Met dit deconstructed lemon meringue pie dessert zet je gemakkelijk een ontzettend feestelijk en chique dessert op tafel. In dit artikel geef ik je ook wat tips hoe je gemakkelijk nog meer chique toetjes op tafel zet!
Een deconstructed lemon meringue pie dessert maken
Met dit deconstructed lemon meringue pie dessert heb ik de brosse koekbodem, de lemon curd en de meringue op een andere manier dan gebruikelijk samengebracht. Terwijl het eruit ziet als een chique dessert, valt het maken ervan reuze mee. Win-win. 😉
Voor de koekbodem gebruikte ik gingerbread koekjes, omdat dit echt bij kerst past. Om de koekjes extra feestelijk te kunnen serveren, maakte ik er kleine stervormige koekjes van. Ook maakte ik het dessert af met kleine blaadjes munt, die zowel qua uiterlijk als qua smaak onmisbaar zijn.
Zo maak je thuis heel gemakkelijk een restaurantwaardig, chique dessert!
Ziet er prachtig uit! Lijkt me heel leuk om dit te proberen. Echter vraag ik me wel af is dit ook veilig om te serveren aan iemand die zwanger is? 🙂
Vanwaar je vraag? Vanwege de Italiaanse meringue of de lemon curd? W.b. het laatste leggen we dat uit in dit recept: https://www.laurasbakery.nl/lemon-curd/ en Italiaans schuim is kookschuim, je kookt het dus waardoor eventuele bacteriën ook gedood worden.
Dankjewel voor de snelle reactie. Van de lemon curd weet ik inderdaad dat het veilig is. Ik twijfelde over het schuim 🙂 maar zo te horen kan dat dus ook geen kwaad. Ga dit recept zeker proberen deze kerst 🙂
Dit ziet er schitterend uit! Lemon meringue is mijn favoriet. Ik ga hem zeker uitproberen! De gingerbread cookies heb ik deze week gemaakt. Heerlijk!
Wat voor soort ijs kan je het beste erbij eten?
Wat jij zelf het lekkerst vind!
Deze afgelopen tweede kerstdag gemaakt! Hij smaakte erg goed en stond super chique. Aanrader!
Heel duidelijk recept en wat een top dessert! Heb je nog een tip om hem iets minder zoet te krijgen? Zowel de curd als meringue mogen van mij een tikkeltje minder zoet. Kan ik gewoon een bepaalde hoeveelheid suiker minder doen, denk je?
Fijn te horen! Je kunt het proberen met iets minder suiker, ik durf alleen niet te zeggen of dat mogelijk ook invloed zal hebben op de structuur.
Vandaag dit dessert geserveerd op 2de kerstdag, iedereen was heel enthousiast en bijna iedereen wilde een 2de ronde, dat zegt genoeg 😉 en zelf heel trots dat de merengue en lemoncurd in 1x (en voor de eerste x dat ik het überhaupt maak) meteen goed gelukt waren. Ipv gingerbread zandkoekjes gemaakt, dit was qua smaak ook prima.
Mijn echtgenote heeft een tarweintollerantie, daarom gebruikt ze hetzij rogge hetzij spelt gebruikt om allerlei te bakken. Kan dat hier, en bij enkele andere recepten, ook als vervanger dienen?
Dat verschilt een beetje per recept of dat kan. Je kunt voor dit recept ook glutenvrije koekjes maken. Hier lees je meer tips: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/