Vorig jaar maakte ik naast de zoete aardappelgratin ook zelf mini beef wellington. Zo had iedereen zijn eigen portie op het bord liggen. Ik had ze zelfs gedecoreerd met kerststerren, want ook bij hartige dingen kan ik het niet laten om het gerecht een beetje te decoreren als dit mogelijk is. Van tevoren dacht ik trouwens dat dit gerecht heel ingewikkeld zou zijn, maar niets was minder waar. Probeer maar eens uit!
BAKTIP: Om de beef wellington te decoreren stak ik met een ster uitsteker nog enkele bladerdeeg sterren uit. Heb je die niet in huis? Je kan de sterren ook zelf uitsnijden, of kiezen voor het alternatief zoals omschreven in de receptkaart.
Beste,
Al jaren staat beef Wellington op mijn lijstje te maken. Maar een Rosbief inpakken voor mij alleen, tja … Dit jaar veel de reünie met de collega’s in de corona, opnieuw geen beef Wellington.
Maar dankzij jou, eet ik.nu beef Wellington met Kerst. Duizendmaal dank.
Griet Adams
Wat fijn om te lezen Griet. Geniet van je mini beef wellington en fijne feestdagen!
Je kunt ze helemaal kant en klaar in de koelkast bewaren zodat je ze alleen nog in de oven hoeft te schuiven? Kan dit een dag van te voren?
Dat kan, alleen wordt de oven tijd dan dus ietsje langer!
Met wat voor mengsel zou je de champignons kunnen vervangen?
Bijvoorbeeld een mengsel van spinazie (en smaakmakers) zou ook kunnen.