Uitgelicht: Kleurpoeders

Gepost: 26 juni 2011 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022

Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik altijd graag mijn kleurpoeders gebruik, door velen worden dit ook wel ‘dusts’ genoemd. Hiermee geef ik meestal het hart van bloemen een extra kleurtje maar je kunt er veel kanten mee op. Bij mijn vintage cupcakes heb ik bijvoorbeeld alles gekleurd met deze poeders. Er zijn verschillende merken die deze poeders verkopen, de meeste die ik heb zijn van Rainbow Dust. Deze heeft 3 verschillende soorten productlijnen:

 1. The edible silk range; deze poeders hebben allemaal een mooie glans. Deze lijn is mijn favoriet en gebruik ik het meest.
 2. The plain & simple range; geen poespas hier, gewoon de kleur zonder glitters en glimmertjes. Gebruik ik zelf niet heel erg veel maar je krijgt er wel hele mooie effecten mee.
 3. The sparkle range; glitters! Het effect zie je goed op de topper van deze stapeltaart. Zelf gebruik ik deze lijn om een detail op te laten vallen.

In een doosje bewaar ik alle potjes met poeders, hij is al vol dus ben inmiddels druk op zoek naar een tweede of groter doosje. De potjes zet ik allemaal op zijn kop, zo heb ik een goed overzicht als ik naar een bepaalde kleur op zoek ben.

De kleuren die ik het meest gebruik (allen rainbow dust, the edible silk range) zijn:

 • Pearl white; geeft een mooie glans aan je fondant
 • Starlight silver saturn
 • metallic golden sands
 • pearl peach paradise
 • pearl blush pink

Daarnaast heb ik ook nog een aantal kleurpoeders van Sugarflair. Ook zij hebben een lijn die mooi glimt (zilveren etiketjes) en eentje die niet glimt (gouden etiketjes). De glitters vind je bij hen niet terug. Het nadeel van dit merk vind ik de potjes, ze zijn lang en smal en je kan ze daarom niet makkelijk open neerzetten op tafel. Ze zijn bij mij al geregeld omgevallen en dat vind ik toch zonde.

Hebben jullie bepaalde kleuren die favoriet zijn?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Angélique schreef:

  O, wat heb je veel! Ik wil ook een aantal kleurtjes aanschaffen (heb nu alleen zilver, goud en koper van de Rainbow serie).
  Kun je er ook mee mengen? Dus blauw en rood wordt paars (met alcohol gemengd dus)?

 2. Leuke collectie heb je! Ben zelf wel fan van roze en zilver.

 3. Eva schreef:

  Ik ben nog maar een “beginneling” op vlak van cupcakes… en als ik dit zie en lees krijg ik natuurlijk weeral zin om naar de bakwinkel te gaan! 🙂 Maar hoe breng je die poeders dan eigenlijk aan? Dat is me nog niet helemaal duidelijk…

 4. Laura schreef:

  @Eva, die breng je met een kwastje aan, later deze weekvolgteen tutorial waar dat in staat.

 5. Laura schreef:

  @Angelique, of je kleuren kunt mengen met de alcohol weet ik eigenlijk niet. Gebruik ze alleen maar ‘droog’.

 6. Anonymous schreef:

  laura, tip let op bij The sparkle range dat deze lijn niet verteerbaar is. de andere poeders zijn wel 100% edible. en wie wilt gaan schilderen maar geen alcohol in huis heeft kan ook citroensap gebruiken.

 7. Betty schreef:

  Wat een leuk doosje ook!!Waar heb je dat vandaan als ik vragen mag?Want mijn potjes zijn een grote chaos en moet altijd alles zoeken omdat het gewoon in een bak ligt.Zie trouwens nog erg leuk kleurtjes ertussen die ik nog niet heb,dus weer een reden om weer eens te shoppen 😉 Ps thx voor de goede uitleg over de etiketten enz. Altijd weer leuk om jouw blog te lezen en vooral erg leerzaam 🙂

  1. Laura schreef:

   Ik heb dat ooit eens gekregen, geen idee waar het vandaan komt.

 8. Sinai schreef:

  Wat zijn goede alternatieven voor alcohol om de dust met aan te brengen, zodanig dat het effect lekker opvallend is? Water werkt niet…daar was ik al achter 🙂

  1. Laura Kieft schreef:

   Ik zou helaas geen alternatief weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *