Bakvorm bekleden met bakpapier

Gepost: 2 april 2017 Laatst bewerkt: 14 juni 2023

BAKVORM BEKLEDEN MET BAKPAPIER

Baktip nummer twee alweer die ik jullie in videovorm laat zien vandaag! Op de eerste video voor Handige Baktips waarin ik liet zien hoe je een cornetje vouwt is ontzettend leuk en enthousiast gereageerd. Dat bevestigt maar weer dat het soms gewoon heel fijn is om in een video bepaalde technieken te uitgelegd te zien. Vandaag heb ik niet zozeer een techniek voor jullie, maar wel een fijn handigheidje. Ik laat je namelijk zien hoe ik mijn bakvormen bekleed met bakpapier. En ook handig: ik demonstreer gelijk even hoe je een bakvorm met bakpapier kunt verhogen.

Bakvorm bekleden met bakpapier

Als je een bakvorm gebruikt om te bakken kun je deze invetten en bestuiven met bloem, of hem bekleden met bakpapier. Beide manieren gebruik ik veel, het verschilt per baksel waar mijn voorkeur naar uit gaat. Inmiddels heb ik mijn bakvormen zo vaak bekleed met een velletje bakpapier, dat het tegenwoordig razendsnel gaat. Ik laat je daarom zien hoe ik dit doe, misschien heb jij er ook wat aan.

Kun je de video niet zien? Bekijk hem dan hier. Nooit meer een video met baktips of recepten missen? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal. Dat is gratis 🙂

Wat doe jij het liefst? Invetten en bestuiven met bloem of bekleden met bakpapier? Ik ben benieuwd!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Amber schreef:

    Dit is echt briljant, zoiets simpels gaat mijn geweldige (toekomstige) cake zoveel beter maken! Haha dank je wel voor de uitleg!

  2. Miriam schreef:

    Super handig. Dankjewel voor het delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *