Vleermuizen marshmallow pops

Gepost: 25 oktober 2016 Laatst bewerkt: 3 oktober 2023
16

vleermuizen-marshmallow-pops-1a

Mijn blog is ooit ontstaan omdat ik zo enthousiast bezig was om met fondant en marsepein baksels te decoreren. Voornamelijk taarten en cupcakes, maar uiteindelijk versierde ik vrijwel alles dat eetbaar (en zoet) was. In de loop der jaren is mijn interesse vooral bij het bakken komen te liggen en dit er met ingrediënten zelf zo mooi mogelijk uit te laten zien. Toch kan ik het met feestdagen vaak niet laten om wat gezellige baksels te decoreren. Met Halloween zelf heb ik niet zoveel, maar ik vind het wel leuk om wat griezelige baksels te maken. Deze vleermuizen marshmallow pops bijvoorbeeld. Zijn ze niet leuk? Om ze extra ‘griezelig’ te maken zorgde ik er nu eens een keer niet voor dat de chocolade goed op temperatuur bleef tijdens het dippen. Resultaat: een aantal pops waarbij de chocola deels wit uitslaat en voor grappige patronen zorgt. Ook leuk: deze vleermuizen zijn helemaal niet moeilijk om te maken, ik zal het je laten zien!

BAKTIP: Voor de oogjes van deze vleermuizen marshmallow pops kan je helemaal losgaan. Ik gebruik deze suikeroogjes van Wilton.

 

vleermuizen-marshmallow-pops-2a

VLEERMUIZEN MARSHMALLOW POPS maken

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Vleermuizen marshmallow pops

Deze schattig vleermuizen marshmallow pops zijn een super leuk en lekkere Halloween snack. Het leuke is dat ze ook helemaal niet moeilijk zijn om te maken!
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

 • 8 marshmallows
 • 8 lollystokjes
 • 4 Oreo koekjes (= 8 losse koekjes die je halveert)
 • 150 gram pure chocolade
 • 16 snoep oogjes (van Wilton)
 • sprinkles naar keuze voor de mond (choco- of glazuurstift kan ook)

Instructies

 • Begin met het ‘losdraaien’ van de Oreo koekjes en het verwijderen van de witte vulling. Halveer de koekjes voorzichtig met een scherp mes. Je zult misschien wat extra koekjes nodig hebben voor wanneer er een paar breken (zoals bij mij gebeurde).
 • Leg de gehalveerde koekjes vast op een vel bakpapier neer in setjes van twee, op bovenstaande foto zie je hoe ze moeten liggen om het effect van de vleugels te creëren. Prik ook alle marshmallows vast op een (lolly)stokje.
 • Smelt dan de chocolade au bain marie (lees hier hoe je de chocola goed kunt tempereren op deze manier). Neem een marshmallow en dip deze in de gesmolten chocolade, laat de overtollige chocolade eraf lopen voordat je ze op de Oreo koekjes legt. Hoe sneller je werkt, hoe minder strepen je krijgt in je eindresultaat. Omdat ik voor Halloween dit effect juist wel leuk vond, werkte ik lekker op mijn gemakje en verwarmde ik de chocolade niet tussendoor.
 • Na het dippen decoreer je de marshmallows met twee oogjes en een mondje. Als je een chocolade- of glazuurstift gebruikt voor het mondje laat je de chocolade eerst uitharden.
 • That’s it! Zie je dat het helemaal niet moeilijk is om deze zoete vleermuizen te maken?
Tips

De lollystokjes die ik gebruikte kun je kopen bij taartdecoratiewinkels, maar ook bij Xenos kun je ze vinden. Oh, en mocht je je afvragen waarom die chocolade nou wit uitslaat, lees dan dit artikel even ?
Bewaren

In de koelkast tot een week te bewaren.

vleermuizen-marshmallow-pops-3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Trudy schreef:

  Zo maar even boekhandel de Vries in het centrum van Haarlem binnen gelopen vandaag.
  En daar staat je boek, helemaal mooi in het zicht, op een speciale standaard!
  Echt leuk!! 🙂

  1. Laura schreef:

   Wat leuk om te horen! Moet ik binnenkort ook maar eens bekijken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *