Amandel crumble bewaren
Amandel crumble kun je heel goed voorbereiden. Het deeg kun je al voorbereiden en 1-2 dagen in de koelkast bewaren voor je het afbakt, al dan niet los of als topping van een ander recept.
Hoe lang blijft amandel crumble goed?
Heb je het kruimeldeeg los afgebakken? Dan kun je het in een luchtdichte verpakking minimaal 1 week bewaren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een glazen weckpot of voorraaddoos. Daarna kun je het beste even proeven of het nog lekker/knapperig is om te testen of het nog goed is.
Als je het hebt meegebakken met een baksel verschilt het nogal per recept hoe lang je het kunt bewaren.
Amandel crumble invriezen
Ik raad het niet aan om amandel crumble in te vriezen als je het al afgebakken hebt. Dan zal het niet meer lekker krokant zijn. Het deeg kun je mogelijk wel invriezen voor je het hebt afgebakken, al heb ik dat zelf niet getest.