Een aantal jaar geleden maakte ik een chocolade ganache taart van pure chocolade en verbaasde me erover hoe zoiets eenvoudigs zo ontzettend lekker kon zijn. Met deze witte chocolade ganache taart doe ik het gewoon nog een keer opnieuw. Omdat witte chocolade eigenlijk geen chocolade is, zijn de verhoudingen en bereiding om ganache te maken ook iets anders.
Gelukkig heb ik vorig jaar voor mijn eigen blog ooit uitgezocht hoe dat zat en, ondanks dat ik er uiteindelijk nooit een artikel over had geschreven, had ik de aantekeningen nog in m’n bakschrift staan. Dit taartje had ik daardoor in een handomdraai gemaakt. Qua uiterlijk is deze chocolade ganache taart niet heel spannend, daarom besloot ik er een spinnenweb met spinnetje op te tekenen. Het is niet voor niets bijna Halloween, toch? Hoe je het taartje verder maakt lees je in het recept.
BAKTIP: Ik gebruik graag voor dit soort taarten een taartvorm met losse bodem. Hierdoor kan je de witte chocolade ganache zonder problemen uit de vorm halen en is de vorm eenvoudig schoon te maken.
Hoi Lian, leuk recept – ga ‘m proberen :-). Welke maat is je vlaaivorm?
Kun je ook een gewone taartvorm gebruiken?
Dat kan, maar het opstaande randje van een taart/vlaaivorm is wel erg handig in dit geval.
25 centimeter 🙂
Lijkt me heel lekker!
Haal je de vulling uit de oreo koekjes of gebruik je die ook?
De vulling gebruik je ook gewoon 🙂
Ziet er heerlijk uit! Ga deze zeker een keer maken ?
Als je deze taart met melkchocolade wilt maken, wat zijn de verhoudingen dan?
Alvast bedankt!
Ik heb het recept al op je blog gevonden ?
Ziet er heerlijk uit!
Kan ik deze taart ook goed van te voren maken? En bewaar ik m dan het beste in de koelkast?
Dat kan, je bewaart hem buiten de koelkast.
Hoi Laura,
Welk merk chocolade gebruik jij?
Niet alleen voor wit maar ben ook nieuwsgierig naar melk en puur. Ik koop meestal Milka of Verkade maar ik begrijp dat de hoeveelheid cacaobestanddelen belangrijk is omdat het anders korrelig zou worden (dit las ik voor witte chocola).
Groetjes Michelle
Ik gebruik graag Callebaut (ook handig in chocolate chips meteen), maar dat is voornamelijk bij de groothandel te krijgen. De meeste soorten merkchocolade volstaan prima. Bij witte chocolade is het vooral ook belangrijk dat je het op een lage temperatuur smelt, omdat het veel sneller smelt en dus aanbrandt en korrelig wordt. Vandaar dat we er in dit recept de hete slagroom bijgieten en niet rechtstreeks aan een warmtebron blootstellen.
Super, dank je wel!
Hoi Lian! Ik ben bezig met jouw witte chocolade cheesecake met bastogne bodem te maken. Als ik een laagje chocoladeganache op de bovenkant wil doen, kan ik dit dan het beste doen voordat ik de cheesecake in de koelkast zet om op te stijven of eerste de cheesecake laten opstijven en daarna de ganache er pas op en wanneer opnieuw laten opstijven?
Dat doe je pas nadat hij is opgesteven.
Dat dacht ik al :), thanks voor de snelle reactie 🙂
Beste Laura,
Voor de 2de x heb ik deze heerlijke taart gemaakt, wederom een groot succes. Wel hou ik luchtbelletjes in de vulling bovenop als ik het in de vorm gegoten heb om op te stijven. Is hiervoor een tip of truc dat de bovenkant spiegelglad wordt?
Hartelijke bakgroetjes,
Anita
Heb je de taart een aantal keer aangetikt op het aanrecht? dan zouden de luchtbelletjes moeten verdwijnen
Dat had ik niet gedaan (wel ff zachtjes tegen de rand)
Thnx, de volgende ganache zal ik wat steviger tikken..deze is inmiddels alweer voor driekwart op dus het mag de pret zeker niet drukken..
Haha gelukkig maar, aan de smaak verandert het weinig inderdaad!
Hoi Laura,
Kan ik de taart ook vooraf maken? Dus 1 of 2 dagen bewaren? Ik las eerder, buiten de koelkast bewaren?
Ja hoor dat kan, maar wel echt in de koelkast bewaren.
Kan je er ook aardbeien creme op doen
(Op de wittechocolade vulling)
Ja hoor, dat kan!
Hoi,
Ik wil deze taart graag gaan maken, hoe lang is deze ongeveer te bewaren in de koelkast?
3-4 dagen.