Ik vond het afgelopen week de hoogste tijd om weer eens een crumble te maken. In de vriezer had ik doosjes fruit staan en ik besloot hiermee gewoon een kleine portie voor mijzelf te maken. Ook heel fijn: het is echt zo gemaakt. Na 30 minuten was het smullen geblazen!
Ik nam een klein ovenschaaltje en vulde deze met stukjes mango en aardbei uit de vriezer, fijn kruimellaagje erover, de oven in en klaar is je mango aardbei crumble! Wil je er helemaal een luxe dessert van maken? Serveer de mango aardbei crumble dan met een lekker bolletje ijs!
BAKTIP: Deze souffléschaaltjes (ramekins) zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.
De combinatie van aardbei en mango klinkt echt onwijs goed! En dan gewoon een crumble in je eentje, ideaal!! Deze ga ik onthouden! Wat een goed idee!
Oh heerlijk! Dat heb ik al veel te lang niet gegeten!
Dat ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens uitproberen!
Hier zou ik mijn vriend een groot plezier mee kunnen doen. Hij is gek op crumble 😀
Dat lijkt me heerlijk! Ik hou van crumble.
Lekkerrr! Ben een beetje verliefd op die pannetjes. Ik maak wel eens havermout crumble als ontbijt, maar deze is eigenlijk net zo makkelijk! Top idee.
Wauw!!!
Weer zo’n toetje waar ik met mijn melkallergie van kan genieten!!
Meteen opgeslagen 🙂
Vervang jij de boter dan met cocosolie?
Hij staat in de oven hier! Ruikt al heerlijk!
Kan je deze crumble ook maken met ander fruit zoals bijvoorbeeld bosvruchten?
Ik wil het graag maken voor mijn verjaardag maar er zijn gasten allergisch voor mango…
Geen probleem, je kunt elk soort fruit gebruiken.
Vanavond gemaakt in een ovenschaaltje en twee aparte voor de kinderen. Frambozen uit de vriezer, kruimeldeegje (volgens recept plus een theelepel koekkruiden) erop en in de oven. Ondertussen wat magere kwark met een lepel jam losgeklopt. En voila: binnen een half uur echt een feesttoetje op tafel met ingredienten die je eigenlijk altijd in huis hebt!
Als je gebruik maakt van bevroren fruit, moet je het fruit dan eerst ontdooien voor dat je het gebruikt?
Nee dat hoeft niet, kan gewoon gelijk zo in de oven.