Appel crumble maken? Lekker! Met dit makkelijke recept heb je heel snel een heerlijke crumble met appel en kaneel op tafel staan.
Porties: 5personen
voor een ovenschaal vierkant 20 x 20 cm
Ingrediënten
Appel vulling
3flinke appels
50gramsuiker
2tlkaneel
Crumble
75gramongezouten roomboter
100grambloem
100gramsuiker
snuf zout
Benodigdheden
ovenschaal vierkant 20 x 20 cm
Instructies
Appel vulling
Schil de appels en snij deze in blokjes. Meng suiker en kaneel door de appels en stort in de ovenschaal.
Crumble maken
Ik maak kruimeldeeg graag met mijn handen. Daarvoor doe je alle ingrediënten tegelijk in een kom. Wrijf de boter tussen je vingers fijn en kneed tot een stevig, maar kruimelig deeg.
Het deeg zal uiteindelijk net niet (of net wel) een stevig samenhangend deeg vormen. Dan is het goed. Strooi het kruimeldeeg over het appelmengsel.
Appel crumble bakken
Bak de apple crumble in 30 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Afgedekt in de koelkast 3 dagen houdbaar. Invriezen heb ik nog niet eerder gedaan, maar zou in een luchtdichte verpakking ook prima moeten kunnen.