Mini beef wellington

Mini beef wellington
33

Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen kan ik het niet laten om het gerecht een beetje te decoreren als dit mogelijk is. Van tevoren dacht ik trouwens dat dit gerecht heel ingewikkeld zou zijn, maar niets was minder waar. Probeer maar eens uit!

Mini beef wellington

Ik dacht altijd dat beef wellington heel erg ingewikkeld was om te maken, maar dat is helemaal niet zo. Probeer deze mini beef wellington maar eens uit.
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • Ongeveer 700 gram ossenhaas
  • 2 rollen vers bladerdeeg
  • 250 gram champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • paneermeel
  • 6 plakken serranoham
  • 1 ei om in te smeren

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd er in de lengte een strook vanaf (deze gebruik je voor de sterren decoratie) en snijd vervolgens over de breedte het resterende stuk bladerdeeg in 3 stukken. Herhaal dit voor het tweede stuk bladerdeeg.
  • Op ieder stuk bladerdeeg strooi je wat paneermeel, leg hier een plak serranoham bovenop.
  • Verdeel de ossenhaas in zes gelijke stukken en bak in een pan met een scheutje olie in enkele minuten rondom aan. Laat het vlees even rusten en uitlekken op een plank terwijl je de rest van de vulling bereidt.
  • In een keukenmachine versnipper je de sjalot. Voeg de champignons en knoflook toe en doe hier hetzelfde mee. Al deze ingrediënten fijnsnijden met een mes kan natuurlijk ook. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het vervolgens over de plakken ham.
  • Leg op ieder stuk bladerdeeg een stukje ossenhaas, zorg dat alle stukken ongeveer even groot zijn. Vouw het pakketje van bladerdeeg dicht, druk de randen goed aan.
  • Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek sterren uit het resterende bladerdeeg en decoreer de beef wellington hiermee. Smeer als laatst de pakketjes in met een geklutst eitje.
  • Bak de bladerdeeg pakketjes in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat eenmaal uit de oven 5 minuten rusten voordat je ze serveert.

Tips

  • Geen sterren uitsteker? Je kunt van het extra stuk bladerdeeg ook nog smallere strookjes snijden om te gebruiken als ‘lint en strik’. Zo maak je cadeautjes van de beef wellington.
  • Je kunt de pakketjes in de koelkast bewaren zodat je ze voor het kerstdiner alleen nog meer in de oven hoeft te schuiven. Rechtstreeks vanuit de koelkast kan het zijn dat de oventijd ene klein beetje langer wordt.
Bewaren

Lekkerst om gelijk te serveren. Goed verpakt in de koelkast 2 dagen houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. Griet Adams schreef:

    Beste,
    Al jaren staat beef Wellington op mijn lijstje te maken. Maar een Rosbief inpakken voor mij alleen, tja … Dit jaar veel de reünie met de collega’s in de corona, opnieuw geen beef Wellington.
    Maar dankzij jou, eet ik.nu beef Wellington met Kerst. Duizendmaal dank.
    Griet Adams

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat fijn om te lezen Griet. Geniet van je mini beef wellington en fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *