Dit was de advent van 2020

26 december 2020
Dit was de advent van 2020
5

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent te bedenken, te proeven en om ze met jullie te delen. Daarom vind je hier nog een keer alle recepten van de advent 2020 op een rij. Ik ben onwijs benieuwd welke recepten er bij jullie kerstontbijt, -brunch of -diner op tafel staan (en stonden)!

Volgens mij heeft zo’n beetje iedere familie zijn eigen tradities rondom Kerst. Bij ons in het gezin is dat bij het Kerstontbijt standaard sinaasappelsap, lekkere broodjes en beleg en natuurlijk een kerststol. Maar dit jaar kun je ook eens iets nieuws op tafel zetten. Zoals wentelteefjes van bananenbrood. Zelf ben ik ook echt dol op deze citroen-maandzaad wafels, die zijn heerlijk te combineren met lemon curd. Of wat dacht je van deze red velvet poffertjes? Helemaal in de kerstsferen met de rode kleur. 

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik dol op gingerbread koekjes, een recept daarvoor mag deze Kerst dus echt niet ontbreken. Zo maakte ik een speciale printable versie voor de gingerbread koekjes. Maar dit jaar maakte ik ook een nieuwe variatie, namelijk chocolade-pecan gingerbread koekjes. En jullie bleken ook fan te zijn van de pecan snowball koekjes. Die zijn ook hartstikke leuk om in een mooi schaaltje cadeau te geven. Net zoals kerstboom M&M koekjes!

Kerst is echt zo’n heerlijke periode om lekker uit te pakken met taarten bakken. De candy cane kersttaart (zebra taart) ziet er door de kleuren helemaal uit als een echte candy cane. Houd jij meer van frisse smaken? Dan is deze cranberry-sinaasappel yoghurtcake echt wat voor jou. Maar het grote spektakel stuk van deze advent bleek toch de kerstboom laagjestaart te zijn.

Zeker nu we deze Kerst met minder mensen kunnen vieren, zijn kleine hapjes ideaal om te maken. Deze perzik-prosciutto bruschetta ken je misschien al uit mijn boek: Het Borrelhapjes Bakboek. Net zoals de brie-pecan bladerdeeghapjes. Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! 

Nog zo’n traditie bij ons voor het Kerstdiner: aardappelgratin, maar deze keer maakte ik een recept voor zoete aardappelgratin. En hoe leuk is deze mini beef wellington? Zo heeft iedereen zijn eigen portie. Deze gerechten zijn ook nog eens heel goed te combineren met een bieten carpaccio.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een kerstdiner: het dessert. Ik vind het altijd zo leuk om met het kersttoetje helemaal uit te pakken. Kijk eens hoe leuk deze koffie-karamel panna cotta eruit ziet! Je kunt dit jaar ook een bekend toetje omtoveren tot iets feestelijks: zoals deze feestelijke dame blanche. En met deze deconstructed lemon meringue pie dessert zet je gemakkelijk een ontzettend feestelijk en chique toetje op tafel.

Stoofpeertjes horen er natuurlijk ook bij met Kerst! Hoe lekker is dit karamel-stoofperen kerstdessert? Tulband is ook zo’n traditioneel kerstlekkernij, maar dit jaar maakte ik dit recept net even anders namelijk deze chocolade-kersen tulbandjes. Ben je op zoek naar een kleiner toetje? Dan zijn deze kleine donut balletjes op smaak gebracht met kaneel en gedipt in dulce de leche perfect. Heerlijk als je het mij vraagt!

Naast lekker eten, kerstfilms kijken en spelletjes spelen vind ik het ook heerlijk om te kleuren deze dagen. Deze printables zijn dus niet alleen leuk voor de kids, maar ook om even lekker te ontspannen. Zo hebben we de afgelopen maand een kleurplaat van een gingerbread huis en een zoete kerstboom gemaakt. En een kerstlampjes vlaggenlijn om zelf de versiering van jouw kersttaart te knutselen. 

Welk recept vind jij het leukst van de Laura’s Bakery advent van 2020?

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Trudy schreef:

    De Decontructed Lemon Meringue, de Koekjes (nog) en de Cake die stonden hier op tafel.
    Alles met een hoofdletter, het was erg lekker!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat superleuk Trudy 😀 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *