Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Lieveheersbeestjes Oreo pops

Laura Kieftdoor Laura Kieft
13 maart 2014
in Cake Pops, How To
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

lieveheersbeestje pops 1a

Deze leuke lieveheersbeestjes Oreo pops heb ik al een tijdje klaar staan voor jullie. Maar ja, ze ogen niet echt winters dus ik besloot te wachten tot het weer wat beter werd. En of dat weer beter is! Wat heerlijk zeg dat zonnetje van de afgelopen dagen. De hoogste tijd om deze leuke lieveheersbeestjes op een stokje met jullie te delen voordat die zon zich weer achter een (regen)wolk verstopt. Deze Oreo pops hebben wel wat weg van de bijen Oreo pops die ik eerder maakte. Ze passen goed bij elkaar, dus voor iedereen die de slag te pakken heeft: maak ze gewoon alletwee :).

lieveheersbeestje pops 2a

Dit heb je nodig:

  • Oreo’s
  • Cake pop stokjes
  • Rode candymelts
  • Zwarte candymelts (of pure chocola)
  • Wilton candy eyes
  • Spuitzak

Lieveheersbeestje Oreo pops

Draai eerst de Oreo koekjes los van elkaar. Met een mesje maak je een inkeping in de vulling waar het stokje in past. Plaats het cake pop stokje en smeer de weggehaalde vulling rondom het stokje zodat hij stevig vast komt te zitten. Smelt wat van de chocola waar je je Oreo’s mee gaat decoreren (bij mij was dit zwart, maar het kan dus elke kleur zijn) en spuit/schep dit op de vulling. Plaats nu het andere koekje erop en druk voorzichtig aan. Even de chocola laten stollen en je cake pop stokje zit hartstikke stevig vast tussen de twee koekjes.

Dip de Oreo’s in de gesmolten rode candymelts. Zijn je candymelts te dik? Verdun deze dan met mycryo, dit is cacaoboter in poedervorm. Laat de pops drogen voordat je verder gaat.

Smelt de zwarte candy melts (of pure chocolade) en dip de Oreo’s tot ongeveer één derde in de chocola. Plaats gelijk de candy eyes in de nog gesmolten candy melts.

Als je alle Oreo’s gedipt hebt in de zwarte candy melts, vul je een spuitzak met het restant van de zwarte candy melts. Knip een klein puntje van de zak en breng op elke Oreo pop een lijn aan om de vleugels te maken. Als laatst maak je de stippen op de vleugels van het lieveheersbeestje.

Laat de zwarte candy melts helemaal uitharden.

lieveheersbeestje pops 3a

Om je lieveheersbeestjes net even wat gezelliger te maken, schuif je een papieren rietje om het cake pop stokje heen.

Zijn ze niet schattig? Krijg gelijk zin in nog meer van dat mooie weer :D. Geniet van het zonnetje vandaag!

Liefs Laura PNG

Vorige post

Volgende post

Dr. Oetker taarten en cupcake workshops
Makkelijke banketbakkersroom die niet kan mislukken

Related Posts

chocolade havermoutkoekjes

chocolade havermoutkoekjes

door Laura Kieft
09 januari 2019
9

Ik mag graag bakken met havermout, niet omdat ik dan gezonde baksels maak, maar gewoon omdat ik het lekker vind....

Sprinkle mixen maken

Sprinkle mixen maken

door Laura Kieft
08 mei 2018
6

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat er momenteel heel veel webshops zijn waar je sprinkle mixen kunt kopen....

Zelf gekleurde schuimpjes maken

Zelf gekleurde schuimpjes maken

door Laura Kieft
14 maart 2018
17

Als ik schuimpjes heb gemaakt kan ik daar niet vanaf blijven. Naast dat ik dol ben op de mierzoete smaak,...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 10

  1. Kim says:
    6 jaar geleden

    Leuk!!

    Beantwoorden
  2. lena says:
    6 jaar geleden

    ze zien er super schattig uit! makan je ipv rode candymelts ook witte chocola met rode kleurstof gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      6 jaar geleden

      Dat kan, maar dan heb je wel speciale kleurstoffen op oliebasis nodig. Anders kun je het niet goed kleuren en krijgt de chocola een rare structuur wat niet fijn werkt.

      Beantwoorden
  3. Carla says:
    6 jaar geleden

    Heel lief!!!

    Beantwoorden
  4. Margriet says:
    4 jaar geleden

    Lees met veel plezier je recepten!

    Maar ik heb een vraagje….
    Ik wil ipv lieveheersbeestjes katjes maken. Heb al wat voorbeelden gevonden op pinterest. Ik moet er 30 maken. Heb ik dan genoeg aan 1 zak candymelts of heb ik er meer nodig?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik weet niet precies hoe je ze wilt maken, maar ik zou voor de zekerheid 2 zakken kopen.

      Beantwoorden
      • Margriet says:
        4 jaar geleden

        Dank je wel voor je reactie! Ja lijkt veel op het bijtje en lieveheersbeestje alleen dan zwart met groene oogjes van m&ms.

        Beantwoorden
  5. Pingback: roundup: 14 Oreo pops - food craft ideas
  6. Joanne says:
    4 jaar geleden

    Zijn er ook tutorials beschikbaar in de vorm van een online filmpje?
    Ik ben namelijk reuze benieuwd hoe je de lieveheersbeestjes maakt.

    Ik heb het net 2 uur lang geprobeerd en uiteindelijk alles weg moeten gooien.
    De helft van de koekjes breken bij het losdraaien of blijven niet op het stokje zitten naderhand. Ook ben ik nieuwsgierig hoe je de beestjes na het dippen het beste drogen kan (je steekt ze in een bak met …?)
    Ik ben nu erg teleurgesteld; heel jammer…

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Als er video’s bij zijn dan staan deze ook in het artikel, bij deze pops niet dus.
      Het zou kunnen dat je chocola niet dun genoeg was, dat ze daarom eraf gingen. Ik steek ze hier trouwens in een bakje met suiker.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura’s Bakery

Laura's Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

kerst galette

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Volg mij op Instagram

  • ADVENT  Keuzestress bij het kiezen van een lekkere kersttaart die je kunt maken  Snap ik met zoveel heerlijke recepten  Om je de hele zoektocht te besparen  heb ik vast een overzicht met 10 lekkere kerstrecepten voor je gemaakt  Hopelijk maakt dat het een beetje makkelijker             Nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  kersttaart  kerstrecept  christmascake
  • ADVENT  Slagroomtruffels  maar dan met witte chocolade  En gezellig kerstsprinkles uiteraard  Die zullen geweldig staan op tafel tijdens de feestdagen en iedereen zal er van smullen         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  slagroomtruffels
  • BORREL WINACTIE  Als je geen trek krijgt in een borrel door deze foto  dan weet ik het ook niet meer       Dit heerlijke borrelpakket heb ik samengesteld bij de online supermarkt  crisp nl en ik mag er nog drie van weggeven  De drie winnaars krijgen niet alleen dit smakelijke pakket t w v  50 euro  maar ook nog een waardebon van 35 euro om  crisp nl zelf uit te proberen         Meedoen  Volg  laurasbakery op Instagram en vertel waar jij het meeste trek van krijgt op deze foto      Succes allemaal   maandag 16 december maken we de winnaars bekend             hetborrelhapjesbakboek  winactie  winnen  borrelen
  • ADVENT  Als deze suikerbroodpudding met lemon curd en frambozen het enige is dat op tafel staat bij het kerstontbijt vind ik dat helemaal prima  Naast mijn kop thee dan wel       Z   lekker vind ik het  Ga jij hem ook maken         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  broodpudding  suikerbrood  kerstontbijt
  • ADVENT  De klassieke sneeuwster taart staat online  Een baksel dat al j  ren op mijn baklijst stond en ik maar nooit maakte  Waarom niet  Ik ben stiekem zelf helemaal niet zo dol op deze taart  Waarom dat vertel ik je in het artikel  En ik vertel ook gelijk wat ik eraan zou veranderen zodat ik hem wel superlekker vind         Recept staat nu online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  sneeuwster  sneeuwstertaart  kersttaart
  • ADVENT  Ja hoor  ook de hartige kerstrecepten zijn dit jaar weer van de partij  Wat dacht je van deze veel te leuke filodeeg christmas crackers  Met een vulling van kip  feta en pompoen  heerlijk          Recept staat uiteraard online  link in profiel    laurasbakery         laurasbakeryadvent  christmascrackers  filodeeg

De meest populaire artikelen

Basisrecept vanillecake
Basisrecepten

Basisrecept vanillecake

Vandaag is het tijd voor een  goed basisrecept: een lekkere vanillecake. Inmiddels staan er toch al een aantal recepten op...

door Laura Kieft
26 februari 2013
Basisrecept vanille botercrème
Basisrecepten

Basisrecept vanille botercrème

Dit overheerlijke recept voor vanille botercrème is echt een must als je regelmatig bakt! Deze botercrème smaakt niet naar boter...

door Laura Kieft
04 april 2013
No bake stroopwafel cheesecake
Taarten

No bake stroopwafel cheesecake

Soms...

door Laura Kieft
26 oktober 2019
Basisrecept Koekjes
Basisrecepten

Basisrecept Koekjes

Misschien wel mijn meest favoriete basisrecept: koekjes! Ik kan een dag vullen met het bakken (en eten!) van allerlei soorten...

door Laura Kieft
12 september 2013
Volgende Post
Makkelijke banketbakkersroom die niet kan mislukken

Makkelijke banketbakkersroom die niet kan mislukken

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Charlotte taart met aardbeien

Charlotte taart met aardbeien

10 december 2019
Gingerbreadtaart met kerstkoekjes

Kersttaarten inspiratie

10 december 2019

Witte chocolade slagroomtruffels

09 december 2019
Mijn bakboeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek

Het Laura’s Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

© 2019 | all rights reserved

Generic filters
Zoek op Categorieën
No Result
View All Result
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan

Ik bak niet alleen graag koekjes, ik verzamel ook digitale cookies.OkLees meer