Rood fruit chocolade crumble

12 februari 2020
Rood fruit chocolade crumble
110

Om te vieren dat deze maand alweer de zesde druk van Het Laura’s Bakery Bakboek in de winkels ligt doe ik jullie een recept uit mijn bakboek cadeau. En zo vlak voor Valentijn was de keuze niet moeilijk: het werd de rood fruit chocolade crumble. Ik heb al talloze soorten crumble gemaakt, op basis van alleen bloem of juist gecombineerd met havermout. Maar een chocolade crumble had ik nog niet eerder gemaakt. Tot ik er voor mijn tweede bakboek mee aan de slag ging dan, het warme fruit met de chocolade koekkruimels is een zalige combinatie. Als je het als dessert serveert kun je ook nog een bolletje vanille-ijs toevoegen.

Rood fruit chocolade crumble

Een schaaltje met warm rood fruit voorzien van een knapperige chocolade crumble. Helemaal lekker met een bolletje ijs erbij.
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 300 gram rood fruit vers of diepvries
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 60 gram bloem
  • 10 gram cacaopoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Verdeel het fruit over 4 kleine ovenvaste schaaltjes.
  • In een kom voeg je suiker, boter, bloem, cacaopoeder en zout samen. Kneed met de hand tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel het kruimelmengsel over de schaaltjes met fruit.
  • Bak de crumble in ongeveer 20 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Tips

Ook prima te maken in een grotere ovenschaal. De temperatuur blijft hetzelfde, qua tijd heeft hij misschien iets langer nodig. Even goed in de gaten houden dus.

Bewaren

Serveer gelijk. Het deeg kun je wel prima voorbereiden en tot wel een week in de koelkast bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

8 reacties

  1. Henneke schreef:

    Dit ga ik eens proberen zonder suiker, met een klein beetje honing en ipv bloem amandelmeel. Lijkt me heerlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk, benieuwd of het op die manier ook een succes is!

  2. Carla schreef:

    Gefeliciteerd met de 6de druk!!!!!!!!!!
    Dat er nog maar vele moge volgen!!!!!!!!!

    Xus,
    Car

    1. Laura's Bakery schreef:

      Superlief, dankjewel Carla!

  3. lotte schreef:

    Hoi Laura,
    Lijkt me een lekkere combi, moet ik het diepvriesfruit van te voren ontdooien?
    Groet, Lotte

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat doe ik altijd wel het liefst.

  4. Teun schreef:

    Ha Laura,
    Kan je dit recept niet koud serveren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Het kan zeker, maar ik vind dat persoonlijk veel minder lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *