Behind the scenes: mei 2015

1 juni 2015
0

behind the scenes mei

Hoppakee, weer een maand voorbij. Bizar hoe snel dat toch weer gaat. Mei was een maand waarin ik veel taarten heb gemaakt, mijn ouders zijn deze maand namelijk beide jarig! En natuurlijk heb ik verder ook weer genoeg lekkere dingen staan maken 😉 .

Mijn vader is 4 mei jarig, dus stond ik het eerste weekend van mei in de keuken om taarten te bakken. Twee taarten voor thuis en 2 tulbanden die als traktatie mee naar het werk gingen. Thuis genoten we van de Toblerone Cheesecake en de Rabarber-aardbei crumble cake. Naar het werk ging onder andere de perzik tulband mee, ook nog een vanille-chocolade tulband. Dat recept komt er nog aan 😉 .

behind the scenes mei

Op 5 mei was het bevrijdingsdag. Ik had niet zo’n zin om naar Bevrijdingspop te gaan hier in Haarlem en besloot een blogdagje in te plannen. Uiteindelijk ging ik nog even met mijn vader mee geocachen. Ik was compleet doorweekt van een gigantische regenbui waar we in terecht kwamen en waaide bijna weg, wat een rotweer. Gelukkig brak later het zonnetje door toen we op het terrein van de Floriade in Hoofddorp liepen.

behind the scenes mei

Ik was al begonnen met het testen van de rode 6.9L KitchenAid en deze maand kwam ook zijn kleine broertje binnen; de ijsblauwe 4.8L KitchenAid. Wat is hij prachtig! Ik ben bijna klaar met het testen van de rode, dan zal de blauwe er aan moeten geloven!

behind the scenes mei

Weekend! Ik had besloten mijn computer het hele weekend uit te laten en helemaal niks te doen dat met bloggen te maken had. Dat neem ik mij wel vaker voor, maar ik ben toch altijd nog wel iets aan het doen. Dit keer niet dus! Vrijdagavond luidde ik het weekend gelijk in en ging met vriendinnetje Chanou de stad in voor een gezellig drankje op het terras. Op zaterdag ging ik met vriendinnetje Nina naar de IJ-hallen in Amsterdam. Superleuk! Ik kwam thuis met een stapel leesboeken en een gaaf taartrooster. Daarna gingen we nog even naar het Eye om daar eerst te genieten van een kopje thee met taart en we eindigden met rosé en bitterballen. Ja hoor, het weekend werd goed gevierd 😉 . Zondag was het moederdag en regelden we een heerlijk ontbijt voor mams. Verder maakte ik er een heerlijke luie dag van.

behind the scenes mei

Maandag begon de werkweek weer en ben ik de hele ochtend bezig geweest met alle reacties en e-mails beantwoorden. ’s Middags ging ik een woning bezichtigen hier in Haarlem! Helaas ben ik het niet geworden, dus de zoektocht gaat gewoon weer verder. Echt hoor, het is zo lastig om in Haarlem in je eentje een leuk en betaalbaar appartement te vinden. Of het is ienieminie, of het is niet te betalen. Ik hoef geen gigantische woning, maar omdat ik voornamelijk vanuit huis werk en veel in de keuken sta voor mijn werk is een woning van 15-20 vierkante meter met twee keukenblokjes toch echt een beetje aan de kleine kant 😉 . Ik blijf dus stug doorzoeken, ergens daar moet een woning zijn voor mij 🙂 .

behind the scenes mei

Die week was het hemelvaart. Omdat het supermooi weer was maakte ik ijsjes. Tenminste, dat was het idee want het ging niet helemaal goed. Ik was een beetje te ongeduldig en trok het ijsje er te snel uit. Het stokje kwam er wel uit, maar de rest van het ijsje bleef zitten. Helaas pindakaas, dit ijsje moet dus in de herkansing!

behind the scenes mei

In het weekend gingen we naar de verjaardag van mijn oom in Heerhugowaard waar we ook gezellig bleven eten. Ik begon last te krijgen van mijn keel wat helaas steeds erger werd. De volgende dag moest ik een stukje zachter en voorzichtiger praten. Ik had misschien beter een dag mijn mond kunnen houden, maar Lian kwam even een kopje thee drinken en ’s middags kwam ook Nina nog even langs. Dus ja, er werd volop gekletst. Dat heeft mijn stem geweten overigens de rest van de week. Ik was enorm verkouden en werd daar een beetje ziekig van. Ik deed dus wat rustiger aan in de hoop dat ik snel weer fit zou zijn!

behind the scenes mei

Die vrijdag ging ik naar Amsterdam, op naar Hotel Arena. Hier hield Cherrypicker een evenement. Ze presenteerden een onderzoek wat onder bloggers is gehouden en daarna konden we in gesprek met allerlei reisbureaus en bestemmingen. Een heel tof evenement en compleet anders dan de evenementen waar ik normaal heen ga. Na het evenement had ik nog even afgesproken met Nina voor een drankje want zij werkt letterlijk om de hoek van het hotel waar we waren.

behind the scenes mei

De week daarop was mijn moeder jarig en dat vierde ze op tweede Pinksterdag. Ik maakte dit keer een lemon meringue cheesecake die echt gruwelijk lekker was! De hele familie heeft er van zitten smullen. Recept volgt snel!

behind the scenes mei

Dinsdag was mijn moeder echt jarig en gingen we uit eten bij Villa Westend. Ik lunch hier met enige regelmaat, maar ik had er nog niet eerder gedineerd. Een aanrader kan ik je zeggen! Het personeel is heel klantvriendelijk en je voelt je welkom. En niet geheel onbelangrijk, het eten is er heerlijk 😉 . Je kijkt uit op het prive strand en het meer dat bij deze locatie hoort.

behind the scenes mei

Afgelopen weekend kwam Nina gezellig langs en ze bleef ook eten. Ze gaat in oktober op wereldreis en gaat hierover ook bloggen. Ik help haar met het opzetten van haar blog, dus hier hebben we een goede start mee gemaakt. Zondag deden we een high tea op Landgoed Groenendaal, of afternoon tea zoals zij het noemen. Dit hadden we mijn moeder cadeau gedaan voor haar verjaardag. Wat een prachtige locatie en wat hebben we genoten! We begonnen met een bouillon, gevolgd door heerlijke sandwiches en hartige taart. Daarna kwam het zoetigheid op tafel en niet zo’n beetje ook. Scones, muffins, chocolademousse, trifle, bonbons, crème brûlée. Het was er allemaal! En nog meer dan dat zelfs. Een aanrader om heen te gaan mocht je ooit in de buurt zijn!

En dan nu juni. Als ik de weersvoorspellingen mag geloven gaan we nu eindelijk zomers weer krijgen, een hittegolf misschien wel. Dat moet ik nog maar zien, maar wat mij betreft is het zomerse weer meer dan welkom! Ik heb deze maand al wat leuke en spannende afspraken staan en er staat een gezellig weekend met Lian en Mariette op de planning! Daarover in de volgende behind the scenes meer. Tussendoor kun je natuurlijk al op de hoogte blijven door mij te volgen op Instagram! 🙂

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

12 reacties

  1. Bas schreef:

    Een leuke, en drukke maand! Nog veel succes bij het zoeken van een appartement in Haarlem!

  2. Lian schreef:

    Woehoe! Ik heb ook echt zin in beter weer en juni. Veel drukke weekenden voor de boeg, waaronder inderdaad een weekend naar Haarlem

  3. Maaike schreef:

    Ziet er uit als een geweldige maand met al die lekkere taarten 🙂

  4. Margot schreef:

    Leuk om te zien en kom maar op met de zomer inderdaad!

  5. Petra schreef:

    Je zou toch in Haarlem gaan wonen.. Toevallig vorig weekend nog geweest, wat een leuke stad is dat toch. Succes met je zoektocht! Ben benieuwd naar de nieuwe recepten en reviews, klinkt goed! En leuke hobby, geocachen;-)!

  6. Nicole schreef:

    Leuk overzicht! Zowel de zomer als die woning komen eraan! Let maar op.

  7. Tamara schreef:

    De maand gaat inderdaad snel! Gelukkig bijna zomer!

  8. Joyce schreef:

    Wat een leuke maand en fijn dat je zoveel taarten bakte 🙂 Ik ben toch steeds zo jaloers als ik die kitchen aids zie! 😉

  9. Willeke schreef:

    Wat heb jij toch een leuke baan.
    Ik heb al veel leuke en lekkere dingen op je site gezien die ik wil gaan maken.
    Maar ik vraag me steeds af wat doe jij met al die lekkere dingen? Als ik het zelf allemaal op moet gaan eten word ik een 10 tonner.

    Liefs Willeke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik proef wel van alles een stukje, heel soms 2 😉 Verder gaat alles naar vrienden, familie en hun collega’s. Het wordt niet weggegooid in ieder geval 😉

  10. Laura schreef:

    Hoi!

    Jij heb inderdaad een heerlijke baan! Geniet ervan. Ik vind het extra leuk om je verhalen te lezen omdat ik ook een mug ben en alles wat je beschrijft ik ook ken. Zoals villa westend…..ben er alleen nog nooit geweest. Succes verder. Ik was eigenlijk op zoek naar madeleines receptenboek dus als je nog goede tip heb…..

    Groetjes Laura

    1. Laura's Bakery schreef:

      Een aanrader om een keer naar Villa Westend te gaan 😉 Ik ken helaas geen boek waar alleen maar madeleines in staan, heb wel een fijn basisrecept online staan waar je goed mee kunt variëren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *