Ik vertel jullie regelmatig hoe je je gebak kunt invriezen en hoe lang je ze kunt bewaren. Kijk maar eens tussen alle bewaartips. Waar ik dan weer geen aandacht aan besteed, is het ontdooien van die baksels. Toch is dat iets waar steeds meer vragen over komen. Terecht ook wel, al is het vaak lastig om een precies antwoord te geven omdat het van de omstandigheden afhangt. Ik behandel in dit artikel de meest gestelde vragen over het ontdooien van gebak, en geef waar mogelijk adviezen en richtlijnen.
Hoe lang moet het ontdooien?
Hier is helaas niet een heel duidelijk antwoord voor. Het hangt af van verschillende factoren: hoe groot is het baksel, hoeveel zijn het, wat is de temperatuur buiten de vriezer en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Een groot baksel als een cake of taart zou ik voor de zekerheid gewoon de avond van tevoren uit de vriezer halen. Koekjes of cupcakes hebben aan een paar uurtjes wel voldoende, maar gaan sneller wanneer er meer ruimte tussenzit. Dus niet allemaal bij elkaar in één verpakking, maar los op een rooster bijvoorbeeld.
Wat zeker is, is dat alle baksels prima een dag van tevoren uit de vriezer gehaald kunnen worden, zo ben je er zeker van dat het op tijd is ontdooid.
Fijne tips om bevroren gebak goed te laten ontdooien.
Ontdooien in de vriezer moet ontdooien in de koelkast zijn !
Bij wafels uit de diepvries is de broodrooster ideaal. Snel ontdooit en een warme wafel! Smaakt hetzelfde als een vers gebakken wafel 🙂
Hallo! Ik zou graag een drip (carrot) cake maken. Kunt u mij vertellen hoe ik deze het beste bewaar?
Alvast bedankt!
Annemarie
Hoelang moet een tompouce ontdooien?
Help ! Mijn moeder heeft wafeltjes gebakken voor ons maar ik ben ze vergeten in de auto ?. S’nachts heeft het gevrozen dus ze zijn hard geworden . Hoe maak ik ze weer zacht ?
In de oven of magnetron?
Hoe moet dat een piazza in de oven doen een bevroren piazza duo magnetron
Iemand heeft bevroren taarten gekocht woensdag avond en in de koelkast gedaan. Hoe lang zijn die houdbaar?
Kun je het best vragen aan degene die ze gebakken en ingevroren heeft, is anders niet te zeggen.
Komt van uit de supermarkt
Dan zal het vast op de verpakking staan, anders navragen bij de winkel.
Hoi,
Haal je de vershoudfolie er dan al af als je hem de avond voordien in de koelkast ontdooit? Of zou dit dan uitdrogen. Of maakt het niet uit ?.
Zondag probeer ik namelijk een biscuitaart (met ingevroren biscuits) met je recept voor mascarponeroom. Ik ben benieuwd ?
Alvast bedankt!
Ik laat het verpakt totdat het ontdooid is.
Hoi, kan je een bevroren cupcake of brownie ontdooien in een snack oventje?
Ik weet niet wat een snack oventje is, maar in principe zou ik een bevroren baksel ontdooien gewoon op het aanrecht of in de koelkast en vervolgens op kamertemperatuur laten komen.
Dank je wel.
Het gaat om glutenvrij gebak (appeltaartje of cupcake) wat in de vriezer staat voor onverwachte gasten. Dus wat je snel wilt serveren. En ik bedoel een losse mini oven van zo’n 10 liter.
Aha, ja dat is wel erg specifiek en heb ik zelf niet getest. Wat in het artikel staat is wat ik je weet/kan aanraden 🙂
Hallo Laura.
Ik moet stukjes taart meenemen met openbaar vervoer.
Hiervoor heb ik ze allemaal los ingevroren.
Hoe lang duurt het dan ongeveer voordat ze ontdooid (eetbaar) zijn?
We verrekken om 18.45 uur en ze moeten om 20.30 uur te eten zijn.
Graag je advies.
Dat durf ik je niet precies te zeggen, wat ik ook in het artikel beschrijf: Hier is helaas niet een heel duidelijk antwoord voor. Het hangt af van verschillende factoren: hoe groot is het baksel, hoeveel zijn het, wat is de temperatuur buiten de vriezer en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een groot baksel als een cake of taart zou ik voor de zekerheid gewoon de avond van tevoren uit de vriezer halen. Koekjes of cupcakes hebben aan een paar uurtjes wel voldoende, maar gaan sneller wanneer er meer ruimte tussenzit. Dus niet allemaal bij elkaar in één verpakking, maar los op een rooster bijvoorbeeld.
Vraagje hoelang ik zelfgemaakte ijstaatt die ik twee dagen op voorhand maakte uit diepvries doen.
Er zit yoghurt slagroom nootjes cranberrys chocolade in van binnen.
Graag Antwoordje aub
Meestal is 10-15 minuten wel genoeg. Afhankelijk van de temperatuur in de kamer.