Tropische crumble met ananas, mango en perzik

Gepost: 24 augustus 2019 Laatst bewerkt: 5 september 2024
Tropische crumble met ananas, mango en perzik

Crumbles doen het hier altijd goed, het hele jaar door. Ik pas uiteraard de smaken aan op het seizoen (nog even, dan komt de appelcrumble weer op tafel!) en voor de zomer moest deze een tropisch tintje krijgen. Resultaat: een tropische crumble met ananas, mango en perzik. En wauw, ik heb zitten smullen van al deze smaken bij elkaar. Serveer er nog een bolletje ijs bij en je hebt een perfect dessert, daar ga je heel veel mensen blij mee maken.

tropische crumble-2a

 

Crumble met tropisch fruit

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Tropische crumble

Crumble is ontzettend makkelijk om te maken en heel erg lekker. Deze tropische crumble met mango en ananas is heerlijk fris van smaak en past perfect bij de zomer.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram ananas
  • 1 mango
  • 2 perziken

Voor de crumble

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • 50 gram amandelen in stukjes gehakt

Instructies

  • Snijd het fruit in kleine blokjes, ongeveer 2 x 2 cm.
  • Maak in een kom de crumble door alle ingrediënten in een kom te doen. Wrijf met de vingers door elkaar tot een grove kruimelstructuur ontstaat.
  • Verdeel het fruit over vier ramekins (kleine schaaltjes geschikt voor de oven) en voeg een laag crumble toe.
  • Bak de tropische crumble in een oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) voor 20 minuten of tot de crumble goudbruin is van kleur.

Tips

  • Tip: Je kunt deze tropische crumble ook in een grotere ovenschaal bereiden in plaats van vier kleintjes. De baktijd blijft nagenoeg hetzelfde, zorg dat de crumble mooi goudbruin is geworden.
  • Tip: Je kunt de crumble prima van tevoren bereiden en pas vlak voordat het de oven ingaat verdelen over de schaaltjes met het fruit. Bewaar alle ingrediënten afgedekt in de koelkast tot aan bereiding.
  • Bewaren: 3-4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Naar wens opnieuw opwarmen in een oven van 180 °C voor enkele minuten.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept