Mummie cinnamon rolls

14 oktober 2021
Mummie cinnamon rolls
2

Halloween is niet een dag die ik zelf echt vier, maar ik vind het wel ontzettend leuk om er wat lekkers voor te maken. Deze mummie cinnamon rolls zijn een goed voorbeeld. Ik tover namelijk graag een lekker recept met wat simpele decoratie om tot een griezelig baksel. Alhoewel je het bij nooit echt griezelig zal zien worden. Ik houd het graag wat liever voor Halloween en met een knipoog. Dat zie je ook terug in Het Feestdagen Bakboek. Alle baksels hebben een knipoog en zijn niet echt eng. En is het geen Halloween, dan zijn deze cinnamon rolls met roomkaas topping nog steeds fantastisch lekker. Laat dan de ogen achterwege en smeer de frosting op de broodjes, even lekker.

Over Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

 

Mummie cinnamon rolls

Dol op de snelle cinnamon rolls? Voor Halloween maak je er eenvoudig deze mummies van! Ik topte ze af met een zalige cream cheese frosting, perfect voor het ontbijt of de lunch.

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg
  • 50 gram zachte ongezouten roomboter voor de swirls
  • 2 tl kaneel
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter voor de topping
  • 150 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 12 suikeroogjes

Instructies

  • Rol het deeg helemaal uit. Knijp de naden dicht en druk stevig aan.
  • Meng de kaneel door de zachte boter heen en smeer hier het croissantdeeg mee in. Hierover verdeel je de suiker gelijkmatig. Rol dan het deeg weer op. Probeer de naad een beetje dicht te knijpen.
  • Rol het deeg op en snijd met een scherp mes in 6 plakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de cinnamon swirls in 10-12 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte). Laat hierna volledig afkoelen.
  • Maak de topping door boter, roomkaas en poedersuiker in enkele minuten romig en luchtig te mixen. Doe dit in een spuitzak met een plat spuitmondje (bijvoorbeeld Wilton 104 of zie de tip hieronder).
  • Smeer een beetje frosting op het broodje op de plek waar de ogen komen, plaats hier de oogjes op.
  • Spuit vervolgens ‘losse slierten’ kris kras over de cinnamon swirl om de mummie te maken, houd hierbij de ogen zoveel mogelijk vrij.

Tips

  • Geen spuitzak of plat spuitmondje in huis? Je kunt ook een stevig diepvrieszakje of ziplock bag gebruiken. Om het platte spuitmondje na te bootsen, kun je de punt van de spuitzak of een van de hoeken van het diepvrieszakje of de ziplock bag verstevigen met plakband en een beetje schuin afknippen zodat het zo plat mogelijk blijft.
  • Suikeroogjes vind je tegenwoordig in (online) bakwinkels en de supermarkt, maar chocolate chips, M&M’s of rozijnen kun je ook prima als mummie ogen gebruiken.
Bewaren

Goed afgedekt zijn de rolls 2-3 dagen houdbaar. Zonder topping bewaar je ze buiten de koelkast, met topping juist in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *