Kan ik ook banketbakkersroom met custard maken?
Jazeker! Er staat ook een recept voor makkelijke banketbakkersroom online op basis van custardpoeder, ook heel erg lekker!
À la mère de famille is naast een prachtig receptenboek ook nog eens een boek waarin de geschiedenis van de gelijknamige winkel in Parijs aan bod komt. De cover valt gelijk op, deze lijkt tot leven te komen door het gebruikte reliëf en de verschillende structuren. Daarnaast is het helemaal in de stijl van de winkel, google maar eens op deze naam. Dan zul je zien dat de gevel van de winkel en de kaft van het boek bijna hetzelfde zijn. Door het hele boek komen overigens details van de winkel terug. De verzameling recepten in dit boek is heel divers, verschillende soorten cakes maar ook de typisch Franse madeleines en financiers. Er zijn interviews met vaste klanten in het boek opgenomen en er staan leuke verhalen en foto’s van de winkel zelf in. Er zijn niet al te veel van dit soort pagina’s, de focus ligt echt op de recepten waarvan de een nog lekkerder is dan de ander.
Ik heb volgens mij nog nooit een inhoudsopgave gezien waarop je zo ontzettend veel kon ontdekken. Het is een tekening van de winkel waarin de verschillende hoofdstukken zijn verwerkt. Het ziet er heel gaaf uit, maar is niet heel erg overzichtelijk. Voor het overzicht kun je het best achterin het boek kijken bij het recepten overzicht. Na de inhoudsopgave zijn er twee pagina’s die wat technieken en materialen nader toelichten, ook deze pagina’s zijn voorzien van leuke illustraties.
Alle recepten zijn stuk voor stuk voorzien van foto’s die je doen watertanden. Ik kan eigenlijk niet kiezen wat ik nu als eerst wil maken. De simpelste recepten geven ze net dat beetje extra, brownies met folies de l’écureuil bijvoorbeeld, klinkt superdeluxe! Ik moest wel even opzoeken wat er nou eigenlijk bij zit (mijn Frans is niet al te best) maar het blijken gekaramelliseerde noten te zijn, lijkt me fantastisch lekker! Het boek begint met een hoofdstuk cakes en gebak. Allemaal vrij bekende recepten maar ze zien er stuk voor stuk super uit. Daarna een uitgebreid hoofdstuk over chocola. Er zijn ook mooie stap-voor-stap foto’s over het tempereren van chocolade, gevolgd door vele heerlijke recepten voor bonbons en truffels.
Ik vertelde al even dat het soort recepten heel divers is. Wat dacht je van het derde hoofdstuk vol met snoepjes? Marshmallows in verschillende smaken, lekkere lolly’s, zuurtjes en karamels. Er is ook een hoofdstuk vol met snoepjes gemaakt van vruchten. Ook leuk vind ik het hoofdstuk met verschillende soorten jam, chocopasta en andere smeersels. Krokante amandelpasta klinkt helemaal zo gek nog niet. Natuurlijk is er ook een hoofdstuk met heerlijke koekjes die er stuk voor stuk heerlijk uitzien. Er is ook nog een leuk hoofdstuk over ijs, daar ga ik van de zomer zeker mee aan de slag. Dag gekochte Magnum, hallo zelfgemaakt overheerlijk choco karamelijsje! Het allerlaatste hoofdstuk bevat verschillende soorten siroop. Daarmee kun je zelf lekkere limonades maken, weer een leuk project voor de zomer.
Iedereen die een liefhebber is van de zoete keuken kan ik dit boek aanraden. Voor iedere gelegenheid en elke bakbui kun je iets in dit boek vinden. Wie lekker wilt bakken gaat aan de slag met een cake of koekjes. Wie een middag de tijd heeft voor iets ingewikkelds kan aan de gang met leuke snoepjes. De recepten zelf zijn kort en bondig beschreven. Er wordt naast de ingrediënten ook het nodige keukengerei vermeld en ieder recept is voorzien van de bereidingstijd.
Het boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.
De schrijfster Gaitri Pagrach-Chandra ken je misschien al van het Nederlands Bakboek, deze titel werd vorig jaar uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Dit jaar komt ze met een nieuw bakboek: Zoete Lekkernijen. En zoet dat is dit boek zeker. Het staat vol met allerlei lekkere kleine hapjes waarvan de oorsprong in verschillende landen ligt. Schots shortbread, Spaanse dronken cakejes, Guyanese vermicellicake of Indiase Burfi. Het is erg leuk om te zien wat van soort zoete lekkernijen bij welk land horen. Wat ik ook heel leuk vindt is dat er vooral kleine lekkernijen in staan. Geen hoofdstuk vol met taarten en cakes dus maar veel kleine hapjes als bonbons, truffels en chocolaatjes.
Het boek begint met een een persoonlijk verhaal en de inleiding. Daarna volgt er informatie over ingrediënten. Veel gebruikte ingrediënten worden toegelicht, bekende ingrediënten als eieren maar ook minder bekende als Ghee. Daarna een korte toelichting over keuken- en bakgerei en basis informatie voordat je echt begint met bakken. De recepten zijn opgedeeld in 12 hoofdstukken zoals te zien is op bovenstaande foto. De namen van de hoofdstukken zijn soms duidelijk, maar andere keren weet je nog niet goed welk soort recepten je kunt verwachten.
De hoofdstukken zelf zijn duidelijk ingedeeld. elk recept heeft een korte inleiding en een duidelijke beschrijving. Veel recepten zijn voorzien van foto’s, maar lang niet allemaal. Dit vind ik persoonlijk altijd wel jammer, ik zie graag wat ik ga maken. De recepten die wel een foto hebben zien er goed uit, de foto’s in het hele boek zijn in dezelfde stijl gefotografeerd. Van elke foto krijg ik ook trek, al heb ik soms geen idee wat er nu eigenlijk staat afgebeeld. Dat is wel heel leuk aan dit boek, door de buitenlandse invloeden staan er veel recepten in die mij (en veel van jullie waarschijnlijk ook) niets zeggen. Melkbolletjes bijvoorbeeld, een soort zoete gefrituurde deegbolletjes. Maar er staan ook veel bekende recepten in als slagroomtruffels, verschillende soorten brownies en kokosmakronen.
Dit boek is een aanrader voor iedereen die van uitproberen houdt, maar ook als dit niet het geval is staan er genoeg lekkere bekende recepten in. Zelf kan ik niet wachten om met het hoofdstuk truffels aan de gang te gaan maar ben ook zeer nieuwsgierig naar de verschillende soorten marsepein.
Het boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar via de bekendere online winkels.
Soms heb je wel eens zo’n recept dat je bedenkt en test en dat gelijk ook heel erg lekker is. Deze chocolade koekjes met hazelnoten en pecannoten zijn hier een goed voorbeeld van! Ik had een ideetje in mijn hoofd en was in de keuken wat aan het proberen. Het resultaat was goddelijk! De koekjes zijn bros, heel lekker in combinatie met de stukjes noot die door het hele koekje heen zitten. Als je nog wat bak inspiratie zoekt voor dit weekend zou ik zeggen: ‘zoek niet verder en maak deze koekjes!’. Je zult er geen spijt van krijgen.
Jullie weten onderhand waarschijnlijk wel dat ik een soort van verslaving heb wanneer het op baking cups aankomt. Ik kan die leuke papiertjes simpelweg niet laten liggen! In de loop der tijd ben ik wel wat kieskeuriger geworden en koop ik niet zomaar meer van elk merk en elke winkel baking cups. Waarom, dat zie je in deze post over baking cups. Toen testte ik baking cups van 8 verschillende merken. Het merk Wilton eindigde toen op zesde plaats. Hoe leuk ik de patroontjes ook altijd vond, ik kocht ze niet omdat ik niet tevreden was over de kwaliteit. Ik was daarom ook blij verrast dat Wilton met een nieuw soort baking cups op de markt kwam: de Wilton Color Cups. Deze baking cups hebben een laagje folie aan de binnenkant waardoor ze niet meer door zouden moeten schijnen. Klinkt interessant, maar ik wilde weten of het ook echt werkte. Ik testte daarom een donkere en lichte variant om te kijken of daar nog verschil in zou zitten.
De baking cups hebben een mooier ogende verpakking dan de normale baking cups van Wilton, meestal zitten ze in zo’n zakje. Hier zitten wel veel minder in. Normaal heeft een verpakking van Wilton 75 baking cups waar je €2,25 voor betaald, deze heeft er maar 36 en kost €2,99. Duurder dus en je krijgt er minder voor. Dit vind ik zelf op zich niet erg, maar dan moet het wel een goede kwaliteit zijn.
Wanneer ik de baking cups uit de verpakking haal voelen ze gelijk stevig aan. Het zijn aluminium folie cups waar een dun papieren laagje met een printje op vast zit. Als ze een beetje vervormd zijn kun je ze makkelijk weer terug buigen in hun oude vorm. Ze voelen stevig aan en ik heb er op dit moment ook wel vertrouwen in dat ze er mooi uitkomen. Wat ik wel jammer vind is dat Wilton zijn merknaam her en der op de baking cup door het patroon heen heeft gezet.
De cups passen goed in de cupcake vorm. Ik heb ze netjes voor tweederde gevuld met beslag en heb ze gebakken. Na het bakken haal ik mijn cupcakes altijd vrijwel gelijk uit de vorm. Dat is heet, maar niet zo heet dat ik mijn handen sta te verbranden. Het viel mij op dat deze veel warmer waren. Zou dat dan toch door het laagje alumium komen? Niet heel storend verder, volgende keer gewoon wat langer in de vorm laten zitten voordat je ze verwijdert.
En dit is het resultaat, ziet er goed uit nietwaar? Ik heb ze goed bekeken maar kon geen enkel vetvlekje bespeuren. Ze zijn helemaal droog gebleven, ook op de bodem van de cupcakevorm kon ik geen vettige plek ontdekken. Dat heeft Wilton goed gedaan! Er is ook geen een papiertje losgelaten van de cupcake. Je betaalt iets meer voor deze baking cups, maar naar mijn mening zijn ze dat geld ook waard. Een aanrader dus deze Color Cups van Wilton! Ze hebben al 20 verschillende soorten in deze lijn.
Imiddels zijn de Wilton Color Cups niet meer verkrijgbaar.
Ook heel erg leuk: van De leukste taartenshop mag ik één van jullie gelukkig maken met een leuk setje baking cups! Het setje bevat de volgende soorten color cups: pink zebra, rainbow stripes en celebrate pink. Op onderstaande afbeelding staan ze allemaal afgebeeld.
Wat moet je doen om te winnen?
Laat een reactie achter onder dit blogbericht waarin je laat weten welke type van de Wilton Color Cups jij nu leuk vind, hier vind je ze allemaal op een rij. That’s it, alweer zo’n fijne eenvoudige winactie 🙂
De actie loopt tot en met vrijdag 15 november. De winnaar maak ik bekend op 16 november. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en wordt bekend gemaakt via Facebook en Twitter. Deze winactie is inmiddels voorbij.
Een lekker en makkelijk recept voor banketbakkersroom. Ik deel ook recepten waar je de room voor kunt gebruiken, succes verzekerd!
Wist je dat banketbakkersroom heel makkelijk is om zelf te maken? Ik zal toegeven dat ik vroeger meestal naar een zakje poeder greep waar je alleen maar water of melk aan toe hoeft te voegen. Ook lekker hoor, maar toen ik de stroopwafeltaart maakte besloot ik om de banketbakkersroom gewoon helemaal zelf te maken. En wauw, wat is dat lekker zeg!
Als je eenmaal zelf je banketbakkersroom hebt gemaakt zul je niet meer zo snel een kant-en-klare mix gebruiken. Naast dat het toch echt lekkerder is, is het ook nog eens ontzettend eenvoudig om te maken.
BAKTIP: Zoals onderaan het recept beschreven is de banketbakkersroom geschikt om enkele dagen te bewaren. Ik gebruik hiervoor de luchtdichte vershouddozen van Mepal Cirqula.
Deze bakbijbel met ruim 150 recepten wil iedere thuisbakker in huis hebben. Ga aan de slag met een van de 40 basisrecepten, elk met twee variaties. Het zijn zowel tijdloze klassiekers als veel spiksplinternieuwe recepten. Daarnaast bevat dit boek recepten voor vullingen en toppings, maar ook handige baktips en bewaaradviezen zoals je van mij gewend bent.
Banketbakkersroom is op vele verschillende manieren te gebruiken. Zoals ik al eerder schreef smaakt het zalig in de stroopwafeltaart, maar ook als vulling in taart en gebak, in klassieke berlinerbollen of natuurlijk in een tompouce is deze banketbakkersroom onmisbaar.
Een aantal hele smakelijke voorbeelden van recepten waarin ik banketbakkersroom gebruikte:
Dit recept voor banketbakkersroom heeft in oktober 2017 een update gekregen in de bereidingswijze, nu is de banketbakkersroom nog makkelijker te maken zonder risico op klontjes. Reacties van voor die tijd hebben dus betrekking op de oude bereidingswijze.
Jazeker! Er staat ook een recept voor makkelijke banketbakkersroom online op basis van custardpoeder, ook heel erg lekker!
Je kunt heel eenvoudig Zwitserse room maken van de banketbakkersroom door er opgeklopte slagroom aan toe te voegen. Zie hier het recept van de Zwitserse room met heerlijke tips voor de verwerking.
Banketbakkersroom met slagroom maken is heel makkelijk: je vervangt de melk in het recept simpelweg door slagroom! Op deze manier krijg je een extra romige banketbakkersroom, maar ook zonder de slagroom is het eindresultaat al erg lekker en romig hoor.
Ja, dat kan zeker! Dat is een erg lekkere romige toevoeging aan je baksel. Ik heb enkele recepten online staan waarin ik je laat zien hoe je dat bijvoorbeeld kunt doen:
Het is belangrijk dat je de room afdekt met vershoudfolie, direct tegen de room aan, om te voorkomen dat zich een velletje op de room zal vormen. Als de room eenmaal afgekoeld is, kun je het enkele dagen in de koelkast bewaren. Als ik het niet direct in een baksel verwerk, dan bewaar ik de room meestal in deze luchtdichte vershouddozen.
Caramel shortcake, millionaire’s shortbread, twix taart. Er zijn verschillende namen voor deze goddelijke taart. Ik leg je uit waar deze namen vandaan komen en ik deel het makkelijke recept met al mijn tips in onderstaand artikel.
Ik noem het altijd een caramel shortcake, maar als iemand vraagt wat dat nu is dan vergelijk ik het met een twix in taartvorm. Daar lijkt hij ook wel op, een brosse koekbodem met daarop een laag heerlijke karamel gevolgd door een knapperige laag chocola.
Wat ook heel fijn is aan deze taart is, is dat de karamel binnen een kwartiertje klaar is. Er is geen lang kookproces met een blikje gecondenseerde melk van minstens 3 uur voor nodig, dat scheelt weer. Daardoor kun je nog sneller smullen van de taart, wie wordt daar nu niet vrolijk van?
BAKTIP: Ik gebruik graag voor dit soort taarten een taartvorm met losse bodem. Hierdoor kan je de caramel shortcake zonder problemen uit de vorm halen en is de vorm eenvoudig schoon te maken.
Och wat zijn er veel verschillende namen voor deze zalige taart. Maar wat is dan het verschil tussen caramel shortcake, chocolate caramel shortbread, millionaire’s shortbread, caramel slice, millionaire’s shortcake of twix taart?
Millionaire’s shortbread is hetzelfde als caramel shortcake, echter hebben we al die verschillende benamingen te danken aan de vele plekken ter wereld waar dit recept veel wordt gemaakt. Van oorsprong komt het recept uit Schotland, waar ze al sinds de twaalfde eeuw genieten van shortbread. Enkele eeuwen daarna bedachten de Schotten de combinatie met karamel en chocolade. Hemels!
Naast Schotland zijn er nog meer landen waar caramel shortbread ontzettend populair is. Het wordt bijvoorbeeld veel gemaakt in Australië, Nieuw-Zeeland (waar ze het dan weer Wellington squares noemen) en Engeland. Een leuk detail is dat het in Nieuw-Zeeland een traditie met Nieuwjaarsdag schijnt te zijn, om hier een stuk van aan de eerste gast die binnen komt te serveren.
Zin in meer recepten met karamel? Op deze verzamelpagina vind je alle recepten met karamel die ik ooit heb gemaakt!
Makkelijke recepten voor 50 heerlijke koekjes. Maak zelf klassiekers als stroopwafels en gevulde koeken. Of kies voor de mateloos populaire en ontzettend lekkere chocolate chip cookies. Naast 50 overheerlijke recepten leer je ook meer over het bakken van koekjes zelf. Van de werking van ingrediënten tot op maat gemaakte tips voor ieder recept.
Deze naam roept natuurlijk enige vraagtekens op. Allereerst was er dus shortbread, een brosse en kruimelige koek die het meest in de buurt komt bij de bij ons welbekende zandkoekjes. Om hier millionaire’s shortbread van te maken, voeg je een flinke laag karamelspread toe en een mooie laag chocolade.
Met deze toevoegingen is millionaire’s shortbread dus een verrijking van de originele shortbread en daarmee een echt decadente traktatie. Er wordt verondersteld dat het de naam hieraan te danken heeft.
Bij deze variant is er zout aan de karamellaag van de millionaire’s shortbread toegevoegd. De billionaire’s shortbread is afkomstig uit Amerika waar ze gek zijn op salted caramel. Ik zou dit dan dus eerder een salted caramel shortcake noemen, maar hé, waarschijnlijk ben ik ook degene die een nieuwe Nederlandse benaming (Twix taart) aan het al vrij lange rijtje heeft toegevoegd.
Zo blijft de rij met benamingen voor dit recept langer en langer worden. 😉
Zeker weten! Ik maak het eigenlijk altijd in een ronde bakvorm, als een soort taart, maar caramel shortbread wordt ook vaak in een vierkante of rechthoekige vorm gebakken. Je snijdt er in dat geval repen of vierkante stukken van. In de receptkaart zit een knop waarmee je het recept gemakkelijk omrekent naar een vorm naar keuze. Wil je dit recept 1:1 gebruiken voor een rechthoekige vorm, dan heb je een bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm nodig zoals deze.
Tip 1 is, bewaar ‘m niet in de koelkast. Dan wordt het aansnijden lastig, al dan niet onmogelijk (als je er mooie en ‘hele’ punten of repen van wil snijden). Ik bewaar mijn caramel shortbread altijd op kamertemperatuur en ik gebruik een groot en scherp mes voor het snijden van de punten. Op die manier heb ik nooit moeite met aansnijden, maar je kunt het mes eventueel ook onder de hete kraan houden, daarna droog maken en vervolgens de koek snijden. Het mes glijdt er dan al helemaal doorheen, maar over die methode schreef ik hier meer.
Als je niet zo houdt van bros en kruimelig shortbread, dan is het natuurlijk mogelijk om een andere bodem te maken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zandkoekjes of suikerkoekjes als bodem. Of je kunt kant-en-klare biscuitjes kopen en deze verkruimelen en met gesmolten boter mengen. In deze gevallen moet je zelf even experimenteren met de hoeveelheden. Ik lees in de reacties onder het artikel graag terug hoe het is geworden.
Dan heb je de karamel waarschijnlijk net iets te lang en/of op te hoog vuur ingekookt. Het kan per pan/fornuis/kookplaat verschillen hoeveel tijd er nodig is. Eigenlijk moet je net iets eerder stoppen, als je denkt dat de karamel nog net iets te dun is. Tijdens het afkoelen wordt de karamel namelijk nog een stuk steviger.
Witte chocola verbrandt snel waardoor het gaat korrelen, die kun je het best voorzichtig en langzaam laten smelten voor het beste resultaat. Let er ook goed op dat de au bain-marie kom het water niet raakt, want dan wordt de temperatuur veel te hoog. Het wit uitslaan van chocolade heeft ermee te maken dat het niet goed getempereerd is, daar lees je in dit artikel nog veel meer over.
Nee, dat zou ik zelfs afraden. Buiten de koelkast, in een goed afgesloten trommel, blijft de caramel shortcake zeker een week goed en je kunt het ook voor langere tijd invriezen. Als je het in de koelkast bewaart, dan is het moeilijk om hem aan te snijden. Ik zet de shortbread met karamel alleen even in de koelkast zodat de karamellaag voldoende afkoelt en ik de chocolade er overheen kan gieten. Dit is meestal maximaal voor een uurtje.
Ik ben gek op de combinatie van koek, chocolade en karamel, dus zijn er nog veel meer variaties op deze caramel shortcake op Laura’s Bakery te vinden. Soms met een twist op het originele recept en soms verstopt onder een brownie. Dit zijn mijn favorieten:
Met welke van deze recepten ga jij als eerste aan de slag? 😉
Sinterklaas is nog niet in het land, maar toch besteed ik er alvast wat aandacht aan (al doet het hele land dat eigenlijk al). Ik mag van Tezet Business Gifts namelijk 3(!) hele leuke Sinterklaaspakketten weggeven! Hoe leuk is dat? Het pakket is gevuld met allemaal lekkernijen. Marsepeinen aardappeltjes, een banketstaaf, pepernoten en nog veel meer. Allemaal typische zoetigheden die bij Sinterklaas horen. Het kan zomaar zo zijn dat jij binnenkort één van deze 3 lekkere pakketten thuisgestuurd krijgt.
Tezet is een bedrijf waar je naast Sinterklaaspakketten ook hele leuke Kerstpakketten en Paasgeschenken uit kunt kiezen. Hier kun je als werkgever terecht voor leuke geschenken voor je personeel maar ook voor relaties. Zo’n leuke verrassing kan natuurlijk iedereen waarderen. Daar zullen jullie geen uitzondering op zijn. Het is niet moeilijk om mee te dingen naar deze leuke prijs, lees snel verder om te kijken wat je moet doen.
Wat moet je doen om te winnen?
That’s it! Simpel om te winnen dus. De winactie loopt tot en met 8 november 2013 en de winnaars worden op 9 november bekend gemaakt. De winnaars krijgen persoonlijk bericht en worden ook via Twitter en Facebook bekend gemaakt. Deze winactie is inmiddels voorbij.
De prijs is niet inwisselbaar voor geld, alleen geldig in Nederland en over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
Ik moet er toch echt aan denken om foto’s te maken van wat ik aan het doen ben. Ik heb hartstikke veel gebakken en gedecoreerd deze maand, maar daar was ik zo druk mee bezig dat ik helemaal ben vergeten om wat foto’s te maken met mijn telefoon. Goed voornemen voor november zullen we maar zeggen. Ook de maand oktober is weer voorbij gevlogen! Het klinkt raar, maar ik ben blij als het straks december is. Hoe gek het ook klinkt, maar dan is voor mij de grootste drukte rondom de feestdagen voorbij. Ik probeer altijd al vooruit te werken maar voor de feestdagen doe ik dit zeker. Ook dit jaar is er weer een advent met Kerst, dat zijn 24 dingen om te maken. Wordt een beetje hectisch als ik daar eind november pas mee begin, dat doe ik dus al veel eerder. Ik heb nu al 20 leuke projectjes gemaakt, dus dat schiet lekker op. Waar ik ook aan merk dat de feestdagen eraan komen zijn alle nieuwe boeken en producten die in deze tijd uitkomen. Het leek wel al Kerst deze maand, er werden flink wat pakketjes bezorgd met nieuwe artikelen. De kaarsjes die je ziet op de foto zijn van Iluminii, hele leuke kaarsjes die gekleurde vlammetjes geven. Ik heb ze natuurlijk voor je uitgetest, morgen verschijnt er een review van deze kaarsjes op de site.
In al die pakketjes deze maand zaten vooral boeken. Er zijn echt ontzettend mooie boeken uitgekomen die ik graag met jullie wil delen, misschien zitten er leuke boeken tussen om voor Sinterklaas of Kerst te vragen. Om jullie te helpen met jullie keuze komen er van 7 hele mooie boeken reviews online in november. Ik heb er een speciale ‘bakboekenweek’ van gemaakt. Van 11 tot 17 november vinden jullie elke dag een review van een mooi (recent) boek op de site. Weer eens wat anders dan de bekende (kinder)boekenweek nietwaar?
Deze maand ben ik ook begonnen met een Wilton cursus. Voor degene die een beetje bekend zijn in ’taartenland’ hebben vast wel eens van de vier Wilton cursussen gehoord. Ik ben deze maand begonnen met nummer één. De cursus bestaat uit 4 lessen. Bovenstaande taart maakte ik in de tweede les. Je werkt in deze cursus met buttercream icing, in het begin wist ik nog niet goed hoe ik dat zou vinden. Ik had er nog nooit eerder mee gewerkt en kon mij er nog niet echt een voorstelling van maken. Het blijkt hartstikke leuk te zijn om mee te werken, wel even anders dan de fondant die ik gewend ben maar zeker niet minder leuk.
Deze cupcakes maakte ik afgelopen maandag in les 3. Aankomende maandag heb ik alweer de laatste les, dan moet ik een mooie taart maken waarop ik allerlei technieken toepas. Ik weet nog niet precies hoe ik deze ga maken, dus daar ga ik nog even goed over nadenken.
Nog meer voorbereiding voor feestdagen, Sinterklaas dit keer. Al kun je speculaasbrokken eigenlijk het hele jaar door wel eten natuurlijk. In november kunnen jullie in ieder geval zelf aan de slag met het recept voor speculaasbrokken. Hier op de foto is hij klaar om de oven in te gaan, het resultaat was erg lekker kan ik je vast vertellen.
Dit was weer voor Kerst voorbereidingen, ik heb heerlijke chocolaatjes gemaakt die er vooral heel mooi uit zien. Ik gebruik altijd chocolade van Callebaut, deze koop ik per kilo bij Makro. Echt superlekkere chocola, stukken beter dan de repen uit de supermarkt. Mocht je deze chocola ooit tegenkomen, zeker meenemen dus! Geloof mij maar als ik zeg dat je er zeker geen spijt van zult krijgen ;).
Nog meer Kerst voorbereidingen. Dit waren twee verschillende dessert ideeën die er vooral heel vrolijk uitzien (zagen?). Met mijn zusje heb ik er lekker van gesmikkeld nadat ze op de foto waren gezet.
November heb ik ook weer genoeg leuke dingen te doen die jullie in de volgende behind the scenes zullen zien. Ik zal er deze maand aan denken om dan ook echt foto’s te maken. Maar eerst komen er nog een hele hoop leuke blogposts aan, veel meer dan dat jullie gewend zijn om alvast te wennen aan december (waar elke dag een post online zal komen). Ook een paar leuke winacties, dus hou de site zeker in de gaten als jij kans wilt maken.
Wil je meer behind the scenes foto’s zien? Volg mij dan op Instagram via @laurasbakery.
Een makkelijk recept om zelf spook schuimpjes te maken. Superleuke en lekkere spookjes van meringue voor een griezelfeest.
Het laatste baksel voor Halloween dat ik dit jaar met jullie deel zijn deze leuke spook schuimpjes. Het fijne van schuim vind ik dat het ontzettend makkelijk te maken is. Je ‘beslag’ is zo klaar en de vormpjes zijn zo gespoten. Dan kunnen ze gelijk de oven in, alleen dat kost een hoop tijd.
Schuimpjes bak je ook eigenlijk niet echt, met een temperatuur van 100 graden droog je ze meer. Dat neemt dus wat tijd in beslag, wel 2 uur. Maar ik vind het niet zo erg, geeft me weer genoeg tijd om andere dingen te maken. Deze spookjes zijn al bijna klaar op het moment dat ze de oven uit komen, je hoeft ze dan alleen nog maar een gezichtje te geven.
Zo simpel is het dus om deze meringue spookjes te maken. Alleen tijdens het bakken wordt je geduld op de proef gesteld. Maar dat geeft je ook genoeg tijd om andere leuke Halloween baksels te maken. Heb jij wat lekkers gemaakt voor Halloween?
BAKTIP: Een leuk alternatief voor eetbare oogjes is om gezichtjes op deze spook schuimpjes te tekenen met behulp van een zwarte eetbare stift.
Halloween hoeft niet griezelig te zijn als het aan mij ligt. Je kunt zoveel leuke baksels maken die gezellig griezelig zijn, als je begrijpt wat ik daarmee bedoel. Samen bakken voor Halloween is daarnaast en onwijs leuke activiteit, bijvoorbeeld tijdens de herfst vakantie. Een paar leuke Halloween recepten die griezelig zijn op een gezellige manier:
Heb jij ook een zwak voor het bakken in thema? Bak het hele jaar door de meest feestelijke recepten. Ook buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.
Nog een Halloween project! Halloween cupcakes dit keer na de koekjes en oreo pops die jullie eerder al hebben gezien. Na deze cupcakes heb ik nog één Halloween lekkernij voor jullie en daarna hou ik echt op ;). Echt eng zijn deze cupcakes niet, daar zijn de fondant spookjes iets te lief voor.
Toch is het duidelijk dat ze voor Halloween zijn. Fijn aan deze cupcakes is dat je er nauwelijks materialen voor nodig hebt. Extra leuk dus als je (nog) geen taartdecoratie artikelen in huis hebt maar wel een middagje wilt freubelen. Hoe je de Halloween cupcakes maakt, dat laat ik zien in deze how to!
BAKTIP: Voor dit recept heb je een cupcake bakvorm nodig. Ik gebruik deze vorm van Wilton. De vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed. Voor leuke en kwalitatieve cupcakevormpjes heeft House of Marie genoeg keuze in kleuren en patronen.
Over een weekje is het alweer Halloween, een dag die in veel gebieden van Nederland niet echt speelt. Hier in Haarlem wordt er (naar mijn weten) niets gedaan met Halloween, maar ik hoor ook dat er gemeentes zijn waar kinderen verkleed langs de deuren gaan. Hartstikke leuk! Wie weet verovert het ooit Nederland nog, ik vind het namelijk hartstikke leuk om allemaal lekkernijen voor Halloween te maken. Zo stonden ook mummie cake pops op mijn lijstje om te maken. Ik heb de cake pops vervangen door Oreo’s, de combinatie van chocola en Oreo vind ik namelijk erg lekker. Daarom dus vandaag een how to voor deze mummie oreo pops.
BAKTIP: Voor de oogjes van deze oreo mummie pops kan je helemaal losgaan. Ik gebruik deze kleine suikeroogjes van Wilton.
Heb jij al iets leuks gemaakt voor Halloween?
Vorig jaar zag ik voor het eerst gevulde koekjes. Ik vond dit zo’n leuk idee dat ik hier ook mee aan de slag wilde gaan. Pompoen koekjes stonden al op de planning voor Halloween dit jaar en ik bedacht dat ik hier nu dan wel gevulde koeken van kon maken. Deze koeken zijn leuk en makkelijk om te maken, maar je hebt wel een flinke koek als resultaat. Iets te groot voor één persoon eigenlijk.
Je kunt deze koeken daarom prima delen, of de rest bewaren voor een later moment natuurlijk. Ik gebruikte dit keer sprinkles als vulling, de botjes passen leuk bij het thema. Zo’n botje is prima te eten maar een hele hap is misschien wat veel en niet zo heel erg lekker. Je kunt ervoor kiezen om dit soort sprinkles te gebruiken maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een hele lekkere vulling zoals bijvoorbeeld kleine smarties of marshmallows. Misschien dat je er dan een extra koek tussen kunt doen zodat je een grotere soort vulling kunt gebruiken. Reken maar dat de ontvangers van deze pompoen koekjes verrast zullen zijn als ze een hap nemen!
BAKTIP: Om de koekjes zo oranje te krijgen, kleur ik mijn koekjesdeeg oranje met een kleurstof op gelbasis.