Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

No bake stroopwafel cheesecake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 oktober 2019
in Taarten, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Soms vind ik het jammer dat ik de meeste recepten maar één keer maak, hoe leuk ik het ook vind om lekker te variëren en steeds weer nieuwe dingen te bedenken. Als je kijkt naar de foto’s van deze no bake stroopwafel cheesecake snap je deze kleine teleurstelling vast wel. Laten we eerlijk zijn, deze cheesecake wil je toch het liefst iedere week (of dag) eten? Het water loopt me nu alweer in de mond. Door de cheesecake zelf zitten stukjes stroopwafel die een beetje zachter worden door het vocht uit de taart. Maakt het nog lekkerder. En dan die laag karamel (we gebruikten dulce de leche!) bovenop, wauw. Echt, probeer deze taart.

Deze cheesecake kun je in veel stukjes snijden, want hij is ontzettend machtig. Ik zat na een klein puntje in ieder geval vol. Zou ook te maken kunnen hebben met wat andere baksels die ik al had geproefd, maar je snapt het idee. De rest van de taart ging met mijn vader mee naar het werk. Hij en zijn collega’s sneden de taart al om 7 uur in de ochtend aan en was binnen no time op. Snap ik helemaal.

Recept afdrukken

No bake stroopwafel cheesecake

Deze no bake stroopwafel cheesecake is op basis van witte chocolade en dat smaakt natuurlijk heerlijk in combinatie met karamel en stroopwafels.
Porties: 12 stuks
20 cm springvorm

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 150 gram stroopwafelkruimels of digestive koekjes
  • 80 gram ongezouten roomboter gesmolten

Voor de cheesecake

  • 300 gram witte chocolade
  • 400 gram roomkaas
  • 160 gram slagroom
  • 150 gram stroopwafel in stukjes

Voor de topping

  • 6 el dulce de leche
  • 6 mini stroopwafels

Instructies

  • Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in met een beetje boter of bakspray.
  • Maal de koek(kruimels) fijn in een keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

Voor de vulling

  • Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat even afkoelen.
  • Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg nu de gesmolten chocolade toe, mix tot de chocolade volledig is opgenomen. Spatel de stukjes stroopwafel door de vulling en giet op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.

Decoreren

  • Verdeel de dulce de leche over de no bake stroopwafel cheesecake. Halveer de mini stroopwafels en decoreer de bovenkant van de taart ermee door ze er rondom in te steken.
  • Verwijder de springvorm (en het bakpapier) en serveer.

Tips

  • Belangrijk bij witte chocolade is dat het niet te heet wordt. Anders verbrandt het en krijg je klontjes, wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in je kom.
  • Liever iets minder witte chocolade? Gebruik dan 250 gram voor een iets lichtere versie.
Bewaren

Bewaar de no bake cheesecake voor 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.

Vorige post

Volgende post

Caprese croissants
High tea menu inspiratie

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 121

  1. Tineke says:
    1 jaar geleden

    Oh…die lijkt me heerlijk! We zijn gek op wit chocola dus ik hoop ‘em binnenkort te maken.
    Gebruik je voor de roomkaas monchou of philadelphia?
    Groetjes, Tineke

    Beantwoorden
    • Alice says:
      1 jaar geleden

      Biologische ricotta kaas.

      Beantwoorden
    • Robin says:
      1 jaar geleden

      Ik heb er zelf monchou voor gebruikt, die “luchtige” bakjes van 200 gram. En lékker dat ‘ie is!

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        1 jaar geleden

        Ik heb ‘m gemaakt en gedeeld met mn collega’s…. was heerlijk!
        Heb idd 250 ml slagroom erin gekiept en ‘slechts’ 2/3 van de witte chocola om het vette van de extra room te compenseren.
        Het recept heb ik inmiddels moeten delen met mn collega’s 🙂

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Kan allebei Tineke! 🙂

      Beantwoorden
      • Tineke says:
        1 jaar geleden

        Dank je wel Laura!

        Beantwoorden
  2. Daniëlle says:
    1 jaar geleden

    Dit ziet er zo lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Nabila says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura, er staat 160 gram slagroom. Ik koop altijd de slagroombeker van 250 ml. Moet ik deze dan op de weegschaal zetten en 160 gram ervan gebruiken?

    Ik hoor graag van je..

    Beantwoorden
    • Evelien says:
      1 jaar geleden

      Kun je niet een schaaltje op je weegschaal zetten en daar de slagroom dan in gieten tot je 160 gram hebt?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Dat kan inderdaad! Excuus voor de eerdere verwarring, ik heb even de overige comments van iedereen in deze discussie verwijderd om nog meer verwarring te voorkomen 😀

        Beantwoorden
      • Joyce says:
        9 maanden geleden

        Volgende keer maak ik hem met meer slagroom. Hier viel hij nu niet in de smaak.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klopt, kan gewoon afgewogen worden op de weegschaal.

      Beantwoorden
  4. Lisanne says:
    1 jaar geleden

    Staat in de koeling, kan niet wachten tot vanavond😬 bedankt voor dit lekkere recept!

    Beantwoorden
  5. Nicole says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura, hmm lekker recept! Kun je koekkruimels (digestive of de stroopwafelskruimels) ook ergens al gekruimeld kopen? Heb geen keukenmachine en vind dat toch altijd wel een vervelend werkje:)
    Groetjes Nicole

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Niet dat ik weet helaas!

      Beantwoorden
      • brigitte says:
        1 jaar geleden

        Bij een stroopwafelkraampje op de markt hebben ze vaak stroopwafelkruimels te koop in een zakje

        Beantwoorden
    • Belinda says:
      1 jaar geleden

      Meestal bij die kraampjes waar ze verse stroopwafels verkopen, verkopen ze ook kruimels.

      Beantwoorden
      • Nicole says:
        1 jaar geleden

        Oh ja zal eens gaan kijken! Bedankt.

        Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Dat zijn alsnog wel grovere stukken stroopwafelkoek, dus dan moet je alsnog met de keukenmachine aan de slag.

        Beantwoorden
    • Yvonne says:
      1 jaar geleden

      je kunt de koelkruimels of koekjes ook in een stevig zakje doen en met deegroller plat maken. in het verleden deed ik er nog eens een theedoek over en gebuikte ik een stamper

      Beantwoorden
    • diny says:
      1 jaar geleden

      gewoon in een stevige plastic zak doen ,op de grond leggen en er op gaan dansen! gaat heel goed.

      Beantwoorden
    • Jamie van der Meer says:
      1 jaar geleden

      Wat ook heel makkelijk is om de koeken in een diepvries zak te doen en er dan met een deegroller op te slaan. gaat heel snel!

      Beantwoorden
    • Janne V. says:
      1 jaar geleden

      Doe de digestive koekjes in een zip-lock bag/zak (bijv. van Ikea) en rol ze fijn met een deegroller…werkt prima.

      Beantwoorden
    • Rita says:
      5 maanden geleden

      Koek in een broodzak doen en dan verkruimelen met een deegroller of fles. Goed te doen hoor.

      Beantwoorden
    • S says:
      3 maanden geleden

      Op de markt bij de stroopwafelkraam kun je vaak zakjes kruimels kopen!

      Beantwoorden
  6. Lindaj says:
    1 jaar geleden

    Hoi,
    Ik ben de taart aan het maken maar als ik de bodem maak met de stroopwafels word het zo vet, is veel te veel boter. Heb de bodem al 2x gemaakt maar geen verandering. Ik heb het er wel uit laten lopen maar er komt ook een randje/laagje boter op de bodem in de vorm te liggen. Die heb ik nu weggedept met keukenpapier maar ik vroeg me af of jij daar zelf ook last van had. 😘

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee hier had ik geen last van! Maar als ik het goed begrijp heb je volledige stroopwafels gebruikt? En niet stroopwafelkruimels (daar zit geen stroop op en zijn bv. op de markt bij een stroopwafelkraam te vinden)?

      Beantwoorden
      • Leslie says:
        1 jaar geleden

        Oeps had ik dus ook en hetzelfde probleem…verkeerd begrepen en nu maar extra stroopwafels gebruikt. Hopelijk is de smaak niet minder 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ik hoop dat het alsnog gelukt is!

          Beantwoorden
      • Michelle says:
        1 jaar geleden

        Hoi,
        Goed dat ik dit eerst lees, want je moet dus stroopwafelkruimels gebruiken en geen echte stroopwafels met stroop erin. Ik vroeg me dat al af of dat wel werkt met die taaie stroopwafels verkruimelen. Ga ik kruimels kopen bij de supermarkt.

        Beantwoorden
    • Maria says:
      5 maanden geleden

      Had ook heel veel boter maar wat extra digistive bij gedaan had gewoon koek op de bodem geen stroopwafel .wel daarna in verwerkt

      Beantwoorden
    • Noa says:
      3 maanden geleden

      Hahaha jaa vreselijk hè! Ik heb de taart gisteren ook gemaakt. Veel te veel boter, beetje weg laten lopen, toen weer te weinig voor de bodem. Ik heb nog een beetje bijgemaakt… Beslagkom ging stuk van het kapot slaan van de stroopwafels. Ik had geen stroopwafels moeten gebruiken, maar echt koekjeskruimels…

      Beantwoorden
  7. Lindaj says:
    1 jaar geleden

    Ja klopt, ik heb grote stroopwafels verkruimeld met een keukenmachine

    Beantwoorden
    • Michelle says:
      1 jaar geleden

      Hoi, moet je de dulche du leche er warm overheen gieten net voor serveren of afgekoeld?? Ik heb het namelijk nog nooit gemaakt.. het hoeft toch alleen maar 3 uur lang zachtjes te koken? Groetjes

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Het kan er beter niet heet overheen!

        Beantwoorden
  8. Willy says:
    1 jaar geleden

    Ik heb de 250 ml Slagroom gebruikt , want ik had een grotere springvorm. Ging prima en hij werd met gejuich opgegeten. Smaakte heerlijk, zoals al je recepten😃. Dank je Laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha goed om te horen! Soms komt het met bakken dus helemaal niet zo nauw 😉

      Beantwoorden
  9. Margo Kleinjan says:
    1 jaar geleden

    Hij was mjammie 😉

    Beantwoorden
  10. Elly says:
    1 jaar geleden

    Wordt er helemaal geen suiker gebruikt? Maakt de witte chocolade hem zoet genoeg?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klopt!

      Beantwoorden
  11. Steffie says:
    1 jaar geleden

    Kun je ook filedelfia gebruiken als roomkaas? Ik woon namelijk in Spanje en vind geen queso de crema

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Als je Philadelphia bedoelt, dan ja!

      Beantwoorden
  12. Maryvonne says:
    1 jaar geleden

    Op je foto lijkt het alsof de Dulce de Leche eroverheen gegoten is, maar mijn Dulce de Leche is meer een pasta geworden. Hoe krijg ik het nu vloeibaar? Minder lang koken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Je kunt het au bain-marie verwarmen of eventueel nog wat melk/slagroom toevoegen. Dulce de leche is nooit vloeibaar, het is een karamelpasta.

      Beantwoorden
      • Maryvonne says:
        1 jaar geleden

        Hoe heb jij het dan zo mooi op je taart gekregen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ik verwarm het een klein beetje en dan is het makkelijk te smeren 🙂

          Beantwoorden
          • Maryvonne says:
            1 jaar geleden

            Bedankt voor je antwoord! Ik ga het weer een keer proberen!

  13. Riny says:
    1 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt, en hij is heerlijk

    Beantwoorden
  14. LB says:
    1 jaar geleden

    Deze heb ik een keer voor een verjaardag gemaakt! Super lekkere taart en ziet er uit als een feestje!

    Beantwoorden
  15. Jildoi says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Zou ik de roomkaas kunnen vervangen door ricotta?
    Of een mix van ricotta en roomkaas..
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat zou je zelf het beste kunnen proberen, waarschijnlijk wel maar het zal een ander effect geven.

      Beantwoorden
  16. Melissa says:
    1 jaar geleden

    Hoi, zijn er geen gelatineblaadjes nodig om te voorkomen dat de taart inzakt?

    Groetjes Melissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee 🙂

      Beantwoorden
  17. Patricia says:
    1 jaar geleden

    Hai!

    Waar ik vaak tegenaan loop bij het doorspatelen van de chocolade met bv roomkaas (bij botercrème heb ik dit namelijk niet) is, dat ik stukjes chocolade erin krijg. Een paar stukjes is niet erg, maar er zijn grenzen ;). Ben ik dan te voorzichtig met de chocolade en moet ik gewoon alle chocolade er in één keer bijgooien?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zijn het stukjes chocolade of is het wellicht gaan schiften? Dan was het temperatuurverschil waarschijnlijk te groot.

      Beantwoorden
      • Patricia says:
        1 jaar geleden

        Nee, het zijn echt stukjes chocolade.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Misschien was je roomkaasmengsel dan alsnog te koud, waardoor de witte chocolade te snel stolde bij het in aanraking komen van elkaar.

          Beantwoorden
  18. Els says:
    1 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept!
    Gemaakt voor mijn verjaardag en het was echt een succes.
    Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zo leuk! Thanks voor je berichtje 🙂

      Beantwoorden
  19. Cyrille says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura, weet jij misschien waar de dulce de leche kunt kopen? Groetjes Cyrille.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In sommige speciaalzaken hebben ze dat, maar het is ook zo gemakkelijk zelf te maken.

      Beantwoorden
  20. Sofie says:
    1 jaar geleden

    Zou je hier ook mini taartjes van kunnen maken en dan in een siliconen cupcakevorm? ik heb namelijk geen springvorm van 20 cm.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, hoewel ik nog nooit cheesecake heb gebakken in een siliconen vorm.

      Beantwoorden
  21. Jolanda says:
    1 jaar geleden

    Gemaakt hij was echt heerlijk die ga ik zeker vaker maken. En misschien met iets anders als stroopwafel bastogne koek of stukjes fudge

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oeh met bastogne lijkt het me inderdaad ook heerlijk.

      Beantwoorden
    • Vivian de Schepper says:
      9 maanden geleden

      Moet de taart eerst opstijven in de koelkast voordat je de karamelsaus er overheen doet of kan dat gelijk?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        9 maanden geleden

        Eerst op laten stijven.

        Beantwoorden
  22. Jamie van der Meer says:
    1 jaar geleden

    Heeeerlijke taart! Heb hem tot twee keer toe gemaakt en iedereen op mijn werk was er lovend over. Ik heb aan 3 mensen het recept gegeven dus dit is een blijvertje!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Super leuk!

      Beantwoorden
  23. Juul says:
    1 jaar geleden

    Is het mogelijk om de roomkaas te vervangen door kwark om de taart iets minder machtig te maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Waarschijnlijk kan dat wel, maar dan zul je wel gelatine toe moeten voegen voor stevigheid.

      Beantwoorden
  24. Ellen says:
    1 jaar geleden

    Hi,
    Gister avond de taart gemaakt. En heeft dus 24 uur in de koelkast gestaan.
    Hij zakt flink in bij het aansnijden. Lijkt net vla…
    hoe zou dit kunnen?
    Ik heb alle hoeveelheden aangehouden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ohnee wat super rot! Ik heb geen idee hoe dat kan als je de hoeveelheden hebt aangehouden. Je hebt de slagroom wel voldoende opgeklopt en geen enkel inrgediënt weggelaten?

      Beantwoorden
  25. Jolanda says:
    1 jaar geleden

    Deze goddelijke taart weer gemaakt met roomkaas en witte chocola eigenlijk alles van de Aldi. Iedereen vond hem geweldig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Heel leuk om te lezen 😀

      Beantwoorden
  26. Gwendolin says:
    1 jaar geleden

    Voor de derde keer deze taart gemaakt!
    Ik vervang de helft vd roomkaas (philadelphia gebruik ik) door magere kwark. Hij wordt super vast. Geen gelatine nodig.
    We vonden de stroopwafelstukjes in de taart zo zacht worden. Ik heb nu de gesmolten witte chocola eerst bij de stukjes gemengd, die even laten staan. Dan pas door slagroom/kwark/philadelphia geroerd. Werkt fantastisch! Stroopwafelstukjes hard en taai gebleven. Oja, en ook 2x zoveel slagroom/kwark/philadelphia, omdat de koekjesbodem zo dik is… en dan zo’n kleine diameter, hoge taart gemaakt. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Wat slim! Dus je hebt de stukjes stroopwafel omhuld met wat witte chocolade? Klinkt heerlijk.

      Beantwoorden
  27. Jorieke says:
    1 jaar geleden

    Ik ga er vanuit dat je de dulce de leche niet helemaal opgebruikt. Kun je deze nog bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Geopend blijft het een week goed, in de koelkast.

      Beantwoorden
  28. Elize says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,

    Ik wil deze dolgraag maken voor de 2e verjaardag van mijn zoontje. Hij is dol op stroopwafel. Alleen ik ben allergisch voor chocola. Hbe je een alternatief voor de witte chocolade?
    Groeten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In dat geval wordt het recept wel echt even anders. Je moet nl. gelatine toevoegen voor de stevigheid (daar zorgt de witte chocolade voor), ik denk dat 5 blaadjes van 1,5 gram per stuk genoeg moeten zijn. En ongeveer 200 gram suiker. Succes!

      Beantwoorden
  29. Chantal says:
    1 jaar geleden

    Er zitten hier nu buiten 7 kinderen heel stil buiten de stroopwafel Cheesecake te eten (ik herhaal: 7 kinderen die stil zijn: een uniek moment!)…… : een groter compliment kun je niet krijgen. Oftewel: een supertaart!
    Het is wel een bom… als je klein stukje eet, heb je 3 dagen geen trek meer… maar he… we zitten toch in quarantaine, dus no problem! haha!
    dankjewel weer!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Hahaha geweldig dit berichtje. En ja, dat effect heeft een cheesecake wel vaker.. Scheelt weer met avondeten vanavond 😉

      Beantwoorden
  30. Riri says:
    1 jaar geleden

    Hallo, alvast bedankt voor dit heerlijk recept. Ik had een vraag over de textuur, omdat die no-bake is en geen gelatine bevat stijft het goed op of blijft het toch crémig?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dit kun je denk ik het beste zien op de foto’s. Door de witte chocolade stijft de taart op, maar het wordt natuurlijk niet hetzelfde als bij gelatine.

      Beantwoorden
  31. Rineke says:
    12 maanden geleden

    Mijn witte chocolade wilde niet goed smelten (reepjes vd Lidl). Doe dit normaal in de magnetron. Had wat achter gehouden om te koelen. Die laatste aubain Marie gedaan en wat van de brokjes vd rest erdoor. Niet helemaal zoet dus, maar ik hoop dat de karamel dit compenseert. Verder zag ik tot mijn schrik dat hij 8 uur moet opstijven, dat kon niet, want ik ben vandaag jarig. Dus gauw 2 blaadjes gelatine geweld en bij de chocolade gedaan…ben heel benieuwd. De zanddeegtaart met banketbakkersroom framboos en perzik is wel klaar

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Oei! Gelatine moet in principe ook 24 uur opstijven voor maximaal effect. Ik hoop dat het allemaal goed is gekomen en hele fijne verjaardag!

      Beantwoorden
      • Rineke says:
        12 maanden geleden

        Dankjewel. Hij was inderdaad niet stijf genoeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij was ook minder zoet, maar zoet genoeg, omdat niet alle chocolade erin zat. Afijn we vonden m heerlijk.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          12 maanden geleden

          Gelukkig maar!

          Beantwoorden
  32. Gerda says:
    11 maanden geleden

    Kan ik de caramelsaus en stroopwafels koekjes vandaag al er op zetten (decoreren) en 1 dag zo in de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      11 maanden geleden

      Ja hoor dat kan, de koekjes kunnen wel wat zachter worden.

      Beantwoorden
    • JanneV. says:
      11 maanden geleden

      Ik heb de mijne 3 dagen in de koelkast bewaard en het was nog net zo lekker de 3e dag als de eerste… bodem stevig en de cheesecake ook nog stijf. :-)) JanneV.

      Beantwoorden
  33. Karin says:
    11 maanden geleden

    Hey hoi kan ik ook smeerkaas gebruiken van Philadelphia ??
    En wat betreft de room , is toch gewoon een bakje room , maakt niet uit welke merk ?? En kan ik ook 200gr witte chocolade gebruiken want ik heb namelijk enkel deze hoeveelheid in huis 🙂🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Smeerkaas kun je absoluut niet gebruiken voor deze taart, je hebt roomkaas nodig. Het merk maakt in principe niet uit, dus Philadelphia is prima. Ook voor de slagroom maakt het merk niet echt. Je hebt wel de volle hoeveelheid chocolade nodig, anders wordt de taart niet stevig genoeg.

      Beantwoorden
  34. Karima says:
    11 maanden geleden

    Hoi , bedankt voor je reactie .
    Ik heb gewoon Philadelphia originaliteit gebruikt . Dus dat is in principe roomkaas .heb ook wel 300gr witte chocolade gebruikt . En slagroom met 40% vetgehalte . Maar ik dek dat ik de reden weet waarom de Cheesecake niet zo hoog is en wel vrij laag . Ik heb een springvorm gebruikt van 24-26cm en heb daarna gezien in je recept dat jij een springvorm van 20 hebt gebruikt . Zou het daaraan liggen ?? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Ah dat klinkt inderdaad als de oorzaak ja, haha 😀

      Beantwoorden
  35. Margriet says:
    10 maanden geleden

    Inmiddels twee keer gemaakt. De smaak is heerlijk! Volgens ons buurmeisje zelfs verrukkelijk; ) maar ik krijg de bovenkant maar niet zo mooi, zelfs niet met je tip om het warm te maken en een beetje melk toe te voegen. Er blijven soort klontjes in zitten. Heb je nog een goede tip?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Wat vervelend! In principe zou het au bain-marie verwarmen altijd moeten helpen.

      Beantwoorden
  36. Veronique says:
    10 maanden geleden

    Hoi, zou ik mascarpone kunnen gebruiken ipv roomkaas en moet ik dan nog iets wijzigen aan het recept? Ik hoor het graag.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dat lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden
  37. Geeske says:
    10 maanden geleden

    Kan ik in plaats van dulce de leche ook jouw karamelsaus gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Die is aan de dunne kant.

      Beantwoorden
  38. Kirsten says:
    9 maanden geleden

    Een groot succes!

    Ik heb de dulce de leche nadat hij afgekoeld was au bain Marie verwarmd zodat hij makkelijker over de taart heen ging.

    Dank voor je recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Super! 😀 en thanks voor je leuke berichtje!

      Beantwoorden
  39. Jessica Lacor says:
    8 maanden geleden

    Ik had Lotuskoekjes als bodem gebruikt, viel erg in de smaak!

    Beantwoorden
  40. Ezra says:
    8 maanden geleden

    Dag Laura,

    Kan je in plaats van volle platte kaas ook mascarpone gebruiken?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ja hoor, dat lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden
  41. Nadia says:
    5 maanden geleden

    Hoi,
    Gebruik je 6 (!) blikjes gecondenseerde melk (voor de dulce de leche) voor deze cheesecake? Lijkt me heel veel, of zie ik dat verkeerd? 🙂

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Jessica Lacor says:
      5 maanden geleden

      6 el = 6 eetlepels 😊

      Beantwoorden
      • Nadia says:
        5 maanden geleden

        Oeps! Verkeerd gelezen. Dankjewel!

        Beantwoorden
  42. Iris says:
    3 maanden geleden

    Hoi,

    Ik ben lactose intolerant dus mag geen witte chocolade (wel heel pure) en geen roomkaas.. (slagroom en boter tegenwoordig makkelijk te vervangen door vegan producten) normaal zou ik zo’n recept dan moeten skippen maar deze ziet er zó lekker uit dat ik hoop dat jij een goed alternatief hebt voor deze dingen? 🤞

    Groetjes, Iris

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 maanden geleden

      Ter vervanging van roomkaas kun je een lactosevrije variant vinden in de supermarkt en de witte chocolade kun je vervangen door gelatine (daardoor stijft de taart ook op) en suiker om de taart te zoeten!

      Beantwoorden
      • Iris says:
        3 maanden geleden

        Super! Ga het zo proberen dan. Bedankt 🙂

        Beantwoorden
      • Sanne says:
        2 maanden geleden

        Kan ik de slagroom ook weglaten en in de plaats daarvan gelatine er aan toe voegen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 maanden geleden

          Nee, de slagroom maakt het luchtig en minder massief. Door de witte chocolade stijft het op, die kun je dus weglaten en er ipv gelatine aan toevoegen, maar dan moet je wel weer suiker toevoegen voor de juiste zoete smaak.

          Beantwoorden
  43. Tara says:
    2 maanden geleden

    Taart staat klaar in de koelkast! Super leuk recept en het beslag was in ieder geval al héérlijk. Morgen ga ik de caramel eroverheen doen en de kleine stroopwafels. Ik zit te denken om zelf caramel saus te maken, of kan ik ook lonka fudge smelten? (Heb ik nog in huis) toevallig ervaring mee? Liefs!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Volgens mij moet dat ook prima kunnen.

      Beantwoorden
  44. Marlex says:
    1 maand geleden

    Kun je deze taart eventueel ook invriezen? En doe je dit dan met of zonder de dulce leche?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat heb ik nog niet getest!

      Beantwoorden
  45. Jessica says:
    3 weken geleden

    Hi Laura, ik zou deze cheesecake graag met bakvorm 20×30 cm maken, zodat je er kleine vierkante stukjes eruit kan snijden.
    Kan ik dezelfde hoeveelheden aanhouden?
    Alvast bedankt voor je reactie

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Dat kun je hier berekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten
  • FIJNE PAASDAGEN ALLEMAAL! Ik ben benieuwd welke paasrecepten jullie gaan maken van de site! Ik overweeg nog een portie lemon meringue pie fudge 😍.⁠
⁠
Verder heb ik heel veel zin in een uitgebreid ontbijt, mijn favo maaltijd van de dag (zeker met dit soort dagen). Uiteraard zullen er de nodige paaseitjes sneuvelen, en mevrouw Lot verwacht ook lekkere snoepjes gok ik. Gelukkig heb ik er daar genoeg van in huis 😋🐰⁠
⁠
#fijnepaasdagen #happyeaster @lotjehetkonijn

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Tompouce soesjes

High tea menu inspiratie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-3

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan