• Home
  • Over
  • In de media
  • Zakelijk
    • Portfolio
  • Contact
    • FAQ
    • Disclaimer
    • Privacy policy

Laura's Bakery

Het zoetste blog van Nederland!

  • Recepten
    • Zoet Bakken
      • Brood
      • Brownies & Repen
      • Cake Pops
      • Cakes
      • Cupcakes
      • Desserts
      • IJs & Drankjes
      • Klein Gebak
      • Koekjes
      • Muffins
      • Pancakes
      • Schuimpjes
      • Taarten
      • Truffels & Bonbons
      • Vullingen en Toppings
    • Hartig Bakken
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cupcakes & Muffins
      • Taarten en Quiches
    • Koken
      • Ontbijt & Lunch
      • Bijgerecht
      • Hoofdgerecht
      • Sauzen & Dips
      • Desserts
    • Basisrecepten
    • Gezond Bakken
    • Zonder oven
    • Allergieën
      • Glutenvrij
      • Lactosevrij
      • Suikervrij
  • Baktips
  • How To
    • Boetseren
    • Cake Pops
    • Cupcakes
    • Koekjes
    • Schuimpjes
    • Taarten
    • Technieken
    • Overig
  • Feestdagen
    • Halloween
    • Kerst
    • Koningsdag
    • Moederdag
    • Oud en Nieuw
    • Pasen
    • Sinterklaas
    • Vaderdag
    • Valentijn
    • Voetbal EK & WK
  • Food Talk
    • Behind The Scenes
    • Hotspots
    • Informatief
    • Inspiratie
    • Nieuws
    • Op bezoek bij
    • Reviews
      • Apparaten
      • Bakmixen
      • Boeken
      • Materialen
      • Workshops en Cursussen
      • Overig
    • Traktaties
    • Video’s
Je bent hier: Home / Basisrecepten / Basisrecept Koekjes

Basisrecept Koekjes

12 sepdoor Laura Kieft167

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten koekjes. Aan inspiratie ook nooit een gebrek, ik bedenk iedere keer weer nieuwe recepten. Vaak ook gebaseerd op dit basisrecept voor koekjes. Met deze basis kun je echt alle kanten op. Met cacaopoeder heb je snel chocoladekoekjes, voeg er ook nog stukjes chocola aan toe voor lekkere chocolate chip koeken. Of misschien vind je gedroogd fruit juist wel heel erg lekker om aan het deeg toe te voegen. Kortom; de mogelijkheden zijn eindeloos! Onderaan dit artikel vind je een lijst met recepten die ik al eens heb gemaakt aan de hand van deze basis.

Ingrediënten basisrecept koekjes

voor 20 koekjes
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout

Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.

Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.

Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze (met een vork) een beetje plat.

Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 180 graden of tot de randjes goudbruin kleuren.

Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

TIP: Koekjes zijn altijd zacht wanneer ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen harden ze uit.

INSPIRATIE

Wie al in het bezit is van Het Basisbakboek heeft gelijk een bron aan inspiratie, de koekjes in het gelijknamige hoofdstuk zijn namelijk allemaal gebaseerd op dit basisrecept. Hier op Laura’s Bakery heb ik gelukkig ook meer dan genoeg inspiratie staan. Ze verschillen niet alleen in smaak, maar ook de vorm en uitvoering is iedere keer weer anders. Deze koekjes zijn allemaal gebaseerd op het basisrecept voor koekjes:

  • Nutella swirl koekjes
  • Chocolade-pindakaas swirl koekjes
  • Cranberry-sinaasappel koekjes
  • Sinaasappel-amandel koekjes
  • Abrikozen-witte chocolade koekjes
  • Triple chocolate chip cookies
  • Chocoladekoekjes met hazelnoten en pecannoten
  • Toblerone koekjes
  • Oreo chocolate chip koekjes
  • Rolo koekjes

Voor de mooiste en lekkerste koekjes heb ik ook allerlei baktips. Op deze pagina op Handige Baktips vind je alle artikelen bij elkaar die ik heb geschreven over koekjes. Van het bakken van knapperige koekjes tot het maken van een werkbaar deeg.

Wat van lekkere koekjes ga jij maken met dit basisrecept?

Wil je nog meer recepten kunnen maken? Ik heb ook twee bakboeken geschreven! Hier te koop: Het Laura’s Bakery Bakboek en Het BasisBakboek!

Iets lekkers gemaakt van mijn blog? Deel je foto’s via Instagram, Twitter of Facebook met #laurasbakery of tag mij in je berichten. Meer leren over bakken? Daarvoor kun je terecht op Handige Baktips.

Dit vind je misschien ook leuk

Bananenbrood koekjes
Nutella swirl koekjes
Basisrecept vanille botercrème
Kruidige shortbread koekjes met een snelle cappucc...

Onderwerp: Basisrecepten, Koekjes167 Reacties

Over Laura Kieft

Bakkende zoetekauw | Likt beslagkommen uit | Bakken is niet moeilijk | Schrijft bakboeken | De Bakstrijd | HandigeBaktips.nl

« Cervelaat Roomkaas Flapjes
Blueberry Lemon Pancakes »

Reacties

  1. Marc zegt

    21 januari 2016 op 20:58

    Dank je wel…heerlijk…voor diegene waarbij dit recept zelf mislukt…probeer als beslag klaar is.
    Geen bal van te maken..maar gewoon met een lepel van het deeg nemen en op bak papier zetten..krijg je geerlijke koekjes ook en ben je sneller klaar…succes en thhhxxx u laura

    Beantwoorden
  2. Vanessa zegt

    22 januari 2016 op 12:38

    Hoi Laura. Je gebruikt in dit recept 225 gram boter. Nou wil het zo zijn, dat boter vaak verkocht wordt per 250 gram. 🙂 De suiker en bloem kan ik nog wel omrekenen en een ietsie pietsie minder vanillesuiker erin zal vast niet uitmaken. Maar hoe zit het met het ei? In eerdere reacties las ik dat zelfs het ei geheel werd weggelaten. Waar dient dat ei voor? Moet ik nu een grotere eierdooier gebruiken? Of 1,5? Of zal 1 ei voldoende zijn voor 250 gram boter?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      22 januari 2016 op 16:38

      Je kunt een L ei gebruiken als je per se het hele pakje boter wilt gebruiken 🙂 Ik vind dat de koekjes lekkerder worden met de eidooier erdoor, het deeg wordt ook wat minder droog.

      Beantwoorden
  3. Mila zegt

    24 januari 2016 op 17:12

    Wauw wat een leuke site heb je mijn complimenten daarvoor 🙂 gelukkig zijn de koekjes bij mij wel gelukt en heb ik inplaats van witte basterdsuiker donkere basterdsuiker gebruikt werd dus ook gewoon prima, ik las hieronder van het boter drama ik heb gewoon een pak van blueband bakken en braden gebruikt werd dus gewoon prima ik hoop ook dat ze lekker smaken maar dat zal zeker wel xx mila

    Beantwoorden
  4. Natascha Kooijman zegt

    28 januari 2016 op 20:41

    Ook deze koekjes met aanpassing gemaakt.
    Hier heb ik alléén de 150 gram suiker vervangen door 11 flinke eetlepels sucralose.
    De rest heb ik het zelfde gehouden.
    De smaak was ook weer perfect… Wel iets uitgelopen koekjes, maar vorm is voor mij niet van héél groot belang. Ze moeten gewoon smaken.
    En de smaak was erg lekker.. Maar net als de appeltaart mis ik een bepaalde stevige structuur die er
    normaal met suiker wel is.
    Dus ook hier even uitzoeken. Misschien moet ik hier dan gewoon het hele ei gebruiken?
    Niet alleen de dooier?

    Beantwoorden
  5. Lisette zegt

    22 februari 2016 op 14:18

    Hoi Laura!
    Jouw makkelijke recept is het ideale excuus om op mijn vrij dag te gaan bakken. Ik vroeg me alleen af of ik in plaats van witte basterdsuiker ook fijne kristalsuiker kan gebruiken? En wat voor maat eieren gebruik je voor dit recept?

    Groetjes Lisette

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      22 februari 2016 op 17:32

      Ja hoor, dat kan ook. Ik gebruik meestal L eieren, maar dit recept kan ook prima met een M ei

      Beantwoorden
  6. frits Smid zegt

    17 maart 2016 op 21:27

    Dankjewel voor deze heerlijke basis! Ben een totale beginner op bakgebied, maar hiermee heb ik begrip gekregen over het hele proces! En de fantasie begint aan alle kanten te borrelen!

    groetjes!

    Frits

    Beantwoorden
  7. Florence zegt

    26 maart 2016 op 19:45

    Ik heb met dit recept lekkere simpele chocolate chip fudge koekjes gemaakt, heerlijk!

    Beantwoorden
  8. Conja zegt

    28 maart 2016 op 17:02

    Jammer dat er zoveel reacties staan die aangeven dat het niet ging… Dat maakt het een beetje spannend om uit te proberen! Mensen laten veel sneller een slechte review achter dan een goede. Misschien kan je een 1:1 policy toepassen, Laura 😉 Ik heb de koekjes al twee keer gemaakt met pinda’s er in (zout wel weggelaten, de pinda’s waren al gezouten). Hmmm!

    Beantwoorden
  9. toby zegt

    6 april 2016 op 19:53

    perfect ! Laura ,

    een recept die klopt veel recepten kloppen nooit echt .maar deze perfect uit de oven en het zelfde als
    op jouw foto”s..
    ik zelf heb lichte basterd suiker gebruikt aangezien ik de witte niet meer had, dus proberen en perfect
    in de bolletjes een stukje chocolade gedaan afgewerkt met fijne suiker idd alles eerst laten koelen en nog eens koelen ..bedankt LAURA

    Beantwoorden
  10. Elze zegt

    16 april 2016 op 16:59

    Hoi Laura,

    Allereerst: wat een leuke site heb je!

    De koekjes zijn heerlijk! Omdat ik geen tijd had ze lang te koelen (ik moest weg), heb ik ze voor het bakken een halfuur in de vriezer gelegd. Na het bakken zagen ze er heel mooi uit. Het patroon van de koekstempel was goed te zien!

    Groetjes,
    Elze

    Beantwoorden
  11. Marijke zegt

    24 april 2016 op 14:19

    Het was mij niet duidelijk dat je koude boter moest gebruiken, ( juist kamer temperatuur gebuikt omdat dat met taart biscuit ook moet). waarschijnlijk daardoor was het deeg veel te plakkerig om met vormpjes te werken, jammer. zo eens kijken hoe ze smaken.

    Complimenten voor je site

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      25 april 2016 op 10:57

      Het is juist goed om boter op kamertemperatuur te gebruiken, maar heb je het deeg wel gekoeld in de koelkast?

      Beantwoorden
  12. Boterkoek zegt

    8 mei 2016 op 15:55

    Hallo,
    Het is echt leuke blog! Ik heb de koekjes gebakken, ik heb zelfs al minsten 2uur in de koelkast gezet,
    maar toch mijn koekjes zijn misvormd.
    Wat zal het zijn?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      9 mei 2016 op 16:59

      Heb je niets veranderd aan de ingrediënten?

      Beantwoorden
  13. Marjolein zegt

    13 mei 2016 op 20:47

    hoi laura! zou je deze koekjes ook kunnen bakken zonder de eidooier erbij te doen of moet je dan een vervanger toevoegen? ontzettend leuke website trouwens! ik heb al meerdere recepten gemaakt en ze zijn werkelijk heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      15 mei 2016 op 13:38

      Het kan wel, maar je krijgt een iets ander resultaat.

      Beantwoorden
  14. N. zegt

    18 juni 2016 op 15:38

    Heel erg bedankt voor dit recept! Ik laat nooit een reactie achter ergens, maar ik wil graag laten weten dat de koekjes bij mij goed lukken! Ik heb 3 soorten gemaakt: chocoladekoekjes (erg goed gelukt) en koekjes met een ‘kuiltje’ met jam en met honing. Die met honing raad ik (nog) niet aan. De honing smelt te hard waardoor de koekjes kapot gaan. Misschien heeft iemand daar een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      18 juni 2016 op 17:37

      Hoe heb je de honing gebruikt in het recept dan? Ter vervanging van de suiker?

      Beantwoorden
      • N. zegt

        20 juni 2016 op 15:40

        Nee ik heb voor de honingkoekjes ook een kuiltje in het deeg gemaakt en de honing daarin gedaan zodat het soort van meebakt. De smaak was echt prima maar ze waren uitgelopen, terwijl de andere koekjes met jam mooi rond bleven! Ik heb er geen verstand van hoor en het was een uitprobeersel haha

        Beantwoorden
        • Laura zegt

          20 juni 2016 op 18:25

          Ah zo, honing is daar niet echt geschikt voor. Dat wordt zo dun dat het koekdeeg het opneemt en het helemaal uitloopt.

          Beantwoorden
  15. Marith zegt

    13 juli 2016 op 15:32

    Ik heb de boter gesmolten en daar d suiker en eidooier bij gedaan toen een half uurtje in de koelkast gedaan zodat de boter weer hard werd en toen de bloem en zout erbij gedaan en goed gekneed weer 1 uur in de koelkast gedaan en ze zijn ook gelukt mijn broertje vond het erg leuk om te doen vooral de vormpjes maken. Tip: doe er een beetje vanille aroma door is heel lekker ongeveer 1 theelepel. Super recept nu voor de tweede keer gebruikt en weer gelukt ondanks is echt een mislukkeling ben in de keuken. En iedereen vond het erg lekker de eerste keer en konden niet geloven dat ik hem had gemaakt!!!!

    Beantwoorden
  16. Mylène zegt

    29 juli 2016 op 08:36

    Ik heb ze gemaakt zonder ze te laten wachten en ze zijn heerlijk! Aanrader!
    Ze zijn makkelijk te maken en ook nog eens super lekker!
    Iedereen uit dit gezin vind ze heerlijk en goed gelukt. Mmmmmmmmm!????

    Beantwoorden
  17. Mylène zegt

    29 juli 2016 op 08:40

    Ik heb ze uitgeprobeerd en ze zijn erg goed gelukt!
    Heb je meer recepten? Dan kan ik thuis al je recepten uitproberen!
    Echt een aanrader voor iedereen die deze ? niet heeft geproeft!

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      29 juli 2016 op 15:47

      Dit blog staat vol met recepten 😉

      Beantwoorden
  18. Brigitte zegt

    10 augustus 2016 op 22:16

    Het recept voor basiskoekjes is heerlijk. Ik had n rol gemaakt en plakjes afgesneden. In sommigen wat chocolade gedrukt en in anderen n lepeltje jam. Heerlijk! Ik heb ze mooi in vorm gekregen door ze uit te steken na het bakken.

    Beantwoorden
  19. Laura zegt

    27 september 2016 op 12:58

    Klinkt goed! Vraag me alleen af wanneer je een heteluchtoven hebt, moet je die functie dan uitzetten? Met alleen boven en onder warmte dus of zou dat niet uitmaken?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      28 september 2016 op 09:16

      Alle temperaturen op mijn blog zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Hetelucht zet je de temperatuur 10-20% lager

      Beantwoorden
  20. Anoush zegt

    12 november 2016 op 09:30

    Hoi Laura,
    Ik wil vandaag koekjes gaan bakken. maar ik heb geen basterdsuiker in huis. Is er veel verschil in de smaak van de koekjes als ik kristalsuiker gebruik?
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      14 november 2016 op 09:56

      Je kunt ook kristalsuiker gebruiken. In smaak maakt dat niet uit, maar je zult het wel in de structuur van het koekje merken.

      Beantwoorden
  21. Petya zegt

    13 december 2016 op 14:02

    Hoi Laura,

    Na een lange tijd wachten heb ik jou al thuis. Ik ben ontzettend blij mij. Ik heb noch geen recept uitgeprobeerd maar ik wil een kerstkoekjes maken voor de school van mijn dochter. Kun jij mij helpen met een leuke recept voor?

    Groetjes,
    Petya

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      14 december 2016 op 09:27

      Ik zou even kijken tussen de kerstrecepten, daar staan heel veel koekjes tussen 🙂

      Beantwoorden
      • Petya zegt

        14 december 2016 op 11:40

        Bedoel jij in jou boek zoeken of internet?

        Beantwoorden
        • Laura zegt

          15 december 2016 op 09:04

          Op mijn blog 😉 bovenaan bij de tabbladen kun je op feestdagen-kerst klikken.

          Beantwoorden
  22. anouk zegt

    2 februari 2017 op 15:53

    kan je dit recept ook met een koekjespistool maken

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      3 februari 2017 op 09:49

      Ik heb het nog niet eerder geprobeerd, maar dat zou zeker moeten lukken.

      Beantwoorden
  23. Monique zegt

    27 februari 2017 op 13:49

    Deeg staat nu in de koelkast. Moeten het straks perse bolletjes worden of kan ik leuke vormpjes maken met mijn zoontje?

    Beantwoorden
    • Laura zegt

      28 februari 2017 op 09:42

      Vormpjes kan ook, houd er wel rekening mee dat de koekjes met dit recept wel wat zullen uitlopen.

      Beantwoorden
      • Monique zegt

        28 februari 2017 op 11:54

        Dank je voor je reactie! Ze zijn maar heel iets uitgelopen en ze smaakte hemels, zeker voor herhaling vatbaar.

        Beantwoorden
  24. Jenske zegt

    6 maart 2017 op 19:51

    Beste Laura,
    Graag zou ik een keer chocolade pindakoeken maken. Denkt u dat ik aan dit basisrecept gewoon pinda’s kan toevoegen en de koeken (als ze zijn gebakken en afgekoeld) kan bedekken met chocolade? Of dien ik daar een ander recept voor te gebruiken?
    Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      7 maart 2017 op 08:51

      Dat kan prima met dit recept inderdaad.

      Beantwoorden
  25. Suzanne zegt

    23 april 2017 op 17:16

    Als ik het recept aanhoudt zoals beschreven hoeveel koekjes haal ik er dan ongeveer uit? Ps zien e heerlijk uit trouwens!!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      24 april 2017 op 09:52

      Dat staat bij de ingrediënten 🙂 15-20 stuks, afhankelijk van de grootte uiteraard.

      Beantwoorden
  26. Roos zegt

    1 mei 2017 op 18:33

    Altijd een succes, deze koekjes! Als je het deeg koelt, houden ze inderdaad hun vorm bij het bakken. En ze blijven lekker knapperig met een stukje brood in de doos, bedankt voor die tip! Al moeten we ze nooit lang bewaren… 😉

    Beantwoorden
  27. Melek zegt

    29 juni 2017 op 19:22

    İk ben sowiezo fan van jou recepten, zelf dit basis recept gebruikt en speculaaskruiden en gefonfijte sinaasappel toegevoegd ze staan nu in de oven!

    Beantwoorden
  28. Loes zegt

    8 augustus 2017 op 14:51

    Kun je ook fruit in de koekjes doen en hoe werkt dat dan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      9 augustus 2017 op 10:21

      Dat is mogelijk, er staan meerdere recepten voor koekjes met fruit op het blog 🙂

      Beantwoorden
  29. Carla zegt

    11 augustus 2017 op 14:14

    Zojuist koekjes, nou zeg maar koeken haha, gebakken volgens het recept. Een leuke versiering erop van roze glazuur. Ze smaken fantastisch.
    Een super basis recept dus!

    Beantwoorden
  30. Iris zegt

    11 augustus 2017 op 20:29

    Die 225 gram boter is zeker vaste boter he? Heb ik niet bij stilgestaan, koekjes zitten nu in de oven met 225 gram vloeibare boter….ik heb er een hard hoofd in dat dat goed gaat komen.

    Kan je ook vloeibare boter gebruiken? En zo ja, hoeveel dan?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      15 augustus 2017 op 16:45

      als je bakt gebruik je altijd ongezouten roomboter. Koekjes met vloeibare boter is niet mogelijk.

      Beantwoorden
  31. Melis zegt

    8 september 2017 op 18:43

    Hoi laura iş het ook goed als ik aitte kristalsuiker gebruik

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      9 september 2017 op 07:31

      Ja hoor, dat kan ook.

      Beantwoorden
  32. Karin zegt

    18 oktober 2017 op 14:02

    Hallo Laura,
    Ik heb een vraagje over de boter. En eigenlijk niet alleen bij dit recept maar bij allemaal.
    Moet deze op kamertemperatuur zijn in al je recepten??

    Groetjes, Karin

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      19 oktober 2017 op 10:58

      Bij het bakken moeten alle ingrediënten altijd op kamertemperatuur zijn. Alleen niet als er specifiek iets anders staat vermeld in het recept.

      Beantwoorden
  33. Liesbeth zegt

    20 oktober 2017 op 15:30

    Kun je deze koekjes na het bakken invriezen? Ik zoek een goed recept om koekjes te maken die ik later kan versieren met glazuur en muisjes, zodat mijn zoontje ze kan trakteren bij de gastouder als hij grote broer is geworden. #38weken #nesteldrang

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      23 oktober 2017 op 09:43

      Ja hoor, invriezen gaat prima. Verpak ze wel goed luchtdicht.

      Beantwoorden
      • Liesbeth zegt

        23 oktober 2017 op 19:09

        Super. Dank je wel!

        Beantwoorden
  34. Jidske zegt

    26 oktober 2017 op 14:18

    Hoort het zo dat het deeg erg plakkerig is? Ondanks ruim een uur koelen in de koelkast konden we er geen vormpjes mee maken. Alles is volgens recept (op 10 gr citroenrasp na). We hebben er platte schijfjes van gemaakt, als het maar smaakt ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      27 oktober 2017 op 10:50

      Het deeg hoort niet heel plakkerig te zijn. Je kunt eventueel meer bloem gebruiken om het steviger te maken.

      Beantwoorden
  35. Lyon Monsieurs zegt

    28 oktober 2017 op 15:25

    hoi Laura,

    Aangezien ze bij de bakkers bijna geen verse roomboterkoekjes meer hebben wil ik ze zelf gaan bakken. ik heb nog nooit iets zelf gebakken. Mijn vraag: kan dit ook in een combi magnetron/heteluchtoven? Mijn schoonzus is wel van het zelf bakken maar die wist het niet zeker, dus de eerste keer gaan we het bij haar proberen.

    groetjes,

    Lyon

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      30 oktober 2017 op 09:19

      In een combi magnetron kun je helaas niet goed bakken, risico dat het mislukt is erg groot. Combi oven kan dan weer wel.

      Beantwoorden
  36. Ingrid zegt

    28 oktober 2017 op 16:45

    Ik heb jou recept gebruikt en honing en kaneel toegevoegd. Het staat nu in de oven, het ruikt heerlijk! Zal vast ook wel lekker smaken ?. Bedankt voor je recept!

    Beantwoorden
  37. Wil zegt

    10 december 2017 op 16:30

    Verschillende keren koekjes gebakken maar waren telkens te hard!! Wat doe ik niet goed? Doe het precies volgens recept?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      11 december 2017 op 10:04

      Dan bak je ze te heet of te lang. Als je een heteluchtoven hebt moet de temperatuur bijvoorbeeld al 10-20% lager staan.

      Beantwoorden
  38. Lieske zegt

    3 januari 2018 op 10:16

    Heerlijke koekjes. Bedankt voor de tip van het goed koelen van het deeg! Ik heb er wat geraspte chocolade doorheen gedaan. Erg geslaagd!

    Beantwoorden
  39. Laura zegt

    7 februari 2018 op 17:00

    Door die mooie ‘eat me’ koekjes dacht ik dat dit een prima recept was voor de auto koekjes die mijn zoontje wil uitdelen. Heb mooie stempel vormpjes gekocht dus dacht perfect. Had net zo goed niets kunnen uitsteken want de koekjes lopen zo veel uit dat de vorm niet meer te herkennen is. Teleurgesteld jongetje dus én een teleurgestelde moeder

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      8 februari 2018 op 09:28

      Dat recept op de foto is een variatie waardoor dat nog beter ging. Het lukt ook met dit basisrecept, maar dan zijn er wat dingen waar je op moet letten. Hier vind je een recept voor stempelkoekjes: https://www.laurasbakery.nl/stempelkoekjes-recept/ en hier tips voor stempelkoekjes: http://www.handigebaktips.nl/tips-voor-stempelkoekjes/

      Beantwoorden
  40. Jolanda zegt

    24 februari 2018 op 19:30

    Hallo laura
    Kan je de recepten koekjes en appeltaart ook in een combi magnetron hete lucht oven bakken

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      26 februari 2018 op 09:37

      In een heteluchtoven gaat dat prima (wel temperatuur iets lager), maar in een combi magnetron is het lastig om goede resultaten te behalen.

      Beantwoorden
  41. Natascha zegt

    26 februari 2018 op 13:40

    Ik heb een vraagje. Ik maak met het basisrecept (met sucralose i.p.v. suiker) grote koeken met vulling. Bijvoorbeeld appel en rozijnen. Of cranberries…
    Maar nu blijkt dat als de koek gegeten wordt de vulling zich niet echt heeft gehecht aan het deeg en valt eigenlijk de vulling wel uit de koek…En neemt dan ook vaak wat van de bodem van de koek mee.
    Wat zou ik kunnen doen om dat steviger te maken? Want ze smaken heerlijk, maar zijn beest een beetje irritant.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      27 februari 2018 op 09:36

      Het zou zomaar kunnen liggen aan het vervangen van de suiker, of misschien voeg je teveel vulling toe. Ik durf niet te zeggen hoe je het oplost als het inderdaad aan de Sucralose ligt, ik heb zelf namelijk geen ervaring met dit product.

      Beantwoorden
  42. Tess zegt

    4 maart 2018 op 11:18

    ?

    Beantwoorden
  43. Marijke zegt

    4 maart 2018 op 11:50

    Wat een heerlijk recept!!!
    Koekjes met roomboter gedaan en gerold door de suiker. ?
    Ga ik zeker vaker doen met de kids.

    Beantwoorden
  44. ilknur zegt

    23 maart 2018 op 18:57

    zwaar mislukt!! viel uit elkaar na het bakje.. net zand😑..zonde van de tijd

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      26 maart 2018 op 10:52

      Heb je wel alles goed afgewogen en het recept gevolgd. Ik heb dit recept al talloze keren gemaakt en het is echt nog nooit mislukt.

      Beantwoorden
  45. Marjolein zegt

    18 april 2018 op 20:31

    Hoi Laura,
    Ik wil van dit recept een grote koek maken. Gelden dan dezelfde tijden voor de oven? Of moet deze iets langer bakken omdat het dus een geheel is?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft zegt

      19 april 2018 op 08:51

      Dan zul je langer moeten bakken omdat het groter is. Hoe lang hangt weer helemaal af van de dikte en het formaat, dus houd het goed in de gaten.

      Beantwoorden
« Oudere reacties

Trackbacks

  1. Koekjes bakken - basisrecept - Living Lien Life.nl schreef:
    30 april 2016 om 07:00

    […] de website van Laura komt voorbij. Ik ben enorm fan van haar shortcake en besluit haar recept voor koekjes te […]

    Beantwoorden
  2. Limoen gember koekjes - Taste our Joy! schreef:
    4 januari 2018 om 16:01

    […] basis recept van deze koekjes heb ik van Laura’s Bakery. Ontzettend goed recept, heel makkelijk en je kunt eraan toevoegen wat je wilt. Ze heeft ook dit […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een algemene bakvraag over bijvoorbeeld basisregels, ingrediënten, bewaren of omrekenen? Grote kans dat je in dit artikel je antwoord kunt vinden: De basis van het bakken.

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet moeilijk.
Veel bakplezier! Liefs, Laura

Nooit meer een blogpost missen!

Schrijf je in en ontvang een e-mail zodra er een nieuw artikel online staat.

Bestel mijn tweede boek

Bestellen | Meer informatie

Handige Baktips

logo (1) Voor iedereen die wel wat extra hulp kan gebruiken bij het bakken. Handige Baktips staat vol met tips over bakken, decoreren, ingrediënten, het bewaren van baksels en nog veel meer!

Koop mijn eerste boek!

Lauras Bakery_omslag_09.indd

@laurasbakery op Instagram

Volg mij op Instagram

Laura’s Bakery op Facebook

De populairste en laatste artikelen

  • Popular
  • Comments
  • Latest
  • Today Week Month All
  • Oma’s Appeltaart Oma's Appeltaart
  • MonChou Taart MonChou Taart
  • Basisrecept vanillecake Basisrecept vanillecake
  • Koningsdag hapjes van hartig tot zoet Koningsdag hapjes van hartig tot zoet
  • Zelf wafels maken Zelf wafels maken
  • Koningsdag sloffentaartjes Koningsdag sloffentaartjes
  • Koningsdag hapjes van hartig tot zoet Koningsdag hapjes van hartig tot zoet
  • Abrikozen bladerdeeg gebakjes Abrikozen bladerdeeg gebakjes
  • Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart Laura’s Bakery 8 jaar – cijfertaart
  • Cheddar-bacon scones Cheddar-bacon scones
  • Today Week Month All
  • Koningsdag sloffentaartjes Koningsdag sloffentaartjes
  • Biscuit recept Biscuit recept
  • Alles over het bewaren en invriezen van gebak Alles over het bewaren en invriezen van gebak
  • Bananenbrood met noten en chocola Bananenbrood met noten en chocola
  • Muffins basisrecept Muffins basisrecept
Ajax spinner

Oventijden en -temperaturen

De aangegeven oventijden en -temperaturen zijn voor een oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven verlaag je de temperatuur met 10-20%. De baktijd blijft hetzelfde.

De genoemde tijden en temperaturen zijn een indicatie. Elke oven is anders, dus het zou kunnen dat jouw oven net wat meer of minder tijd nodig heeft.

foody badge 100px Topblogs

De lekkerste desserts!

Frambozen cheesecake glaasjes
Banoffee Tiramisu
Laagjes dessert met Kerst granola
Cranberry clafoutis
Lavacakejes met witte chocola
  • Home
  • Over
  • Contact

Abonneren

Copyright © 2018 · Lauras Bakery by Blogger Boutique

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies. OK Lees meer