Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Recept Suikerkoekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 oktober 2011
in Basisrecepten, Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

recept suikerkoekjes

Wanneer ik koekjes decoreer, zijn deze suikerkoekjes echt mijn go to recept. Mijn favoriet waar ik bijna nooit van afwijk. Het enige andere recept dat ik nog wel eens wil gebruiken is een aanpassing op dit recept, namelijk de chocolade suikerkoekjes. Ik kies voor deze koekjes omdat ze hun vorm zo goed behouden tijdens het bakken. Niets is vervelender dan koekjes die compleet anders uit de oven komen dan je ze erin had geschoven. Ze behouden hun vorm goed omdat er in verhouding veel bloem in zit, deze koekjes zijn daarom ook het lekkerst met een laagje Royal Icing 😉 .

recept suikerkoekjes

recept suikerkoekjes

Recept afdrukken

Suikerkoekjes

Suikerkoekjes zijn de perfecte koekjes om als basis te gebruiken en te decoreren. Ze behouden namelijk goed hun vorm én zijn natuurlijk hartstikke lekker!
Porties: 30 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 400 gram bloem

Instructies

  • Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig. Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.
  • Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en leg het minimaal een uur in de koelkast. Op Handige Baktips heb ik een handige tip hoe je je deeg snel en makkelijk kunt koelen.
  • Het deeg rol je uit tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter op een met bloem bestoven werkblad. Gebruik niet te veel bloem, omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders te ‘bloemerig’ smaken.
  • Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 g°C (boven- en onderwarmte). Kleine koekjes bak je iets korter. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren kun je ze uit de oven halen. De koekjes zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.
  • Zo heb je de perfecte basis om te gaan decoreren. Daar gebruik je bijvoorbeeld Royal icing voor, dat recept vind je hier!
Tips

Op zoek naar leuke how to’s om direct aan de slag te gaan? Kijk dan even op de pagina met how to’s voor koekjes decoreren 😉 .

Kun je nog wel wat tips en trucs gebruiken wanneer het aankomt op het decoreren van koekjes? Lees dan dit artikel even!

Bewaren

Alles over het bewaren van koekjes lees je hier!

recept suikerkoekjes

Vorige post

Volgende post

De Pink Ribbon koekjesfabriek
Zoetigheden uit Parijs

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 223

  1. Sofie says:
    10 jaar geleden

    Vraagje, neem je dan gewone bloem, of zelfrijzende bloem???
    Ze zien er heerlijk uit! Het recept probeer ik zeker eens uit! THX
    Groetjes Sofie

    Beantwoorden
    • samantha says:
      5 jaar geleden

      ik neem aan dat ze gewone bloem neemt omdat de koekjes anders een andere vorm aannemen, dit is niet de bedoeling!

      Beantwoorden
  2. Dzoli says:
    10 jaar geleden

    Lekkere koekjes.Als ikiets mag opmerken voor de fotos zou het beter zijn als je de opschrift kleiner en in de recte hoek zou zetten:)

    Beantwoorden
  3. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Leuk recept!, maar worden de koekjes door de grote hoeveelheid bloem niet droog?

    Beantwoorden
  4. Laura says:
    9 jaar geleden

    @ sofie, ik gebruik gewone bloem

    de koekjes worden inderdaad wat droger, maar de bloem houdt de koekjes beter in vorm wat mooier is bij het decoreren. De zoete smaak van icing verhult dit weer.

    Beantwoorden
  5. Gertrude says:
    9 jaar geleden

    Ze zien er echt lekker uit!
    Ga ze zeker maken!
    Koop je het eiwitpoeder voor de icing gewoon in de winkel?

    Beantwoorden
  6. Laura says:
    9 jaar geleden

    @ Gertrude, Dat koop ik online bij http://www.deleukstetaartenshop.nl

    Beantwoorden
  7. Esmée says:
    9 jaar geleden

    Ik heb het recept uitgeprobeerd maar de koekjes werden niet mooi gaar, ik zou voortaan zelfrijzend bakmeel gebruiken. ik heb nu sloffe koekjes.. helaas want ik had het recept dubbel gemaakt

    Beantwoorden
    • Eline says:
      12 maanden geleden

      Hi,

      Ik ga deze koekjes morgen maken met mijn nichtjes maar wil vanavond alvast het deeg maken…. Er was echter nergens meer patentbloem te krijgen, kan het ook met tarwebloem?

      Groetjes!

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        12 maanden geleden

        Ja hoor!

        Beantwoorden
  8. Laura says:
    9 jaar geleden

    Hoi Esmee, dit recept is juist met bloem omdat de koekjes dan hun vorm behouden. Zelfrijzend bakmeel laat de koekjes, zoals de naam al zegt, rijzen waardoor de vorm veranderd. Hierdoor kun je ze niet meer mooi decoreren, daar zijn deze koekjes voor bedoeld. Ik heb nooit problemen dat de koekjes niet gaar worden, dan kun je ze beter nog wat langer in de oven laten. Dit heb ik zelf ook wel eens gedaan.

    Beantwoorden
    • jip veen says:
      1 jaar geleden

      yoooooo ik heb hier niks mee temaken hang gewoon lekkerrr rond
      wel lekkeer maar jij bent ook l…. hoor
      ben je nog single

      Beantwoorden
      • pim veen says:
        1 jaar geleden

        sorry hij is beetje raar

        Beantwoorden
      • Astrid says:
        10 maanden geleden

        Is in dit recept geen bakpoeder nodig?
        In veel recepten van deze koekjes zie ik dat namelijk wel als ingrediënt staan. Wat is het verschil als ik het wel/niet gebruik?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          10 maanden geleden

          Bakpoeder = rijsmiddel en dat is niet nodig in dit recept.

          Beantwoorden
  9. Boukje says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Top recept! Deze week al een hoop platen gebakken met verschillende recepten,… Maar dat van jou is een blijvertje. Met icing aan lopen rommelen, maar ik weet het niet hoor,… verkeerd recept denk ik. Misschien toch maar laagje fondant er op plakken. Zo wat dikkere koekjes proberen, want ze moeten op een stokje voor een kindertraktatie :-). Super leuke blog, ga zo door!

    Groetjes,
    Boukje

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Hoi Boukje, ik gebruik het volgende recept voor icing: http://www.laurasbakery.nl/2011/10/recept-royal-icing.html
      Ik vind het zelf erg prettig werken, je hebt alleen wel flink wat geduld nodig voordat het volledig is uitgehard.

      Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    9 jaar geleden

    Hee Laura,

    Ik heb gisteren jouw deeg gemaakt en een nacht in de koelkast gelegd. Ik heb het deeg er nu een uur of 2 uitliggen, maar het brokkelt helemaal uit elkaar. Ik kan het deeg niet mooi uitrollen. Heb je tips?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      9 jaar geleden

      Hoi, dan is je deeg toch nog te koud. Geef het nog wat extra tijd en kneed het desnoods nog even door. Het is ook altijd makkelijker om het deeg al een beetje als een platte plak te koelen, dat is uiteindelijk makkelijker met uitrollen.

      Beantwoorden
  11. Ayinda says:
    9 jaar geleden

    Hoi laura, ik heb nu net het deeg klaar en het staat nu in de koelkast. Maar de koekjes moeten voor morgen af zijn want dan vier ik mijn verjaardag, en ze moeten ook nog met royal icing versierd worden. Kan het deeg ook een half uur in de koelkast? of is dat echt te kort? xxx

    Beantwoorden
  12. Laura says:
    9 jaar geleden

    Hoi Ayinda, als je haast hebt kunnen de koekjes ook een half uurtje in de koelkast. Zorg wel dat je ze vanavond nog gedecoreerd hebt met Royal icing omdat dat nog wel even moet drogen! Ik laat de koekjes meestal een nachtje drogen. Alvast gefeliciteerd! Groetjes Laura

    Beantwoorden
  13. Els Groeneweg says:
    9 jaar geleden

    Hoi Laura

    Ik heb je recept van de suiker koekjes over genomen en ga vrijdag avond deeg maken om er zaterdag koekjes mee te maken.

    Later ga ik ze dan ook nog versieren en heb dus ook je recept van royal icing over genomen

    Beantwoorden
  14. anke de jong says:
    8 jaar geleden

    hoi laura,

    ik heb de suikerkoekjes gemaakt. en het is allemaal gelukt. ze zien er super uit.

    Beantwoorden
  15. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoera! Eindelijk zijn mijn zelfgebakken koekjes gelukt en goed genoeg om weg te geven.
    Helemaal blij met je toprecept!

    Beantwoorden
  16. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb je site ontdekt en ik heb al superveel van je geleerd. Ik heb vanavond deze koekjes gebakken en ze zijn prachtig gelukt! Echt perfect in vorm gebleven. Morgen ga ik ze decoreren met Royal Icing… Dus ik lees nog even door 😉

    Bedankt voor je goede tips!

    Groetjes Adriana

    Beantwoorden
  17. Anoushka says:
    8 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Het recept is geweldig! Mijn koekjes blijven nu eindelijk in hun vorm. Alleen klopt het dat ze nog iets zacht blijven? Hoe zou ik er dan voor kunnen zorgen dat ze iets brosser worden?

    Groetjes Anoushka!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 jaar geleden

      Ik heb zelf altijd wel brosse koekjes met dit recept. Misschien een iets hogere temperatuur en dan korter bakken?
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. Pingback: Taarten decoreren | Blog
  19. Pingback: Taarten decoreren | Blog
  20. ilk says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Een hele leuke site, super veel informatie en tips.
    Ik had een paar vraagjes.
    Moet de oven voorverwarmemd zijn of is dat niet nodig?
    Kan je de deeg ook met de hand kneden ipv met de mixer?
    Ik wil de koekjes voor het kerstdiner van mijn kinderen maken hoe lang van te voren kan je maken. Wil de koekjes morgen bakken en ook gelijk met royalicing versieren zij ze tot donderdag nog wel lekker?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      De oven moet altijd voorverwarmd zijn als je iets wilt bakken. Het deeg kan je ook met de hand kneden, dat maakt niet uit. Je kunt de koekjes prima morgen bakken als je ze donderdag wilt eten, die blijven zelfs nog wel wat langer goed.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  21. ilk says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb de koekjes zondag gemaakt. Ze zijn mooi en lekker geworden. Ook zonder royal icing smaken ze heerlijk. Bedankt voor je recept.
    Groetjes

    Beantwoorden
  22. Maaike says:
    7 jaar geleden

    Goed en lekker recept! Heb vandaag gezellig met m’n zoontje kerstkoekjes gebakken.

    Beantwoorden
  23. Anouk says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Hoe lang blijven de koekjes ongeveer goed als ik ze in een koektrommel zou bewaren? Ik wil ze voor Valentijnsdag bakken (in hartjesvorm), maar denk dat de dinsdag ervoor de enige dag is dat ik ze kan bakken zonder dat hij het ziet. Zijn ze dan na vrijdag nog wel een tijdje lekker?

    Groetjes Anouk

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      In de koektrommel blijven ze zeker een week goed. Als je ze maakt op dinsdag voor donderdag kan dat dus prima!

      Beantwoorden
  24. Sangheeta says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Waar haal ik of hoe maak ik vanillie suiker in een korte tijd?
    Ik weet dat je met gewone suiker, een paar stokjes vanillie en dat 4weken laat staan je dan ook vanillie suiker creëert maar zo lang heb ik niet.
    Kan ik ook gewone suiker gebruiken met 1 vanillie merg?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Zo snel kun je geen vanillesuiker maken. De smaak moet namelijk in de suiker trekken en dat heeft tijd nodig. Je kunt het best gewoon even naar de supermarkt gaan.
      Je kan ook alleen gewone suiker gebruiken, maar qua smaak vind ik dat minder lekker.

      Beantwoorden
  25. Mirte says:
    7 jaar geleden

    Heey, super lekker recept! Ik heb hm al een paar keer gemaakt.
    Ik wil er ook graag een keer mee experimenteren dus mijn vraag is of ik er ook kaneel door kan mengen…
    -Mirte-

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Natuurlijk kan dat, hartstikke leuk juist om te experimenteren. Omdat dit vrij droge koekjes zijn zou ik dan de theelepels kaneel in de plaats van hetzelfde aantal theelepel bloem doen. Dus als je 2 theelepels kaneel toevoegt, laat dan 2 theelepels bloem weg.

      Beantwoorden
  26. Marlene says:
    7 jaar geleden

    Echt super recept!!!!! Koekjes zij heel mooi gelukt en smaken heerlijk!!
    En ga zeker nog meer uit proberen van je site!!
    Complimenten!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      dankjewel, wat leuk om te horen!

      Beantwoorden
  27. Pingback: Koekjes van eigen deeg glazuren voor dummies'Hare Maristeit'
  28. Marissa says:
    7 jaar geleden

    Hooi heb vanavond deze koekjes gemaakt. Maar met uitrollen scheurde het constant. Elke keer langer doorgekneed maar het ging niet weg. Nu ze ook gebakken zijn, zitten er ook scheurtjes in. Hoe kan dit? Heb ik teveel bloem gebruikt bij het uitrollen? Groetjes marissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Marissa,
      Het klinkt inderdaad alsof je te veel bloem hebt gebruikt, daar wordt het deeg droger van. Je kunt dan het best een beetje boter door het deeg heen kneden.

      Beantwoorden
  29. Ayco says:
    6 jaar geleden

    Hey ik heb een vraagje als ik de boter smelt op voorhand zou dit een effect op de koekjes kunnen hebben? Want morgen is het vakantie en ik wil voor mijn klasgenoten deze koekjes bakken maar ze moeten wel lekker zijn natuurlijk!
    Groetjes Ayco

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Bij koekjesdeeg kun je geen gesmolten boter gebruiken. Een deeg moet stevig zijn en met gesmolten boter wordt het vloeibaar.

      Beantwoorden
      • Ayco says:
        6 jaar geleden

        Oke dankje om te antwoorden 🙂

        Beantwoorden
  30. Mariska says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    In je recept staat witte basterdsuiker, maar ik heb alleen kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker in huis. Kan ik een van deze 2 ook gebruiken?
    Groetjes Mariska

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Mariska, dan zou ik kristalsuiker gebruiken.

      Beantwoorden
  31. shirley says:
    6 jaar geleden

    Ik heb je recept gebruikt om Halloween-koekjes te maken, en ze zijn super gelukt!
    Bij veel recepten ‘loopt’ het deeg uit. En ik wilde juist de vorm goed bewaren.
    Dankjewel voor je tips en recept. Voor iemand die nog nooit, jawel ; nooit, koekjes heeft gemaakt, was dit heel makkelijk te volgen.

    EDIT : Voor de Halloween-koekjes heb ik het deeg in smalle rolletjes gerold van ongeveer 10 cm lang, en 1 cm dik. Ik wilde dat de koekjes op echte mensenvingers leken, dus heb ik met een mesje inkepingen gemaakt in de kootjes. Een heb ik een halve garneer-amandel op het topje gedrukt alsof het een nagel is.
    Toen ze uit de oven kwamen, heb ik met chocopoeder de ‘vingers’ vies gemaakt rond de ‘nagel’ (amandel) en de kootjes. Echt een succes op het feestje!

    En voor de andere koekjes, heb ik van jouw deeg rondjes uitgedrukt met een glas.
    En heb ik halve walnoten in een mengsel van chocoladesaus (tova) en rode kleurstof laten weken. De saus ziet er dan uit als bloed. De walnoten lijken met het ‘bloed’ erover, net hersenen. Als de koekjes uit de oven komen, druk je de walnoten een beetje in het koekje, en lepel je er een paar druppels ‘bloed’ overheen.
    Luguber is het wel, maar met jouw koekjesrecept smaken ze super!

    Bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      De vingers kende ik wel, maar de koekjes met hersenen klinken ook erg gaaf! (al wil ik misschien liever niet zien wat ik eet 😛 )

      Beantwoorden
  32. Sarah says:
    6 jaar geleden

    Hai Laura,

    Zou ik de helft van de boter kunnen vervangen met nutella? Ik wil namelijk nutella koekjes maken en dit recept leek me heel goed, omdat ik koekjes wil maken die hun vorm (hartjes) behouden om vervolgens te glazuren.. En zou ik de koekjes ook wat dikker kunnen maken ipv 0,5 cm dikte, zodat ze aan de binnenkant toch nog wat smeuiger zijn..?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Nee dat is niet mogelijk. Nutella is een smaakmaker en kan je toevoegen, maar niet vervangen voor de helft van de boter. Als je hieraan nutella toevoegt behouden ze overigens ook hun vorm niet. Je kunt ze chocoladesmaak geven met cacaopoeder, maar niet met zachte/vloeibare ingrediënten.

      Beantwoorden
      • Sarah says:
        6 jaar geleden

        Heel erg bedankt voor je snelle reactie!!

        Beantwoorden
  33. Marianne says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik heb je deeg al meerdere keren gebruikt en ik krijg hier echt de beste koekjes ooit van! Heel mooi om te decoreren.
    Nu heb ik zondag het deeg gemaakt en toen ook al wat koekjes gebakken. Nu had ik teveel deeg over en wil ik vandaag, dinsdag, het deeg verder uit de koelkast gebruiken.
    Kan het deeg twee dagen in de koelkast bewaard blijven? Of zal het nu niet meer bruikbaar zijn?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Marianne,
      Fijn deeg is het he! Je kunt het deeg na 2 dagen koelkast nog prima gebruiken en afbakken hoor!

      Beantwoorden
      • Marianne says:
        6 jaar geleden

        Bedankt voor het reageren! 🙂

        Beantwoorden
  34. Renee says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura! Super recept, ik wil vanavond koekjes bakken. Ik vroeg me af of ik het hele ei moet gebruiken of alleen het eigeel. Liefs Renée

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt het hele ei gebruiken.

      Beantwoorden
  35. Alie says:
    6 jaar geleden

    Als ik cacaopoeder toevoeg, moet ik dan ergens anders minder van gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ja, je vervangt een deel bloem door cacaopoeder.

      Beantwoorden
  36. Tiffany says:
    6 jaar geleden

    Kan je ook bloem voor fijngebak gebruiken mijn bloem is op .
    Alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik ken deze specifieke bloemsoort niet, maar dit lijkt mij geen probleem hoor.

      Beantwoorden
  37. Anoniem☺️ says:
    6 jaar geleden

    Deze koekjes zijn zo lekker❤️ ik heb het al heel vaak gemaakt, en het is echt heerlijk

    Beantwoorden
  38. eveline says:
    6 jaar geleden

    Ik ben heel blij met dit recept alleen als ik de boter en suiker door elkaar mix dan schiet de boter alle kanten op en blijft niet in mijn kom. Zelfs als de mixer op de laagste stand staat. Hoe kan ik dit voorkomen? Groetjes!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Is je boter wel goed zacht en op kamertemperatuur?

      Beantwoorden
  39. astrid says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik vroeg me af hoeveel koekjes dit recept ongeveer maakt? want bij je royal icing recept staat dat het recept ongeveer genoeg is voor je recept koekjes , maar hoeveel koekjes zijn dit 🙂

    groetjes Astrid.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hi Astrid,
      Dat staat in de tekst 😉 voor 30 middelgrote koekjes 🙂

      Beantwoorden
      • astrid says:
        6 jaar geleden

        Hoi laura,
        Ik was al bang dat ik er overheen had gelezen, sorry.
        Ik zie het nu inderdaad staan ja 🙂
        Bedankt!

        Beantwoorden
  40. Kyra says:
    6 jaar geleden

    Kan je de koekjes ook maken met gewone suiker maken in plaats van basterdsuiker en vanille suiker

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan, maar het resultaat zal wel iets anders zijn.

      Beantwoorden
  41. Linda says:
    6 jaar geleden

    Hoe lang moet royal icing precies drogen? Want als het heel lang duurt voordat het droog is, blijven de koekjes dan nog wel goed?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Verschilt per koekjes (grootte, dikte icing, etc.). Koekje blijft zeker goed, hier lees je hoe je ze bewaart: http://www.handigebaktips.nl/zo-kun-je-het-best-gedecoreerde-koekjes-bewaren/

      Beantwoorden
  42. Jamie says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura!
    Ik was ook van plan om deze koekjes te maken.
    Gebruik je voor dit recept echte roomboter of margarine?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Ik gebruik altijd roomboter

      Beantwoorden
  43. Marit says:
    6 jaar geleden

    Dit recept klopt niet!

    Ik heb het recept opgevolgd en precies gedaan wat er stond
    Maar het deeg blijft plakken!
    Ipm 400 gram bloem zit er al 600 gram bloem in!
    Dus ik heb het in de prullenbak gegooid en bedankt voor het verpesten van mijn beslag en het verspillen van mijn geld

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dit recept klopt zeker wel, ik heb het al talloze keren gemaakt op deze manier. Wat voor boter heb je gebruikt? Het is belangrijk ongezouten roomboter te gebruiken (op kamertemperatuur), dan kan het niet plakkerig blijven.

      Beantwoorden
  44. Noor says:
    6 jaar geleden

    Hi Laura!
    Bedoel je met vanillesuiker de geel/oranje zakjes (8 gram) van Dr. Oetker?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is vanillesuiker inderdaad. Maar je kunt het ook van een ander merk of zelfgemaakte gebruiken hoor.

      Beantwoorden
      • Noor says:
        6 jaar geleden

        Bedankt! Ik heb ze net gemaakt, ze smaken onwijs lekker! Wel hebben ze in de oven een andere vorm gekregen, weet jij misschien wat ik fout heb gedaan?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Heb je het deeg wel goed gekoeld? En alle ingrediënten goed afgewogen?

          Beantwoorden
      • Esther says:
        2 maanden geleden

        Gebruik je dan echt 50 gram vanillesuiker uit de zakjes? Of is dit geconcentreerder ofzo? Er moeten anders evht 5 of 6 zakjes doorheen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Ik maak zelf vanillesuiker, maar anders heb je inderdaad 3 zakjes nodig.

          Beantwoorden
          • Esther says:
            2 maanden geleden

            Ja, dat wil ik binnenkort ook eens proberen. Maar had nu alleen de zakjes vanillesuiker in huis, 8gr/zakje dus ik twijfelde of ik dit kon gebruiken (en las in de comments hierboven van wel) en hoeveel zakjes ik dan moest gebruiken 🙂 Dank! Koekjes waren lekker, gaan we vaker bakken!

  45. Laurine says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, is de temperatuur van de oven gebaseerd op een hetelucht oven of een gewone oven?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Voor alle recepten is de temperatuur voor een oven met boven en onderwarmte. Dat kun je overigens aanhouden voor alle recepten, tenzij anders vermeld 🙂

      Beantwoorden
      • Laurine says:
        6 jaar geleden

        Super, dankjewel!

        Beantwoorden
  46. Mariette says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Ik ga koekjes bakken voor de pink ribbon actie. Ik heb al 42 bestellingen en vandaag heb ik een bakplaat met 15 koekjes uitgeprobeerd. Nu zijn de achterste koekjes veel bruiner geworden dan de voorste. Heb je een idee hoe dat kan komen en wat ik kan doen om het te voorkomen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      6 jaar geleden

      Wauw, goed bezig! Wat de koekjes betreft: dan is het achterin je oven heter dan voorin, je kunt eventueel de bakplaat halverwege omdraaien. Zorg ook dat je de koekjes niet te dicht op de rand legt.

      Beantwoorden
  47. Frederike says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik ben de ingrediënten aan het afwegen. Maar…. Ehhhhh 50 gram vanillesuiker? Echt? Zoveel heb ik nog nooit gebruikt in een recept…..

    Groetjes Frederike

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja echt 🙂 Het kan ook gewone suiker zijn, maar het maakt deze koekjes een stuk lekkerder door de grote hoeveelheid bloem.

      Beantwoorden
  48. lotte peters says:
    5 jaar geleden

    hallo ik ben maar 13 en mijn droom is om bakker teworden en ik zou nu graag willen weten hoe ik eigenlijk mijn rsepten er op kan zetten als het kan ellen een foto hoor bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Waar wil je foto’s neerzetten? Op mijn site is het niet mogelijk om foto’s te plaatsen namelijk.

      Beantwoorden
  49. Barbara says:
    5 jaar geleden

    Super goede & leuke site heb je, ik ben helemaal fan sinds de kerst! Mijn eerste poging met deze koekjes vandaag gedaan (vooral mijn eerste poging tot maken van & werken met Royal icing was heel pittig!) maar ik vond dit koekjesrecept echt top!! En ik vind ze ‘kaal’ ook al lekker. Ik ga gewoon nog heel veel oefenen!
    Ga zo door met alle tips & recepten!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dankjewel! Fijn dat de koekjes al goed gelukt zijn, veel plezier met decoreren!

      Beantwoorden
  50. Sanne says:
    5 jaar geleden

    Hey Laura! Grote fan van je recepten!
    Ik ga me zometeen ook wagen aan het bakken van deze koekjes en later aan het decoreren met Royal Icing.
    Vraagje: er staat mixen en mengen. Ik werk met een handmixer. Welke haken moet ik gebruiken bij dit recept? Bij het mixen de gardes en bij het mengen de deeghaken? Of allebei dezelfde haken? Of meng je met de hand? Ben benieuwd!
    Liefs

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Voor koekjes gebruik ik altijd de gardes (bij een handmixer), op het laatst meng ik nog even met de hand.

      Beantwoorden
      • Cellie says:
        4 maanden geleden

        Hoi Laura,
        Wat een fijn recept. Ik wil de koekjes graag maken voor mijn dochters verjaardag op 25-12. Ik zou ze graag wat eerder maken, want het is al druk genoeg. Hoe lang zijn de koekjes houdbaar zonder icing en hoe lang met? Dan is de druk er een beetje af voor de kerst.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          4 maanden geleden

          Hi Cellie, je leest er hier alles over: https://www.laurasbakery.nl/zo-kun-je-het-best-gedecoreerde-koekjes-bewaren

          Beantwoorden
  51. Pingback: Valentijn DIY - easy & totally cheesy - ohsobeautiful
  52. Pingback: Hartjes koekjes | Tips4Kidz
  53. Pingback: DIY: mooiere koekjes dan deze bestaan niet | Cherry's Favourites
  54. zeynep says:
    5 jaar geleden

    Kan ik fondant gebruiken op deze koekjes? Waarmee kan ik het plakken? Lukt het met een beetje water en poedersuiker ook zonder dat het de koek verzacht? Ik heb zelf bumba uitsteker aangeschaft. Hoe ga ik ermee te werk? Moet ik vantevoren tekenen of dergelijks… help?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dat kan zeker, als je niet wilt dat de koekjes zacht worden zou ik gesmolten chocola gebruiken.

      Beantwoorden
  55. Pingback: Kattenkoekjes (niet voor de poes!)
  56. Pingback: DIY: Birth treats - That Friday Feeling
  57. Simone says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura! Ik denk dat ik het antwoord al weet, maar stel de vraag toch voor de zekerheid voordat ik deze koekjes voor Pink Ribbon ga verkopen. Kun je de koekjes ook invriezen? En kan dit ook als je al icing erop hebt gedaan? Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes Simone

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zonder icing zijn ze goed in te vriezen, met zou ik persoonlijk niet doen. Bij ontdooien heb je kans dat door condens (=vocht) de icing gaat smelten.

      Beantwoorden
  58. Jolijn says:
    5 jaar geleden

    Vandaag jou suikerkoekjes recept gemaakt. Super goed gelukt zijn de koekjes. Fijn deeg om mee te werken.

    Beantwoorden
  59. Feline says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura, kan ik voor de vanille suiker gewoon de vanille suiker gebruiken uit van die zakjes van bijvoorbeeld dr oetker? Of wordt er andere suiker bedoelt?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Die kun je inderdaad gewoon gebruiken

      Beantwoorden
  60. Barbara says:
    4 jaar geleden

    Dit recept werkt echt perfect! En heel lekkere smaak.
    Mijn vierde keer inmiddels, nu zijn er geboortekoekjes on the way voor ons zoontje die deze week geboren wordt! (rompertjes enzo) Ik vind het royal icing recept ook zeer fijn & het wordt erg goed en mooi hard (wel na anders meegemaakt!)
    Dus ga zo door met deze mooie site!

    Beantwoorden
  61. kimberly says:
    4 jaar geleden

    Ik weet niet wat er mis is gegaan..
    Maar mijn deeg blijft heel klef, plakt telkens vast ook met bloem.
    Je kan er dus geen vormpjes van maken of zoals ik wou glas in lood koekjes.

    Wat is er mis gegaan?
    Het deeg was al plakkerig toen ik klaar was met het mixen van alle ingrediënten.
    Heb er nu ook al veel bloem bij door gedaan maar helpt niet, smaak verminderd alleen.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je de ingrediënten allemaal goed afgewogen en geen vervangers gebruikt? Het is zonder extra info lastig te zeggen waar het mis is gegaan.

      Beantwoorden
      • Kimberly says:
        4 jaar geleden

        Ik heb de bloem en het suiker in een maatbeker afgelezen, misschien is dat de fout? Dat ik het de volgende keer op een weegschaal moet wegen? Ook heb ik in plaats van 50gr vanille suiker 32 gram gebruikt.

        Vriendelijke groet,
        Kimberly

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Dat zou het zeker kunnen zijn. Ml en grammen zijn niet bij alle ingrediënten hetzelfde namelijk.

          Beantwoorden
  62. anoniem says:
    4 jaar geleden

    hy laura hoe lang kan ik de koekjes bewaren??

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Goed afgesloten kan dat zeker 4 weken.

      Beantwoorden
      • Cartana says:
        3 jaar geleden

        Hoe lang kun je de koekjes met royal icing erop bewaren? En waarin goed afgesloten? Een simpele koektrommel of echt een plastic bakje? Thanks voor de reactie!

        Beantwoorden
        • Laura Kieft says:
          3 jaar geleden

          Daar heb ik dit artikel over geschreven: https://handigebaktips.nl/zo-kun-je-het-best-gedecoreerde-koekjes-bewaren/

          Beantwoorden
  63. Jenske says:
    4 jaar geleden

    Beste Laura,
    U geeft aan dat het zeer lekker is om deze koekjes te decoreren met Royal Icing. Maar is het ook lekker om deze te dopen in chocolade?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Zeker, dat is ook erg lekker 🙂

      Beantwoorden
  64. Jo-Anna says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    kan ik ook gewone suiker gebruiken ipv basterdsuiker? Ik woon niet in Nederland en basterdsuiker is hier lastiger te verkrijgen (net als een goede kwaliteit boter enzo..)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan 🙂

      Beantwoorden
  65. kathleen says:
    4 jaar geleden

    hallo,

    voor de koekjes kan ik ook zelfrijzende bloem gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Nee, in dit recept niet. Dan behouden ze hun vorm niet meer goed 😉

      Beantwoorden
  66. Megan says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Ik ga volgende week de suikerkoekjes bakken alleen ik heb een vraagje:
    Welke bloem en boter heb jij voor deze koekjes gebruikt?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt patent- of tarwebloem gebruiken en roomboter.

      Beantwoorden
  67. Christof says:
    4 jaar geleden

    Laura,

    In welke machine kan ik deze bereiding het beste maken?

    Groetjes uit België
    Christof

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik maak het meestal in een standmixer, maar met de handmixer gaat ook prima.

      Beantwoorden
  68. Laura Maertens says:
    3 jaar geleden

    Hey Laura, eerst en vooral wil ik zeggen dat je een superleuke blog hebt met heel erg handige recepten! Maar ik heb deze suikerkoekjes al meerdere keren gebakken maar ze lopen telkens weer uit. Ik bedoel als ik bijvoorbeeld een koekje in de vorm van een kerstboom maak, dan loopt het uit in de oven en zie je de vorm niet meer. Kun je me helpen? Groetjes Laura?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Heb je dit artikel met tips al gelezen? 🙂 http://www.handigebaktips.nl/voorkomen-dat-koekjes-uitlopen/

      Beantwoorden
  69. Maartje Swart says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, bedankt voor dit recept, ik heb het al meerdere keren gemaakt met groot succes. Lekker en mooi! Nu heb ik wel de volgende vraag: ik wil graag ook koekjes bakken voor een Sinterklaasfeest, waar één van de kinderen geen koemelk mag, kan ik de roomboter vervangen door Wajang, op basis van soja? Of geitenboter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ja hoor, geen probleem.

      Beantwoorden
  70. Anita Huijzers-Kuijs says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Vandaag je koekjes gebakken. Tenminste een gedeelte. Ik was te ongeduldig en het deeg was nog niet genoeg afgekoeld. Ik heb er nu een stuk of 10 rest van het deeg ligt weer inde koelkast. Ik ha de oven voorwerwamd (onder en boven) op 180 gr. Begonnen met 10 minuten, maar vond ze nogal bleekjes blijven. Nog 5 minuten erbij gedaan. Nog steeds vrij bleek. Toch er uit gehaald. De smaak was wel heel lekker. Morgen poging 2. Heb je nog evt tips zodat ze morgen wel mooi kleuren

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hoe langer ze in de oven zitten, hoe meer ze kleuren. Zelf heb ik na 15 minuten wel echt goede goudbruine randjes (en vaak zelfs meer), dus het zou ook nog aan je oven kunnen liggen.

      Beantwoorden
  71. Alessia says:
    3 jaar geleden

    Beste Laura,

    Mag ik ook wat meer suiker aan dit receptje toevoegen om ze iets zoeter te maken (zonder de verhouding om zeep te helpen)?
    Ik vind ze namelijk iets te neutraal van smaak.

    Groetjes, Alessia

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Kun je zeker mee experimenteren. Deze koekjes zijn voornamelijk bedoeld om met glazuur te versieren, vandaar de neutrale smaak.

      Beantwoorden
  72. Saartje says:
    3 jaar geleden

    Kan ik gewone harde boter gebruiken, want ik mag geen roomboter

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      margarine of wajangboter kan ook.

      Beantwoorden
  73. Klaas says:
    3 jaar geleden

    Hè ik ga koekjes bakken

    Beantwoorden
  74. Lyana says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb de koekjes vaker gemaakt en zijn iedere x goed geluk. Ik wil ze nu weer maken alleen heb ik er minder nodig (15 stuks) Ik zou graag het recept willen halveren. Hoe zit het dan met het eitje? Moet ik dan ook gewoon 1 ei gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Je halveert dan alles, ook het ei. Hier lees je er meer over: http://www.handigebaktips.nl/recepten-verdubbelen-of-halveren/

      Beantwoorden
  75. Yorts says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    kan ik hier dan het zeeuws bloem gebruiken om ze knapperiger te krijgen? En de bastaardsuiker vervengen voor kristalsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan inderdaad. Met kristalsuiker worden ze knapperiger, het Zeeuwse bloem zorgt vooral voor een fijnere structuur.

      Beantwoorden
  76. Esra says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Gisteren heb ik de suikerkoekjes gemaakt en ze zijn heel goed gelukt! De koekjes zijn goed in vorm gebleven. Helaas is bij mij de icing niet goed gelukt. Moet daar nog iets meer mee oefenen. Maar zonder icing zijn ze ook heel erg lekker.

    Bedankt voor de fijne recepten. Ik maak heel vaak recepten van jouw site en de recepten zijn echt heel goed qua verhouding.

    Beantwoorden
  77. Eva says:
    3 jaar geleden

    Hoihoi, ik wil dit recept gaan maken voor de wel bekende “number cake”. Denk je dat ik het deeg goed een paar uur in de koeling kan laten liggen voor en na dat ik het heb uit gesneden zodat die zo min mogelijk gaat uitlopen?

    Ik wil je ook even een compliment geven hoe leuk en goed al je recepten zijn! Ik vervang altijd de bloem in de glutenvrije versie omdat ik coeliakie heb maar alsnog lukt het altijd perfect! Ga zo door!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Wat leuk om te horen, dank je wel! Ik zou het deeg inderdaad een tijdje laten koelen, dan loopt het nauwelijks uit in de oven.

      Beantwoorden
  78. Nadine says:
    3 jaar geleden

    Hi Laura,

    Ik heb het deeg ongeveer 1,5 uur gekoeld in de ijskast.
    Het was best droog en kruimelig en daardoor moeilijk uit te rollen.
    Hoe kan ik dit voortaan voorkomen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Even doorkneden en weer een beetje op temperatuur laten komen moet de oplossing zijn.

      Beantwoorden
  79. Suzanne says:
    3 jaar geleden

    Wij gaan straks deze koekjes maken. Het deeg ligt al in de koelkast te rusten, maar voelt erg goed. Om met royal icing aan de slag te gaan, moet ik nog een paar jaar wachten. Ik heb hier 2 dames van 4 die straks los mogen gaan met suikerglazuur en de wereld aan versielseltjes. Dan krijg ik niet de kans om er rustig mooie koekjes van te mogen maken.

    Wellicht een tip voor het uitrollen. Ik doe dit altijd tussen 2 vellen bakpapier. Zo heb ik geen of nauwelijks extra bloem nodig en het blijft niet plakken aan de deegroller. Dit werkt met het meeste koekjesdeeg. Het moet wel echt koud zijn zodat het niet gaat kleven aan het bakpapier.

    Beantwoorden
  80. Pingback: Pink & Gold sweet table - MOMOFTHEREBELS
  81. Gul says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura, waar kan ik eiwitpoeder kopen voor de royal icing?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      bij (online) kookwinkels en taartdecoratieshops

      Beantwoorden
  82. Felicia says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura! Is het mogelijk om bij dit recept de vanille suiker te vervangen door kaneelsuiker?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, maar in die kleine hoeveelheid zul je dat niet genoeg terugproeven. Ik zou eerder 1-2 tl bloem vervangen door kaneel. En dan even proeven mocht je iets meer willen qua smaak.

      Beantwoorden
      • Felicia says:
        2 jaar geleden

        Bedankt voor de tip!

        Beantwoorden
  83. Pien Hehemann says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura, zou ik de boter in dit recept ook kunnen vervangen door plantenmargarine? Ik zag dat je een recept hebt voor gluten en lactosevrije koekjes maar daar schreef je bij dat dat deeg niet zo geschikt is om uit te rollen. Ik kwam daarom bij dit recept, maar kan vanwege een lactose allergie geen ‘gewone’ boter gebruiken. Als ik de boter in dit recept vervang door plantenmargarine behoudt het deeg dan ook goed zijn vorm?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan, gebruik dan wel iets minder zodat het stevig blijft.

      Beantwoorden
  84. Anouk says:
    2 jaar geleden

    Heel fijn recept! Ik las niet direct ver genoeg en heb de eerste keer het deeg niet in de koelkast gelegd voor het uitrollen en bakken. Ik had wel koude boter gebruikt bij het mengen, dus de koekjes zijn alsnog goed gelukt 🙂 Verder voeg ik voor de smaak altijd wat zout toe, echt een aanrader!

    Beantwoorden
  85. Mariska says:
    2 jaar geleden

    Goedemorgen,
    Hoe lang van te voren kan dit deeg gemaakt worden ?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het deeg zeker een week in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  86. Kim says:
    2 jaar geleden

    Kan ik in dit recept boter vervangen voor plantaardige boter? Ivm lactose intolerantie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat kan prima.

      Beantwoorden
  87. Xinya says:
    2 jaar geleden

    Ik heb deze koekjes gemaakt en ze zijn erg goed gelukt. Ik heb ze ook leuk versierd met royal icing. Echter zijn de koekjes wel redelijk hard. Hoort dit zo en hoe kan ik dit verminderen?

    Beantwoorden
  88. Ingrid says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,

    Heerlijke koekjes, maar ik mis nog een snufje zout. Dan vind ik ze nog lekkerder!

    Beantwoorden
  89. .... says:
    2 jaar geleden

    Kun je ipv roomboter ook patisserieboter gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik ken geen patisserieboter, dat hebben we hier in Nederland (naar mijn weten) niet.

      Beantwoorden
  90. Denice says:
    2 jaar geleden

    Erg bedankt voor dit heerlijke recept! Dit is de eerste keer dat ik zelf uberhaupt iets bak of klaar maak. Ik kan eigenlijk niet veel meer dan een eitje koken of bakken en kant en klaar dingen opwarmen. Als iemand kan slagen met écht 0% ervaring van koekjes bakken dan is dit toch wel heel goed. Nogmaals heel erg bedankt en ook echt fijn deeg.

    Beantwoorden
  91. Charlotte says:
    2 jaar geleden

    Is het ook mogelijk om lichte basterdsuiker (= licht bruine suiker) te gebruiken in plaats van witte? De lichte heb ik namelijk in huis en hier in België kan ik de basterdsuiker enkel in een Albert Heijn vinden en die is niet echt in mijn buurt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ja hoor, dat is mogelijk.

      Beantwoorden
  92. san says:
    2 jaar geleden

    Hallo! ik het het deeg 31 Januari gemaakt en een paar koekjes ervan gebakken maar ik had nog deeg over en heb dat in een ziplock zakje in de koelkast gelegd zou ik dat nu nog (vandaag) kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je kunt het deeg een week in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  93. Aya says:
    2 jaar geleden

    Moeten de koekjes in een voorverwarmde oven, of maakt dat niets uit?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Je oven moet altijd voorverwarmd zijn als je iets gaat bakken.

      Beantwoorden
  94. Mimi says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Super mooie site!
    Ik heb een vraagje. Gebruik je gewone roomboter of ongezouten roomboter voor het koekjesdeeg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      altijd ongezouten.

      Beantwoorden
  95. Geertje says:
    2 jaar geleden

    Hallo Laura, klopt het dat er geen zout in moet?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik doe dat inderdaad niet, maar je kunt gerust een snuf toevoegen.

      Beantwoorden
  96. reshma says:
    2 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Mijn koekjes blijven uitlopen en ik heb alle tips opgevolgd. Kan je mij aub helpen :(. Ik heb twee vragen:
    1. Heeft het invloed als je boter gebruikt ipv bakpapier?
    2. Speelt oventemperatuur ook een rol bij het uitlopen van koekjes?

    Ik bak van mij namelijk af op 150/160 graden. De koekjes krijgen gaten en worden heel plat.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Ik ga er van uit dat je het recept qua ingrediënten 100% volgt. Het is heel belangrijk dat je het koekdeeg voldoende laat rusten in de koeling (dan stijft de boter weer op en smelt ze minder snel) en op 180 graden afbakt in de oven, zoals het recept ook beschrijft. Zo moet het helemaal goed gaan, succes! Ik bak ze trouwens altijd af op bakpapier.

      Beantwoorden
  97. Pingback: Vrolijk Koekje - Vrolijk Koekje
  98. bert veenstra says:
    1 jaar geleden

    yo man die koenkies waren tering lekker
    net zoals jou 😉
    ben je nog single
    ik zou graag samen nog wat koenkies willen bakken
    wil je dat???
    zeg pls ja!!
    Groetjes bert veenstra

    Beantwoorden
  99. henk veenstra says:
    1 jaar geleden

    sorry mijn broer was een beetje te geil sorry voor het ongemak

    Beantwoorden
  100. bert veenstra says:
    1 jaar geleden

    je moet je gore tyfus mel dicht houden henk

    Beantwoorden
  101. Helmie Willems says:
    1 jaar geleden

    Vandaag deegroller met kerstfiguurtjes gekregen. Kan ik voor de koekjes jouw basisrecept zandkoekjes gebruiken? En waar moet ik op letten als ik figuurtjes in deeg “druk”?
    Alvast dank voor hulp.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor dat kan zeker! Even opletten dat je werkblad met bloem bestoven is zodat het deeg niet blijft plakken aan het aanrecht als je ze uit de vormpjes wilt halen.

      Beantwoorden
  102. Pingback: Sinterklaas en piet koekjes - Laura's Bakery
  103. Renata says:
    1 jaar geleden

    Super recept!
    Ook de icing lukte hier goed.
    Voor n kinderfeestje suikerkoekjes gemaakt, wel beetje extra vanille toegevoegd.
    Kids met mini piping bags en versierseltjes zelf hun koek laten decoreren… t was n succes!!

    (Icing gekleurd en in mini ziplock bags gedaan; ieder 3 kleuren. Puntje geknipt net voor gebruik. Super)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Superleuk! klinkt als een top feestje.

      Beantwoorden
  104. Pingback: Pieten koekjes - Laura's Bakery
  105. Pingback: Kerst DIY ideeen. Christmas on a budget met deze do it yourself tips.
  106. Lolkjen says:
    1 jaar geleden

    Is bloem het zelfde dan patent bloem

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bloem is een verzamelnaam, patent bloem is een soort bloem.

      Beantwoorden
  107. Anne Martine says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Zoonlief en ik willen dit recept van je graag uitproberen.. Hij is momenteel helemaal weg van speculaaskruiden, zouden die door het recept heen kunnen of wordt het daar nog droger van?
    Groetjes Anne

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat kan lijkt me prima! Ik laat als ik droge ingrediënten toevoeg altijd hetzelfde in gewicht weg van de bloem.

      Beantwoorden
  108. ingrid says:
    1 jaar geleden

    vandaag gemaakt, met allerlei kerstvormpjes… wat een superrecept, ze blijven echt zo mooi van vorm, dat is me nog nooit gelukt… ik wilde ze decoreren, maar had natuurlijk niet ineens dat eiwitpoeder in huis, maar met gesmolten witte chocolade (met eventueel een kleurstofje) ging het ook prima, moet ook even drogen, maar gaat waarschijnlijk sneller dat de icing. kortom: ik had een prima bakdag..

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk om te lezen, klinkt inderdaad als een heerlijke dag.

      Beantwoorden
  109. Merel says:
    1 jaar geleden

    Dank Laura voor een fijn toegankelijk recept. En wat een mooie website! Met de kindjes heb ik de icing gemaakt en natuurlijk versierd! Kerstcadeau voor de juffen. En de volgende lading, die we zeker gaan maken, is voor ons:-)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat een lief bericht, bedankt. Geniet van de koekjes!

      Beantwoorden
  110. Emilie says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Bedankt voor alle handige informatie op je site, ik heb echt veel geleerd door hier te kijken/zoeken.
    Ik heb ook dit recept gemaakt, maar ik vraag mij iets af: Welk bloem (mits anders staat aangegeven) is nu het meest geschikt voor koekjes, patent bloem of tarwebloem???
    Ik hoop dat jij mij hierbij kan helpen?
    Groetjes Emilie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk Emilie! Patentbloem is het beste.

      Beantwoorden
      • Emilie says:
        1 jaar geleden

        Super!!
        Dankjewel 💋

        Beantwoorden
  111. Pingback: Recept Royal Icing - Laura's Bakery
  112. anke says:
    1 jaar geleden

    Vraagjee? Zou je dit recept ook gebruik als je koekjes gaat maken en bekleden met fondant?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja, juist 🙂

      Beantwoorden
  113. kelly braibant says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura!

    Kan je deze koekjes ook makkelijk met rolfondant decoreren?
    Alsook eventueel enkel met een naamstempel induwen voor ze de oven in gaan?

    Vele groetjes Kelly

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Naamstempel kan zeker, ze zijn vormvast. Qua decoratie heb ik al mijn kennis gebundeld in dit artikel: https://www.laurasbakery.nl/uitgelicht-alles-over-koekjes-decoreren/

      Beantwoorden
  114. Isabelle says:
    1 jaar geleden

    Dag Laura,

    Ik heb zonet jouw site ontdekt en ik zie al direct enkele receptjes die ik wil uitproberen!
    Alvast bedankt voor de vele tips.

    Groetjes
    Isabelle

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Veel bakplezier Isabelle! 🙂

      Beantwoorden
  115. Pingback: Week 15: cactuskoekjes – Happy Cherry
  116. bren says:
    11 maanden geleden

    Kun je ipv basterd suiker ook kristalsuiker gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Voor exact dit effect van niet uitlopende koekjes zou ik dat niet doen.

      Beantwoorden
  117. Marjolein says:
    9 maanden geleden

    Hallo Laura,

    maak graag gebruik van jouw recepten en dit recept voor suikerkoekjes is een grote hit. Ik zou graag met andere smaken experimenteren en nu zat ik voor de zomer te denken aan citroen. Kan je aangeven je het recept kan wijzigen waardoor je een lekker citroen smaak aan deze koekjes krijgt? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Je zou een beetje citroenaroma toe kunnen voegen!

      Beantwoorden
  118. Linda Bussè says:
    6 maanden geleden

    Hoi Laura, heb vanmorgen het deeg volgens de juiste hoeveelheden gemaakt. Het deeg heeft ongeveer een 1,5 uurtje in de koelkast gelegen. Vervolgens heb ik het deeg uitgerold tss twee vellen bakpapier. Het deeg bleef ook al een beetje aan het bakpapier hangen als ik dit verwijderde….Bij het uitsteken van de vormpjes bleef het deeg aan de vormpjes hangen…..was precies niet hard genoeg, was precies één brij …Wat heb ik verkeerd gedaan? Grtjs

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 maanden geleden

      Wat vervelend! Heb je wel echt roomboter gebruikt?

      Beantwoorden
      • Linda Bussè says:
        6 maanden geleden

        Na een tweede poging is het me dan toch gelukt, yeuh!!
        Het probleem was dat ik het deeg in een bolvorm in de koelkast had gelegd ipv in gelijke platgedrukte deeltjes…..Na een dik uurtje was die ‘bol’ deeg natuurlijk niet afgekoeld….Hoe stom van me…..
        Maar kijk, ik heb vanavond mijn familie kunnen trakteren op mijn vers gebakken koekjes..

        Beantwoorden
  119. Haneïsha says:
    5 maanden geleden

    Ik heb glutenallergie. Kan ik de bloem gewoon vervangen door de meelmix van AH?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Dat durf ik niet te zeggen.

      Beantwoorden
  120. Evelien van Beest says:
    4 maanden geleden

    Heerlijke koekjes, zeke in combinatie met je royal icong recept.

    Beantwoorden
  121. Anne says:
    2 maanden geleden

    Hi Laura, wat een mooi recept voor koekjes! Heb het met succes gebruikt. Wel ben ik jaloers op je uitsteekvorm van de grote bloem. Weet je nog waar je die hebt gekocht?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Helaas niet meer, sorry!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Zoetigheden uit Parijs

Zoetigheden uit Parijs

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan