
Als we vroeger met het gezin uit eten gingen, koos ik weleens voor een dame blanche als toetje. Heerlijk vanille-ijs met chocoladesaus, heel veel chocoladesaus als het aan mij lag haha. Voor de kerstdagen besloot ik deze feestelijke dame blanche te maken, maar dan wel extra lekker. Ik gebruikte mijn eigen recept voor chocoladesaus, dat maakt een groot verschil kan ik je vertellen. Ook vond ik dat een feestelijke dame blanche wel wat extra’s kon gebruiken, dus decoreerde ik het toetje met kerstkransjes en kerstchocolaatjes.

Feestelijke dame blanche
Ingrediënten
- 12 bollen vanille-ijs
- chocoladesaus
- kerstkransjes (koekjes)
- kerstchocolaatjes
- kerstsprinkles
Instructies
- Zorg dat je van tevoren al de chocoladesaus hebt gemaakt. Als deze al even in de koelkast staat en dus harder is, kun je hem opnieuw verwarmen.
- Neem mooie ijscoupes en schep hier 3 bollen ijs in (of meer/minder, gewoon wat jij lekker vindt).
- Giet de chocoladesaus (rijkelijk) over de bollen ijs en versier met de koekjes, chocolaatje en sprinkles.
- Gelijk serveren en genieten maar!
Je kunt ook iedereen aan tafel zijn eigen dessert laten versieren. Zelf chocoladesaus erover laten gieten en decoreren, dat wordt wel heel gezellig.
Leuk, is bij uit eten ook mijn favoriete ijs toetje. Nooit aan gedacht om het zelf te maken. Tof idee!