. In de koelkast zouden ze namelijk uitdrogen. Je kunt ze zo ongeveer 4-5 dagen bewaren. In dit artikel lees je alles over het bewaren van cupcakes, gedecoreerd en ongedecoreerd.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Josefien schreef:

    Hoi Laura,
    Hoe haal je de vulling zo mooi uit de koekjes?
    Groeten Josefien

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kan de vulling er gewoon uitschrapen met een mes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *