Mini beef wellington

Gepost: 14 december 2020 Laatst bewerkt: 29 november 2023
Mini beef wellington

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen kan ik het niet laten om het gerecht een beetje te decoreren als dit mogelijk is. Van tevoren dacht ik trouwens dat dit gerecht heel ingewikkeld zou zijn, maar niets was minder waar. Probeer maar eens uit!

BAKTIP: Om de beef wellington te decoreren stak ik met een ster uitsteker nog enkele bladerdeeg sterren uit. Heb je die niet in huis? Je kan de sterren ook zelf uitsnijden, of kiezen voor het alternatief zoals omschreven in de receptkaart.

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

 

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Mini beef wellington

Ik dacht altijd dat beef wellington heel erg ingewikkeld was om te maken, maar dat is helemaal niet zo. Probeer deze mini beef wellington maar eens uit.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • Ongeveer 700 gram ossenhaas
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 250 gram champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • paneermeel
  • 6 plakken serranoham
  • 1 ei om in te smeren

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd er in de lengte een strook vanaf (deze gebruik je voor de sterren decoratie) en snijd vervolgens over de breedte het resterende stuk bladerdeeg in 3 stukken. Herhaal dit voor het tweede stuk bladerdeeg.
  • Op ieder stuk bladerdeeg strooi je wat paneermeel, leg hier een plak serranoham bovenop.
  • Verdeel de ossenhaas in zes gelijke stukken en bak in een pan met een scheutje olie in enkele minuten rondom aan. Laat het vlees even rusten en uitlekken op een plank terwijl je de rest van de vulling bereidt.
  • In een keukenmachine versnipper je de sjalot. Voeg de champignons en knoflook toe en doe hier hetzelfde mee. Al deze ingrediënten fijnsnijden met een mes kan natuurlijk ook. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het vervolgens over de plakken ham.
  • Leg op ieder stuk bladerdeeg een stukje ossenhaas, zorg dat alle stukken ongeveer even groot zijn. Vouw het pakketje van bladerdeeg dicht, druk de randen goed aan.
  • Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek sterren uit het resterende bladerdeeg en decoreer de beef wellington hiermee. Smeer als laatst de pakketjes in met een geklutst eitje.
  • Bak de bladerdeeg pakketjes in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat eenmaal uit de oven 5 minuten rusten voordat je ze serveert.

Tips

  • Geen sterren uitsteker? Je kunt van het extra stuk bladerdeeg ook nog smallere strookjes snijden om te gebruiken als ‘lint en strik’. Zo maak je cadeautjes van de beef wellington.
  • Je kunt de pakketjes in de koelkast bewaren zodat je ze voor het kerstdiner alleen nog meer in de oven hoeft te schuiven. Rechtstreeks vanuit de koelkast kan het zijn dat de oventijd ene klein beetje langer wordt.
Bewaren

Lekkerst om gelijk te serveren. Goed verpakt in de koelkast 2 dagen houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

  1. Griet Adams schreef:

    Beste,
    Al jaren staat beef Wellington op mijn lijstje te maken. Maar een Rosbief inpakken voor mij alleen, tja … Dit jaar veel de reünie met de collega’s in de corona, opnieuw geen beef Wellington.
    Maar dankzij jou, eet ik.nu beef Wellington met Kerst. Duizendmaal dank.
    Griet Adams

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn om te lezen Griet. Geniet van je mini beef wellington en fijne feestdagen!

  2. Gertrude schreef:

    Je kunt ze helemaal kant en klaar in de koelkast bewaren zodat je ze alleen nog in de oven hoeft te schuiven? Kan dit een dag van te voren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, alleen wordt de oven tijd dan dus ietsje langer!

  3. saskia schreef:

    Met wat voor mengsel zou je de champignons kunnen vervangen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bijvoorbeeld een mengsel van spinazie (en smaakmakers) zou ook kunnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept