Kerstboom laagjestaart

Gepost: 12 december 2020 Laatst bewerkt: 24 november 2023
Kerstboom laagjestaart

Groots uitpakken met een kersttaart, maar niet al te ingewikkeld willen doen? Probeer dan deze kerstboom laagjestaart! Ziet er spectaculair uit, maar is dus helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Je bakt 1 grote plaatcake waar je twee kerstbomen van maakt voor de laagjes cake. Lekkere vulling erbij en daarna kun je los met de decoratie. Kies jouw favoriete kerstchocolaatjes uit en klaar ben je. Ik deel het recept met jullie.

BAKTIP: Om toefjes botercrème te spuiten, gebruik ik een wegwerp spuitzak en glad spuitmondje

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.

Bestel hier!
 

Afbeelding
Kerstboom laagjestaart-2a

 

spectaculaire kerst taarten

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 4 stemmen

Kerstboom laagjestaart

Maak indruk met deze kerstboom laagjestaart die helemaal niet moeilijk is om te maken.
Porties: 10 -12 personen

Ingrediënten

Cake en vulling

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren M
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 2 tl kaneel
  • 1 portie botercrème

Decoratie

  • Kerstkoekjes
  • Kerstchocolaatjes
  • Marsepeinen kerstfiguren
  • kerstsprinkles

Instructies

  • Maak van tevoren de botercrème volgens het recept. Dan kun je de cake gelijk vullen wanneer deze is afgekoeld.
  • Dan maak je het cakebeslag. Klop boter en suiker tot een romige massa. Voeg de eieren daarna een voor een toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen. Eindig met het toevoegen van vanille-extract.
  • Meel, zout en kaneel kun je tegelijk toevoegen. Mix op een lage stand tot deze ingrediënten zijn opgenomen.
  • Bekleed een bakplaat van ongeveer 30 x 45 cm met bakpapier. Stort het beslag erop en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak de plaatcake in ongeveer 15 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte). Laat volledig afkoelen voor je verder gaat.
  • Neem een groot bord of plank waar je de taart op wilt serveren. Snijd de kerstboomvorm zo groot mogelijk uit de plak cake. Van de twee schuine hoeken en restjes rondom de stam van de boom kun je een tweede identieke kerstboom maken. Leg de boom van cake die uit verschillende delen bestaat als eerste op je bord of plank.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met gladde ronde spuitmond. Gebruik de helft van de botercrème om de kerstboom te bedekken met kleine toefjes. Leg dan de tweede laag cake er bovenop en bedek ook deze met toefjes crème.
  • Decoreer de bovenkant van de taart met kerstchocolade, –koekjes, de marsepeinen figuren en sprinkles. Je kunt deze kerstboom taart zo decoreren als je zelf graag wilt. Gebruik jouw favoriete kerstlekkers.
Tips

Als je in kerstkleuren wilt werken zou je ook de lagen cake en/of de crème een kleurtje kunnen geven door kleurstoffen te gebruiken.
Bewaren

4-5 dagen afgedekt buiten de koelkast houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

18 reacties

  1. Engelke schreef:

    Hoi Laura,
    Ik ben jarig met kerst en vind dit wel een leuke vorm alleen niet als verjaardagstaart. zou ik er ook een andere vorm uit kunnen snijden? En heb je hier misschien tips voor?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Tuurlijk! Denk eens aan een letter of cijfer (van de jarige), kijk maar eens: https://www.laurasbakery.nl/lauras-bakery-8-jaar-cijfertaart/

  2. Gwen schreef:

    Hoi hoi, wat even leuk idee! Heb je toevallig ook tips voor een vulling bijvoorbeeld botercreme met iets anders. Ik vind lemon curd namelijk wel lekker maar twijfel of dit lekker samen is”? Heb jij een leuke tip om te proberen?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Zeker dat is heerlijk! Botercrème gaat goed samen met karamel of lemon curd, of kijk hier eens: https://www.laurasbakery.nl/botercreme-een-smaakje-geven/

  3. Martine schreef:

    Wat een leuke taart!! Ik overweeg nu de tulband te skippen en deze te maken.. ? Echt heel gaaf!

  4. Dione schreef:

    Hi, wat zou een goede glutenvrije vervanging zijn voor dit recept? Heb vaak met glutenvrij dat het wat droog wordt of uitelkaar valt.. iets wat je met dit absoluut niet wilt natuurlijk.

  5. Henk schreef:

    Top recept. Heb hem gemaakt voor 1 ste kerstdag, hele leuke reacties op gehad.

  6. Henk schreef:

    Zou leuk zijn om een foto erbij te kunnen plaatsen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat gaat helaas niet via de website, maar kan wel altijd via Instagram of Facebook! Vind ik natuurlijk ook erg leuk om te zien.

      1. Henk schreef:

        Hoi heb hem geplaatst. De 1 ste laag een mocca crème gebruikt.
        Gr. Henk

  7. Ella schreef:

    Hoi Laura!

    Ik heb al een aantal keer dit soort cake gemaakt maar mijn randen drogen altijd zo snel uit als ik de cake gesneden heb.. heb jij daar een trucje voor?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat gebeurt inderdaad helaas snel. Je zou de zijkanten dan helemaal af moeten dekken met folie tegen het uitdrogen.

  8. Lydia schreef:

    Hallo, ik wil hem graag maken alleen stort dat botercreme niet snel in? Of moet je dat erop spuiten als je het gaat serveren?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik weet niet hoelang je de taart wilt bewaren voor je hem serveert?

  9. Lydia schreef:

    Ik zou hem graag met Kerst willen maken, alleen als ik hem zaterdagochtend zou maoen, zou het zondag dan niet ingestort zijn?

  10. Katrien De Grande schreef:

    Hey Laura,
    Vraagje: als je de 2de kerstboom maakt, dan zal de taart toch uit elkaar vallen als je hem willt verleggen,vermits die 2de boom in stukken gemaakt is?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat klopt, je kunt hem het beste maken op een plank of iets dergelijks waarop je het ook kunt verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept