Carrot cake trifle

13 april 2019 Laatst bewerkt: 6 augustus 2023
38

CARROT CAKE TRIFLE
maken

Zeg Laura, lukt bij jou altijd alles in één keer? Nou, nee. Niet altijd. Eigenlijk zou er vandaag namelijk helemaal geen carrot cake trifle online komen, maar de cake voor de taart die ik wel wilde maken mislukte qua vorm, dus maakten we er een trifle van. En dat vonden we zo’n lekker idee, dat we het gelijk in mooie glazen maakten en op de foto hebben gezet. Want echt, dit wil je serveren tijdens de paasdagen! Tussen de lagen met blokjes cake zitten twee soorten vullingen: cream cheese frosting en banketbakkersroom. Dat blijkt dus een heerlijke combinatie te zijn. Had ik anders waarschijnlijk nooit bedacht. Zo blijkt maar weer eens, wanneer er iets fout gaat op een bakdag ontstaan er vaak hele andere en superlekkere recepten. Van die dingen die ik anders nooit had gemaakt. Dat oorspronkelijke carrot cake idee staat nog steeds op mijn lijst, dus uiteindelijk volgt dat ook nog wel een keer 😉 . Maar nu eerst: een paas trifle!

CARROT CAKE TRIFLE
recept

bakken CARROT CAKE TRIFLE
Recept afdrukken
Nog geen beoordeling

Carrot cake trifle

Een makkelijk en heerlijk zoet recept: carrot cake trifle. De lagen cream cheese frosting en banketbakkersroom maken het een heerlijk recept. Probeer hem ook eens!
10-12 glaasjes

Ingrediënten

Instructies

  • Maak het beslag voor de carrot cake volgens recept en verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de carrot cake in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180 C° (boven- en onderwarmte).
  • Terwijl de cake afkoelt bereid je ook de banketbakkersroom en de cream cheese frosting volgens hun recepten (zie links in ingrediëntenlijst).
  • Wanneer de cake is afgekoeld snijd je deze in kleine blokjes. Begin ieder glaasje met een laagje cakeblokjes en eindig met een dot cream cheese frosting. Hoe je de laagjes ertussen verdeelt mag je zelf kiezen. Hier heb ik per glaasje ook mee gevarieerd. Varieer lekker tussen de cake, banketbakkersroom en cream cheese frosting.
  • Decoreer met paaseitjes als je deze carrot cake trifle maakt voor Pasen. Kies anders voor walnoten ter decoratie.

Tips

  • Bewaren: alle losse onderdelen kun je het beste afzonderlijk van elkaar bewaren. De cake in een afgesloten trommel voor 3-4 dagen. Check de overige recepten voor de afzonderlijke bewaardadviezen. De trifles kun je enkele uren van tevoren bereiden, maar decoreer pas op het laatste moment met paaseitjes. Bewaar in zijn geheel 2-3 dagen afgedekt in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *