Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

No bake stroopwafel cheesecake

Laura Kieftdoor Laura Kieft
26 oktober 2019
in Taarten, Zoete recepten, Zonder oven
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Soms vind ik het jammer dat ik de meeste recepten maar één keer maak, hoe leuk ik het ook vind om lekker te variëren en steeds weer nieuwe dingen te bedenken. Als je kijkt naar de foto’s van deze no bake stroopwafel cheesecake snap je deze kleine teleurstelling vast wel. Laten we eerlijk zijn, deze cheesecake wil je toch het liefst iedere week (of dag) eten? Het water loopt me nu alweer in de mond. Door de cheesecake zelf zitten stukjes stroopwafel die een beetje zachter worden door het vocht uit de taart. Maakt het nog lekkerder. En dan die laag karamel (we gebruikten dulce de leche!) bovenop, wauw. Echt, probeer deze taart.

Deze cheesecake kun je in veel stukjes snijden, want hij is ontzettend machtig. Ik zat na een klein puntje in ieder geval vol. Zou ook te maken kunnen hebben met wat andere baksels die ik al had geproefd, maar je snapt het idee. De rest van de taart ging met mijn vader mee naar het werk. Hij en zijn collega’s sneden de taart al om 7 uur in de ochtend aan en was binnen no time op. Snap ik helemaal.

Recept afdrukken

No bake stroopwafel cheesecake

Deze no bake stroopwafel cheesecake is op basis van witte chocolade en dat smaakt natuurlijk heerlijk in combinatie met karamel en stroopwafels.
Porties: 12 stuks
20 cm springvorm

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 150 gram stroopwafelkruimels of digestive koekjes
  • 80 gram ongezouten roomboter gesmolten

Voor de cheesecake

  • 300 gram witte chocolade
  • 400 gram roomkaas
  • 160 gram slagroom
  • 150 gram stroopwafel in stukjes

Voor de topping

  • 6 el dulce de leche
  • 6 mini stroopwafels

Instructies

  • Bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier. Om te zorgen dat het bakpapier aan de randen blijft plakken, vet je de vorm eerst even in met een beetje boter of bakspray.
  • Maal de koek(kruimels) fijn in een keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

Voor de vulling

  • Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat even afkoelen.
  • Klop de roomkaas romig. In een andere kom klop je de slagroom stevig. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en mix tot een glad mengsel.
  • Voeg nu de gesmolten chocolade toe, mix tot de chocolade volledig is opgenomen. Spatel de stukjes stroopwafel door de vulling en giet op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.

Decoreren

  • Verdeel de dulce de leche over de no bake stroopwafel cheesecake. Halveer de mini stroopwafels en decoreer de bovenkant van de taart ermee door ze er rondom in te steken.
  • Verwijder de springvorm (en het bakpapier) en serveer.

Tips

  • Belangrijk bij witte chocolade is dat het niet te heet wordt. Anders verbrandt het en krijg je klontjes, wees dus geduldig bij het smelten en blijf roeren in je kom.
  • Liever iets minder witte chocolade? Gebruik dan 250 gram voor een iets lichtere versie.
Bewaren

Bewaar de no bake cheesecake voor 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.

Vorige post

Volgende post

Caprese croissants
High tea menu inspiratie

Related Posts

Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft
16 januari 2021
18

Mijn...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft
13 januari 2021
16

Het...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft
10 januari 2021
27

Zoals...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 113

  1. Tineke says:
    1 jaar geleden

    Oh…die lijkt me heerlijk! We zijn gek op wit chocola dus ik hoop ‘em binnenkort te maken.
    Gebruik je voor de roomkaas monchou of philadelphia?
    Groetjes, Tineke

    Beantwoorden
    • Alice says:
      1 jaar geleden

      Biologische ricotta kaas.

      Beantwoorden
    • Robin says:
      1 jaar geleden

      Ik heb er zelf monchou voor gebruikt, die “luchtige” bakjes van 200 gram. En lékker dat ‘ie is!

      Beantwoorden
      • Marieke says:
        1 jaar geleden

        Ik heb ‘m gemaakt en gedeeld met mn collega’s…. was heerlijk!
        Heb idd 250 ml slagroom erin gekiept en ‘slechts’ 2/3 van de witte chocola om het vette van de extra room te compenseren.
        Het recept heb ik inmiddels moeten delen met mn collega’s 🙂

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Kan allebei Tineke! 🙂

      Beantwoorden
      • Tineke says:
        1 jaar geleden

        Dank je wel Laura!

        Beantwoorden
  2. Daniëlle says:
    1 jaar geleden

    Dit ziet er zo lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Nabila says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura, er staat 160 gram slagroom. Ik koop altijd de slagroombeker van 250 ml. Moet ik deze dan op de weegschaal zetten en 160 gram ervan gebruiken?

    Ik hoor graag van je..

    Beantwoorden
    • Evelien says:
      1 jaar geleden

      Kun je niet een schaaltje op je weegschaal zetten en daar de slagroom dan in gieten tot je 160 gram hebt?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Dat kan inderdaad! Excuus voor de eerdere verwarring, ik heb even de overige comments van iedereen in deze discussie verwijderd om nog meer verwarring te voorkomen 😀

        Beantwoorden
      • Joyce says:
        7 maanden geleden

        Volgende keer maak ik hem met meer slagroom. Hier viel hij nu niet in de smaak.

        Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klopt, kan gewoon afgewogen worden op de weegschaal.

      Beantwoorden
  4. Lisanne says:
    1 jaar geleden

    Staat in de koeling, kan niet wachten tot vanavond😬 bedankt voor dit lekkere recept!

    Beantwoorden
  5. Nicole says:
    1 jaar geleden

    Hallo Laura, hmm lekker recept! Kun je koekkruimels (digestive of de stroopwafelskruimels) ook ergens al gekruimeld kopen? Heb geen keukenmachine en vind dat toch altijd wel een vervelend werkje:)
    Groetjes Nicole

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Niet dat ik weet helaas!

      Beantwoorden
      • brigitte says:
        1 jaar geleden

        Bij een stroopwafelkraampje op de markt hebben ze vaak stroopwafelkruimels te koop in een zakje

        Beantwoorden
    • Belinda says:
      1 jaar geleden

      Meestal bij die kraampjes waar ze verse stroopwafels verkopen, verkopen ze ook kruimels.

      Beantwoorden
      • Nicole says:
        1 jaar geleden

        Oh ja zal eens gaan kijken! Bedankt.

        Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Dat zijn alsnog wel grovere stukken stroopwafelkoek, dus dan moet je alsnog met de keukenmachine aan de slag.

        Beantwoorden
    • Yvonne says:
      1 jaar geleden

      je kunt de koelkruimels of koekjes ook in een stevig zakje doen en met deegroller plat maken. in het verleden deed ik er nog eens een theedoek over en gebuikte ik een stamper

      Beantwoorden
    • diny says:
      1 jaar geleden

      gewoon in een stevige plastic zak doen ,op de grond leggen en er op gaan dansen! gaat heel goed.

      Beantwoorden
    • Jamie van der Meer says:
      1 jaar geleden

      Wat ook heel makkelijk is om de koeken in een diepvries zak te doen en er dan met een deegroller op te slaan. gaat heel snel!

      Beantwoorden
    • Janne V. says:
      12 maanden geleden

      Doe de digestive koekjes in een zip-lock bag/zak (bijv. van Ikea) en rol ze fijn met een deegroller…werkt prima.

      Beantwoorden
    • Rita says:
      2 maanden geleden

      Koek in een broodzak doen en dan verkruimelen met een deegroller of fles. Goed te doen hoor.

      Beantwoorden
    • S says:
      1 week geleden

      Op de markt bij de stroopwafelkraam kun je vaak zakjes kruimels kopen!

      Beantwoorden
  6. Lindaj says:
    1 jaar geleden

    Hoi,
    Ik ben de taart aan het maken maar als ik de bodem maak met de stroopwafels word het zo vet, is veel te veel boter. Heb de bodem al 2x gemaakt maar geen verandering. Ik heb het er wel uit laten lopen maar er komt ook een randje/laagje boter op de bodem in de vorm te liggen. Die heb ik nu weggedept met keukenpapier maar ik vroeg me af of jij daar zelf ook last van had. 😘

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee hier had ik geen last van! Maar als ik het goed begrijp heb je volledige stroopwafels gebruikt? En niet stroopwafelkruimels (daar zit geen stroop op en zijn bv. op de markt bij een stroopwafelkraam te vinden)?

      Beantwoorden
      • Leslie says:
        1 jaar geleden

        Oeps had ik dus ook en hetzelfde probleem…verkeerd begrepen en nu maar extra stroopwafels gebruikt. Hopelijk is de smaak niet minder 😉

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ik hoop dat het alsnog gelukt is!

          Beantwoorden
      • Michelle says:
        1 jaar geleden

        Hoi,
        Goed dat ik dit eerst lees, want je moet dus stroopwafelkruimels gebruiken en geen echte stroopwafels met stroop erin. Ik vroeg me dat al af of dat wel werkt met die taaie stroopwafels verkruimelen. Ga ik kruimels kopen bij de supermarkt.

        Beantwoorden
    • Maria says:
      2 maanden geleden

      Had ook heel veel boter maar wat extra digistive bij gedaan had gewoon koek op de bodem geen stroopwafel .wel daarna in verwerkt

      Beantwoorden
    • Noa says:
      2 weken geleden

      Hahaha jaa vreselijk hè! Ik heb de taart gisteren ook gemaakt. Veel te veel boter, beetje weg laten lopen, toen weer te weinig voor de bodem. Ik heb nog een beetje bijgemaakt… Beslagkom ging stuk van het kapot slaan van de stroopwafels. Ik had geen stroopwafels moeten gebruiken, maar echt koekjeskruimels…

      Beantwoorden
  7. Lindaj says:
    1 jaar geleden

    Ja klopt, ik heb grote stroopwafels verkruimeld met een keukenmachine

    Beantwoorden
    • Michelle says:
      1 jaar geleden

      Hoi, moet je de dulche du leche er warm overheen gieten net voor serveren of afgekoeld?? Ik heb het namelijk nog nooit gemaakt.. het hoeft toch alleen maar 3 uur lang zachtjes te koken? Groetjes

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Het kan er beter niet heet overheen!

        Beantwoorden
  8. Willy says:
    1 jaar geleden

    Ik heb de 250 ml Slagroom gebruikt , want ik had een grotere springvorm. Ging prima en hij werd met gejuich opgegeten. Smaakte heerlijk, zoals al je recepten😃. Dank je Laura

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha goed om te horen! Soms komt het met bakken dus helemaal niet zo nauw 😉

      Beantwoorden
  9. Margo Kleinjan says:
    1 jaar geleden

    Hij was mjammie 😉

    Beantwoorden
  10. Elly says:
    1 jaar geleden

    Wordt er helemaal geen suiker gebruikt? Maakt de witte chocolade hem zoet genoeg?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klopt!

      Beantwoorden
  11. Steffie says:
    1 jaar geleden

    Kun je ook filedelfia gebruiken als roomkaas? Ik woon namelijk in Spanje en vind geen queso de crema

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Als je Philadelphia bedoelt, dan ja!

      Beantwoorden
  12. Maryvonne says:
    1 jaar geleden

    Op je foto lijkt het alsof de Dulce de Leche eroverheen gegoten is, maar mijn Dulce de Leche is meer een pasta geworden. Hoe krijg ik het nu vloeibaar? Minder lang koken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Je kunt het au bain-marie verwarmen of eventueel nog wat melk/slagroom toevoegen. Dulce de leche is nooit vloeibaar, het is een karamelpasta.

      Beantwoorden
      • Maryvonne says:
        1 jaar geleden

        Hoe heb jij het dan zo mooi op je taart gekregen?

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Ik verwarm het een klein beetje en dan is het makkelijk te smeren 🙂

          Beantwoorden
          • Maryvonne says:
            1 jaar geleden

            Bedankt voor je antwoord! Ik ga het weer een keer proberen!

  13. Riny says:
    1 jaar geleden

    Ik heb hem gemaakt, en hij is heerlijk

    Beantwoorden
  14. LB says:
    1 jaar geleden

    Deze heb ik een keer voor een verjaardag gemaakt! Super lekkere taart en ziet er uit als een feestje!

    Beantwoorden
  15. Jildoi says:
    1 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Zou ik de roomkaas kunnen vervangen door ricotta?
    Of een mix van ricotta en roomkaas..
    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat zou je zelf het beste kunnen proberen, waarschijnlijk wel maar het zal een ander effect geven.

      Beantwoorden
  16. Melissa says:
    1 jaar geleden

    Hoi, zijn er geen gelatineblaadjes nodig om te voorkomen dat de taart inzakt?

    Groetjes Melissa

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Nee 🙂

      Beantwoorden
  17. Patricia says:
    1 jaar geleden

    Hai!

    Waar ik vaak tegenaan loop bij het doorspatelen van de chocolade met bv roomkaas (bij botercrème heb ik dit namelijk niet) is, dat ik stukjes chocolade erin krijg. Een paar stukjes is niet erg, maar er zijn grenzen ;). Ben ik dan te voorzichtig met de chocolade en moet ik gewoon alle chocolade er in één keer bijgooien?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zijn het stukjes chocolade of is het wellicht gaan schiften? Dan was het temperatuurverschil waarschijnlijk te groot.

      Beantwoorden
      • Patricia says:
        1 jaar geleden

        Nee, het zijn echt stukjes chocolade.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Misschien was je roomkaasmengsel dan alsnog te koud, waardoor de witte chocolade te snel stolde bij het in aanraking komen van elkaar.

          Beantwoorden
  18. Els says:
    1 jaar geleden

    Wat een heerlijk recept!
    Gemaakt voor mijn verjaardag en het was echt een succes.
    Dank je wel!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Zo leuk! Thanks voor je berichtje 🙂

      Beantwoorden
  19. Cyrille says:
    1 jaar geleden

    Hi Laura, weet jij misschien waar de dulce de leche kunt kopen? Groetjes Cyrille.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      In sommige speciaalzaken hebben ze dat, maar het is ook zo gemakkelijk zelf te maken.

      Beantwoorden
  20. Sofie says:
    1 jaar geleden

    Zou je hier ook mini taartjes van kunnen maken en dan in een siliconen cupcakevorm? ik heb namelijk geen springvorm van 20 cm.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Ja hoor, hoewel ik nog nooit cheesecake heb gebakken in een siliconen vorm.

      Beantwoorden
  21. Jolanda says:
    1 jaar geleden

    Gemaakt hij was echt heerlijk die ga ik zeker vaker maken. En misschien met iets anders als stroopwafel bastogne koek of stukjes fudge

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oeh met bastogne lijkt het me inderdaad ook heerlijk.

      Beantwoorden
    • Vivian de Schepper says:
      6 maanden geleden

      Moet de taart eerst opstijven in de koelkast voordat je de karamelsaus er overheen doet of kan dat gelijk?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        6 maanden geleden

        Eerst op laten stijven.

        Beantwoorden
  22. Jamie van der Meer says:
    1 jaar geleden

    Heeeerlijke taart! Heb hem tot twee keer toe gemaakt en iedereen op mijn werk was er lovend over. Ik heb aan 3 mensen het recept gegeven dus dit is een blijvertje!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Super leuk!

      Beantwoorden
  23. Juul says:
    1 jaar geleden

    Is het mogelijk om de roomkaas te vervangen door kwark om de taart iets minder machtig te maken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Waarschijnlijk kan dat wel, maar dan zul je wel gelatine toe moeten voegen voor stevigheid.

      Beantwoorden
  24. Ellen says:
    12 maanden geleden

    Hi,
    Gister avond de taart gemaakt. En heeft dus 24 uur in de koelkast gestaan.
    Hij zakt flink in bij het aansnijden. Lijkt net vla…
    hoe zou dit kunnen?
    Ik heb alle hoeveelheden aangehouden.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Ohnee wat super rot! Ik heb geen idee hoe dat kan als je de hoeveelheden hebt aangehouden. Je hebt de slagroom wel voldoende opgeklopt en geen enkel inrgediënt weggelaten?

      Beantwoorden
  25. Jolanda says:
    12 maanden geleden

    Deze goddelijke taart weer gemaakt met roomkaas en witte chocola eigenlijk alles van de Aldi. Iedereen vond hem geweldig.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Heel leuk om te lezen 😀

      Beantwoorden
  26. Gwendolin says:
    12 maanden geleden

    Voor de derde keer deze taart gemaakt!
    Ik vervang de helft vd roomkaas (philadelphia gebruik ik) door magere kwark. Hij wordt super vast. Geen gelatine nodig.
    We vonden de stroopwafelstukjes in de taart zo zacht worden. Ik heb nu de gesmolten witte chocola eerst bij de stukjes gemengd, die even laten staan. Dan pas door slagroom/kwark/philadelphia geroerd. Werkt fantastisch! Stroopwafelstukjes hard en taai gebleven. Oja, en ook 2x zoveel slagroom/kwark/philadelphia, omdat de koekjesbodem zo dik is… en dan zo’n kleine diameter, hoge taart gemaakt. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      12 maanden geleden

      Wat slim! Dus je hebt de stukjes stroopwafel omhuld met wat witte chocolade? Klinkt heerlijk.

      Beantwoorden
  27. Jorieke says:
    11 maanden geleden

    Ik ga er vanuit dat je de dulce de leche niet helemaal opgebruikt. Kun je deze nog bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      11 maanden geleden

      Geopend blijft het een week goed, in de koelkast.

      Beantwoorden
  28. Elize says:
    10 maanden geleden

    Beste Laura,

    Ik wil deze dolgraag maken voor de 2e verjaardag van mijn zoontje. Hij is dol op stroopwafel. Alleen ik ben allergisch voor chocola. Hbe je een alternatief voor de witte chocolade?
    Groeten

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      In dat geval wordt het recept wel echt even anders. Je moet nl. gelatine toevoegen voor de stevigheid (daar zorgt de witte chocolade voor), ik denk dat 5 blaadjes van 1,5 gram per stuk genoeg moeten zijn. En ongeveer 200 gram suiker. Succes!

      Beantwoorden
  29. Chantal says:
    10 maanden geleden

    Er zitten hier nu buiten 7 kinderen heel stil buiten de stroopwafel Cheesecake te eten (ik herhaal: 7 kinderen die stil zijn: een uniek moment!)…… : een groter compliment kun je niet krijgen. Oftewel: een supertaart!
    Het is wel een bom… als je klein stukje eet, heb je 3 dagen geen trek meer… maar he… we zitten toch in quarantaine, dus no problem! haha!
    dankjewel weer!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Hahaha geweldig dit berichtje. En ja, dat effect heeft een cheesecake wel vaker.. Scheelt weer met avondeten vanavond 😉

      Beantwoorden
  30. Riri says:
    10 maanden geleden

    Hallo, alvast bedankt voor dit heerlijk recept. Ik had een vraag over de textuur, omdat die no-bake is en geen gelatine bevat stijft het goed op of blijft het toch crémig?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      10 maanden geleden

      Dit kun je denk ik het beste zien op de foto’s. Door de witte chocolade stijft de taart op, maar het wordt natuurlijk niet hetzelfde als bij gelatine.

      Beantwoorden
  31. Rineke says:
    9 maanden geleden

    Mijn witte chocolade wilde niet goed smelten (reepjes vd Lidl). Doe dit normaal in de magnetron. Had wat achter gehouden om te koelen. Die laatste aubain Marie gedaan en wat van de brokjes vd rest erdoor. Niet helemaal zoet dus, maar ik hoop dat de karamel dit compenseert. Verder zag ik tot mijn schrik dat hij 8 uur moet opstijven, dat kon niet, want ik ben vandaag jarig. Dus gauw 2 blaadjes gelatine geweld en bij de chocolade gedaan…ben heel benieuwd. De zanddeegtaart met banketbakkersroom framboos en perzik is wel klaar

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      9 maanden geleden

      Oei! Gelatine moet in principe ook 24 uur opstijven voor maximaal effect. Ik hoop dat het allemaal goed is gekomen en hele fijne verjaardag!

      Beantwoorden
      • Rineke says:
        9 maanden geleden

        Dankjewel. Hij was inderdaad niet stijf genoeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Hij was ook minder zoet, maar zoet genoeg, omdat niet alle chocolade erin zat. Afijn we vonden m heerlijk.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Gelukkig maar!

          Beantwoorden
  32. Gerda says:
    8 maanden geleden

    Kan ik de caramelsaus en stroopwafels koekjes vandaag al er op zetten (decoreren) en 1 dag zo in de koelkast bewaren?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      8 maanden geleden

      Ja hoor dat kan, de koekjes kunnen wel wat zachter worden.

      Beantwoorden
    • JanneV. says:
      8 maanden geleden

      Ik heb de mijne 3 dagen in de koelkast bewaard en het was nog net zo lekker de 3e dag als de eerste… bodem stevig en de cheesecake ook nog stijf. :-)) JanneV.

      Beantwoorden
  33. Karin says:
    8 maanden geleden

    Hey hoi kan ik ook smeerkaas gebruiken van Philadelphia ??
    En wat betreft de room , is toch gewoon een bakje room , maakt niet uit welke merk ?? En kan ik ook 200gr witte chocolade gebruiken want ik heb namelijk enkel deze hoeveelheid in huis 🙂🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Smeerkaas kun je absoluut niet gebruiken voor deze taart, je hebt roomkaas nodig. Het merk maakt in principe niet uit, dus Philadelphia is prima. Ook voor de slagroom maakt het merk niet echt. Je hebt wel de volle hoeveelheid chocolade nodig, anders wordt de taart niet stevig genoeg.

      Beantwoorden
  34. Karima says:
    8 maanden geleden

    Hoi , bedankt voor je reactie .
    Ik heb gewoon Philadelphia originaliteit gebruikt . Dus dat is in principe roomkaas .heb ook wel 300gr witte chocolade gebruikt . En slagroom met 40% vetgehalte . Maar ik dek dat ik de reden weet waarom de Cheesecake niet zo hoog is en wel vrij laag . Ik heb een springvorm gebruikt van 24-26cm en heb daarna gezien in je recept dat jij een springvorm van 20 hebt gebruikt . Zou het daaraan liggen ?? Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Ah dat klinkt inderdaad als de oorzaak ja, haha 😀

      Beantwoorden
  35. Margriet says:
    7 maanden geleden

    Inmiddels twee keer gemaakt. De smaak is heerlijk! Volgens ons buurmeisje zelfs verrukkelijk; ) maar ik krijg de bovenkant maar niet zo mooi, zelfs niet met je tip om het warm te maken en een beetje melk toe te voegen. Er blijven soort klontjes in zitten. Heb je nog een goede tip?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Wat vervelend! In principe zou het au bain-marie verwarmen altijd moeten helpen.

      Beantwoorden
  36. Veronique says:
    7 maanden geleden

    Hoi, zou ik mascarpone kunnen gebruiken ipv roomkaas en moet ik dan nog iets wijzigen aan het recept? Ik hoor het graag.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Dat lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden
  37. Geeske says:
    7 maanden geleden

    Kan ik in plaats van dulce de leche ook jouw karamelsaus gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Die is aan de dunne kant.

      Beantwoorden
  38. Kirsten says:
    7 maanden geleden

    Een groot succes!

    Ik heb de dulce de leche nadat hij afgekoeld was au bain Marie verwarmd zodat hij makkelijker over de taart heen ging.

    Dank voor je recept!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      7 maanden geleden

      Super! 😀 en thanks voor je leuke berichtje!

      Beantwoorden
  39. Jessica Lacor says:
    5 maanden geleden

    Ik had Lotuskoekjes als bodem gebruikt, viel erg in de smaak!

    Beantwoorden
  40. Ezra says:
    5 maanden geleden

    Dag Laura,

    Kan je in plaats van volle platte kaas ook mascarpone gebruiken?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      5 maanden geleden

      Ja hoor, dat lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden
  41. Nadia says:
    3 maanden geleden

    Hoi,
    Gebruik je 6 (!) blikjes gecondenseerde melk (voor de dulce de leche) voor deze cheesecake? Lijkt me heel veel, of zie ik dat verkeerd? 🙂

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Jessica Lacor says:
      3 maanden geleden

      6 el = 6 eetlepels 😊

      Beantwoorden
      • Nadia says:
        3 maanden geleden

        Oeps! Verkeerd gelezen. Dankjewel!

        Beantwoorden
  42. Iris says:
    3 weken geleden

    Hoi,

    Ik ben lactose intolerant dus mag geen witte chocolade (wel heel pure) en geen roomkaas.. (slagroom en boter tegenwoordig makkelijk te vervangen door vegan producten) normaal zou ik zo’n recept dan moeten skippen maar deze ziet er zó lekker uit dat ik hoop dat jij een goed alternatief hebt voor deze dingen? 🤞

    Groetjes, Iris

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      3 weken geleden

      Ter vervanging van roomkaas kun je een lactosevrije variant vinden in de supermarkt en de witte chocolade kun je vervangen door gelatine (daardoor stijft de taart ook op) en suiker om de taart te zoeten!

      Beantwoorden
      • Iris says:
        2 weken geleden

        Super! Ga het zo proberen dan. Bedankt 🙂

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • BAKTIP! Appel-kaneelcake met een lekkere laag fudge er bovenop. Je maakt de fudgelaag ontzettend snel en makkelijk, doordat je er kant-en-klare fudge voor gebruikt! Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door dulce de leche, ook erg lekker 😉.⁠
⁠
Het recept staat al even online en is te vinden via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#fudge #cake #appelkaneelcake #baktip #bakken
  • NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/139832269_281229826684238_2033910250201291457_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=vFpjRSILrG4AX9-NXsg&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=593fde43280c8b5657176f0b4c555266&oe=602DD90B' title='NIEUW! Vandaag staat het recept voor dit klassieke wit brood online op Laura's Bakery. Daar werd namelijk ontzettend vaak naar gevraagd! Heb jij nog meer verzoekjes op het gebied van brood? Laat ze maar horen in de comments 👇🏻.⁠ ⁠ Het recept voor dit wit brood en nog vele andere broden vind je op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #witbrood #brood #broodbakken #bakken'>
  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Tompouce soesjes

High tea menu inspiratie

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Sweet chili saus

22 januari 2021

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-0

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-11

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-16

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-18

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-23

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan