Je zou kunnen zeggen dat ik momenteel iets heb met carrot cakes. En dan vooral alle variaties die mogelijk zijn met de smaken van deze taart. In de afgelopen maanden maakte ik al een carrot cake bananenbrood, carrot cake eierkoeken en nu is de carrot cake granola aan de beurt. Wortel door je yoghurt denk je, is dat niet raar? Heb ik ook even gedacht, maar als het door ander zoet gebak kan, dan kan het ook prima bij het ontbijt vond ik. Ik heb het inmiddels al voor je getest en kan zeggen dat het meer dan uitstekend smaakt. Ga jij deze granola ook proberen?
Carrot cake granola
Carrot cake granola
De smaken van de bekende carrot cake, maar dan in een granola voor bij je ontbijt. Zo start je de dag goed.
Porties: 1 pot vol
Ingrediënten
- 150 gram havervlokken
- 50 gram pecannoten in stukjes
- 50 gram walnoten in stukjes
- 40 gram pompoenpitten
- 40 gram zonnebloempitten
- 80 gram geraspte wortel (bij julienne reepjes fijnhakken)
- 2 tl kaneel
- 1 tl nootmuskaat
- 0,5 tl gember
- 0,5 tl kruidnagel
- 4 el honing
- 3 el zonnebloemolie
Instructies
-
Het maken van granola is heel erg makkelijk. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
-
Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
-
Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Bewaren
In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Heb inmiddels 3 verschillende carrot cakes en taart gemaakt. Was nu toe om de mix te gaan maken, De taart van Dan Lepard uit het boek Bakken is lekker van smaak, maar je ontploft bijna. Die van Yvette van Boven vindt ik niet zo spannend van smaak.
Eke Mariën ‘Bakken met kennis’ heeft een geweldige topping met ingekookte wortelsap.
Waar je mee bezig bent valt je oog op. Jouw interpretaties van Carrot cake ga ik zeker gebruiken met de ervaringen van mijn andere baksels.
Leuk! Ik ben benieuwd naar het resultaat. Heb je mijn carrot cake ook wel eens gemaakt?
Nee, nog niet. Het gebruik van amandelmeel en havermout in jou recept staat mij wel aan. Wil zelf een beetje Miso meenemen, die smaakmaker maakt meestal het geheel in smaak intenser. Ooit gebruikt in muffins met appelstukjes… héérlijk.
1 Banaan in jouw recept wil ik in granaatappelstroop of sinaasappelsap omzetten. Sinaasappelsap en wortel is een favoriet van mij. Moet even naar de verhoudingen kijken.
Superlekker deze variatie.. ik gebruik alleen een beetje kardemom ipv de nootmuskaat en gember en voeg er nog sinaasappelrasp of aroma aan toe.. en soms nog wat kokosschaafsel. (Wat weer niet bij carrotcake hoort maar toch?) maar zeker een nieuwe favoriet!
Kardamom, heerlijk neem ik zeker ook een keer mee…
Zou je hier dan ook repen van kunnen maken, voor een ochtend tussendoortje? Klinkt namelijk wel heel lekker!
Dan moet er nog wel een extra ingrediënt bij (of twee) dat het aan elkaar laat plakken!
Kokosolie?
Sorry e-mail ging verkeerd. Kan alleen op kokosolie en dadels komen. Vind het niet echt 2 ingrediënten die hier bijhoren.
Voor mij ook een gok tot ik het test. Misschien geeft dit inspiratie: https://www.laurasbakery.nl/mueslirepen/ of https://www.laurasbakery.nl/no-bake-mueslirepen-met-noten-en-chocolade/