Deze citroen-maanzaad wafels met lemon curd zijn een echt feestontbijt, dat kan ik je alvast beloven. Citroen-maanzaad is natuurlijk een klassieke combinatie. Ik heb er al meerdere lekkere recepten mee online staan, zoals shortbread koekjes en muffins. Ik hou er nu eenmaal erg van en jullie volgens mij ook. Dit keer verwerkte ik het in mijn basisrecept voor ontbijt wafels, die ik serveerde met Griekse yoghurt en lemon curd. Het resultaat was ongelofelijk lekker, hier wil ik elke ochtend wel mee ontbijten. Grote kans dat ik er voor mijn kerstontbijt weer mee aan de slag ga.
BAKTIP: Nog op zoek naar een wafelijzer? Ik kan je dit wafelijzer aanraden. Deze is ook met timer verkrijgbaar als je dit prettig vindt.
Dit klinkt als een heerlijk recept! Zelf lactose intollerant, maar kan ik dan de melk met dezelfde verhouding vervangen voor amandelmelk?
Dat kan zeker!
Jammer genoeg kon ik niet aan maanzaad komen, supermarkten hebben het blijkbaar niet in hun assortiment.
Ik heb de helft van de ingrediënten gepakt, de smaak is heerlijk, ook zonder maanzaad.
Alleen plakte het deeg erg aan het wafelijzer, ook na wat royaler insmeren met boter.
Wat gaat er mis bij mij?
Wat gek! Heb je dit nooit met andere wafelrecepten? Ik zou denken dat het aan je ijzers ligt, of dat de wafels misschien nog niet gaar waren of het ijzer niet heet genoeg. Zelf heb ik geen ervaring met het insmeren met boter, dat doe ik altijd met een bakspray.
Nee, ik had het anders niet met andere wafelrecepten. Maar misschien ligt het inderdaad aan mijn ijzers, ik had hem namelijk al jaren niet meer gebruikt.
Supermarkten hebben wel degelijk gewoon maanzaad hoor, staat bij de potjes kruiden zoals van verstegen. AH heeft het, jumbo, hoogvliet…..
klopt, maar niet alle AH en Jumbo winkels hebben het in hun assortiment.
Hoi Laura,
Heb je nog een tip hoe je ze nog “fluffier“ kan maken? Heb het gevoel dat ze bij mij niet zo zacht uit het ijzer kwamen. Verder waren ze wel super lekker!
Waren ze compact van binnen bedoel je? Het zijn nl ook geen fluffy wafels, ze hebben juist een klein krokant randje. Als je ze iets fluffier wil moet je meer bakpoeder toevoegen en ik zou de suiker volledig weglaten.
Super! Dat probeer ik dan snel even uit!
Hoi Laura
Ik heb zelf ook zo een Kitchenaid wafelijzer maar ik weet nooit hoeveel beslag ik er precies moet in doen om die mooie ronde wafels te krijgen die ik dan in 4 stukken kan verdelen. Heb je daar een tip misschien?
Dat is inderdaad een beetje proberen en kijken wat werkt. Je zou een ijsschep kunnen gebruiken.