Ik kook al sinds ik uit huis ging met mijn BK kookpannenset en kook nog bijna dagelijks met die pannen, ook voor het kerstdiner. Vandaag wil ik jullie inspireren met een overheerlijk dessert waar je zeker weten de show mee steelt deze Kerst. Onlangs heb ik mijn BK collectie weer iets verder uit kunnen breiden, omdat ik een kerstdessert wilde bereiden met onder andere de
BK Conical Deluxe steelpan. Ik besloot mijzelf nog wat verder uit te dagen door een heel dessert in enkel pannen op het fornuis te bereiden, dat werd uiteindelijk dit karamel-stoofperen kerstdessert. De steelpan was nodig voor de karamelsaus, een goede pan is daarvoor echt een must als je het mij vraagt. Voor de stoofpeertjes en crumble gebruikte ik weer andere pannen. Jawel, ook de crumble maakte ik in een pan! Het resultaat was waanzinnig lekker, ik zal het recept met jullie delen.
De site van BK geeft aan dat de code niet geldig is.
Ohnee wat vervelend zeg! We gaan hier meteen contact over opnemen met BK en ervoor zorgen dat de code zo snel mogelijk weer werkt. Ik stuur je dan opnieuw een berichtje!
Bedankt!
Het is inmiddels opgelost, de korting gaat over de 16 cm steelpan!
De stoofperen hebben ook een caramelachtige kleur. Hoe heb je dat gedaan?
Ik heb gewoon mijn recept gebruikt ervoor, waarnaar ik ook doorlink in het recept. Échter, zoals jij al goed opgemerkt hebt, kwam ik er later achter dat ik een flesje bessensap minder had gebruikt en ik had ze dit keer iets korter laten stoven. Hoe langer je ze laat stoven, hoe roder ze worden. Smaak verschilt nauwelijks, puur kleur!
Hoi Laura,
Ik wil dit recept donderdag alvast voorbereiden voor zaterdag. Kan dat?
Zeker!
Hoi Laura,
Wat een geweldig leuk recept. Ik zie bij de ingrediëntenlijst dat je vanille extract nodig hebt voor de karamelsaus, maar lees het daarna in het recept niet meer terug. Wanneer voeg je dit toe?
Samen met de slagroom.
Gisteren klaargemaakt als toetje voor 1e kerstdag. Was echt heel erg lekker. Bedankt voor het leuke recept.
T wad heerlijk.
Karamel saus te dun. Heb t aangelengd met bloem.
Kan het ook anders of maak ik een fout?
En? Kan ik de slagroom ook vervangen door melk?
Het toetje was heerlijk, ? lekkere combi. Gisteren alles voorbereid, vandaag de karamelsaus weer opgewarmd, maar blijkbaar net iets te lang want het werd aardig dun, maar smaak nog oké.
Hi! Misschien een rare vraag maar mag ik vragen van welk merk het bord op de foto is?
Dankjewel!
Ik geloof van Broste Copenhagen.