Let je even niet op, komt er deze maand iedere week een recept met perziken online. Ik had het al eerder over mijn liefde voor perziken, ik gebruik en eet ze regelmatig momenteel. Zo ook voor deze crumble. De toplaag komt jullie misschien nog wel bekend voor, ik gebruikte hem namelijk ook voor de blauwe bessen crumble cake. Zo als laag over warme perziken komt hij wederom weer perfect tot zijn recht. Ik heb dan ook beide bakjes met perzik-pecan crumble die je op de foto ziet staan helemaal opgegeten. Als lunch. Gewoon omdat het kan.
Perzik-pecan crumble
Ingrediënten
- 400 gram perzikpartjes
- 40 gram ongezouten roomboter
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 50 gram bloem
- 50 gram havermout
- snuf zout
- 40 gram pecannoten (grofgehakt)
Instructies
- Verdeel de perzikpartjes over 4 ovenschaaltjes.
- De rest van de ingrediënten doe je in een kom en kneed je met de hand tot een kruimelig mengsel. Verdeel dit mengsel over de schaaltjes.
- Bak de crumbles in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
- Na het bakken laat ik ze zelf enkele minuten afkoelen voordat ik de crumble serveer. Ook heerlijk met een bolletje ijs trouwens!
Tips
- Bewaren: Het lekkerst om nog warm uit de oven te eten.
Hallo Laura, ziet er heerlijk uit en ga het ook zeker maken. Gebruik jij verse perziken en hoeveel zijn er dat dan ongeveer en kan je ook perziken gebruiken uit blikje. En ik neem dan aan goed uit laten lekken. Groet Miriam
Uit blik kan ook, gebruikte ik in dit geval ook. Ik spoel ze altijd af met water en laat ze uitlekken.
Ooo, die kleur van die perzik, echt to die for! Ziet er heel goed uit!
Hoi Laura,
Voor een groter gezelschap wil ik graag veel tegelijk maken, bijvoorbeeld een ovenplaat vol. Dan alles gewoon x4 doen? Of nog andere tips? Bedankt alvast voor het meedenken!
Een crumble is het lekkerste in een ovenschaal. Denk dat een bakplaat nogal “laag” is. Wellicht meerdere ovenschalen gebruiken.
Goeie, ik heb ook zo’n hogere 🙂