Bananenbrood wentelteefjes

Bananenbrood wentelteefjes
32

Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen.

Ik steek regelmatig een plakje bananenbrood in de broodrooster, dat geeft een lekker knapperig en warm resultaat. Maar als je bananenbrood al een paar dagen ligt kan het soms wat droger worden en dan wil je het niet nog verder uitdrogen in de broodrooster. Daar komt het concept van ‘wentelteefjes’ natuurlijk om de hoek kijken! Die maak je normaal gesproken immers met oud, droog brood en in dit geval met plakjes bananenbrood. Ongelofelijk lekker en je zet er meteen een feestontbijt mee op tafel. Ik serveerde het met wat Griekse yoghurt en aardbeien, maar ook zonder zijn ze heel smakelijk.

Ben je benieuwd naar nog meer inspiratie met wentelteefjes? Bekijk hier dan eens waar ik nog meer wentelteefjes van hebt gemaakt!

Bananenbrood wentelteefjes

Deze bananenbrood wentelteefjes zijn een heerlijke variatie op de klassieke variant en ideaal voor het kerstontbijt of -brunch.
Porties: 4 porties

Ingrediënten

TOPPINGS

  • fijne suiker en kaneel
  • óf Griekse yoghurt en aardbeien

Instructies

  • Doe melk, eieren en kaneel in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop de sneetjes bananenbrood erin. Zorg dat die het mengsel goed opnemen, je kunt ze dus ook iets langer laten liggen erin. Dat hangt er vanaf hoe oud (en droog) het bananenbrood is, je wilt ook niet dat het zompig wordt.
  • Verhit dan wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten.
  • Serveer gelijk nu ze nog warm zijn. Strooi er wat fijne suiker en kaneel overheen of top ze af met Griekse yoghurt en verse aardbeien.
  • Eet smakelijk!
Tips

Als het bananenbrood nog vrij vers is, laat ze dan niet te lang in het ei-melk mengsel weken. Daar worden ze te zompig van.

Bewaren

Serveer de wentelteefjes meteen en als ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *