Toefjes gelijkmatig verdelen over een taart

Gepost: 17 juli 2016 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

toeven spuiten 2

Het is even stil geweest hier op het blog, maar dat had een goede reden. Althans, ik vind het maken van een bakboek een hele goede reden. Over dat bakboek kun je hier meer lezen, dan ga ik in dit artikel verder met een handige tip. Geen ingewikkelde theorieën, maar een simpele truc waarmee toefjes gelijkmatig verdelen over een taart wel heel makkelijk wordt.

Je hebt vast wel eens een taart gemaakt waarbij je bovenop toefjes heb gespoten. Hoe vaak gebeurt het niet dat je voor dat laatste toefje eigenlijk net iets te weinig ruimte hebt en je net niet lekker uitkomt? Mij gebeurde het regelmatig als ik met de klok mee rondom toefjes spoot. Maar dat is verleden tijd, met een simpel trucje zijn jouw toefjes voortaan gelijkmatig verdeeld op elke taart.

toeven spuiten 1

Dat doe je zo:

 1. bekijk je taart even als klok en spuit een toefje op 12, 3, 6 en 9 uur. Begin op 12 uur, dan recht er tegenover op 6 uur en dan zitten 3 en 9 uur precies in het midden daarvan.
 2. de basis is nu goed verdeeld en je kunt nu tussen deze toefjes 1, 2, of 3 extra toefjes spuiten
  1. wanneer er nog maar 1 toefje tussen past spuit je deze in het midden
  2. 2 toefjes moet je een beetje op het oog verdelen, maar omdat de eerste verdeling al gedaan is gaat dit heel makkelijk
  3. als er nog 3 toefjes tussen passen spuit je eerst in het midden van elk stuk een toefje, daarna aan beide zijden van deze toef nog eentje

Dat is het, gewoon een kwestie van een goede basis maken waarmee het verdelen van de toeven heel eenvoudig is.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. gykiere miranda schreef:

  mag ik direct mijn biscuit in kleine vormpje bakken in plaats van uit te steken uit een grote vorm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *