Sinterklaas speculaas mug cake

22 november 2021
Sinterklaas speculaas mug cake
10

Het zou van mij eigenlijk het hele jaar herfst mogen zijn, puur omdat ik zo dol ben op de smaken die erbij horen. Ik kan bijvoorbeeld nooit genoeg krijgen van speculaaskruiden. Deze Sinterklaas speculaas mug cake is dan ook een simpele variatie op mijn vanille mug cake, maar oh zo lekker. Om het extra Sinterklazig te maken kun je ook nog er stukjes (chocolade)pepernoten doorheen mengen, of zoals ik deed: er een kop warme thee met amandelsmaak naast drinken. Heerlijk!

Hoe maak je een mug cake?

Dit leg ik natuurlijk uitgebreid uit in onderstaand recept, maar daarvoor is het ook handig om eerst te weten wát een mug cake precies is en wat er zo bijzonder is aan de bereiding ervan. De naam zegt het al grotendeels: een mug cake is een éénpersoonscakeje gemaakt in een mok. Maar het belangrijkste aspect is dat je een mug cake ontzettend snel gemaakt hebt, omdat je deze ‘afbakt’ in de magnetron. Je hebt er daarom ook geen ei voor nodig. Binnen vijf minuten kun je dus al genieten van een heerlijke portie cake. Ideaal toch?

 

Sinterklaas speculaas mug cake

Als je zin hebt in cake, maar niet om erop te hoeven wachten dan is deze Sinterklaas speculaas mug cake een uitkomst. Binnen vijf minuten zit je te smullen!
Porties: 1 stuk

Ingrediënten

Vulling (optioneel)

  • een paar pepernoten in stukjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in je mok en roer ze goed door elkaar. Als je het lastig vindt om ook de bodem goed mee te roeren, kun je eventueel in een apart schaaltje alles door elkaar mengen. Dan giet je gewoon het beslagje in je mok. Roer er als laatste de stukjes pepernoten doorheen.
  • Zet de mok 140 seconden (2 minuten en 20 seconden) in de magnetron op vol vermogen. Bij mij is dat 800 Watt. Het kan per magnetron verschillen hoeveel tijd er nodig is. Door met een prikker in je cake te prikken kijk je of hij gaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed.
Bewaren

De mug cake is het lekkerst als hij net uit de magnetron komt en nog lekker warm is. Bij het afkoelen droogt hij uit en is hij lang niet zo lekker meer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *