
Deze combinatie zat al zó lang in mijn hoofd en nu is het er eindelijk van gekomen dat ik het voor jullie (en mezelf 😉) heb uitgeprobeerd. Bananenbrood wentelteefjes! Erg lekker kan ik alvast verklappen.
Ik steek regelmatig een plakje bananenbrood in de broodrooster, dat geeft een lekker knapperig en warm resultaat. Maar als je bananenbrood al een paar dagen ligt kan het soms wat droger worden en dan wil je het niet nog verder uitdrogen in de broodrooster. Daar komt het concept van ‘wentelteefjes’ natuurlijk om de hoek kijken! Die maak je normaal gesproken immers met oud, droog brood en in dit geval met plakjes bananenbrood. Ongelofelijk lekker en je zet er meteen een feestontbijt mee op tafel. Ik serveerde het met wat Griekse yoghurt en aardbeien, maar ook zonder zijn ze heel smakelijk.
Ben je benieuwd naar nog meer inspiratie met wentelteefjes? Bekijk hier dan eens waar ik nog meer wentelteefjes van hebt gemaakt!


Bananenbrood wentelteefjes
Ingrediënten
- 6-8 sneetjes bananenbrood (volgens bijvoorbeeld dit recept)
- 250 ml melk
- 2 eieren (M)
- 0,5 tl kaneel
TOPPINGS
- fijne suiker en kaneel
- óf Griekse yoghurt en aardbeien
Instructies
- Doe melk, eieren en kaneel in een kom en klop door elkaar. Giet het mengsel in een diep bord of ovenschaal en doop de sneetjes bananenbrood erin. Zorg dat die het mengsel goed opnemen, je kunt ze dus ook iets langer laten liggen erin. Dat hangt er vanaf hoe oud (en droog) het bananenbrood is, je wilt ook niet dat het zompig wordt.
- Verhit dan wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes gaar en goudbruin aan beide kanten.
- Serveer gelijk nu ze nog warm zijn. Strooi er wat fijne suiker en kaneel overheen of top ze af met Griekse yoghurt en verse aardbeien.
- Eet smakelijk!
Als het bananenbrood nog vrij vers is, laat ze dan niet te lang in het ei-melk mengsel weken. Daar worden ze te zompig van.
Serveer de wentelteefjes meteen en als ze nog warm zijn, dan zijn ze het lekkerst.