Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1 grote plaatcake waar je twee kerstbomen van maakt voor de laagjes cake. Lekkere vulling erbij en daarna kun je los met de decoratie. Kies jouw favoriete kerstchocolaatjes uit en klaar ben je. Ik deel het recept met jullie.
BAKTIP: Om toefjes botercrème te spuiten, gebruik ik een wegwerp spuitzak en glad spuitmondje.
Hoi Laura,
Ik ben jarig met kerst en vind dit wel een leuke vorm alleen niet als verjaardagstaart. zou ik er ook een andere vorm uit kunnen snijden? En heb je hier misschien tips voor?
Tuurlijk! Denk eens aan een letter of cijfer (van de jarige), kijk maar eens: https://www.laurasbakery.nl/lauras-bakery-8-jaar-cijfertaart/
Hoi hoi, wat even leuk idee! Heb je toevallig ook tips voor een vulling bijvoorbeeld botercreme met iets anders. Ik vind lemon curd namelijk wel lekker maar twijfel of dit lekker samen is”? Heb jij een leuke tip om te proberen?
Zeker dat is heerlijk! Botercrème gaat goed samen met karamel of lemon curd, of kijk hier eens: https://www.laurasbakery.nl/botercreme-een-smaakje-geven/
Wat een leuke taart!! Ik overweeg nu de tulband te skippen en deze te maken.. ? Echt heel gaaf!
Hi, wat zou een goede glutenvrije vervanging zijn voor dit recept? Heb vaak met glutenvrij dat het wat droog wordt of uitelkaar valt.. iets wat je met dit absoluut niet wilt natuurlijk.
Dat durf ik zo ook niet te zeggen, maar je kunt eens hier: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/
of hier kijken: https://www.laurasbakery.nl/category/zoet-bakken/allergieen/glutenvrij/
Top recept. Heb hem gemaakt voor 1 ste kerstdag, hele leuke reacties op gehad.
Zou leuk zijn om een foto erbij te kunnen plaatsen.
Dat gaat helaas niet via de website, maar kan wel altijd via Instagram of Facebook! Vind ik natuurlijk ook erg leuk om te zien.
Hoi heb hem geplaatst. De 1 ste laag een mocca crème gebruikt.
Gr. Henk
Hoi Laura!
Ik heb al een aantal keer dit soort cake gemaakt maar mijn randen drogen altijd zo snel uit als ik de cake gesneden heb.. heb jij daar een trucje voor?
Dat gebeurt inderdaad helaas snel. Je zou de zijkanten dan helemaal af moeten dekken met folie tegen het uitdrogen.
Hallo, ik wil hem graag maken alleen stort dat botercreme niet snel in? Of moet je dat erop spuiten als je het gaat serveren?
Ik weet niet hoelang je de taart wilt bewaren voor je hem serveert?
Ik zou hem graag met Kerst willen maken, alleen als ik hem zaterdagochtend zou maoen, zou het zondag dan niet ingestort zijn?
Hey Laura,
Vraagje: als je de 2de kerstboom maakt, dan zal de taart toch uit elkaar vallen als je hem willt verleggen,vermits die 2de boom in stukken gemaakt is?
Dat klopt, je kunt hem het beste maken op een plank of iets dergelijks waarop je het ook kunt verplaatsen.