Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Chocolate Chip Rolo Koekjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
28 juli 2013
in Koekjes, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Door het programma Heel Holland Bakt heb ik enorme bakkriebels gekregen. Met het warme weer van de afgelopen tijd had ik alleen wat minder zin om naast een warme oven in de keuken te staan. Nu kon ik mij echter niet meer inhouden en dook ik de keuken in om koekjes te bakken. Rolo koekjes werden het, die wilde ik al langere tijd maken. Om het nog lekkerder te maken heb ik wat chocolate chips door het beslag gedaan.

Recept afdrukken

Chocolate chip Rolo koekjes

Rolo koekjes: zachte vanille koekjes met een chewy vulling van karamel en chocolade. Lees hier het recept en ga zelf aan de slag.
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snuf zout
  • 75 gram kleine chocolate chips (puur)
  • 25 Rolo’s (er zitten 10 in een rol)

Instructies

  • Klop boter, suiker, vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Als laatst voeg je de chocolate chips toe.
  • Voor deze koekjes zijn kleine stukjes chocola praktischer, dan zit het beter verdeeld door het deeg en is het ook beter in verhouding tot de rolo’s die straks in de koekjes komen. Ik kon zelf geen kleine chocolate chips vinden dus heb ik mijn callebaut drops kleiner gemaakt door ze te halveren. Misschien even een rotklusje, maar dat heb ik over voor het lekkerste resultaat.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Neem dan kleine balletjes, maak ze wat platter en vouw om een rolo heen. Rol de balletjes goed dicht. Er hoeft maar een dun laagje deeg om de rolo’s heen.
  • Zet de balletjes deeg nog zo’n 15-20 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken.
  • Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) tot de randjes goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes goed afkoelen, je wilt geen hapje nemen terwijl de karamel nog heet is.
Bewaren

Alles over het bewaren van de koekjes lees je hier!

Als je dan lang genoeg je geduld hebt kunnen bewaren kun je genieten van een onweerstaanbaar lekker koekje.

Vorige post

Volgende post

Wentelteefjes
Behind the scenes: juli 2013

Related Posts

Speculoos cake

door Laura Kieft
27 februari 2021
3

Het...

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 82

  1. Jantine van M says:
    8 jaar geleden

    Mmm ziet er echt heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. missbeaute07 says:
    8 jaar geleden

    Wat een geweldig leuk recept!

    Beantwoorden
  3. Kimberly says:
    8 jaar geleden

    Rolo is echt onwijs lekker! Dit ziet er ook super lekker uit, mjammie!

    Beantwoorden
  4. Joke says:
    8 jaar geleden

    Ze waren zalig lieve Lau, ben benieuwd naar de volgende koekjes 😉

    Liefs, Mam ♥

    Beantwoorden
  5. Ikram says:
    8 jaar geleden

    Nomz! Ziet er heerlijk uit 😀 Cookies zijn altijd goed om te maken hihi 🙂

    Beantwoorden
  6. Maxime says:
    8 jaar geleden

    Ah dit ziet er zo lekker uit! Ga dit zeker eens maken 🙂

    Beantwoorden
  7. Tinus' taarten says:
    8 jaar geleden

    je mini brownie rolo bites waren hier een hit, dus dan móet ik deze koekjes zeker ook eens maken!!!

    Beantwoorden
  8. sterrie says:
    8 jaar geleden

    Ohhhh, het water loopt me in de mond! Dit moet ik echt ook eens proberen! 😉

    Beantwoorden
  9. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Ik ben ze nu aan het maken staan nu in de koelkast en gaan zo de oven in en nu maar geduld hebben bedankt voor je recept

    Beantwoorden
  10. Anonymous says:
    8 jaar geleden

    Ik ben benieuwd bij mij staan ze nu ook in de koelkast om dadelijk de oven in te gaan!

    Groetjes Lenicka

    Beantwoorden
  11. Tessa says:
    8 jaar geleden

    Oh my, lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
  12. Barbara says:
    7 jaar geleden

    Ze waren heerlijk! En het is zo makkelijk om te maken!

    Beantwoorden
  13. Jiska says:
    7 jaar geleden

    Ze staan nu in de oven….. Straks smullen!

    Beantwoorden
  14. Edith Peters says:
    7 jaar geleden

    Ha Laura,

    Super lekkere koekjes! Het enige probleem bij was dat de karamel er aan de onderkant uitliep. Wat kan ik verkeerd hebben gedaan?

    Groetjes,
    Edith

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Edith,
      Ik heb dit ook bij eentje gehad, daar was er deeg niet gelijkmatig om de rolo verdeeld. Dus te weinig deeg aan de onderkant.
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
      • Edith Peters says:
        7 jaar geleden

        Hey,
        Tnx voor je snelle reactie! Volgende keer ga ik het proberen met meer deeg aan de onderkant. Gelukkig doet het niets af aan de smaak 🙂 Complimenten voor je site, erg leuk allemaal.
        Groetjes,
        Edith

        Beantwoorden
  15. Lotte says:
    7 jaar geleden

    Net klaar met het deeg maken. Even vergeten dat je het minimaal 1,5 uur in de koelkast hebt staan dus uurtje wachten en dan de rolo’s er in en dan weer in de koelkast. Ben erg benieuwd hoe ze smaken.

    Beantwoorden
  16. Lotte says:
    7 jaar geleden

    Net gemaakt en in het midden is het taai en hard 🙁 vind het niet heel erg maar had anders verwacht. Heb wel 16 minuten op 190 gedaan in hetelucht oven. Ze waren wel wat donkerder dan op de foto? Zou ik de volgende keer ze minder lang in de oven moeten doen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hoi Lotte,
      Ik heb een elektrische oven, als je een hetelucht oven gebruikt moet je de temperatuur altijd 20 graden lager zetten. Dat is dan waarschijnlijk ook de reden waarom ze taai waren, dat hoort namelijk niet. Volgende keer dus met een lagere temperatuur en voor de zekerheid goed in de gaten houden, dan moet het lukken!
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  17. Layla says:
    7 jaar geleden

    Geweldig recept, maar een vraagje.. ongezouten boter of gezouten boter? =D

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      voor koekjes gebruik ik altijd ongezouten roomboter 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  18. samantha says:
    7 jaar geleden

    Hey Lau,

    Nou ik heb laatst de toblerone koekjes gemaakt en nu deze!
    Dit is wel mijn fovoriet en zelfsmn vriend kon hier niet van afblijven terwijl hij niet zo van koekjes houd!
    Wat zijn ze heerlijk en allemaal gelukt 😀

    Mn oma heeft er een paar gekregen en ze zijn daar al op morgen neem ik ze mee naar mijn werk haha

    Liefs sam

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Hey Sam!
      Je bent lekker aan het bakken geslagen hè?! 😉
      Leuk om te horen dat ook deze zo in de smaak vielen! Logisch dat ze er niet vanaf kunnen blijven, daar hadden ze hier ook moeite mee 🙂 Ben benieuwd of je collega’s deze ook zo lekker vinden 🙂
      Liefs, Laura

      Beantwoorden
  19. Annika says:
    7 jaar geleden

    Hmm lekker! Ik ben ze nu aan het maken, ze liggen nu in de oven. Ik ben benieuwd hoe ze smaken!!

    Beantwoorden
  20. Els says:
    7 jaar geleden

    Waar koop je chocolade chips?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      Taartdecoratiewinkels verkopen chocolate chips, maar je kunt ook prima een reep chocola in stukjes hakken hoor.

      Beantwoorden
  21. manika says:
    7 jaar geleden

    Het was goddelijk zeg….ik had een reep pure chocolade gedaan..dat ging prima

    Beantwoorden
  22. Willeke says:
    7 jaar geleden

    Bij mij is bij ieder koekje de carambole eruit gelopen. Bij sommige aan de bovenkant. Bij andere aan de onderkant. Had er 20. Dus minder dan het recept en waarschijnlijk dus meer deeg per koekje… Ook heb ik eerst een bolletje gerold die plat gedrukt en dan de rolo erin gevouwen. Wat kan er nog meer mis gegaan zijn? Kan het zijn dat de oven nog niet goed voorverwarmd was? Kan de rolo ook niet echt terug vinden..
    Overigens smaakt ie evengoed heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 jaar geleden

      wat gek dat ze overal zijn uitgelopen. Had je de rolo goed in het midden en het het deeg ook weer goed dichtgerold nadat je de rolo in het deeg had gevouwen? Daarnaast moet de rolo goed in het midden van het balletje deeg zitten. Lijkt mij niet dat dit aan de oventemperatuur heeft gelegen.

      Beantwoorden
      • Willeke says:
        7 jaar geleden

        K had ze naar mijn idee wel goed dicht Gerolt. Heb ze nog als balletje gerolt en goed opgelet dat er geen barstjes in zaten. Nog maar een keer proberen. Ze waren heerlijk!

        Beantwoorden
  23. Sanne says:
    7 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ze klinken verrukkelijk, ik ga dit recept zeker een keer proberen!

    Groetjes, Sanne

    Beantwoorden
  24. Jeandrine says:
    7 jaar geleden

    Ga ook deze zeker als glutenvrije variant bakken!

    Beantwoorden
  25. linde says:
    7 jaar geleden

    oooh deze zijn echt goddelijk!

    Beantwoorden
  26. Lisette says:
    6 jaar geleden

    Ze zijn heerlijk, alleen ik had 1 probleem (wat ik overigens ook had met de paasei-koekjes):
    ze lopen uit! En dan bedoel ik de koekjes. De ingredienten zijn de precieze hoeveelheden en ik heb nu het deeg gemaakt, het heeft 4 uur in de koelkast gelegen, daarna de balletjes gemaakt met de rolo en weer een uur in de koeling. Daarna direct in de voorverwarmde oven. En toch lopen ze uit…. ze zijn heel plat, niet zo mooi dik als op de foto….
    Enig idee wat ik fout doe?
    (bij de paaseikoekjes liep overigens niet alleen het koekje uit, maar ook het eitje. Denk te snel erop gedaan?)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Hoi Lisette,
      Wat gek dat de koekjes zo uitlopen bij jou, zelfs nadat je ze goed gekoeld hebt? Kan het zijn dat je een hetelucht oven hebt? Dan moet de temperatuur namelijk 20% lager. Wat voor een boter heb je gebruikt? Ik gebruik zelf altijd ongezouten roomboter.

      Beantwoorden
      • Lisette says:
        6 jaar geleden

        Hoi Laura,

        Ze smaakten heerlijk hoor!!! ik vond alleen die van jou mooier omdat ze dikker zijn en dan zo mooi gevuld zijn. Bij mij waren het meer kletskoppen 🙂
        Ik heb een gewone oven, geen hete lucht, maar hij is wel al 14 jaar oud….
        Wel heb ik gewone boter gebruikt, geen roomboter. kan het daar aan liggen?
        Dat ga ik dan eens uitproberen!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          6 jaar geleden

          Dat zou het wel eens kunnen zijn! Volgende keer even met roomboter proberen (ongezouten). Aan de oven zal het niet liggen, die van ons is al zo’n 25 jaar oud 😉

          Beantwoorden
  27. Roos says:
    6 jaar geleden

    Hoi Laura, bij 1 oktober 2013 zeg je dat je altijd gezouten roomboter gebruikt. En 8&9 september 2014 gebruik je zelf altijd ongezouten boter?!
    Ik ga zo boodschappen doen, maar wat moet ik nou gaan halen?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat is dan denk ik een tikfoutje geweest. Ik gebruik altijd ongezouten roomboter!

      Beantwoorden
  28. Roos says:
    6 jaar geleden

    Daar heb ik ook voor gekozen. Ze zijn heerlijk, maar zien er helaas niet zo mooi uit als bij jou.

    Beantwoorden
  29. Syts says:
    6 jaar geleden

    Wat zijn deze koekjes lekker!!! Afgelopen weekend gemaakt en inmiddels allemaal al weer op 🙂 Deze gaan we vaker maken!

    Beantwoorden
  30. manon says:
    6 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Is het normaal dat het deeg erg kleverig blijft. Denk dat er iets niet goed gegaan is haha als ik bij jou op de plaatjes kijkt ziet het er niet naar uit dat het kleverig is.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dan is je koekdeeg waarschijnlijk niet koel genoeg geweest. Je kunt proberen om het wat langer in de koelkast te laten liggen. Als het echt té zacht blijft kun je wat bloem toevoegen. Met koude handen werken is ook het prettigst om plakken tegen te gaan.

      Beantwoorden
  31. sietia says:
    6 jaar geleden

    gemaakt, en ze zijn heerlijk!!
    Sommigen zijn wel opengegaan, en de karamel borrelde eruit…

    Beantwoorden
  32. Lian says:
    6 jaar geleden

    Ik heb ze vorige week woensdagmiddag gemaakt had nog deeg over en heb er nog overgebleven kerstchocolaatjes erin gestopt. Het basisdeeg is super lekker en goed te bewaren in een trommeltje alhoewel ze niet lang daar in hebben gezeten.
    Ik ga ze zeker nog een keertje bakken.

    Beantwoorden
  33. T&T Langenhof (Teun en Toinette ;) ) says:
    6 jaar geleden

    Overheerlijke koekjes! Ze waren in een mum van tijd verdwenen 😉 ! Klein detail, met margarine lukt het minder goed, dan blijft het deeg plakken en moet je vrij veel bloem toevoegen… Het eindresultaat is dan overigens heerlijk, verheug me er nu al op met roomboter !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Je kunt inderdaad het best bakken met roomboter, zeker bij koekjes. Dan behouden ze hun vorm beter 😉 Fijn dat ze zo goed in de smaak vielen!

      Beantwoorden
  34. Henriëtte says:
    6 jaar geleden

    Zag de koekjes vanmorgen voor het eerst, Heb ze net gebakken, wel wat uitgelopen, maar zijn wel lekker. Heb er ook een paar met meller geprobeerd, ben benieuwd hoe die smaken.

    Beantwoorden
  35. Charissa says:
    6 jaar geleden

    Hey Laura,

    Zou je eens zo’n bolletje kunnen wegen? Want dan weeg ik het gewoon af en zijn de balletje allemaal gelijk.
    Ik heb bijvoorbeeld bij de Oreo Truffels gram per balletje aangehouden. Hierdoor waren ze allemaal gelijk 🙂

    GR, Charissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dan kun je het best zelf je deeg wegen en dan delen door het aantal koekjes dat je ervan kunt maken. Dan weet je precies hoeveel gram elk balletje deeg moet zijn.

      Beantwoorden
  36. Meia says:
    6 jaar geleden

    Vrijdag heb ik deze koekjes gebakken alleen dan glutenvrij! Ze waren heerlijk.
    Heb het bloem vervangen door glutenvrij bloem ( mix van mn moeder)

    Beantwoorden
  37. Francisca says:
    5 jaar geleden

    Wat een heerlijke koekjes zeg! Mijn man heeft ze afgelopen weekend gebakken, Ik kan er niet vanaf blijven. Dank voor dit recept!

    Beantwoorden
  38. Marijke says:
    5 jaar geleden

    hey, laura
    ik heb ze net ook geprobeerd te maken maar ze waren super zacht en de caramel (rolo) liep er uit aan de onderkant. ik heb echt geen idee wat ik fout heb gedaan.
    ik vind dit echt jammer

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dan hebben de Rolo’s niet goed in het midden gezeten of je hebt het deeg niet goed ‘dicht gemaakt’. Verder de receptuur wel goed gevolgd?

      Beantwoorden
  39. Maaike says:
    5 jaar geleden

    Heerlijke koekjes! Bij mij had ik alleen wel het probleem dat het deeg er totaaaaal niet uitzag zoals op de foto! Jij hebt een stevig deeg terwijl het bij mij enorm plakkerig is. Ik kon zelf geen bolletjes maken, ik heb een beetje in mijn hand genomen dan een rollo er in geduwd en dan alles rond de rollo ‘geplakt”. Nu, de koekjes zijn heerlijk en volledig gelukt, alleen was het een hele plakkerige boel! :/

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Wat voor soort boter heb je gebruikt? Overigens kun je ook wat meer bloem toevoegen als het heel plakkerig is.

      Beantwoorden
  40. saskia says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura, afgelopen weekend deze koekjes gemaakt. Wat zijn ze heerlijk geworden. Had een feestje en ze zijn enorm in de smaak gevallen bij iedereen. Thanks. Binnenkort ga ik iets gezonds van jou site proberen. Groetjes saskia

    Beantwoorden
  41. Elsa says:
    5 jaar geleden

    Deze koekjes waren een succes! Volgende keer ga ik ze een keer proberen met Meller. Die lagen naast de Rolo. Caramel van buiten en chocolade van binnen. Ben benieuwd of dat net zo lekker is.

    Beantwoorden
  42. Lieke says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,
    ik ben benieuwd waarom je de koekjes nadat je ze gevuld hebt weer in de koelkast moet doen. Wat is daar de reden voor?
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Gr, Lieke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zo kunnen ze weer even wat steviger worden en lopen ze minder uit in de oven (waardoor de Rolo goed verpakt blijft)

      Beantwoorden
  43. Freija says:
    5 jaar geleden

    Hej Laura,
    Zou ik de chocolate chips kunnen vervangen door hagelslag? Ik maakte al eerder de overheerlijke chocolate chips oreo cookies, maar daar waren grotere stukken chocolade geen probleem. (Ik heb geen chocolate chips voorhanden dus gebruik ik gehakte chocolade).
    Groetjes
    Freija

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ja hoor, dat kan zeker 🙂

      Beantwoorden
  44. Merlijn says:
    5 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Wederom geweldig recept! Alleen ben ik zo stom geweest de koekjes te dicht bij elkaar te leggen in de oven. Haal er net een soort chocotaart scheurbrood uit. #huilen
    Gelukkig ruikt m’n huis heerlijk!

    Merlijn

    Beantwoorden
  45. Caroline says:
    4 jaar geleden

    De koekjes ruiken heerlijk, maar zijn verder totaal mislukt qua vorm. 🙁 Ondanks dat ik de juiste ingrediënten heb gebruikt was het deeg al best zacht bij het bewerken, dus heb ik de koekjes uiteindelijk nog 45 minuten laten rusten voordat ze in de oven gingen. Volledig uitgelopen en de karamel loopt uit de gebarsten koekjes. Ze smaken vast goed, maar ik wilde ze cadeau geven..dat is nu dus een no-go..Jammer!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb je wel roomboter gebruikt? En alles juist afgewogen?

      Beantwoorden
  46. CM says:
    4 jaar geleden

    Kan de hoeveelheid suiker ook verminderd worden? Zo ja, tot hoever ongeveer?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Heb ik geen ervaring mee in dit recept, maar je kunt er zeker mee experimenteren.

      Beantwoorden
  47. S says:
    4 jaar geleden

    Wat voor een soort bloem heb je hiervoor gebruikt? Tarwebloem? Wil ze straks gaan maken namelijk, kan niet wachten!

    Beantwoorden
  48. Erwin says:
    3 jaar geleden

    Hoe moet je deze koekjes bewaren? Koelkast of niet? Koelkast koud eten lijkt me niet echt lekker ook.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Koekjes hoeven nooit in de koelkast bewaard te worden, gewoon in een trommel is goed 🙂

      Beantwoorden
      • Erwin says:
        3 jaar geleden

        Dank je! Ze waren trouwens goed gelukt en leken exact op die van jouw foto’s. Heb de rest van de rolo’s ‘verstopt’ in een standaard recept brownie: ook heel lekker!

        Beantwoorden
  49. Inge says:
    2 jaar geleden

    Ik heb ze ook gemaakt en ze waren heerlijk. Ik wil ze ook proberen met chocotoff en jersey toffees. Denk je dat ook zal lukken?Liefs Inge

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Moet lukken, houd er wel rekening mee dat ze na het afkoelen weer keihard zijn. Misschien niet zo’n fijne verrassing in een koekje 😉

      Beantwoorden
  50. Pingback: Favorieten & Ontdekkingen | December 2018 - Anne over...
  51. Heidi says:
    2 jaar geleden

    Beste Laura,

    Dit recept ziet er heerlijk uit!
    Maar welke bloem gebruik je hierbij?
    Zelfrijzende of gewone bloem?
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Gewoon, als het zelfrijzend moet zijn staat dat er altijd bij.

      Beantwoorden
  52. Pingback: Favorieten & Ontdekkingen | December 2018 - Anne Ermens
  53. Pingback: Basisrecept Koekjes - Laura's Bakery
  54. Anne-Sophie says:
    11 maanden geleden

    Beste Laura,
    Ik heb een vraagje.

    Kan het ook met gewone chocolade zonder karamel?
    En is het erg als je zelfrijzende bloem gebruikt?
    Want bij het vorige koekjes recept heb ik dat namelijk gedaan en ze waren heerlijk.

    Groetjes,
    Anne-Sophie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Dan kun je misschien beter deze maken, qua bloem zou ik me echt aan het recept houden:
      – https://www.laurasbakery.nl/triple-chocolate-chip-cookies/
      – https://www.laurasbakery.nl/chocolate-chip-cookies-met-pretzels/

      Beantwoorden
  55. Floor says:
    6 maanden geleden

    Was een heerlijk recept!
    Echt een zwangerschap craving.

    Jammer dat niet gemakkelijk uitprinten zoals nieuwere recepten op website

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      6 maanden geleden

      We zijn handmatig alle oudere recepten aan het voorzien van receptkaarten en dus de printfunctie. Volgt dus nog deze, met honderden recepten is het nogal een klus 😉 . Gelukkig kan printen ook nog op andere manieren (hele pagina printen of copy-paste)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Sommigen van jullie hebben afgelopen week kunnen genieten van een weekje voorjaarsvakantie (met prachtig weer). Hoe dan ook moet iedereen morgen weer aan de bak en daarbij is een verantwoorde snack altijd welkom. Wat dacht je van deze citroen-havermout balletjes? Een fris tussendoortje bij lekkere trek.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekfunctie op de website, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#tussendoortje #verantwoordesnack #havermout⁠
  • NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154299027_277856270597371_3383444249601757296_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=XXYIO0DiYecAX96jGCj&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=2d502777732c5f6ea1bbbfa93ccd5b52&oe=6061040F' title='NIEUW! Ik kan er nooit genoeg van krijgen om baksels met speculoos te maken, dus hier heb ik er weer eentje voor jullie: speculoos cake! Het is al even geleden dat ik deze fantastische cake bakte, maar het water loopt me spontaan weer in de mond dus misschien ga ik 'm dit weekend ook wel weer bakken. Bij wie gaat deze cake ook op de bakplanning voor dit weekend? 😍⁠ ⁠ Het recept vind je vanaf vandaag op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #speculoos #cake #speculooscake #bakken'>
  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=FhvI1zkQxscAX8uCjF7&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=3dd519424738fc7ce0eb28ebb7a3cd1c&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ZoEeUxeMf9EAX-QqCaO&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=280181179e776b9486946ff921adfe00&oe=60617437' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Behind the scenes: juli 2013

Behind the scenes: juli 2013

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Speculoos cake

27 februari 2021
Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Speculoos cake

door Laura Kieft-27 februari 2021-3

Het is denk ik alweer ruim een half jaar geleden dat ik deze fantastische speculoos cake bakte, maar het water loopt me nog steeds in de mond als ik er weer aan denk. Door het...

Geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-10

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan