Ben je op zoek naar een fijn basisrecept voor kruimeldeeg? Die heb ik voor je! Ik ben de keuken ingedoken en heb het perfecte kruimeldeeg gemaakt. Met dit basisrecept maak je de lekkerste crumble en meer.
Wat kun je doen met een kruimeldeeg?
Ik ben dol op kruimeldeeg, je kunt het namelijk voor zoveel dingen gebruiken. Als je het kruimeldeeg los op een bakplaat bakt, krijg je heerlijk knapperige kruimels als resultaat. Die zijn heerlijk om van te snoepen, maar je kunt ze ook in verschillende recepten verwerken.
Wat dacht je van een dessert waarover je nog wat lekkere kruimels strooit? Zo voeg je heel eenvoudig een lekkere structuur toe en afhankelijk van je recept ook een extra smaak. Ik denk gelijk aan een bolletje ijs, gekaramelliseerde appeltjes en knapperige kruimels.
Maar ook aan een trifle/laagjestoetje waarin je een laag kruimels verwerkt, bijvoorbeeld dit yoghurt dessert met speculaas en mandarijn, of bij een ‘deconstructed’ dessert zoals dit lemon meringue pie dessert. Kruimeldeeg en peer zijn ook altijd een goede combi, zoals dit karamel-stoofperen dessert bijvoorbeeld. Maar gewoon bij een schaaltje yoghurt met fruit zijn de knapperige koekkruimels ook erg lekker kan ik je vertellen.
Hoi Laura,
Ziet er lekker uit. Zijn die andere crumbles (cruesli) op een foto de crumbles met een variatie recept of wat is het? Ziet er namelijk heerlijk uit!
Dat zijn variaties inderdaad! Ik deel in dit artikel al wat variatie-opties, maar zal ze later ook nog als losse recepten delen 🙂
Hoi laura, heb jij de kruimels ook al een ingevroren?
Nog niet gedaan, maar denk dat het wel kan (net als koekjes)!
Kruimels als bovenkant voor een appeltaart à la Dudok. 50% amandelmeel, dit als eerste bij de boter en l.bruine suiker (en kaneel); met een vork prakken tot een goed mengsel. Dan de 50% patentbloem erbij, met je vingers. En je hebt gelijk: mooie kruimels, en supersnel.
rabarber + aardbeien koken, suiker naar smaak erbij.
Dan in een ovenschaaltje en de crumble er over (heb die met 50% amandel gebruikt.
Dan in de oven tot de crumble mooi gekleurd is.
Even iets af laten koelen en smullen maar.
Ik zet dit morgenvroeg de gasten van ons B&B voor.
Heb dat al eens eerder gedaan en die gasten wilden graag het recept, zo lekker vonden ze het.
Beste Laura,
De smaak is goed maar bij mij komt het uit de oven alsof ik er een deegplak over heb uitgerold ipv kruimels. Ik bak van die vruchtenvlaaitjes in jouw ronde minischaaltjes met losse bodem. Maak ik de topping mss te vol? Wat doe ik verkeerd?
Het zou er op zich wel uit moeten blijven zien als kruimels. Misschien was je deeg wat te zacht? In dat geval kun je ook nog iets meer bloem toevoegen, dat zou moeten helpen.