
Soms vind ik het jammer dat ik de meeste recepten maar één keer maak, hoe leuk ik het ook vind om lekker te variëren en steeds weer nieuwe dingen te bedenken. Als je kijkt naar de foto’s van deze no bake stroopwafel cheesecake snap je deze kleine teleurstelling vast wel. Laten we eerlijk zijn, deze cheesecake wil je toch het liefst iedere week (of dag) eten? Het water loopt me nu alweer in de mond. Door de cheesecake zelf zitten stukjes stroopwafel die een beetje zachter worden door het vocht uit de taart. Maakt het nog lekkerder. En dan die laag karamel (we gebruikten dulce de leche!) bovenop, wauw. Echt, probeer deze taart.
Deze cheesecake kun je in veel stukjes snijden, want hij is ontzettend machtig. Ik zat na een klein puntje in ieder geval vol. Zou ook te maken kunnen hebben met wat andere baksels die ik al had geproefd, maar je snapt het idee. De rest van de taart ging met mijn vader mee naar het werk. Hij en zijn collega’s sneden de taart al om 7 uur in de ochtend aan en was binnen no time op. Snap ik helemaal.


No bake stroopwafel cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem
- 150 gram stroopwafelkruimels of digestive koekjes
- 80 gram ongezouten roomboter gesmolten
Voor de cheesecake
- 300 gram witte chocolade
- 400 gram roomkaas
- 160 gram slagroom
- 150 gram stroopwafel in stukjes
Voor de topping
- 6 el dulce de leche
- 6 mini stroopwafels
Instructies
- Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in met een beetje boter of bakspray.
- Maal de koek(kruimels) fijn in een keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
Voor de vulling
- Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat even afkoelen.
- Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en mix tot een glad mengsel.
- Voeg nu de gesmolten chocolade toe, mix tot de chocolade volledig is opgenomen. Spatel de stukjes stroopwafel door de vulling en giet op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Decoreren
- Verdeel de dulce de leche over de no bake stroopwafel cheesecake. Halveer de mini stroopwafels en decoreer de bovenkant van de taart ermee door ze er rondom in te steken.
- Verwijder de springvorm (en het bakpapier) en serveer.
Tips
- Belangrijk bij witte chocolade is dat het niet te heet wordt. Anders verbrandt het en krijg je klontjes, wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in je kom.
- Liever iets minder witte chocolade? Gebruik dan 250 gram voor een iets lichtere versie.
Bewaar de no bake cheesecake voor 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.

Oh…die lijkt me heerlijk! We zijn gek op wit chocola dus ik hoop ‘em binnenkort te maken.
Gebruik je voor de roomkaas monchou of philadelphia?
Groetjes, Tineke
Biologische ricotta kaas.
Ik heb er zelf monchou voor gebruikt, die “luchtige” bakjes van 200 gram. En lékker dat ‘ie is!
Ik heb ‘m gemaakt en gedeeld met mn collega’s…. was heerlijk!
Heb idd 250 ml slagroom erin gekiept en ‘slechts’ 2/3 van de witte chocola om het vette van de extra room te compenseren.
Het recept heb ik inmiddels moeten delen met mn collega’s 🙂
Kan allebei Tineke! 🙂
Dank je wel Laura!
Dit ziet er zo lekker uit!
Hi Laura, er staat 160 gram slagroom. Ik koop altijd de slagroombeker van 250 ml. Moet ik deze dan op de weegschaal zetten en 160 gram ervan gebruiken?
Ik hoor graag van je..
Kun je niet een schaaltje op je weegschaal zetten en daar de slagroom dan in gieten tot je 160 gram hebt?
Dat kan inderdaad! Excuus voor de eerdere verwarring, ik heb even de overige comments van iedereen in deze discussie verwijderd om nog meer verwarring te voorkomen 😀
Volgende keer maak ik hem met meer slagroom. Hier viel hij nu niet in de smaak.
Klopt, kan gewoon afgewogen worden op de weegschaal.
Staat in de koeling, kan niet wachten tot vanavond😬 bedankt voor dit lekkere recept!
Hallo Laura, hmm lekker recept! Kun je koekkruimels (digestive of de stroopwafelskruimels) ook ergens al gekruimeld kopen? Heb geen keukenmachine en vind dat toch altijd wel een vervelend werkje:)
Groetjes Nicole
Niet dat ik weet helaas!
Bij een stroopwafelkraampje op de markt hebben ze vaak stroopwafelkruimels te koop in een zakje
Meestal bij die kraampjes waar ze verse stroopwafels verkopen, verkopen ze ook kruimels.
Oh ja zal eens gaan kijken! Bedankt.
Dat zijn alsnog wel grovere stukken stroopwafelkoek, dus dan moet je alsnog met de keukenmachine aan de slag.
je kunt de koelkruimels of koekjes ook in een stevig zakje doen en met deegroller plat maken. in het verleden deed ik er nog eens een theedoek over en gebuikte ik een stamper
gewoon in een stevige plastic zak doen ,op de grond leggen en er op gaan dansen! gaat heel goed.
Wat ook heel makkelijk is om de koeken in een diepvries zak te doen en er dan met een deegroller op te slaan. gaat heel snel!
Doe de digestive koekjes in een zip-lock bag/zak (bijv. van Ikea) en rol ze fijn met een deegroller…werkt prima.
Koek in een broodzak doen en dan verkruimelen met een deegroller of fles. Goed te doen hoor.
Op de markt bij de stroopwafelkraam kun je vaak zakjes kruimels kopen!
Hoi,
Ik ben de taart aan het maken maar als ik de bodem maak met de stroopwafels word het zo vet, is veel te veel boter. Heb de bodem al 2x gemaakt maar geen verandering. Ik heb het er wel uit laten lopen maar er komt ook een randje/laagje boter op de bodem in de vorm te liggen. Die heb ik nu weggedept met keukenpapier maar ik vroeg me af of jij daar zelf ook last van had. 😘
Nee hier had ik geen last van! Maar als ik het goed begrijp heb je volledige stroopwafels gebruikt? En niet stroopwafelkruimels (daar zit geen stroop op en zijn bv. op de markt bij een stroopwafelkraam te vinden)?
Oeps had ik dus ook en hetzelfde probleem…verkeerd begrepen en nu maar extra stroopwafels gebruikt. Hopelijk is de smaak niet minder 😉
Ik hoop dat het alsnog gelukt is!
Hoi,
Goed dat ik dit eerst lees, want je moet dus stroopwafelkruimels gebruiken en geen echte stroopwafels met stroop erin. Ik vroeg me dat al af of dat wel werkt met die taaie stroopwafels verkruimelen. Ga ik kruimels kopen bij de supermarkt.
Had ook heel veel boter maar wat extra digistive bij gedaan had gewoon koek op de bodem geen stroopwafel .wel daarna in verwerkt
Hahaha jaa vreselijk hè! Ik heb de taart gisteren ook gemaakt. Veel te veel boter, beetje weg laten lopen, toen weer te weinig voor de bodem. Ik heb nog een beetje bijgemaakt… Beslagkom ging stuk van het kapot slaan van de stroopwafels. Ik had geen stroopwafels moeten gebruiken, maar echt koekjeskruimels…
Ja klopt, ik heb grote stroopwafels verkruimeld met een keukenmachine
Hoi, moet je de dulche du leche er warm overheen gieten net voor serveren of afgekoeld?? Ik heb het namelijk nog nooit gemaakt.. het hoeft toch alleen maar 3 uur lang zachtjes te koken? Groetjes
Het kan er beter niet heet overheen!
Ik heb de 250 ml Slagroom gebruikt , want ik had een grotere springvorm. Ging prima en hij werd met gejuich opgegeten. Smaakte heerlijk, zoals al je recepten😃. Dank je Laura
Haha goed om te horen! Soms komt het met bakken dus helemaal niet zo nauw 😉
Hij was mjammie 😉
Wordt er helemaal geen suiker gebruikt? Maakt de witte chocolade hem zoet genoeg?
Klopt!
Kun je ook filedelfia gebruiken als roomkaas? Ik woon namelijk in Spanje en vind geen queso de crema
Als je Philadelphia bedoelt, dan ja!
Op je foto lijkt het alsof de Dulce de Leche eroverheen gegoten is, maar mijn Dulce de Leche is meer een pasta geworden. Hoe krijg ik het nu vloeibaar? Minder lang koken?
Je kunt het au bain-marie verwarmen of eventueel nog wat melk/slagroom toevoegen. Dulce de leche is nooit vloeibaar, het is een karamelpasta.
Hoe heb jij het dan zo mooi op je taart gekregen?
Ik verwarm het een klein beetje en dan is het makkelijk te smeren 🙂
Bedankt voor je antwoord! Ik ga het weer een keer proberen!
Ik heb hem gemaakt, en hij is heerlijk
Deze heb ik een keer voor een verjaardag gemaakt! Super lekkere taart en ziet er uit als een feestje!
Hoi Laura,
Zou ik de roomkaas kunnen vervangen door ricotta?
Of een mix van ricotta en roomkaas..
Groetjes
Dat zou je zelf het beste kunnen proberen, waarschijnlijk wel maar het zal een ander effect geven.
Hoi, zijn er geen gelatineblaadjes nodig om te voorkomen dat de taart inzakt?
Groetjes Melissa
Nee 🙂
Hai!
Waar ik vaak tegenaan loop bij het doorspatelen van de chocolade met bv roomkaas (bij botercrème heb ik dit namelijk niet) is, dat ik stukjes chocolade erin krijg. Een paar stukjes is niet erg, maar er zijn grenzen ;). Ben ik dan te voorzichtig met de chocolade en moet ik gewoon alle chocolade er in één keer bijgooien?
Zijn het stukjes chocolade of is het wellicht gaan schiften? Dan was het temperatuurverschil waarschijnlijk te groot.
Nee, het zijn echt stukjes chocolade.
Misschien was je roomkaasmengsel dan alsnog te koud, waardoor de witte chocolade te snel stolde bij het in aanraking komen van elkaar.
Wat een heerlijk recept!
Gemaakt voor mijn verjaardag en het was echt een succes.
Dank je wel!
Zo leuk! Thanks voor je berichtje 🙂
Hi Laura, weet jij misschien waar de dulce de leche kunt kopen? Groetjes Cyrille.
In sommige speciaalzaken hebben ze dat, maar het is ook zo gemakkelijk zelf te maken.
Zou je hier ook mini taartjes van kunnen maken en dan in een siliconen cupcakevorm? ik heb namelijk geen springvorm van 20 cm.
Ja hoor, hoewel ik nog nooit cheesecake heb gebakken in een siliconen vorm.
Gemaakt hij was echt heerlijk die ga ik zeker vaker maken. En misschien met iets anders als stroopwafel bastogne koek of stukjes fudge
Oeh met bastogne lijkt het me inderdaad ook heerlijk.
Moet de taart eerst opstijven in de koelkast voordat je de karamelsaus er overheen doet of kan dat gelijk?
Eerst op laten stijven.
Heeeerlijke taart! Heb hem tot twee keer toe gemaakt en iedereen op mijn werk was er lovend over. Ik heb aan 3 mensen het recept gegeven dus dit is een blijvertje!
Super leuk!
Is het mogelijk om de roomkaas te vervangen door kwark om de taart iets minder machtig te maken?
Waarschijnlijk kan dat wel, maar dan zul je wel gelatine toe moeten voegen voor stevigheid.
Hi,
Gister avond de taart gemaakt. En heeft dus 24 uur in de koelkast gestaan.
Hij zakt flink in bij het aansnijden. Lijkt net vla…
hoe zou dit kunnen?
Ik heb alle hoeveelheden aangehouden.
Ohnee wat super rot! Ik heb geen idee hoe dat kan als je de hoeveelheden hebt aangehouden. Je hebt de slagroom wel voldoende opgeklopt en geen enkel inrgediënt weggelaten?
Deze goddelijke taart weer gemaakt met roomkaas en witte chocola eigenlijk alles van de Aldi. Iedereen vond hem geweldig.
Heel leuk om te lezen 😀
Voor de derde keer deze taart gemaakt!
Ik vervang de helft vd roomkaas (philadelphia gebruik ik) door magere kwark. Hij wordt super vast. Geen gelatine nodig.
We vonden de stroopwafelstukjes in de taart zo zacht worden. Ik heb nu de gesmolten witte chocola eerst bij de stukjes gemengd, die even laten staan. Dan pas door slagroom/kwark/philadelphia geroerd. Werkt fantastisch! Stroopwafelstukjes hard en taai gebleven. Oja, en ook 2x zoveel slagroom/kwark/philadelphia, omdat de koekjesbodem zo dik is… en dan zo’n kleine diameter, hoge taart gemaakt. Heerlijk!
Wat slim! Dus je hebt de stukjes stroopwafel omhuld met wat witte chocolade? Klinkt heerlijk.
Ik ga er vanuit dat je de dulce de leche niet helemaal opgebruikt. Kun je deze nog bewaren?
Geopend blijft het een week goed, in de koelkast.
Beste Laura,
Ik wil deze dolgraag maken voor de 2e verjaardag van mijn zoontje. Hij is dol op stroopwafel. Alleen ik ben allergisch voor chocola. Hbe je een alternatief voor de witte chocolade?
Groeten
In dat geval wordt het recept wel echt even anders. Je moet nl. gelatine toevoegen voor de stevigheid (daar zorgt de witte chocolade voor), ik denk dat 5 blaadjes van 1,5 gram per stuk genoeg moeten zijn. En ongeveer 200 gram suiker. Succes!
Er zitten hier nu buiten 7 kinderen heel stil buiten de stroopwafel Cheesecake te eten (ik herhaal: 7 kinderen die stil zijn: een uniek moment!)…… : een groter compliment kun je niet krijgen. Oftewel: een supertaart!
Het is wel een bom… als je klein stukje eet, heb je 3 dagen geen trek meer… maar he… we zitten toch in quarantaine, dus no problem! haha!
dankjewel weer!
Hahaha geweldig dit berichtje. En ja, dat effect heeft een cheesecake wel vaker.. Scheelt weer met avondeten vanavond 😉
Hallo, alvast bedankt voor dit heerlijk recept. Ik had een vraag over de textuur, omdat die no-bake is en geen gelatine bevat stijft het goed op of blijft het toch crémig?
Dit kun je denk ik het beste zien op de foto’s. Door de witte chocolade stijft de taart op, maar het wordt natuurlijk niet hetzelfde als bij gelatine.
Mijn witte chocolade wilde niet goed smelten (reepjes vd Lidl). Doe dit normaal in de magnetron. Had wat achter gehouden om te koelen. Die laatste aubain Marie gedaan en wat van de brokjes vd rest erdoor. Niet helemaal zoet dus, maar ik hoop dat de karamel dit compenseert. Verder zag ik tot mijn schrik dat hij 8 uur moet opstijven, dat kon niet, want ik ben vandaag jarig. Dus gauw 2 blaadjes gelatine geweld en bij de chocolade gedaan…ben heel benieuwd. De zanddeegtaart met banketbakkersroom framboos en perzik is wel klaar
Oei! Gelatine moet in principe ook 24 uur opstijven voor maximaal effect. Ik hoop dat het allemaal goed is gekomen en hele fijne verjaardag!
Dankjewel. Hij was inderdaad niet stijf genoeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij was ook minder zoet, maar zoet genoeg, omdat niet alle chocolade erin zat. Afijn we vonden m heerlijk.
Gelukkig maar!
Kan ik de caramelsaus en stroopwafels koekjes vandaag al er op zetten (decoreren) en 1 dag zo in de koelkast bewaren?
Ja hoor dat kan, de koekjes kunnen wel wat zachter worden.
Ik heb de mijne 3 dagen in de koelkast bewaard en het was nog net zo lekker de 3e dag als de eerste… bodem stevig en de cheesecake ook nog stijf. :-)) JanneV.
Hey hoi kan ik ook smeerkaas gebruiken van Philadelphia ??
En wat betreft de room , is toch gewoon een bakje room , maakt niet uit welke merk ?? En kan ik ook 200gr witte chocolade gebruiken want ik heb namelijk enkel deze hoeveelheid in huis 🙂🙂
Smeerkaas kun je absoluut niet gebruiken voor deze taart, je hebt roomkaas nodig. Het merk maakt in principe niet uit, dus Philadelphia is prima. Ook voor de slagroom maakt het merk niet echt. Je hebt wel de volle hoeveelheid chocolade nodig, anders wordt de taart niet stevig genoeg.
Hoi , bedankt voor je reactie .
Ik heb gewoon Philadelphia originaliteit gebruikt . Dus dat is in principe roomkaas .heb ook wel 300gr witte chocolade gebruikt . En slagroom met 40% vetgehalte . Maar ik dek dat ik de reden weet waarom de Cheesecake niet zo hoog is en wel vrij laag . Ik heb een springvorm gebruikt van 24-26cm en heb daarna gezien in je recept dat jij een springvorm van 20 hebt gebruikt . Zou het daaraan liggen ?? Groetjes
Ah dat klinkt inderdaad als de oorzaak ja, haha 😀
Inmiddels twee keer gemaakt. De smaak is heerlijk! Volgens ons buurmeisje zelfs verrukkelijk; ) maar ik krijg de bovenkant maar niet zo mooi, zelfs niet met je tip om het warm te maken en een beetje melk toe te voegen. Er blijven soort klontjes in zitten. Heb je nog een goede tip?
Wat vervelend! In principe zou het au bain-marie verwarmen altijd moeten helpen.
Hoi, zou ik mascarpone kunnen gebruiken ipv roomkaas en moet ik dan nog iets wijzigen aan het recept? Ik hoor het graag.
Dat lijkt me geen probleem.
Kan ik in plaats van dulce de leche ook jouw karamelsaus gebruiken?
Die is aan de dunne kant.
Een groot succes!
Ik heb de dulce de leche nadat hij afgekoeld was au bain Marie verwarmd zodat hij makkelijker over de taart heen ging.
Dank voor je recept!
Super! 😀 en thanks voor je leuke berichtje!
Ik had Lotuskoekjes als bodem gebruikt, viel erg in de smaak!
Dag Laura,
Kan je in plaats van volle platte kaas ook mascarpone gebruiken?
Groetjes
Ja hoor, dat lijkt me geen probleem.
Hoi,
Gebruik je 6 (!) blikjes gecondenseerde melk (voor de dulce de leche) voor deze cheesecake? Lijkt me heel veel, of zie ik dat verkeerd? 🙂
Groetjes!
6 el = 6 eetlepels 😊
Oeps! Verkeerd gelezen. Dankjewel!
Hoi,
Ik ben lactose intolerant dus mag geen witte chocolade (wel heel pure) en geen roomkaas.. (slagroom en boter tegenwoordig makkelijk te vervangen door vegan producten) normaal zou ik zo’n recept dan moeten skippen maar deze ziet er zó lekker uit dat ik hoop dat jij een goed alternatief hebt voor deze dingen? 🤞
Groetjes, Iris
Ter vervanging van roomkaas kun je een lactosevrije variant vinden in de supermarkt en de witte chocolade kun je vervangen door gelatine (daardoor stijft de taart ook op) en suiker om de taart te zoeten!
Super! Ga het zo proberen dan. Bedankt 🙂
Kan ik de slagroom ook weglaten en in de plaats daarvan gelatine er aan toe voegen?
Nee, de slagroom maakt het luchtig en minder massief. Door de witte chocolade stijft het op, die kun je dus weglaten en er ipv gelatine aan toevoegen, maar dan moet je wel weer suiker toevoegen voor de juiste zoete smaak.
Taart staat klaar in de koelkast! Super leuk recept en het beslag was in ieder geval al héérlijk. Morgen ga ik de caramel eroverheen doen en de kleine stroopwafels. Ik zit te denken om zelf caramel saus te maken, of kan ik ook lonka fudge smelten? (Heb ik nog in huis) toevallig ervaring mee? Liefs!
Volgens mij moet dat ook prima kunnen.
Kun je deze taart eventueel ook invriezen? En doe je dit dan met of zonder de dulce leche?
Dat heb ik nog niet getest!
Hi Laura, ik zou deze cheesecake graag met bakvorm 20×30 cm maken, zodat je er kleine vierkante stukjes eruit kan snijden.
Kan ik dezelfde hoeveelheden aanhouden?
Alvast bedankt voor je reactie
Dat kun je hier berekenen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/