Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Snel en eenvoudig karamel maken

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 mei 2013
in Allergenen, Glutenvrij, Vullingen en Toppings, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Karamel, wie is er niet dol op? Er zijn verschillende soorten karamel en ook kun je het op verschillende manieren maken. Je kunt suiker en water in een pannetje karameliseren, dit wordt bij het afkoelen keihard. Niet altijd even handig. Ik maakte al eens een heerlijke karamelspread. Dat recept is niet zo zeer heel ingewikkeld, vooral het afkoelen kost tijd. Ook is de spread niet dik genoeg om overal voor te kunnen gebruiken.

Maar hoe maak je dan nog meer karamel? Dan komt toch al gauw het blikje gecondenseerde melk tevoorschijn. Minimaal 3 uur in een pan met kokend water en daarna volledig af laten koelen. Niet handig als je het snel wil maken. Maar daar heb ik een oplossing voor. Je kunt namelijk ook de gecondenseerde melk uit het blikje halen en er in een pannetje met wat boter en suiker een heerlijke karamel van maken. Binnen een kwartier heb jij karamel!

Ik maak de karamel altijd wat aan aan de stevige kant omdat ik hem meestal gebruik voor de caramel shortcake, bij het aansnijden van de taart loopt de karamel er dan niet tussen uit. Je kunt de karamel natuurlijk ook dunner maken door eerder het pannetje van het vuur te halen, dan lijkt het meer op de karamel die je krijgt als je wel het blikje gecondenseerde melk kookt. Is de karamel iets te stevig geworden? Verwarm deze dan even op het vuur, dan wordt hij vanzelf weer zacht.

Recept afdrukken

Karamel

Snel en eenvoudig karamel maken? Hier lees je hoe je dat doet! Deze vulling is snel klaar, zo afgekoeld en gelijk klaar voor gebruik!
Porties: 1 schaaltje vol

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker

Instructies

  • Smelt de boter in een pannetje, als dit helemaal gesmolten is voeg je de suiker toe. Roer dit snel door elkaar.
  • Voeg dan de gecondenseerde melk toe.
  • Roer met een garde tot het mengsel een egale kleur heeft.
  • Blijf roeren tot het mengsel begint te koken. Dan begint het pas wat dikker te worden.
  • Blijf constant roeren in je karamel. Hier zie je dat het al iets dikker begint te worden.
  • Je keuken ruikt nu al heerlijk naar karamel, maar nog even geduld en goed blijven roeren.
  • Op bovenstaande foto is de karamel dik genoeg. Ik gebruik hem dan als vulling in een taart. Als je de karamel ergens overheen wilt gieten kun je beter het vuur iets eerder uit zetten.
  • Kijk goed uit met de karamel, deze is ontzettend heet. Niet eigenwijs willen proeven of hij net zo lekker is als hij ruikt, dat vinden je vingers en/of tong niet leuk (geloof mij maar). Even geduld tot hij wat is afgekoeld en dan kun je rustig proeven van de karamel die nog aan je garde zit.
Bewaren

Dit is niet echt een karamel om daarna te bewaren, maar meer om direct in een recept te gebruiken. Hij hardt namelijk uit. Je kunt wel een een bakje wat bewaren, maar dan zul je het weer op moeten warmen om het smeerbaar te maken.

Deze karamel gebruik ik meestal voor de caramel shortcake uit mijn boekje. Als deze klaar is giet je hem over de koekbodem en verspreid je de karamel met een spatel. Doe dit als de karamel nog warm is, bij het afkoelen stolt de karamel namelijk. Hij blijft wel een beetje zacht maar is niet meer te verspreiden met een spatel.

Geen idee waar je deze karamel nog meer voor kunt gebruiken? Maak dan deze lions en gebruik deze karamel in plaats van de spread. Deze komt denk ik (ik heb het nog niet uitgetest) nog meer in de buurt bij de originele lions!

Vorige post

Volgende post

Chewy peanutbutter cookies
Koffie-karamel cupcakes

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 161

  1. Mama Krieltje says:
    8 jaar geleden

    Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
    Ik wil al zo lang miljonair shortbread maken en laat me steeds tegenhouden door dat 3 uur kookproces. Met een kind van 2 is dat gewoon niet te doen.
    Dit idee is zo geniaal, ik ga dit komende week eindelijk een keer proberen. En ben ook maar meteen jouw blog gaan volgen. 😉

    Liefs,
    Mama Krieltje

    Beantwoorden
  2. Rebecca says:
    8 jaar geleden

    He Laura!
    Hoe veel ml zitten in je blikje gecondenseerde melk? 😉
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      In het blikje zit 397 gram (op een of andere manier gaat dit op gewicht ipv ml)

      Beantwoorden
  3. Nicole says:
    7 jaar geleden

    Als je het blikje twee uur onder (!) water laat koken, krijg je ook caramel…
    Duurt veel langer, maar heeft geen boter en suiker meer nodig.

    Beantwoorden
  4. Janine says:
    7 jaar geleden

    Je krijgt idd 2 verschillende soorten caramel.
    Mijn oudste zoon wordt over 2 weken 18 jaar en traditioneel staat er weer een banoffee op het menu (10e jaar op rij favoriet) en dit jaar ook de short cake.
    Maar voor de banoffee ga ik de blikjes wel koken. De caramel is dan veel smeuïger en lichter van kleur.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Je kan deze karamel ook minder lang koken, dan is hij zachter. Voor de caramel shortcake vind ik het vaak fijn als hij wat steviger is. Dat hij donkerder is klopt, dat komt de de bruine suiker (die ook voor smaak zorgt omdat deze karamel zo snel klaar is).

      Beantwoorden
  5. Anneleen says:
    7 jaar geleden

    De caramel krijgt bij mij donkere klontjes, wat doe ik dan niet goed. Ik heb wel de hele tijd geroerd.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ik roer de karamel altijd van begin tot eind stevig door waardoor de karamel door de hele pan constant in beweging blijft. Gebruik je ook een pan met een goede antiaanbak laag? (ik gebruik zelf een keramische steelpan).

      Beantwoorden
      • Marijke says:
        7 maanden geleden

        Zou je de gecondenseerde melk ook met een mixer kunnen mixen? Bij mij ook altijd zwarte klontjes.
        Kun je het dan nog wel gebruiken?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          7 maanden geleden

          Dat durf ik niet te zeggen. Zijn het zwarte klontjes van verbranding of zijn het suikerkorrels?

          Beantwoorden
          • Marijke says:
            7 maanden geleden

            Ik denk verbranding. Ik kom met de garde niet helemaal in de randjes van de pan. Wel eentje met anti aanbak laag. Welke garde gebruik jij?

          • Laura's Bakery says:
            7 maanden geleden

            Ik heb een rondere pan (zie foto), dus ik denk dat ik er daardoor geen last van heb. Je zou het ook kunnen proberen met een pannenlikker.

  6. Thea says:
    7 jaar geleden

    Ik heb het met water, suiker en slagroom gemaakt is heerlijk maar het moet vloeibaar blijven en dat wordt kogel hard als het afgekoeld is ik wil voor ons 40-jarig huwelijk een stroopwafeltaart gaan maken. Hoeveel suiker en boter gebruik je dan als je de gecondenseerde melk gebruikt.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Deze karamel blijft niet vloeibaar. Hij hard uit maar blijft wel redelijk zacht. Vloeibare karamel maak je wel met water, suiker en slagroom. Misschien heb je niet de juiste verhoudingen gebruikt of het te lang laten koken?

      Beantwoorden
      • Cecile says:
        1 jaar geleden

        Krijg je dat nog goed als het niet wil indikken of weggooien

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Krijg je wat nog goed als je het niet wilt indikken? Ik begrijp niet wat jouw karamel-situatie is 😉

          Beantwoorden
  7. Dineke says:
    7 jaar geleden

    Waar kan ik gecondenseerde melk kopen?
    groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt op de aziatische afdeling (blikje Friesche Vlag)

      Beantwoorden
    • Amy says:
      6 maanden geleden

      Bij de jumbo staat dit blikje bij de koffiemelk 🙂

      Beantwoorden
  8. Nathalie says:
    7 jaar geleden

    Het is echt superlekker! Zojuist gemaakt voor over de monchoutaart , daarna gebrokkelde stroopwafel er over heen, van het restje kon ik ieder geval niet afblijven, ga zometeen het geheel proeven.

    Beantwoorden
  9. Pleun schouten says:
    7 jaar geleden

    Lekker!! Ben het nu aan het bakken

    Beantwoorden
    • Pleun schouten says:
      7 jaar geleden

      Ik ook ik ben bo.. Alleen de caramel stinkt!! Haha

      Beantwoorden
  10. Linda says:
    7 jaar geleden

    Bij veel caramel shortbread recepten wordt en gezouten boter in de caramel gebruikt of een snuf zout en ongezouten boter. Bij dit recept zie ik dat niet terug klopt dat?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      In dit karamel recept gebruik je wel ongezouten boter, maar geen zout. Als je een soort gezouten karamel wilt zou je dit kunnen doen, maar daar zijn ander soort recepten meer geschikt voor.

      Beantwoorden
  11. Joke says:
    7 jaar geleden

    Heb je ook een recept voor de bodem die je hier gebruikt? (Waar je de caramel over heen hebt gestreken)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dat heb ik zeker, het staat hier: http://www.laurasbakery.nl/caramel-shortcake/

      Beantwoorden
  12. Sara says:
    7 jaar geleden

    Dag Laura,

    Leuke blog. Via de zoekmachine hier terechtgekomen. Kan ik deze caramel ook gebruiken voor een banoffee taartje?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Ja hoor, daar kun je deze karamel ook prima voor gebruiken.

      Beantwoorden
      • jolanda says:
        6 jaar geleden

        Hoe maak je banoffee en hoe gebruik je die gecondeseerde melk als taartvulling

        gr jolanda

        Beantwoorden
  13. laila says:
    7 jaar geleden

    Kan ipv de bruine suiker kristalsuiker gebruikt worden? zou voor een vloeibaardere karamel gaan, voor taartvulling, niet die hele dikke;

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Dit recept heeft echt bruine basterdsuiker nodig. Als je een vloeibare karamel wilt maken heb je een ander recept nodig, dat staat helaas (nog) niet op het blog.

      Beantwoorden
  14. Pingback: Recept – Banoffee pie | Blossomslife
  15. Sandra says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik wilde van het weekend karamel ganache maken als vulling voor een taart. Hiervoor heb je dulce de leche nodig van een blikje gecondenseerde melk dat in een pan met kokend water heeft gestaan. Ik had het blikje al staan, maar toen ik het open maakte, zaten er allemaal harde korreltjes in. Heb jij enig idee wat dit geweest kan zijn? Ze losten niet op toen ik de dulce de leche opwarmde. Als alternatief heb ik jouw karamel gemaakt en die was erg lekker!

    Groetjes,
    Sandra

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Sandra,
      Wat gek zeg die korreltjes. Heeft je blikje wel constant onder water gestaan? En de houdbaarheidsdatum was ook nog goed?

      Beantwoorden
  16. Tineke haans says:
    6 jaar geleden

    Bruine basterd is niet helemaal gesmolten. Ik vond hem ook niet goed van structuur. Donkerder( br.basterd) en niet een geheel zoals met die 3 uur koken. Wat heb ik fout gedaan??

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Heb je de suiker wel eerst helemaal laten smelten voordat je de gecondenseerde melk toevoegde?

      Beantwoorden
  17. Kithly says:
    6 jaar geleden

    Kun je ook rietsuiker gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja dat kan ook, al zal het effect wel iets anders zijn.

      Beantwoorden
  18. Déwi says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura!!
    Maak je de karamel au bain marie of gewoon alleen in een steelpan? Ik heb namelijk geen keramische, dus vroeg me af of au bain marie dan een oplossing was.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Gewoon direct in de pan, hij hoeft niet per se keramisch te zijn hoor. Ik heb het ook al eens in een normale gemaakt.

      Beantwoorden
  19. betsie Theunissen says:
    6 jaar geleden

    Hallo laura na zoeken op internet kwam ik uit op je site.lekkere recepten en alles ziet er over heerlijk uit
    maiar nu heb ik een paar vragen zijn de recepten ook uit te printen en heb je ook boeken uit gebracht zo ja welke en waar te koop

    Groetjes betsie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Betsie,
      Onderaan elk bericht staat een groene button. Als je daar op klikt kun je het recept printen. Ik heb 2 boekjes gemaakt voor action, maar deze zijn – voor zover ik weet – inmiddels overal uitverkocht. Ik heb (nog?) geen andere boeken uitgebracht.
      Groetjes, Laura

      Beantwoorden
  20. Ellen says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    De structuur van mijn caramel is niet glad/smeuïg, maar wat korrelig/droog. Ik heb licht bruine basterd suiker gebruikt. Kan het daar aan liggen? de suiker was wel gesmolten, maar nog wel duidelijk te onderscheiden van de boter.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De suiker moet je eerst helemaal laten oplossen op laag vuur voordat je verder gaat. Als het korrelig en droog is denk ik dat je het te lang hebt laten koken.

      Beantwoorden
  21. Eline says:
    6 jaar geleden

    He Laura, net deze taart gemaakt…net als jou in een lage taartvorm. Eerst het deeg, vond het best kruimelig, dat hoort zo toch? Toen aan de slag met de vulling, boter eerst, dan suiker daarin oplossen, en daarna de melk. Ging bij mij erg hard, dus nu pannetje uitkoken( want aangebrand

    Beantwoorden
  22. Danielle says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe lang kun je deze caramel bewaren?? Ik wil namelijk die lions gaan maken maar ik weet niet of dan alles op gaat. Dus moet ik nog even bekijken waar ik hem evt. nog meer voor kan gaan gebruiken…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit is niet echt een karamel om daarna te bewaren, maar meer om direct in een recept te gebruiken. Hij hardt namelijk uit. Je kunt wel een een bakje wat bewaren, maar dan zul je het weer op moeten warmen om het smeerbaar te maken.

      Beantwoorden
  23. Vanesa says:
    6 jaar geleden

    Kan je da ook gebruiken als onderlaag van cake om dan de suikerpasta erover te doe

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee, daar is deze karamel niet voor geschikt

      Beantwoorden
  24. Christine says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, nog nooit eerder karamel gemaakt tot ik dit recept via,via op fb voorbij zag komen. Vorige week gemaakt en brownie gebakken, af laten koelen, hier de karamel overheen gedaan en daar weer een laagje chocola. Hmmm.
    Dank voor je recept.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      oeh dat klinkt heerlijk! 🙂

      Beantwoorden
      • Christine says:
        6 jaar geleden

        Volgens mijn schoondochter was het een goddelijke brownie. Ik had nu mee bak chocolade door de brownie gedaan, volgende keer noten e/o cranberries erdoor.

        Beantwoorden
  25. Alice says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Wanneer ik deze karamel maak voor de karamel shortcake, krijg ik ‘m niet goed verdeeld. Hij blijft aan de lepel plakken en trekt zelfs nu en dan stukjes van de bodem los!
    Wat doe ik fout? :O

    Groetjes, Alice

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dan is je karamel al te stevig, volgende keer iets minder lang laten doorkoken.

      Beantwoorden
  26. Suus says:
    6 jaar geleden

    Wauw!!!
    Super geslaagd recept.
    Ik heb vandaag gevulde bonbons gemaakt met deze karamel. Ze zijn echt goddelijk al zeg ik het zelf..
    Eerst een laagje gesmolten pure chocolade in een bonbonvorm uit laten lekken langs de randen op een rooster. Vervolgens hard laten worden in de koelkast. Ondertussen de karamel gemaakt. Toen de vormpjes uit de koelkast gehaald, gevuld met de karamel en weer wat pure chocolade laten smelten om de bonbons mee af te strijken. Op laten stijven in de koelkast en smullen maar…

    Beantwoorden
  27. Anouk says:
    6 jaar geleden

    Ik heb al vaker geprobeerd karamel te maken, maar telkens kon ik mijn pan daarna weggooien.. Krijg je met dit recept je pan naderhand wél schoon?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja hoor, heel gemakkelijk. Met karamel die je maakt van suikersiroop is de pan lastig schoon te maken, dat moet je als het ware laten smelten in heet water (of weer even verhitten).

      Beantwoorden
  28. jolanda says:
    6 jaar geleden

    Hoe maak je banoffee en hoe gebruik je die gecondeseerde melk als taartvulling

    gr jolanda

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Jolanda,
      Hier vind je het recept voor een banoffee taart: http://www.laurasbakery.nl/gastblog-banoffee-pie-recept-uit-paulines-keuken/

      Beantwoorden
  29. lola says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Als ik de karamel op deze manier maak, dan krijg ik een boter laagje over de karamel, deze moet ik eerst afgieten. Wat doe ik verkeerd??
    Gr. Lola

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Blijf je wel constant roeren en gebruik je ongezouten roomboter?

      Beantwoorden
  30. Angelique says:
    5 jaar geleden

    Ik haal de gecondenseerde melk altijd iit het blikje doe dezd in een ovenschaal en dek het af met zilverfolie. Schaal in braadslee zetten en driekwart vullen met water. Ongeveer drie kwartier in de oven tot deze licht bruin kleurt ff door mixen en klaar is je dulce de leche.

    Beantwoorden
  31. Manon says:
    5 jaar geleden

    Na het halve internet afgestruind te hebben kwam ik dit recept voor karamel tegen. Dit moest ik zelfs kunnen, en raad eens… Het is gelukt! Dankjewel dat je dit gepost hebt! De karamel is HEERLIJK 🙂

    Beantwoorden
  32. Anne says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept! Vandaag gebruikt voor een fijne familiezondag om een cake wat meer smaak te geven. de cake horizontaal door de midden gesneden en een fijne laag karamel! Was een groot succes en totaal niet moeilijk, bedankt 🙂

    Beantwoorden
  33. Eline says:
    5 jaar geleden

    Is de karamel echt hard als je hem wilt gaan snijden of nog lekker smeuïg?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat ligt eraan hoever je hem doorkookt, hoe langer je hem doorkookt, hoe steviger hij wordt. Tijdens het afkoelen dikt hij ook nog verder in.

      Beantwoorden
  34. cindy says:
    5 jaar geleden

    kan je deze caramel gebruiken om bv tussen macrones te doen of wordt dit te hard?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt het proberen als je hem niet te ver doorkookt, ik zou persoonlijk kiezen voor dulce de leche (recept staat ook online)

      Beantwoorden
  35. Janneke says:
    5 jaar geleden

    Hoi hoi.
    vraagje, hoelang en op welke manier blijft dit Goed?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik maak deze karamel altijd om gelijk te verwerken. Maar in een afgesloten bakje kun je het wel een paar dagen bewaren.

      Beantwoorden
  36. Lia says:
    5 jaar geleden

    Ik heb vanochtend 3! Blikjes gekookt voor 2 banoffe’s, 1 wil ik gekookt en wel bewaren tot volgende week , ongeopend natuurlijk, kan dit eigenlijk wel?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan (ik neem tenminste aan dat je dulce de leche bedoeld?)

      Beantwoorden
  37. Linde says:
    5 jaar geleden

    Hallo,
    Ik heb een vraag.
    Kan je ook witte bastard suiker gebruiken?
    De drie uur lange manier ging bij mij verkeerd (ik had de melk te kort in het water gezet) en ik wil graag dezelfde melk gebruiken. Kan dat?

    Groetjes,
    Linde

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou wel een nieuw blikje gebruiken omdat het nu al anders is dan wanneer je het niet kookt. Ook kun je beter gewoon donkere suiker kopen.

      Beantwoorden
  38. Agatha says:
    5 jaar geleden

    Laura, Bedankt voor dit recept ik heb het als een basis gebruikt om een chocolade karamel cheescake te maken.
    Naast het door jou genoemde recept
    2 zakjes vanille suiker
    4 repen van 80 gr donkere chocolade gesmolten
    300 gr MonChou
    200 gr slagroom stijfgeslagen
    snuifje zeezout
    Alles doorelkaar smaakt als een Rolo
    Met deze mix heb ik gebuikt om een chocoladewolkencake van dr. Oetker ‘om te toveren’ in een gelaagde taart.
    Boven op met witte chocolade een spinnenweb gemaakt te decoratie.
    Een chocolade koffieboon als een spin aangekleed.
    Niet al te moeilijk, ziet er leuk uit en smaakt heerlijk.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Klinkt heerlijk!

      Beantwoorden
      • Agatha says:
        5 jaar geleden

        Hij was inderdaad heerlijk, maar wel erg machtig!

        Beantwoorden
  39. Anne says:
    5 jaar geleden

    Ha Laura,
    Ik wil graag lactosevrije karamelsaus maken. Kan ik hiervoor ook lactosevrije kookroom of lactosevrije melke gebruiken?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik heb hier geen ervaring mee, maar ik denk dat dat zeker moet lukken.

      Beantwoorden
  40. mirjam says:
    5 jaar geleden

    ik krijg altijd bruine stukjes in de karamel terwijl ik heel hard roer

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Misschien heb je het vuur te hoog staan, probeer het volgende keer op een lager vuur.

      Beantwoorden
  41. Anne says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Waarom moet je op deze manier nog suiker en boter toevoegen? Kan je de gecondenseerde melk niet alleen inkoken?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je kunt een blikje in een pan water koken, dan heb je dulce de leche. Dit is karamel en ook anders van smaak.

      Beantwoorden
  42. Elly says:
    5 jaar geleden

    vandaag de karamel in een pannetje geprobeerd te maken ondanks dat ik ben blijven roeren bakte mijn bodem toch aan waarschijnlijk een verkeerde pan (gewone steelpan ) nu dan maar in water proberen de aanhouder wint toch 🙂

    Beantwoorden
  43. Pingback: Homemade twix – lotte 's lekkernijen
  44. José says:
    5 jaar geleden

    Ik heb deze karamel gebruikt voor mijn eerste banoffee taart. Heerlijk!! Ik vond hem de volgende dag nog lekkerder! Enige probleem was dat toen vocht uit de taart was gelopen. Toevallig had ik een stukje niet opgemaakt met banaan en slagroom, omdat ik het in de vriezer wil doen, en met die karamel was niets aan de hand. Nou heb ik ergens gelezen dat het vocht uit de slagroom kan komen, maar ik kan het niet meer vinden. Heb jij een oplossing?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Slagroom wordt dunner naarmate de taart langer staat. Met klopfix zou je het langer stevig kunnen houden, maar niet heel veel langer.

      Beantwoorden
      • José says:
        4 jaar geleden

        Dankjewel, ik ga klopfix proberen of misschien aangevette slagroom.

        Beantwoorden
  45. Corine says:
    4 jaar geleden

    Ik heb al twee pogingen gedaan om deze karamel te maken, maar beide zijn mislukt 🙁
    Er zitten allemaal stukjes in en het stinkt heel erg. Ik heb echt de suiker goed opgelost in de boter en ik heb de hele tijd goed geroerd. Wat doe ik fout?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Misschien op een te hoog vuur en te lang doorgekookt?

      Beantwoorden
      • Corine says:
        4 jaar geleden

        Nee, meteen toen het ging koken kwamen er wat stukjes omhoog.

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Dan heeft misschien het vuur te hoog gestaan en heb je niet genoeg/snel genoeg geroerd, dan zijn kleine stukjes al een beetje aangekoekt die je los roert.

          Beantwoorden
  46. Pingback: Recept voor HHB-sticky toffee cake | Kijk eens wat ik maak
  47. Suze says:
    4 jaar geleden

    Hey Laura! Ik heb een vraagje, kan je deze karamelspread ook gebruiken voor je karamel brownies?
    Ik heb namelijk helaas geen tijd om zelf dulce de leche te maken, maar de brownies lijken me wel goddelijk 😉
    xx Suze!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Het kan, maar dan zou ik het niet te ver doorkoken en je moet het echt gelijk verwerken in de brownie, anders wordt het te stevig.

      Beantwoorden
  48. Fanny says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    Het recept ziet er erg lekker uit en ik wil het zeker proberen.
    Maar even een vraagje.
    Wordt deze ook hard zoals een karamelsnoepje?
    Kan ik er blokjes van maken?
    mvg,
    Fanny

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als je hem nog langer door laat koken zou je er karamelsnoepjes van kunnen maken, de smaak is echter wel iets anders.

      Beantwoorden
  49. roadlaura1969 says:
    4 jaar geleden

    Goedemorgen Laura,

    Ik was helemaal happy met het maken van de caramel, het was goed ingedikt heb het belegd en in de koelkast geschoven.
    Het probleem en een raadsel voor mij , de caramel is vloeibaar geworden.
    Weet jij hoe dat kan ?

    Mvg een naamgenoot Laura ?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is vreemd, dit is namelijk een karamel die (normaal gesproken) juist opstijft in de koelkast. Heb je er iets aan toegevoegd of op een bepaalde manier verwerkt in een recept?

      Beantwoorden
      • roadlaura1969 says:
        4 jaar geleden

        Hoi Laura ik heb banoffeepie gemaakt, de bananen liggen op de karamel die toen nog goed stijf was en daarop de slagroom, zo was het in de koelkast teruggezet , volgende dag was de karamel vloeibaar.

        Echter mijn karamel was niet zo bruin als de jouwe hierboven en ook niet zo dik. Ik mis namelijk info hoelang het geheel mag koken en hoe warm je moet beginnen. Misschien dat daar mijn fout in lig ?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Dan heb je het waarschijnlijk niet lang genoeg doorgekookt en is het vocht uit de room erin getrokken. Ik heb er bewust geen tijd bij gezet omdat dit verschilt per pan en fornuis. Ik stop altijd pas op het moment dat hij er bijna is, na afkoelen en indikken is hij dan precies goed.

          Beantwoorden
          • roadlaura1969 says:
            4 jaar geleden

            Oke dank je wel Laura, dan weet ik wat ik beter kan doen.

            Trouwens je recept van de Hollands botertaart met citroen was ook lekker ?

  50. Pieter says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Leuke blog en dank je wel dat je het op deze wijze met ons deelt. Vraagje. Het maken van de taart is niet helemaal goed gegaan. Met name de caramel was mislukt. Deze was veel bruiner dan die van jou. Hoeveel gram bruine basterd suiker gebruik je als je vier el bedoeld? Ik vermoed dat het saar in zit. Dikte was prima maar smaak niet top. Ook beerje aan laten branden. Morgen weer een nieuwe poging. Groetjes Pieter

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      de 4 eetlepels is ongeveer 60 gram. Qua dikte kan het ook zijn dat je het net iets te lang hebt laten doorkoken.

      Beantwoorden
      • Pieter says:
        4 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Dank je wel voor je snelle reactie. De tweede poging is super gelukt. Teveel suiker idd. 4 eetlepels bij mij bleken 100 gr basterd suiker. En ergens las ik op hoog vuur waardoor deze idd aangebrand was om het ook niet in een pannetje met antiaanbaklaag gedaan was. Super bedankt! Groet Pieter

        Beantwoorden
  51. Mickey says:
    4 jaar geleden

    Kan ik dit recept melkvrij maken door de boter te vervangen door wajang, en de gecondenseerde melk door kokosmelk?
    En eventueel ipv bruine suiker kokosbloesemsuiker zodat de glycemische waarde lager is?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Boter kan, suiker zou je gewoon eens moeten proberen want dat weet ik niet zeker, kokosmelk kan niet. Dat is te dun.

      Beantwoorden
      • Jeannet says:
        2 jaar geleden

        Er is ook gecondenseerde kokosmelk bij de supermarkt (plus) te koop.

        Beantwoorden
        • Marike says:
          2 jaar geleden

          Met gecondenseerde kokosmelk gaat het ook heel goed! Te koop bij Jumbo.

          Beantwoorden
  52. W vermeulen says:
    4 jaar geleden

    Caramelsaus gemaakt heb kleine velletjes er in gekregen komt het omdat ik in een teflon pan het gemaakt hebt of door niet goed roeren? Graag reactie.
    Dank u wel.
    W vermeulen.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik denk door niet goed roeren of doordat het vuur te hoog stond.

      Beantwoorden
  53. José says:
    4 jaar geleden

    Heb 2 blikjes in een pan kokend water 3 uur laten koken. Resultaat : zachte caramel met irritante scherpe kristalletjes. Brrrr
    Hoe voorkom ik dit kristaliseren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wat gek zeg, dat zou niet aan de bereiding moeten liggen. Het kan soms gebeuren als een blikje al een tijd staan, maar het is wel op te lossen door de karamel even in een pannetje te verwarmen.

      Beantwoorden
  54. Céline says:
    4 jaar geleden

    is die geconcendeerde melk met suiker er al in of niet ??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Daar zit ook al suiker in ja, die is gezoet namelijk.

      Beantwoorden
  55. Rachel says:
    4 jaar geleden

    Hoe lang kun je de caramel bewaren? En moet deze in de koelkast bewaard worden?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Deze karamel hard vrij vlot uit en is bedoeld om gelijk te gebruiken voor een baksel. Het is geen saus, daarvoor kun je beter dit recept gebruiken: http://www.laurasbakery.nl/makkelijke-karamelsaus/

      Beantwoorden
  56. Kim says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Weet jij misschien wat er gebeurt als ik de karamel op een bodem doe, dan de vulling erop en dan in de oven? Ik ben bang dat de karamel dan keihard wordt, maar misschien heb jij hier ervaring mee?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Deze karamel is niet echt geschikt om na het maken nog te bakken, maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik het met deze nog niet eerder heb getest.

      Beantwoorden
      • Kim says:
        4 jaar geleden

        Bedankt voor je reactie. Ik heb het maar niet uitgeprobeerd 😉

        Beantwoorden
  57. Lydia says:
    3 jaar geleden

    Kan de gecondenseerde melk ook vervangen worden door gecondenseerde kokosmelk? Iemand tips?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb er geen ervaring mee, maar weet dat anderen het wel eens geprobeerd hebben (durf niet te zeggen hoe die resultaten waren)

      Beantwoorden
  58. Lisanne says:
    3 jaar geleden

    Weet iemand of je het door cupcakebeslag kan doen ok caramel cupcakes te bakken? Of door de botercrème voor een caramel toef?

    Beantwoorden
  59. Rina says:
    3 jaar geleden

    Is de gecondenseerde melk met of zonder suiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      met suiker.

      Beantwoorden
  60. Lisa says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Kan ik deze karamel ook gebruiken als bonbon vulling?

    Groetjes,

    Lisa

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, ik zou hem dan niet te lang laten doorkoken zodat hij wat zachter blijft (= beter te verwerken).

      Beantwoorden
  61. Shiedie says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, kun je deze karamek ook maken met lichtbruine basterdsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Zeker, je krijgt wel een iets andere smaak (en lichtere kleur)

      Beantwoorden
  62. Jara says:
    3 jaar geleden

    Hi!
    Hoelang blijven “zandtaartjes” met deze karamel en nog chocolade erover houdbaar?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Een week ongeveer.

      Beantwoorden
  63. Céline says:
    3 jaar geleden

    Wat een oplossing! Ik wou altijd nog graag een keertje banoffee maken, maar zocht een eenvoudige manier voor de karamel. Dit is dan denk ik zeker een oplossing! Had enkel nog een vraagje. Mag je het mengsel pas laten koken wanneer je de gecondenseerde melk hebt toegevoegd? Want van te voren mag het vuur nog niet te hoog staan i.v.m. de suiker neem ik aan?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Bij mij kookt het dan nog niet.

      Beantwoorden
  64. Tamara says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe kun je deze karamel het beste bewaren? Als je m in het blikje kookt, kun je m in het blik bewaren neem ik aan, maar hoe zit het met dit snelle spul?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Deze snelle karamel is om gelijk te verwerken in je gebak. Tijdens het afkoelen stolt het namelijk en daarna is het lastig te verwerken.

      Beantwoorden
  65. Cora vd Graaf says:
    3 jaar geleden

    Mijn caramel was aan gaan zetten. Donkere stukjes er door en aan de bodem van de pan
    Hoe zou dit komen. Te lang gewacht. Niet hard genoeg geroerd???
    Gr .Cora

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Waarschijnlijk te heet of niet goed geroerd, of een combinatie daarvan.

      Beantwoorden
      • Tessa says:
        2 jaar geleden

        Hoi, ik heb ook kleine donker bruine stukjes in mijn karamel gekregen. Is dit verbrande suiker of iets anders? Kan ik de karamel nog gebruiken of is de smaak erg aangetast?

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          2 jaar geleden

          Dat zal suiker zijn, maar of het verbrand is of niet opgelost weet ik niet. Daar moet je even voor proeven 😉

          Beantwoorden
  66. Esmee says:
    3 jaar geleden

    Kan het ook met slagroom i.p.v. gecondenseerde melk? Met dezelfde stevigheid van de karamel ?

    Beantwoorden
  67. Pingback: Mini PAAStaartjes – Zininanders!
  68. Pingback: Chocolate chips taart • Gewoon Hanne
  69. Pingback: Glutenvrije Lions
  70. Emma says:
    1 jaar geleden

    Hi! kan het ook met lichtbruine basterdsuiker in plaats van donkerbruine basterdsuiker? Alvast bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Laat je weten of het lukt?

      Beantwoorden
  71. Chanouk says:
    1 jaar geleden

    Ik vind het door de gecondenseerde melk al zoet genoeg. Is die suiker nodig om het steviger te maken of is dat enkel voor de smaak waardoor ik het weg kan laten?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Deze combinatie van ingrediënten maakt inderdaad dat de structuur precies klopt.

      Beantwoorden
  72. Pingback: Dulce de leche - Laura's Bakery
  73. Brigitte Witte says:
    1 jaar geleden

    Kan dit ook met gecondenseerde kokosmelk? Ivm lactose allergie?
    Ik ben al een hele tijd aan het roeren, maar de karamel wordt maar niet stevig…

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ik heb dat zelf nog niet geprobeerd.. Is het nog goed gekomen?

      Beantwoorden
      • Brigitte Witte says:
        1 jaar geleden

        Een beetje te! Uiteindelijk toch maar over mijn taart gegoten, maar toen het opgesteven was kregen we zelfs het mes er niet door zo hard. Volgende keer toch maar wat minder lang.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ohjee haha. Van het ene naar het andere uiterste. Het is ook wel een karamelspread en geen dunne saus, dus hoort ook wat steviger te worden.

          Hoe lang zou je het beste moeten inkoken bij gecondenseerde kokosmelk denk je naar jouw ervaring? Had je harde margarine gebruikt ipv boter?

          Beantwoorden
          • Brigitte says:
            1 jaar geleden

            Ja dat klopt, ik heb margarine gebruikt, in verband met lactosevrije. Komend weekend ga ik een volgende poging maken, dan kan ik je misschien zeggen hoe lang het moet inkoken. Je hoort ervan.

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Leuk! Bedankt!

  74. Pingback: Rijke chocoladetaart met honeycomb en karamelcrème - MOMOFTHEREBELS
  75. Rachelle Vleeshouwers says:
    7 maanden geleden

    Hoi, kun je deze karamel gebruiken als taartvulling?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Ik zou deze gebruiken, die is steviger: https://www.laurasbakery.nl/overheerlijke-karamelspread/

      Beantwoorden
  76. Alida says:
    7 maanden geleden

    Hallo Laura,

    Even een vraagje, ik wil de carambole op de cheesecake doen, als de caramel warm is zakt ie dan niet door de taart?

    Groetjes Alida

    Beantwoorden
  77. Jolanda van de Pol says:
    3 maanden geleden

    Hoi Laura
    Geweldige heerlijke shortcake, tot nu favoriet van mijn dochter, ik heb zelf inplantte van de chocolade bovenop
    Gekruimelde zelfgemaakte merenque gebruikt en die er op verkruimeld dit is ook een lekkere combinatie.
    Mijn vraag heb je speciaal bruine suiker nodig . Of kan het ook met gewone suiker.
    Gebruik veel van je recepten.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Dit specifieke recept zou ik wel echt met bruine suiker maken.

      Beantwoorden
  78. jade says:
    20 uur geleden

    dag laura
    Ik heb dit recept geprobeerd en bij mij werd de karamel niet hardt.
    Ik heb wel zelfgemaakte gecondenseerde melk gebruikt zou het daardoor kunnen zijn?
    Ik heb nu mijn karamel buiten gezet in de hoop dat het hard wordt.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Koffie-karamel cupcakes

Koffie-karamel cupcakes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan