Mango aardbei crumble

9 maart 2016
23

mango aardbei crumble 1a

Ik vond het afgelopen week de hoogste tijd om weer eens een crumble te maken. In de vriezer had ik doosjes fruit staan en ik besloot hiermee gewoon een kleine portie voor mijzelf te maken. Ook heel fijn: het is echt zo gemaakt. Na 30 minuten was het smullen geblazen! Ik nam een klein ovenschaaltje en vulde deze met stukjes mango en aardbei uit de vriezer, fijn kruimellaagje erover, de oven in en klaar is je mango aardbei crumble!

mango aardbei crumble 2a

Mango aardbei crumble

Deze mango aardbei crumble is ontzettend lekker én makkelijk te maken. Dit frisse toetje heb je binnen 30 minuten al op tafel staan.
Porties: 4 schaaltjes

Ingrediënten

  • 140 gram mango stukjes
  • 200 gram aardbeien
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 70 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Crumbles zijn zo heerlijk eenvoudig om te maken, echt een top dessert. Omdat mango en aardbeien van zichzelf al lekker zoet zijn, heb ik geen extra suiker aan het fruit toegevoegd. De suiker zit dus alleen in de crumble laag.
  • Meng de aardbeien en mango stukjes door elkaar en verdeel deze over de ovenschaaltjes, één grote ovenschaal kan ook. In een aparte kom doe je de boter, suiker, bloem en zout bij elkaar. Kneed dit met je handen tot een mooi kruimelig deeg, verdeel het kruimeldeeg over de schaaltjes fruit.
  • Bak de mini crumbles in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Je kunt natuurlijk ook vers fruit gebruiken, maar ik vind het heel makkelijk om fruit uit de vriezer te gebruiken voor een snelle crumble.

Bewaren

De crumble zelf blijft 4-5 dagen in een gesloten verpakking goed.

Wil je er helemaal een luxe dessert van maken? Serveer de mango aardbei crumble dan met een lekker bolletje ijs!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

14 reacties

  1. Emma schreef:

    De combinatie van aardbei en mango klinkt echt onwijs goed! En dan gewoon een crumble in je eentje, ideaal!! Deze ga ik onthouden! Wat een goed idee!

  2. Margot schreef:

    Oh heerlijk! Dat heb ik al veel te lang niet gegeten!

  3. Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens uitproberen!

  4. Joyce schreef:

    Hier zou ik mijn vriend een groot plezier mee kunnen doen. Hij is gek op crumble 😀

  5. Nicole schreef:

    Dat lijkt me heerlijk! Ik hou van crumble.

  6. Lekkerrr! Ben een beetje verliefd op die pannetjes. Ik maak wel eens havermout crumble als ontbijt, maar deze is eigenlijk net zo makkelijk! Top idee.

  7. Karin schreef:

    Wauw!!!
    Weer zo’n toetje waar ik met mijn melkallergie van kan genieten!!
    Meteen opgeslagen 🙂

    1. Miryam schreef:

      Vervang jij de boter dan met cocosolie?

  8. Sonja schreef:

    Hij staat in de oven hier! Ruikt al heerlijk!

  9. Dorien schreef:

    Kan je deze crumble ook maken met ander fruit zoals bijvoorbeeld bosvruchten?
    Ik wil het graag maken voor mijn verjaardag maar er zijn gasten allergisch voor mango…

    1. Laura schreef:

      Geen probleem, je kunt elk soort fruit gebruiken.

  10. Ann schreef:

    Vanavond gemaakt in een ovenschaaltje en twee aparte voor de kinderen. Frambozen uit de vriezer, kruimeldeegje (volgens recept plus een theelepel koekkruiden) erop en in de oven. Ondertussen wat magere kwark met een lepel jam losgeklopt. En voila: binnen een half uur echt een feesttoetje op tafel met ingredienten die je eigenlijk altijd in huis hebt!

  11. Mirjam schreef:

    Als je gebruik maakt van bevroren fruit, moet je het fruit dan eerst ontdooien voor dat je het gebruikt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee dat hoeft niet, kan gewoon gelijk zo in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *