Lieve monster koekjes

Gepost: 28 oktober 2015 Laatst bewerkt: 22 september 2023
16

lieve monster koekjes 1a

Bij Halloween horen griezelige figuren. Enge heksen, zombies, Frankenstein, skeletten, monsters en meer. Ik kan zo nog wel even doorgaan. Monster koekjes wilde ik graag nog eens maken en daar is Halloween natuurlijk perfect voor. Alleen wilde ik niet hele griezelige monsters maken. Ik heb wel eens koekjes gezien die er zo gruwelijk uitzien dat je ze liever niet op wilt eten. Lieve monster koekjes moesten het worden dus. Geen probleem, want wat waren deze monstertjes leuk om te maken zeg! Dat ze ook nog eens heel eenvoudig te maken zijn is mooi meegenomen.

BAKTIP: In plaats van het zelf maken van de oogjes kan je ook kant-en-klare suikeroogjes gebruiken. Verschillende formaten oogjes maken de koekjes extra grappig!

 

lieve monster koekjes 2a

lieve monster koekjes 3a

lieve monster koekjes 4a

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Lieve monster koekjes

Geen fan van een griezelige Halloween? Je kun het ook veel liever maken, kijk maar eens naar deze lieve monster koekjes! Ik leg uit hoe je ze maakt!
Porties: 30 koekjes

Ingrediënten

Deze kleuren icing heb je nodig

 • wit
 • roze = Americolor deep pink
 • geel = Wilton Golden Yellow
 • blauw = Wilton Royal Blue
 • groen =Americolor mint green
 • zwart = Americolor super black

Instructies

 • Bak de koekjes, het is handig om dit al een dag van te voren te doen.
 • De icing moet wat dunner gemaakt worden zodat je de 20-seconden icing krijgt, met het recept maak je namelijk stevige icing. In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten icing. Als de icing de juiste dikte heeft verdeel je deze over schaaltjes om ze in de juiste kleuren te maken. Vul de spuitzakken met de gekleurde icing.
 • Breng eerst de eerste laag icing aan in kleur naar keuze. Spuit eerst de buitenste lijn en vul daarna gelijk het oppervlak op.
 • Als je kant en klare icing oogjes hebt, leg je die op de icing terwijl die nog nat is. Zo niet, dan laat je de het oppervlak van de icing eerst drogen. Dan kun je daarna met witte icing de ogen maken en een zwarte parel plaatsen als pupil. Het is bij deze monsters leuk om elk oog een andere kant op te laten kijken. Je kunt zelfs nog variëren in het aantal ogen. Één, twee of drie, het kan niet gek genoeg!
 • Als laatst maak je de mond. Je kunt alleen een zwarte lijn zetten, of je monster ook nog tanden geven. De lijn kun je ook op verschillende manieren maken, kijk maar eens naar de monsters die ik maakte.
 • Als je je monster tanden geeft, maak je eerst met de zwarte icing de omlijning. Laat dit even drogen voordat je de vlakken invult met witte icing. Als je het lastig vindt om in de hoekjes te komen, kun je een cocktailprikker gebruiken om de witte icing te verdelen.
 • Laat de icing helemaal uitharden.
Tips

Ik koos ervoor om niet de standaard Halloween kleuren te gebruiken, maar ook als je wel voor de typische Halloween kleuren kiest zullen ze hartstikke gaaf worden. Of misschien maak je ze wel in pastelkleurtjes, allemaal verschillende tinten roze, voeg je glitters toe, of… Je hoort het, er zijn genoeg mogelijkheden!
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

lieve monster koekjes 5a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

7 reacties

 1. Margot schreef:

  Wat zijn ze cute, ik word er helemaal volrijk van!

 2. Joyce schreef:

  Deze zien er leuk uit! Volgens mij zijn deze ideaal voor kleinere kinderen, volgens mij zijn die echte creepy halloween-koekjes voor hen toch een beetje te eng 😉

 3. Emma schreef:

  Wauw, wat een prachtige koekjes Laura!

 4. Andréa - 4Pure schreef:

  Wat zien ze er weer gaaf uit! Deze zijn echt leuk te maken voor Halloween. Ik geniet elke dag weer van een nieuw bakrecept van jouw site.

  1. Laura schreef:

   Wat leuk om te horen! 😀

 5. Trudy schreef:

  Helemaal leuk!

 6. Nicole schreef:

  Wat een schatjes zeg! Erg leuk gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *