Valentijn is één en al zoetigheid. Tijd dus voor een lieve hartige snack: Parmezaanse harten koekjes! Hier maak je je Valentijn zeker blij mee!
Ingrediënten
plakjes bladerdeeg
Parmezaanse kaas
Italiaanse kruiden
ei, geklutst
harten uitsteker
Instructies
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Ik haalde 6 hartjes uit één plakje, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je uitsteker. Gebruik zoveel plakjes als je nodig hebt. De restjes bladerdeeg die overblijven kun je trouwens ook prima afbakken. Misschien niet zo mooi, maar wel net zo lekker!
Leg de uitgestoken hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste eitje.
Strooi Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden over de hartjes heen.
Bak de hartjes in 10-12 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).
Bewaren
Deze hapjes kun je al heel goed van te voren maken. Op Handige Baktips lees je hoe je bladerdeeg hapjes goed kunt voorbereiden, bewaren en opwarmen.