
Hoi! Zoals je ziet staat er vandaag een artikel online dat je eigenlijk helemaal niet zou verwachten hier. Want op Laura’s Bakery draait het om bakken toch? Bergen zoetigheid en hartige snacks. Dat klopt helemaal en daar zal het grotendeels ook gewoon om blijven draaien. Maar zoals jullie misschien wel weten, vind ik het ook heel erg leuk om te koken. Ik zal altijd beter blijven in bakken dan in koken, maar af en toe ben ik gewoon heel trots op mijn kookkunsten. Zo trots, dat ik het soms wel eens wil delen met jullie omdat ik vind dat iedereen het moet proeven. Deze souvlaki is daar een voorbeeld van.
Lange tijd heeft het delen van maaltijden op Laura’s Bakery mij tegengehouden. Vooral omdat ik het niet vond passen, maar ik merk dat jullie mijn huidige uitstapjes naar hartig heel erg waarderen. Nu is een maaltijd natuurlijk wel even anders dan een brood of hartige taart, maar ik heb besloten om het gewoon eens te proberen. En wel met een geheel nieuwe rubriek: Laura Kookt. Deze rubriek zal maximaal 1 keer per 1-2 weken voorbij komen. Als je bedenkt dat er wekelijks 4 artikelen gepubliceerd worden, valt dit dus best mee en blijft Laura’s Bakery voornamelijk zoals jullie nu gewend zijn. Het blijft natuurlijk gewoon draaien om zoetigheid, hartige snacks en how to’s. Maar vanaf nu zal ik zo af en toe ook eens iets anders delen wanneer ik weer eens heel trots ben op een gerecht, dat komt dan in de rubriek Laura Kookt!
Ik hoop natuurlijk dat jullie dit een leuke afwisseling vinden, dus laat mij vooral weten wat je ervan vindt!
Wel, genoeg introductie voor deze nieuwe rubriek. Op naar het recept! Deze souvlaki is misschien iets anders is dan je gewend bent. Ik gebruik namelijk nooit lamsvlees, maar kip! En dat is heerlijk 🙂 . Kijk maar mee!

Souvlaki met rijst en salade
Dol op Grieks eten? Dan valt deze souvlaki ook zeker in de smaak. In dit recept wordt geen lamsvlees gebruikt, maar kip. Een heerlijke variatie!
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- sap van een halve citroen
- 1 el fijngesneden dille
- zout en peper naar smaak
- 4 stukken kipfilet
- rijst
- kleine krop ijsbergsla
- cherry tomaatjes
- eventueel nog extra partjes citroen
- satéstokjes
-
Doe de yoghurt in een kom en voeg hier de knoflook, citroensap, dille, zout en peper aan toe. Roer door elkaar.
-
Snij de kipfilets in blokjes en doe in de kom bij het yoghurt mengsel. Schep om zodat alle kipblokjes bedekt zijn met de yoghurt marinade. Zet de kom minimaal een uur in de koelkast en schep af en toe om.
-
Leg de satéstokjes een half uurtje in water voordat je de blokjes kipfilet eraan rijgt.
-
Ikzelf bak de spiesjes op een bakplaat, dat gaat voor mij het makkelijkst. Je kunt ze eventueel ook prima onder de grill plaatsen of gewoon in de pan bakken. Bak (of gril) de spiesjes tot ze kleuren en gaar zijn. De de plaat of pan van te voren in.
-
Kook ondertussen de rijst en snij de krop sla fijn. Halveer de cherry tomaatjes en snij de citroen in partjes.
-
De overgebleven yoghurt marinade kun je eventueel in een pannetje verwarmen en als saus erbij serveren.
-
Serveer de souvlaki met rijst, salade en (eventueel) citroen partjes.

En daarmee is deze souvlaki het allereerste gerecht in de rubriek Laura Kookt! Ik hoop dat jullie deze variatie op Laura’s Bakery leuk vinden, laat mij het vooral weten!