Mocht de frituur aangaan een dezer dagen: probeer dan deze risotto bitterballen met mozzarella uit! Of arancini, dat klinkt wat chiquer. Hoe dan ook, uiteindelijk draait het om de smaak en dat zit bij deze risotto bitterballen helemaal goed. Ik begin alweer te watertanden als ik eraan denk. Deze bitterballen zijn perfect voor bij de borrel, maar je kunt ze ook heel goed als een soort voorgerecht serveren. Zou ik zelf erg blij van worden.
BAKTIP: Gebruik je verse peterselie voor dit recept? Met een kruidenschaar knip je je kruiden eenvoudig en snel klein.
Laura, wat zien die er mooi uit. Mijn vraag is: kan ik deze ook in een airfryer bereiden?
Dat heb ik niet getest! Zou het wel leuk vinden om te weten, mocht je het testen 🙂
Hoi Laura,
Ik kan niet goed tegen mozzarella. Zou ik ook een andere soort kaas kunnen gebruiken?
Je kunt de mozzarella ook weglaten! Wellicht dat halloumi of feta er ook lekker in is, maar dat heb ik niet getest.
Hoi Laura, zijn deze lekkere bitterballen ook geschikt voor in de oven?
Helaas niet! Ik denk wel zodra je ze hebt gefrituurd (ik zou ze dan wat korter frituren dan nodig is) en daarna bijvoorbeeld wilt invriezen om vervolgens in de oven weer af te kunnen bakken.