Carrot cake granola

Carrot cake granola
53

Je zou kunnen zeggen dat ik momenteel iets heb met carrot cakes. En dan vooral alle variaties die mogelijk zijn met de smaken van deze taart. In de afgelopen maanden maakte ik al een carrot cake bananenbrood, carrot cake eierkoeken en nu is de carrot cake granola aan de beurt. Wortel door je yoghurt denk je, is dat niet raar? Heb ik ook even gedacht, maar als het door ander zoet gebak kan, dan kan het ook prima bij het ontbijt vond ik. Ik heb het inmiddels al voor je getest en kan zeggen dat het meer dan uitstekend smaakt. Ga jij deze granola ook proberen?

Carrot cake granola

De smaken van de bekende carrot cake, maar dan in een granola voor bij je ontbijt. Zo start je de dag goed.
Porties: 1 pot vol

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram pecannoten in stukjes
  • 50 gram walnoten in stukjes
  • 40 gram pompoenpitten
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 80 gram geraspte wortel (bij julienne reepjes fijnhakken)
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 0,5 tl gember
  • 0,5 tl kruidnagel
  • 4 el honing
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Het maken van granola is heel erg makkelijk. In een kom voeg je alle ingrediënten samen, roer goed door elkaar zodat er een plakkerig mengsel ontstaat.
  • Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola in 15 tot 20 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte). Schep het mengsel halverwege om. Laat de granola afkoelen op de bakplaat.
  • Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Bewaren

In een afgesloten pot minstens 2 weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

10 reacties

  1. Rianne Schaaf schreef:

    Heb inmiddels 3 verschillende carrot cakes en taart gemaakt. Was nu toe om de mix te gaan maken, De taart van Dan Lepard uit het boek Bakken is lekker van smaak, maar je ontploft bijna. Die van Yvette van Boven vindt ik niet zo spannend van smaak.
    Eke Mariën ‘Bakken met kennis’ heeft een geweldige topping met ingekookte wortelsap.
    Waar je mee bezig bent valt je oog op. Jouw interpretaties van Carrot cake ga ik zeker gebruiken met de ervaringen van mijn andere baksels.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Leuk! Ik ben benieuwd naar het resultaat. Heb je mijn carrot cake ook wel eens gemaakt?

      1. Rianne Schaaf schreef:

        Nee, nog niet. Het gebruik van amandelmeel en havermout in jou recept staat mij wel aan. Wil zelf een beetje Miso meenemen, die smaakmaker maakt meestal het geheel in smaak intenser. Ooit gebruikt in muffins met appelstukjes… héérlijk.
        1 Banaan in jouw recept wil ik in granaatappelstroop of sinaasappelsap omzetten. Sinaasappelsap en wortel is een favoriet van mij. Moet even naar de verhoudingen kijken.

  2. Miranda schreef:

    Superlekker deze variatie.. ik gebruik alleen een beetje kardemom ipv de nootmuskaat en gember en voeg er nog sinaasappelrasp of aroma aan toe.. en soms nog wat kokosschaafsel. (Wat weer niet bij carrotcake hoort maar toch🙈) maar zeker een nieuwe favoriet!

  3. Rianne Schaaf schreef:

    Kardamom, heerlijk neem ik zeker ook een keer mee…

  4. Suzanne schreef:

    Zou je hier dan ook repen van kunnen maken, voor een ochtend tussendoortje? Klinkt namelijk wel heel lekker!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dan moet er nog wel een extra ingrediënt bij (of twee) dat het aan elkaar laat plakken!

      1. Rianne schreef:

        Kokosolie?

        1. Rianne schreef:

          Sorry e-mail ging verkeerd. Kan alleen op kokosolie en dadels komen. Vind het niet echt 2 ingrediënten die hier bijhoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *